הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נבידו בהזרקה עצמית - עצות והכוונה בבקשה

מצב
השרשור נעול

שאנן

משתמש מתחיל
22
2
נק' מוניטין:
2
22
2
אהלן, אני מאובחן טרי בחסר בטסטוסטרון ומטופל על ידי נבידו, אצטרך להתייצב במרפאה כל 10 שבועות לקבלת הזריקות, אמנם זה מספר ממש מועט של פעמים אך בכל זאת זה מהווה מטרד.

שאלותי אליכם מומחי הטסטוסטרון:

א. היכן ניתן לרכוש בארץ את הציוד הנדרש להזרקה (ממה שהבנתי נדרשים מחטים בגודל מסוים, מזרקים, כוהל חיטוי ופד גזה?)? מעדיף חנויות ולא לקנות ברשת (קראתי נושא כאן שצויינו בו אתרים מומלצים).

ב. כיצד אתם ממליצים להזריק (מבחינת מיקום ההזרקה, כנראה להזריק בעכוז עצמאית די בעייתי. וגם האם אתם ממליצים לחלק את הוייל למנות יותר קטנות ובטווחי הזרקה קצרים יותר - שמתי לב בreddit שמאד פעיל בנושא רבים ממליצים לחלוקה שבועית)?
תודה ושתבורכו בטסטוסטרון.

כשאתה הולך שוב לאחות לקבל זריקה , דבר איתה על זה שאתה רוצה לקבל את המירשם וללמוד איך מזריקים לבד בבית .
יש מצב שאחריי פעם פעמיים הם ילמדו אותך לבד ויכוונו אותך לעשות את זה לבד בבית.

הכי הרבה האחות נגיד לא רשאית להחליט הרופא שנתן לך יכול לתת לך את המירשם והאחות מסביר לך איזה עוד ציוד אתה צריך בבית .

אהלן, אני מאובחן טרי בחסר בטסטוסטרון ומטופל על ידי נבידו, אצטרך להתייצב במרפאה כל 10 שבועות לקבלת הזריקות, אמנם זה מספר ממש מועט של פעמים אך בכל זאת זה מהווה מטרד.

שאלותי אליכם מומחי הטסטוסטרון:

א. היכן ניתן לרכוש בארץ את הציוד הנדרש להזרקה (ממה שהבנתי נדרשים מחטים בגודל מסוים, מזרקים, כוהל חיטוי ופד גזה?)? מעדיף חנויות ולא לקנות ברשת (קראתי נושא כאן שצויינו בו אתרים מומלצים).

ב. כיצד אתם ממליצים להזריק (מבחינת מיקום ההזרקה, כנראה להזריק בעכוז עצמאית די בעייתי. וגם האם אתם ממליצים לחלק את הוייל למנות יותר קטנות ובטווחי הזרקה קצרים יותר - שמתי לב בreddit שמאד פעיל בנושא רבים ממליצים לחלוקה שבועית)?
תודה ושתבורכו בטסטוסטרון.
מי שאמור לקובע מינון וטווחי זמן הזרקה לטובתך הוא האנדוקרינולוג שלך ולא אנונימי בlbs.
עדיף שאת הזריקה תיתן לך אחות...כי על טעויות בהזרקה יש מחיר ולפעמים כבד.

וחוץ מזה אם אתה רוצה לשתף אותנו במצב שלך..איך הגעת אליו ועל פרוטוקול הטיפול זה יכול להיות מעניין

• פותח/ת השרשור
כשאתה הולך שוב לאחות לקבל זריקה , דבר איתה על זה שאתה רוצה לקבל את המירשם וללמוד איך מזריקים לבד בבית .
יש מצב שאחריי פעם פעמיים הם ילמדו אותך לבד ויכוונו אותך לעשות את זה לבד בבית.

הכי הרבה האחות נגיד לא רשאית להחליט הרופא שנתן לך יכול לתת לך את המירשם והאחות מסביר לך איזה עוד ציוד אתה צריך בבית .

קיבלתי לא מזמן את הזריקה השניה ולצערי לאחר בקשות חוזרות סורבתי לקבל אישור להזרקה עצמית, האנדוקרינולוג, רופא המשפחה והאחיות כולם הולכים לפי הספר - הזרקה במרפאה כמו שמותווה בשימוש בנבידו לצערי.
מי שאמור לקובע מינון וטווחי זמן הזרקה לטובתך הוא האנדוקרינולוג שלך ולא אנונימי בlbs.
עדיף שאת הזריקה תיתן לך אחות...כי על טעויות בהזרקה יש מחיר ולפעמים כבד.

וחוץ מזה אם אתה רוצה לשתף אותנו במצב שלך..איך הגעת אליו ועל פרוטוקול הטיפול זה יכול להיות מעניין

כמובן שאתה צודק, אבל זה מאד לא נוח לי מבחינת התנהלות והתלות במישהו שהוא לא אני, ולגבי המינונים שאלתי כי נלחצתי לאחר שיטוט ברדיט וקריאה על חוויות שליליות של נבידו/ חוויות חיוביות כשפיצלו את המנה.

איך הגעתי למצב? אף רופא לא יודע להגיד מה גרם לכך, אינני בעל עודף משקל, התפתחתי מינית כמו כולם רק פחות שעיר, הייתה לי גניקומסטיה שהסרתי לפני עשר שנים (אני מאשים את הרופאים שאבחנו לי גניקומסטיה בילדות שלא אמרו להורים שלי שיש לערוך בדיקות הורמנליות אולי היה פתרון אחר? כל מה שעברתי כילד זה בדיקת אורולוג לבדיקת גודל האשכים נדמה לי). הרופאים אמרו להורי שהכל תקין והגניקו פשוט כי הייתי ילד שמנמן. ואני תפקדתי כמו כולם אז לא היו בעיות.

לפני תקופה התלוננתי על תופעות שמאפיינות דיכאון ואובחנתי בדיכאון כרוני, אך הטיפול לא עזר (נדמה לי שאובחנתי בטעות בדיכאון משום שהתפדחתי להעלות את עניין התפקוד המיני). בבדיקות הדם שלי שקדמו להכל הטסטוסטרון שלי וההורמון שקשור ליצירת הטסטוסטרון היו נמוכים בנורמה. פרוטוקול הטיפול מאד בסיסי, כל 10 שבועות זריקה (חקרתי ברשת והבנתי שהנושא בארץ די מפגר מאחור לעומת העולם - לא הוצע לי hcg לשימור תפקוד האשכים "ניתן לך כשתרצה להביא ילדים", לא הוצע לי AI לויסות האסטרדיואל, אבל לפי בדיקות הדם האסטרדיואל לא עלה ממש.

נערך לאחרונה:
יכול לשתף תוצאות של בדיקות דם שקדמו? מעניין לראת מה היו ערכים שלך.

אהלן אח
מה הגיל שלך?
לפי דעתי יש עוד מרקרים שאמורים לעניין אותך ואת הרופא המטפל.
המטוקריט!!
כולסטרול
המוגלובין
E2
Lh
FSH

עשית/עושה את אלו?

• פותח/ת השרשור
יכול לשתף תוצאות של בדיקות דם שקדמו? מעניין לראת מה היו ערכים שלך.

הטסטוסטרון טוטאל היה 2.8ng/ml, נמוך בנורמה. והlh היה מאד מינמלי בנורמה. כל יתר ההורמונים היו תקינים.
אהלן אח
מה הגיל שלך?
לפי דעתי יש עוד מרקרים שאמורים לעניין אותך ואת הרופא המטפל.
המטוקריט!!
כולסטרול
המוגלובין
E2
Lh
FSH

עשית/עושה את אלו?

בן שלושים. המטוקריט בנורמה (נדמה לי 45 כזה - לפני הזריקות, הבנתי שהוא עלול לעלות) כולוסטרול גם בסדר, המוגלובין גם בנורמה (נדמה לי כ15 מהבדיקה האחרונה), הe2 באמצע הנורמה, הlh והfsh היו ממש נמוכים בקצה התחתון של הנורמה (עכשיו בטח אפסיים כי ההזרקות הבנתי מדכאות אותם).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני אשמח לראות את התוצאות

אולי יותר מאוחר אכנס לאתר ואוציא את כל התוצאות המלאות.

מה שמטריד אותי כרגע זה ההזרקה..מרגיש לי שאני עלול לוותר עליהן בכלל בגלל ההגבלה בהזרקה במרפאה.

נערך לאחרונה:
קיבלתי לא מזמן את הזריקה השניה ולצערי לאחר בקשות חוזרות סורבתי לקבל אישור להזרקה עצמית, האנדוקרינולוג, רופא המשפחה והאחיות כולם הולכים לפי הספר - הזרקה במרפאה כמו שמותווה בשימוש בנבידו לצערי.

כמובן שאתה צודק, אבל זה מאד לא נוח לי מבחינת התנהלות והתלות במישהו שהוא לא אני, ולגבי המינונים שאלתי כי נלחצתי לאחר שיטוט ברדיט וקריאה על חוויות שליליות של נבידו/ חוויות חיוביות כשפיצלו את המנה.

איך הגעתי למצב? אף רופא לא יודע להגיד מה גרם לכך, אינני בעל עודף משקל, התפתחתי מינית כמו כולם רק פחות שעיר, הייתה לי גניקומסטיה שהסרתי לפני עשר שנים (אני מאשים את הרופאים שאבחנו לי גניקומסטיה בילדות שלא אמרו להורים שלי שיש לערוך בדיקות הורמנליות אולי היה פתרון אחר? כל מה שעברתי כילד זה בדיקת אורולוג לבדיקת גודל האשכים נדמה לי). הרופאים אמרו להורי שהכל תקין והגניקו פשוט כי הייתי ילד שמנמן. ואני תפקדתי כמו כולם אז לא היו בעיות.

לפני תקופה התלוננתי על תופעות שמאפיינות דיכאון ואובחנתי בדיכאון כרוני, אך הטיפול לא עזר (נדמה לי שאובחנתי בטעות בדיכאון משום שלא שהתפדחתי להעלות את עניין התפקוד המיני). בבדיקות הדם שלי שקדמו להכל הטסטוסטרון שלי וההורמון שקשור ליצירת הטסטוסטרון היו נמוכים בנורמה. פרוטוקול הטיפול מאד בסיסי, כל 10 שבועות זריקה (חקרתי ברשת והבנתי שהנושא בארץ די מפגר מאחור לעומת העולם - לא הוצע לי hcg לשימור תפקוד האשכים "ניתן לך כשתרצה להביא ילדים", לא הוצע לי AI לויסות האסטרדיואל, אבל לפי בדיקות הדם האסטרדיואל לא עלה ממש.
אל תערבב אחי בין פרוטוקולים ומינונים של משתמשים באנבוליים..אין מה להשוות בכלל לtrt!
יש בנוסף לא מעט נגזרות שקיימות בעולם הזה שהם לא חלק מהטיפול במצבך.
תן לאנדו לקבוע מה טוב ומה לא..ואל תחפש פרוטוקול טיפול חלופי פה.
תודה ששיתפת..נשמח לשמוע עוד..
הוצע לך טיפול נוסף? או רק trt?

• פותח/ת השרשור
אל תערבב אחי בין פרוטוקולים ומינונים של משתמשים באנבוליים..אין מה להשוות בכלל לtrt!
יש בנוסף לא מעט נגזרות שקיימות בעולם הזה שהם לא חלק מהטיפול במצבך.
תן לאנדו לקבוע מה טוב ומה לא..ואל תחפש פרוטוקול טיפול חלופי פה.
תודה ששיתפת..נשמח לשמוע עוד..
הוצע לך טיפול נוסף? או רק trt?

לפני נבידו ניסינו קלומיפין במשך כחודשיים שעבד טוב מבחינת מספרים (הגעתי אתו לקצה העליון של הנורמה) לא מבחינת השפעה התפקודית והיו תופעות לוואי בלתי מוסברות כי לא הייתי תחת שום דבר אחר פרט הכדור: תנודות מצב רוח ובעיות ראייה -- לאחר הפסקת הקלומיפין חזרתי לנורמליות בשני הדברים.

הבחירות שניתנו לי הן: קלומיפין (שחבל שלא עזר מבחינת התחושה) או נבידו (הג'ל והטסטווירון הועלו על השולחן על ידי האנדוקרינולוג אך הוא היה ממש אנטי ואמר - לבחור צעיר בגילך נבידו). הייתי שמח אם היה מוצע לי hcg במקום טסטוסטרון להזרקה. הגוף שלי מיצר טסטוסטרון רק לא באופן אופטימלי.
משהו מוזר:
עשיתי בדיקה בתוך שבוע 5 לאחר הזריקה הראשונה והטסטוסטרון היה 3.70 ng/ml ( הטווח 1.65-7.53). עכשיו בבדיקת דם שנעשתה בשבוע ה10, יום לפני הזריקה השניה הרמה פתאום עלתה ל4.5 ng/ml -- איך זה אפשרי? הרי הטסט אמור לרדת ולא לעלות ככל שהזמן עובר מהזריקה. ז"א שמה הרמות שיהיו לי לאחר הזריקה השניה? האם לדווח לאנדוקרינולוג על הדבר המוזר הזה או שעדיף לא כי אז יתכן והוא יחליט להעלות את הטווח מ10 ל12 שבועות.

ותגידו חברים, במידה ואחליט לרדת מנבידו מתישהו - האם זה אפשרי להפסיק ללא תמיכה של תרופות שיקום (קראתי מקודם והתופעות לא נעימות בלשון המעטה אצל רובן ואני לא רוצה להתנסות בכך שוב בעצמי).

הרי אתה מבין שהאנדו לא שם לו למטרה לשתק לך את הציר...
וtrt לא בהכרח כורם נזק בלתי הפיך!
אם עושים זאת נכון בליווי רופא זה דיי בטוח!

בד"כ לא מתלהבים לתת לגברים בגילך טסט..אם לאחר בדיקות זה מה שהרופא החליט אז יש לזה סיבה

נשמח אם תבקש ממנו לפרט למה ותשתף אותנו

לשאלתך
אפשר לרדת מtrt בעתיד כמובן
הרי הרופא מבין שאתה עוד לא בנית משפחה..
רק שלפידעתי תחזור למצב שאתה נמצא בו היום..הגוף לא יתחיל סתם פתאום לעשות את העבודה בעצמו..
trt לא נותנים סתם לבנאדם

• פותח/ת השרשור
העליה ברמת הטסטוסטרון במשך שבועות לאחר הזריקה נראה לי ממש ממש מוזר. לא מצליח להבין הגיונית איך יש עליה מ3.7 ng/ml(שבוע 5 לזריקה) ל4.5 (שבוע 10; יום לפני הזריקה השניה) פתאום.

הייתי שולח לאנדוקרינולוג שלי את השאלה אך הוא דיבר אתי על רמות ועל העלאת טווחים אפשרית - לא רוצה לפתוח את הפה ולגרום לעצמי נזק.

נערך לאחרונה:
העליה ברמת הטסטוסטרון במשך שבועות לאחר הזריקה נראה לי ממש ממש מוזר. לא מצליח להבין הגיונית איך יש עליה מ3.7 (שבוע 5 לזריקה) ל4.5 (שבוע 10; יום לפני הזריקה השניה) פתאום.

הייתי שולח לאנדוקרינולוג שלי את השאלה אך הוא דיבר אתי על רמות ועל העלאת טווחים אפשרית - לא רוצה לפתוח את הפה ולגרום לעצמי נזק.
לא הבנתי..אתה מגיע עם נבידו ל 4.5nmol/l ? זה תוצאה בקאנטים

• פותח/ת השרשור
גם זה לא משהו בכלל..
אם כבר טיפול חיצוני אז לכוון לאיזור ה
25-30nmo/l

זה התוצאה בסוף תקופת הזריקה/ לפני הזריקה הנוספת.
טוב שתיקנת..
היה נראה מוזר..
14.31nmol/l לדעתי זה מצוין יום לפני זריקה!

אבל איך לדעתך קרה מצב שהטסטו' עלה כל כך? הרי הגוף לא אמור לייצר טסט נוסף, ו5 שבועות אחרי הזריקה היה יותר נמוך לעומת התוצאה של יום לפני הזריקה הנוספת - הלוואי והיה מצב שבו הזרקת טסטו' מעודדת יצירת טסטו' עצמי.

ז

אבל איך לדעתך קרה מצב שהטסטו' עלה כל כך? הרי הגוף לא אמור לייצר טסט נוסף, ו5 שבועות אחרי הזריקה היה יותר נמוך לעומת התוצאה של יום לפני הזריקה הנוספת .
זה ממש מוזר!
יש פה טעות..אין לי ספק שלפני כן היה יותר מ14.3
בשורה התחתונה
יש לציין כי מחצית החיים של האסטר הנ"ל (אנדקנואט) המדווח בספרות דיי לא עקבי.
יש מקורות שטוענים ל20 יום זמן מחצית חיים (כך הייתי משוכנע אגב עד בואה לעולם של נבידו.
זה אסטר אגב שאנו מכירים היטב מהבולדנון
בהתבסס על מקור אחר, לטסטוסטרון אנדקנואט כאשר נמהל בשמן קיק יש מחצית חיים של 33.9 יום, מה שמאפשר לו לשמור על רמות הסרום בטווח הרגיל למשך 6-7 שבועות לפחות... בtrt תמיד מאריכים את טווחי הזמן בין ההזרקות מעבר לזמן הפעילות ואני מניח שיש מאחורי זה סיבה!

אם האנדו של שאנן לא פלצן סנוב שחושב שהשמש זורחת לו מהתחת נשמח שישתף אותו בסיבה ודרכו גם אותנו..חח

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה ממש מוזר!
יש פה טעות..אין לי ספק שלפני כן היה יותר מ14.3
בשורה התחתונה
יש לציין כי מחצית החיים של האסטר הנ"ל (אנדקנואט) המדווח בספרות דיי לא עקבי.
יש מקורות שטוענים ל20 יום זמן מחצית חיים (כך הייתי משוכנע אגב עד בואה לעולם של נבידו.
זה אסטר אגב שאנו מכירים היטב מהבולדנון
בהתבסס על מקור אחר, לטסטוסטרון אנדקנואט כאשר נמהל בשמן קיק יש מחצית חיים של 33.9 יום, מה שמאפשר לו לשמור על רמות הסרום בטווח הרגיל למשך 6-7 שבועות לפחות... בtrt תמיד מאריכים את טווחי הזמן בין ההזרקות מעבר לזמן הפעילות ואני מניח שיש מאחורי זה סיבה!

אם האנדו של שאנן לא פלצן סנוב שחושב שהשמש זורחת לו מהתחת נשמח שישתף אותו בסיבה ודרכו גם אותנו..חח

אני למדתי ממפגשי עם רופאים שעדיף לפעמים לשתוק ולא להרחיב מדי (למדתי גם ההפך; אך התחושה הקודמת יותר חזקה -- כנראה אם הייתי מרחיב בזמנו אז לא הייתי מוכתם ברקורד בדיכאון כרוני אלא כבר ישר מזוהה בחסר בטסטו')..אז אני לא יודע אם לעדכן שהטסטו' יצא יוצר גבוהה עתה - כי הטווח שהאנדו רצה שיהיה היה 12 שבועות אך בגלל שבשבוע 5 של הזריקה הראשונה היה קרוב לטסטו' הטבעי הוחלט לקצר ל10.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית