הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חומצות אמינו מסועפות בהזרקה

yaakov zeitoun

משתמש מתחיל
147
29
נק' מוניטין:
23
147
29
האים יש למישהוא נסיון בהזרקה של BCAA ???

ההיגיון אומר שהרבה יותר יעיל להזריק ישירות לשריר חומצות אמינו מאשר לאכול חלבון ..

הרי כל חלבון באשר הוא (ביצים בשר אבקת חלבון ) נכנס לקיבה ומתחיל להיתפרק לחומצות אמינו

משתמש הקצה שלנו הוא תא השריר
השריר בעצם מקבל בסוף רק חלקים מאותם חומצות אמינו...

עד כאן זה נראה יפה והגיוני
תכלאס האים למישהוא כאן יש ידע פרקטי בתחום ..........?.?.

אני רוצה לקצר ככל האפשר את זמן ההיתאושות מרכיבת שבת ..

אני יכול לומר שמספיק בהחלט גם 300 מ"ג טרן בחודש על מנת שההיתאוששות מאימון שבת
אשר נחשב לאימון עצים תיהיה סבירה וטובה ....

למי שלא יודע
קיים בשוק חומצות אמינו מסועפות בהזרקה ישירה של IV\IM
בדרך כלל IV

למה ??
מה זה מפריע לך ??

אנחנו כאן לשאול בשביל להחכים על מנת לא לעשות טעויות
או עכשיו אפשר להבין מילה מימה שכתבת , אין לי שום דבר נגדך יעקב , אבל אתה כותב לא ברור ללא רווח , אל תעשה לנו את החיים קשים

• פותח/ת השרשור
חברה
אני שומע מלא פעמים את ההערה הזאת שאני כותב ללא רווח

ובכן תאמין לי שאני מישתדל

אולם כך אני כותב
אני משתדל לכתוב ברור ככל האפשר

וזה מה שיוצא לי ...

תאמין לי שאני לא עושה את זה בכוונה ..
כל אחד כותב בדרך שהוא מבין
אני משתדל לכתוב במשפטים קצרים על מנת להיות מובן ככל האפשר
מה לעשות שיוצאים לי משפטים ארוכים ...

יעקב, אכן כל אבקות ה-BCAA מפורקות לחומצות אמינו בודדות לפני שהן נספגות בדפנות המעי הדק, ונכנסות לדם.

כך שהגוף שלנו בסוף יחליט האם הוא מרכיב בחזרה את החומצות הללו ל-BCAA מחדש.
כן הוכח קשר בין רמות BCAA בדם, לבין היכולת להתאושש מאימונים אינטנסיביים, אך לא הוכח קשר ברור לגבי היכולת בנטילת BCAA פומי (אכילה/שתיה).

כן הוכח שעליה ברמות ארגנין בדם מסייעות להתאוששות, ו-BCAA מכיל ארגנין רב, אך מאידך גם רוב אבקות החלבון הרגילות, ולמעשה בכלל כ-20% מכלל חומצות האמינו בתפריט ממוצע, מקורן הוא ארגנין... כך שבאמת לא ברור הצורך בצירכה של BCAA כתוסף על אבקות חלבון רגילות ותזונה טובה.

לגבי להזריק BCAA בדם, אין לי מושג... אני רק מראש יכול לחשוב על בעיה פיזיולוגית שכרוכה בהזרקת חלבון מסועף לדם, והיא חוסר שליטה טובה על האוסמולאריות החנקתית (מניח שזה פתיר בהנדסת תרופה אם ממש רוצים), אבל באמת שלא מכיר משהו כזה.

• פותח/ת השרשור
יניב
אני מאוד מיתרשם מהידע שלך והיכולת שלך לדייק בפרטים ..
מה המיקצוע שלך ??או ליתר דיוק
מה למדת באונברסיטה או במכללה ????
אפשר לקנות חומצת BCAA באמזון

החומצה נקייה מחומרים זרים כגון חומרי טעם וכוכוכ

אני מניח שמחומר הגלם הנ"ל בונים את החומצות האמינו אשר מוזרקות ישירות לתוך הוריד

אני מניח שבסך הכל מוסיפים לחומר גלם הזה מעט מיים בקטריוסטטים או מים פיזיולוגים

יניב

למה נראה לך שמים כלשהם יוכלו להשאיר חומצות אמינו למצב נוזלי , אתה נכנס כאן לאיזור מסובך . עד שאתה לא רואה שהחומר אינו מתפרק אתה לא יכול לדעת אבל שוב אי אפשר לדעת גם אם זה נשאר במצב נוזלי ואתה מזריק ישירות לשריר מה יכול לקרות , קצת מפחיד לעשות ניסויים כאלה על עצמך שעוד אף אחד לא חשב על זה לפני

• פותח/ת השרשור
אני יוצא מנקודת הנחה שכל חומרי ההזרקה למינהם ולסוגיהם היו בעבר במצב צבירה RAW\\BULK
גם הטסט לפני שהפך להיות נוזל להזרקה היה במצב צבירה RAW

לכן אני מסיק שגם חומצות האמינו BCAA עוברות את אותו תהליך
אני כמובן רק משער
אני לא קובע שום עובדה
חשבתי לתומי שלמישהוא כאן יש נסיון בתחום

יעקב, אכן כל אבקות ה-BCAA מפורקות לחומצות אמינו בודדות לפני שהן נספגות בדפנות המעי הדק, ונכנסות לדם.

כך שהגוף שלנו בסוף יחליט האם הוא מרכיב בחזרה את החומצות הללו ל-BCAA מחדש.
כן הוכח קשר בין רמות BCAA בדם, לבין היכולת להתאושש מאימונים אינטנסיביים, אך לא הוכח קשר ברור לגבי היכולת בנטילת BCAA פומי (אכילה/שתיה).

כן הוכח שעליה ברמות ארגנין בדם מסייעות להתאוששות, ו-BCAA מכיל ארגנין רב, אך מאידך גם רוב אבקות החלבון הרגילות, ולמעשה בכלל כ-20% מכלל חומצות האמינו בתפריט ממוצע, מקורן הוא ארגנין... כך שבאמת לא ברור הצורך בצירכה של BCAA כתוסף על אבקות חלבון רגילות ותזונה טובה.

לגבי להזריק BCAA בדם, אין לי מושג... אני רק מראש יכול לחשוב על בעיה פיזיולוגית שכרוכה בהזרקת חלבון מסועף לדם, והיא חוסר שליטה טובה על האוסמולאריות החנקתית (מניח שזה פתיר בהנדסת תרופה אם ממש רוצים), אבל באמת שלא מכיר משהו כזה.

מה הבעיה להתגבר על האוסמולריות עם תיסוף נכון של סודיום כלוריד? השאלה אם יש יעילות בדבר.

יניב

התיסוף של בנזיל אלכוהול לא נותן למים אוסמולריות להזרקה - הוא בסך הכל דואג למנוע התפתחות פירוגנים (בקטריות) וכו'

מים להזרקה צריכים להיות ברמת PH ואוסמולריות שמתאימה לורידים.

אני לא שמעתי מעודי על BCAA בהזרקה תוך ורידית - האם אתה יכול לכוון אותי באינטרנט למוצר המדובר?

למעשה ההגדרה הנכונה היא לא לחץ אוסמוטי, אלא לחץ אונקוטי.
זה האנלוג של סומוזה, רק שבמקום ריכוז מלחים, מים עוברים בין ממברנות חדירות למחצה בשל לחץ חלבונים.

דוגמא טובה זה חולי כליות שמשתינים חלבון החוצה, ומאבדים אלבומין, ואז בשל ההיפו-אלבומינריה, יש ירידה בלחץ האונקוטי של הדם, ונוזלים מציפים את רקמות הגוף, דבר המתבטא כבצקות ברגלים, בידים ועד בצקת ריאות שיכולה להוביל למוות.

http://en.wikipedia.org/wiki/Oncotic_pressure

"Oncotic pressure, or colloid osmotic pressure, is a form of osmotic pressure exerted by proteins, notably albumin, in a blood vessel's plasma (blood/liquid) that usually tends to pull water into the circulatory system. It is the opposing force to capillary filtration pressure and Interstitial Colloidal Osmotic Pressure."

אני אקרא על זה - אבל אני לא חושב שזה מתאים לאנשים בריאים שספיגת הפרוטאין שלהם דרך הקיבה היא טובה.
אתה צריך לחפש קצת על רעילות במקרה של עודף.

נראה לי שאני רעיל עם 450 - 500 גרם חלבון. תשאל את אישתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית