הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע פציעות ספורט ב Powerlifting ו Bodybuilding

yonizarkh

מנהל פורום פציעות
1,671
696
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,640
1,671
696
שני מחקרים של אותה קבוצת מחקר מגרמניה :

פציעות בקרב Powerlifters -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21590644

פציעות בקרב Bodybuilders -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24886919

מכיוון שאין לי גישה לאף אחד מהמחקרים המלאים , אני מעתיק כאן את הפוסט של ישראל היילפרין לגבי ה Powerlifters ( בימים הקרובים אקבל את שני המאמרים המלאים , ואפשר יהיה להתייחס לשניהם בהרחבה ) -

"מחקר מעניין משנת 2011 בדק את סוג, כמות ומיקום הפציעות וכאבים בקרב 245 מרימי כוח תחרותיים ברמה לאומית ובין לאומית. על אף שזה לא המחקר הראשון שבדק זאת, כן מדובר במחקר הראשון שעשה זאת בצורה רצינית ומקיפה עם כמות גדולה של משתתפים אשר התבקשו לענות על שאלון פציעות/כאבים רטרוספקטיבי. התוצאות מעניינות.

נתחיל עם החדשות הטובות, לענף הספורט אחוז פציעות מאוד נמוך כאשר מגדירים פציעה כ"תאונת אימון" אשר הובילה להפסקת האימונים או/ו השתתפות בתחרויות. מדובר על פציעה אחת ל-1000 שעות אימונים בהרמות כוח לעומת טווחים הרבה יותר גדולים בענפי כדור כמו פוטבול (16 פציעות ב-1000 שעות משחק) וכדוריד (13.5 פציעות ב-1000 שעות משחק). מדובר בפער עצום. הבעיה עם ההגדרה הזו של פציעה היא חוסר השכלול של כאבים ובעיות לא חמורות, או פציעות כרוניות, אשר פוגעות באיכות חיים ובאיכות האימונים. למשל, באיגרוף טווח הפציעות הוא נמוך במיוחד (1-2 פציעות על כל 1000 שעות אימון/תחרות), אך עדיין מתאגרפים סובלים מפציעות לא נעימות שעדיין מאפשרות להם להתאמן.

החדשות הרעות הן שאחוז גבוה (43%) של מרימי כוח סובלים מכאבי שרירים ומפרקים בזמן האימונים. כאבים הוגדרו כתחושה לא נעימה הגוברת/עולה על תחושת האי נעימות הרגילה/מצופה מביצוע האימונים, ובפרט, דובר על מצב בו הכאבים משפיעים לרעה על הביצועים. החלק הזה של השאלון הוא חידוש יחסית מרענן למגבלות הטיפוסיות של שאלונים המתייחסים לפציעה לרוב באופן אקוטי וחמור. באופן לא מפתיע חלקי הגוף הכאובים/פצועים ביותר בקרב מרימי כוח הם הכתף (53%), גב תחתון (41%) וברכיים (40%) [האחוזים מתייחסים לסובלים מכאבים מסך כל המשתתפים]. מעשית, כמעט חצי מכל המשתתפים דיווחו על כאבים שמשפיעים עליהם ועל ביצועהם לרעה. נתון חשוב ומעניין.

כפי שאתם רואים, לסיפור שני צדדים שאת שניהם יש לקחת בחשבון. בפרט, פציעות אקוטיות כמו קרעים ברצועה הצולבת ונקעי קרסול חמורים כמעט ולא מתרחשים בענף זה בשונה מענפי כדור, אך כאבים יש בשפע. אז הכל שאלה של על מה ואיך אנו בוחרים להתייחס לנתונים."

עוד נתון מעניין מהאבסטרקט :

"The use of weight belts increased the injury rate of the lumbar spine"

לגבי ה Bodybuilders -

לפי האבסטרקט שיעור הפציעות נמוך יותר מ Powerlifting -
0.12 לעומת 0.3 פציעות לכל בודיבילדר בשנה ( 0.24 פציעות לכל 1000 שעות אימון של ןBodybuilding לעומת 1 פציעה לכל 1000 שעות של Powerlifting )
- רוב הפציעות הן בכתף , מרפק , עמוד השדרה והברכיים.
- רוב ה Bodybuilders מדווחים על כאב באימונים שאינו מונע מהם להמשיך להתאמן.
- כאמור , שיעור הפציעות נמוך יותר מאשר ב Powerlifting , אך גם נמוך יותר מאשר Olympic weightlifting ו strongman competition.
ביחס לפציעות במשחקי כדור , שיעור הפציעות ב Bodybuilding הוא מינימלי

ראית את הסקוואטים של עמית ספיר ושל רוני קולמן? כאילו מה אתה טוען, שבגלל שהם גדולים וחזקים אז הסקוואט שלהם נראה טוב? אתה יודע מה זה סקוואט טוב?
הסקוואט של רוני קולמן, מהחזרות הבודדות שראיתי, הוא לא סקוואט מלא אלא חצי-מקביל (לא זוכר), ונראה רע. הסקוואט של עמית ספיר גם נראה רע יחסית לרמה בה הוא מתחרה. מה אתה טוען לגביי המאמנים של עמית ספיר, שלא הגיוני שסמכות טועה? ולמה אתה חושב שהם מאמנים כל כך טובים? כי הם מוכרים? כי הם בעצמם היו ליפטרים טובים?

מאוד קשה לך לקבל את זה שיש אנשים שמאוד טובים במשהו בלי לעשות אותו טוב מבחינה טכנית, ואתה כנראה מתעלם מכך שהסקוואט של רוני קולמן ושל עמית ספיר יותר כבד משל כל נוכחי הפורום - בגלל שהם הרבה יותר חזקים. לא כי הטכניקה שלהם יותר טובה.

ואגב, ממתי לבילדרים יש טכניקה טובה? תראה לי בילדר רציני אחד עם טכניקה טובה. אני לא אומר שלא קיים, אבל אני אומר שזה מאוד לא נפוץ. תראה לי מישהו כזה.
אני מהמר שכל מה שנלמד מהסירטון שאתה תביא זה שאתה לא ממש יודע מה זה סקוואט / דדליפט בטכניקה טובה. אולי אני טועה, תוכיח לי אחרת.
אני לא חושב שיש מושלמות גם ברמה הגבוהה והמקצועית. אני כן יכול להגיד לך שמקצוען כמו עמית ספיר שם אותך בכיס הקטן. הוא את הקבלות שלו הביא בעולם המשקולות ומשתח צדדי המתרס.
עם הכסף שלו והתמיכה שהוא מקבל, הידע שלו בתחום והנכונות שלו ללמוד תהיה בטוח שכל פרט וכל תנועה שהוא עושה נבחנת ונלמדת. אם פלצן כמוני הולך למדריך ללמוד אז מה הוא עשה ועושה ברמה שלו? הוא הגיע לטכניקה שלו ולתנועה שלו כי היא הכי טובה ומתאימה לו.

מה הבעיה עם הסקוואט של עמית ספיר?
למען האמת, הסרטון שהובא כאן באתר מציג תמונה שונה ממה שראיתי:
לא שאני מבין למה הוא מעוניין לבצע את הסקוואט עם טורסו כל כך אנכי ביחס למה שהוא יכול לעשות, אבל זה נראה הרבה יותר טוב.
אולי זה השתפר והשתנה מאז, ואם ככה, אז אני לוקח את מילותיי בחזרה. בנוגע אליו - לא בנוגע לבילדרים אחרים.

אני לא חושב שיש מושלמות גם ברמה הגבוהה והמקצועית. אני כן יכול להגיד לך שמקצוען כמו עמית ספיר שם אותך בכיס הקטן. הוא את הקבלות שלו הביא בעולם המשקולות ומשתח צדדי המתרס.
עם הכסף שלו והתמיכה שהוא מקבל, הידע שלו בתחום והנכונות שלו ללמוד תהיה בטוח שכל פרט וכל תנועה שהוא עושה נבחנת ונלמדת. אם פלצן כמוני הולך למדריך ללמוד אז מה הוא עשה ועושה ברמה שלו? הוא הגיע לטכניקה שלו ולתנועה שלו כי היא הכי טובה ומתאימה לו.
כלומר, לא יכול להיות שהוא יותר חזק מאחרים, ופחות חכם מהם?
אה, ו"תהיה בטוח" זה בהחלט טיעון שמוכיח שאתה צודק.

שמת לב שלא הבאת שום טיעון מעבר לכך שלא הגיוני שמישהו כל כך חזק מבצע דברים בצורה פחות מאידיאלית?

למען האמת, הסרטון שהובא כאן באתר מציג תמונה שונה ממה שראיתי:
לא שאני מבין למה הוא מעוניין לבצע את הסקוואט עם טורסו כל כך אנכי ביחס למה שהוא יכול לעשות, אבל זה נראה הרבה יותר טוב.
אולי זה השתפר והשתנה מאז, ואם ככה, אז אני לוקח את מילותיי בחזרה. בנוגע אליו - לא בנוגע לבילדרים אחרים.

כלומר, לא יכול להיות שהוא יותר חזק מאחרים, ופחות חכם מהם?
אה, ו"תהיה בטוח" זה בהחלט טיעון שמוכיח שאתה צודק.

שמת לב שלא הבאת שום טיעון מעבר לכך שלא הגיוני שמישהו כל כך חזק מבצע דברים בצורה פחות מאידיאלית?

מה שאני אומר לא כך כך סותר את דבריך ידידי. הטכניקה לא חייבת להיות מושלמת. היא צריכה לשרת את המטרה. הכוח בהחלט מפצה פה. הטכניקה באה לתת מענה לשתי דברים :
1. ליצור תנאים אידאליים מבחינת הגיאומטריה שתתורגם לתנועה מכנית ותיתן מומנט מקסימלי להרמה ( למשל - LB סקוואט)
2. לתת ביטחון ולמזער פציעות עד כמה שאפשר.

עכשיו שתי אלו הם משתנים ולא קבועים. החשוב זה להימצא איפשהו בטווח.
ושוב אני מסכים איתך שאם המרים מספיק חזק הוא ירים לא משנה איך.... השאלה איך זה יגמר.

1. ליצור תנאים אידאליים מבחינת הגיאומטריה שתתורגם לתנועה מכנית ותיתן מומנט מקסימלי להרמה ( למשל - LB סקוואט)
א. למה בLB יש לך מומנט טוב יותר מב-HB?
ב. איך אתה עם העובדה שהוא לא מבצע LB? מוכן להגיד שהוא פחות יעיל, או שזה סותר את התיאוריה שבגלל שהוא הכי חזק, הוא גם הכי חכם?

2. לתת ביטחון ולמזער פציעות עד כמה שאפשר.
כן, וכאן בהנחה שאין פתולוגיות מיוחדות - אותם כללי בטיחות תקפים עבור כולם. ומה שיפה זה, שבסקוואט זה גם יותר יעיל.

עכשיו שתי אלו הם משתנים ולא קבועים. החשוב זה להימצא איפשהו בטווח.
אל תהפוך את זה ליותר מסובך ממה שזה. זה לא.

ושוב אני מסכים איתך שאם המרים מספיק חזק הוא ירים לא משנה איך.... השאלה איך זה יגמר.
זו שאלה לא רלוונטית, כי יש אנשים, במיוחד אלה שנמצאים בקצה - שנוטים להפצע הרבה פחות מאחרים, גם אם הם עושים דברים הרבה יותר גרועים. ובנוסף, זה לא משהו שאנחנו יכולים למדוד כי אם מישהו הופך לסקוואטר הכי טוב בהיסטוריה ודקה לאחר מכן נפצע בצורה מאוד קשה, זה אומר שהוא לא עבד טוב? ממש לא בהכרח.
life's a bitch אה?

א. למה בLB יש לך מומנט טוב יותר מב-HB?
ב. איך אתה עם העובדה שהוא לא מבצע LB? מוכן להגיד שהוא פחות יעיל, או שזה סותר את התיאוריה שבגלל שהוא הכי חזק, הוא גם הכי חכם?

כן, וכאן בהנחה שאין פתולוגיות מיוחדות - אותם כללי בטיחות תקפים עבור כולם. ומה שיפה זה, שבסקוואט זה גם יותר יעיל.

אל תהפוך את זה ליותר מסובך ממה שזה. זה לא.

זו שאלה לא רלוונטית, כי יש אנשים, במיוחד אלה שנמצאים בקצה - שנוטים להפצע הרבה פחות מאחרים, גם אם הם עושים דברים הרבה יותר גרועים. ובנוסף, זה לא משהו שאנחנו יכולים למדוד כי אם מישהו הופך לסקוואטר הכי טוב בהיסטוריה ודקה לאחר מכן נפצע בצורה מאוד קשה, זה אומר שהוא לא עבד טוב? ממש לא בהכרח.
life's a bitch אה?

רק לגבי ה LB / HB .... תקן אותי אם אני טועה

LB מערב את שרירי הגב התחתון יותר ומכניס אותם יותר לעבודה. בהנחה שהגב התחתון של המרים חזק \ מחוזק אז לכל מערכת הכוחות שנוצרת מהמומנטים כלפי מעלה יצטרף מומנט גדול יותר מאזור הגב התחתון - בהשוואה ל HB ?

רק לגבי ה LB / HB .... תקן אותי אם אני טועה

LB מערב את שרירי הגב התחתון יותר ומכניס אותם יותר לעבודה. בהנחה שהגב התחתון של המרים חזק \ מחוזק אז לכל מערכת הכוחות שנוצרת מהמומנטים כלפי מעלה יצטרף מומנט גדול יותר מאזור הגב התחתון - בהשוואה ל HB ?
אתה מדבר על הבדלים בגיוס מסת שריר.
מומנט זה מרחק כפול כוח. מומנט טוב יותר יתן לך להזיז יותר משקל בלי להפעיל יותר מסת שריר. זה לא מתקיים בLB.
מה שכן מתקיים, זה שבLB אנחנו נמצאים בפוזיציה שמאפשרית לנו לגייס יותר מסת שריר ולכן אנחנו יכולים להרים יותר משקל באותו טווח תנועה (טווח תנועה = המרחק שהמוט זז מעלה-מטה).

אתה מדבר על הבדלים בגיוס מסת שריר.
מומנט זה מרחק כפול כוח. מומנט טוב יותר יתן לך להזיז יותר משקל בלי להפעיל יותר מסת שריר. זה לא מתקיים בLB.
מה שכן מתקיים, זה שבLB אנחנו נמצאים בפוזיציה שמאפשרית לנו לגייס יותר מסת שריר ולכן אנחנו יכולים להרים יותר משקל באותו טווח תנועה (טווח תנועה = המרחק שהמוט זז מעלה-מטה).

ידידי אני במקצועי מהנדס מכונות. אז אני מבין דבר או שתיים במומנטים.
בכדי להניע את המשקל כלפי מעלה אתה יוצר מומנטים באמצעות השרירים כשהזרועות הם מערכת השלד.
"זה שבLB אנחנו נמצאים בפוזיציה שמאפשרית לנו לגייס יותר מסת שריר ולכן אנחנו יכולים להרים יותר משקל באותו טווח תנועה " - עצם מה שאתה אומר זה בעצם יצירת מומנט שונה מאשר סך המומנטים המתקיימים HB. הגב כפוף יותר, הזרוע מתארכת, השריר של הגב התחתון נכנס לפעולה יותר ומעביר דרך הזרוע כוח -דבר שייצור מומנט כלפי מעלה. אותו ערך של מומנט זה ב HB יהיה הרבה יותר נמוך. כן ?

ידידי אני במקצועי מהנדס מכונות. אז אני מבין דבר או שתיים במומנטים.
בכדי להניע את המשקל כלפי מעלה אתה יוצר מומנטים באמצעות השרירים כשהזרועות הם מערכת השלד.
"זה שבLB אנחנו נמצאים בפוזיציה שמאפשרית לנו לגייס יותר מסת שריר ולכן אנחנו יכולים להרים יותר משקל באותו טווח תנועה " - עצם מה שאתה אומר זה בעצם יצירת מומנט שונה מאשר סך המומנטים המתקיימים HB. הגב כפוף יותר, הזרוע מתארכת, השריר של הגב התחתון נכנס לפעולה יותר ומעביר דרך הזרוע כוח -דבר שייצור מומנט כלפי מעלה. אותו ערך של מומנט זה ב HB יהיה הרבה יותר נמוך. כן ?
אין צורך להשוויץ בתארים, כי אתה לא מראה שאתה מבין את ההשלכה הפיזיולוגית שלהם.
כן, המומנט על האגן בLB גדול יותר. זה אמור לגרום לך להרים פחות משקל.
שרירי הגב התחתון (אני מניח שאתה מדבר על הזוקפים?) באמת עובדים יותר מהסיבה שככל שאנחנו יותר כפופים - ההאמסטרינגס יותר מושך את האגן לסיבוב אחורי (PPT - Posterior Pelvic Tilt), כי הם יותר נמתחים ביחס לHB ולכן גם יכולים לעבוד יותר (למרות שיתכן שלא ימתחו כלל אלא ישארו באותו אורך) ולכן יש יותר צורך לאזן אותו ע"י הזוקפים התחתונים, שמבצעים APT (Anterior Pelvic Tilt). הזוקפים התחתונים הם אינם פושטי ירך, ככה שהם לא מניעים את המשקל באופן ישיר. אבל אין הבדל כי בHB אתה גם בAPT, פשוט קטן יותר.

כל ההסבר הזה נחמד ויפה, אבל הוא פיזיולוגי ולא מסביר יתרון מבחינת מומנט של LB על פני HB. או להיפך.

אין צורך להשוויץ בתארים, כי אתה לא מראה שאתה מבין את ההשלכה הפיזיולוגית שלהם.
כן, המומנט על האגן בLB גדול יותר. זה אמור לגרום לך להרים פחות משקל.
שרירי הגב התחתון (אני מניח שאתה מדבר על הזוקפים?) באמת עובדים יותר מהסיבה שככל שאנחנו יותר כפופים - ההאמסטרינגס יותר מושך את האגן לסיבוב אחורי (PPT - Posterior Pelvic Tilt), כי הם יותר נמתחים ביחס לHB ולכן גם יכולים לעבוד יותר (למרות שיתכן שלא ימתחו כלל אלא ישארו באותו אורך) ולכן יש יותר צורך לאזן אותו ע"י הזוקפים התחתונים, שמבצעים APT (Anterior Pelvic Tilt). הזוקפים התחתונים הם אינם פושטי ירך, ככה שהם לא מניעים את המשקל באופן ישיר. אבל אין הבדל כי בHB אתה גם בAPT, פשוט קטן יותר.

כל ההסבר הזה נחמד ויפה, אבל הוא פיזיולוגי ולא מסביר יתרון מבחינת מומנט של LB על פני HB. או להיפך.

אחלה הסבר ידידי.
נהניתי מהדיון אתך !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית