הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שריטה פסיכולוגית מהמראה החיצוני

• פותח/ת השרשור Tonyd
  • פורסם בתאריך

Tonyd

משתמש קבוע
1,035
281
נק' מוניטין:
375
1,035
281
אהלן
אחרי שברזומה שלי יש תקופה של היותי שמן ולאחר מכן אנורקס בערך (66 קג על 178) כרגע נמצא בסייקל מסה במשקל 92 קג על כ12% שומן ואני פשוט לא מצליח להיות מרוצה מהגוף שלי.
לא מצליח להבין מה לעשות עם זה
Help!

בדר"כ זה הרמה להטרלה אך אכתוב ברצינות,
הייתי פעם שמן ("הייתי",פחח..אני עדיין),ולא הייתי מרוצה מאיך שאני נראה גם שירדתי ל70 קילו (שחיפל'ה)
אבל המחשבה פשוט השתנתה לי עם הגיל,הספורט שאני עוסק בו (פוטבול)והשלמתי עם איך שאני נראה וההעדפה להיות חזק על חשבון "קוביות" וכו'
לפי מה שאתה מתאר,אתה חטוב (92 עם 12%) שזה מרשים
אז די להתבכיין,יש יותר שמנים ממך בעולם

• פותח/ת השרשור
+1
ממש לא הטרלה
הבעיה היא שזה אף פעם לא מספיק ובעיקר לא החיטוב אלא ההרגשה של חוסר במסה למרות הנתונים

• פותח/ת השרשור
זה לא ברמה שפוגעת בי בשום דבר חוץ ממחשבות יתר על וואי למה אני עולה בסייקל הזה רק 2 קילו לשבוע או וואטאבר

אהלן
אחרי שברזומה שלי יש תקופה של היותי שמן ולאחר מכן אנורקס בערך (66 קג על 178) כרגע נמצא בסייקל מסה במשקל 92 קג על כ12% שומן ואני פשוט לא מצליח להיות מרוצה מהגוף שלי.
לא מצליח להבין מה לעשות עם זה
Help!
הפוסט הוא באמת הרמה להטרלה, אבל בגלל הקשר והקירבה שלי לנושא, אני אנסה לעזור.
ראשית, חשוב שתבין שאולי נדמה לרבים שאנחנו עוסקים בספורט שמקשור בכח מתפרץ אבל למעשה מדובר במרתון. שימוש בחומרים אנבוליים או לא, הוא לא רלוונטי. מה שמושג קצת יותר מהר ולרום יותר משמעותי הוא עדיין אותו מרתון.
גם אני אדם אקסצנטרי (אני משוכנע שהרבה יותר ממך) ותקופה לא מבוטלת שבזבזתי את זמני מבלי להבין שבסופו של דבר, יש צורך לרוץ מרחק מספיק משמעותי מתוך המרתון בכדי לראות תוצאות.
להיות מרוצה?... אני אף פעם לא ממש מרוצה. זה טבעם של אנשים אקסצנטריים. הם מאושרים בחלקם. לזמן קצר. מאוד...
אבל אני יכול להבטיח לך שלפחות בכל הקשור בויזואליות, התמדה בדרך מתאימה תקדם אותך לשם.

אני חושב שיש כאן יותר ממה שתום אמר.
מעבר לכך שרוב מפתחי הגוף אף פעם לא מרוצים ותמיד ממשיכים לדחוף קדימה, אני מאמין שיש כאן איזו בעיה בקבלת הגוף שלך.
מאז שהתחלתי להתאמן אני רק מרגיש טוב יותר, ולא להפך. תמיד הרגשתי שמן ולא הייתי מרוצה מהגוף שלי, ועכשיו אני שלם אתו.
אני עדיין רוצה לגדול (והרבה) ועדיין רוצה להיות חטוב יותר וחזק יותר, אבל לבינתיים, אני יודע שאני כרגע מרוצה מהמראה שלי יותר מאשר הייתי בכל תקופה אחרת בחיי.

אני חושב שבנושא הזה טיפול יעזור יותר מעוד סייקל.

מסכימה מאוד.
יש אנשים שתמיד ישאפו ליותר ולכן לעולם לא יהיו מרוצים אבל יש כאלה שיש להם הפרעה אמיתית בדימוי הגוף.
אדם כזה מקבל מחמאות מהסביבה אבל כשהוא מסתכל במראה הוא רואה משהו אחר.
אם זה המצב ממליצה מאוד על טיפול.

זה פוגע לך בבטחון העצמי הכללי בחיים ? אתה עצבני מזה? איך הולך עם המין השני?

כל עוד זה לא מפריע לך עם דברים אחרים תפתח את עצמך כמה שאתה רוצה במשך כמה זמן שאתה רוצה. בשריטות מהסוג הזה צריך לטפל רק אם הן באמת גורמות לך לבעיה של בטחון עצמי.

אני זוכר שקיבלתי את הפלאג האנאלי שלי מאיביי וגיליתי שהוא קטן מדי. עולמי חרב עליי, אני פשוט לא מצליח להגיע לסיפוק..לא מרוצה מהרקטום שלי. מהיום שבו עברתי לחרוזים נולדתי מחדש.

אבל בשיא הרצינות..
אחי כנס לפרפורציה, אתה 92 ק"ג על 12 אחוזי שומן, אולי תראה כמה תמונות של חבר'ה פה מהפורום ותרגיש קצת יותר טוב עם עצמך.
אם זה איכשהו עוזר, אני יכול לומר לך שבתחום פיתוח הגוף כמעט לכל החבר'ה יש את הבעיה שאתה מתאר(בנוסף להפרעות נפשיות למיניהן, נרקסיזם מופרז וכד'), קח דברים בפרופורציה.

עצה, אלא אם כן אתה שואף להיות BB תתמקד בלהתקדם ולהתחזק זה ייתן לך פוקוס במה שחשוב
ואולי יעזור לך לא להתעסק במראה שלך.

אין בעיה עם לשאוף ליותר. יש בעיה אם אתה מסתכל במראה ואף פעם לא מרוצה ממה שאתה רואה.
איך להפסיק להיות בן אדם אגוצנטרי\אגואיסט? תעבוד עם זקנים. עם אנשים חולים וכו. תאמין לי אחרי זה אתה תאריך כל יום שאתה בריא ולא כואב בלי קשר לאסטתיקה.
עוד דרך: שים מטרות יכולתיות(50 מתח,200 לחיצת חזה וכו) במקום מטרות של היקפים,משקל ואחוז שומן.
אם תנסה לשנות הגישה למה אתה מתאמן מ"להראות טוב" ו"להיות גדול" ל-להתחזק במשהו ספציפי,לשפר טכניקה,להקפיד עם תזונה וכו. הבעיה מתחילה בראש, אם אתה שם את המטרות הלא נכונות אל תצפה שתהיה "נורמאלי" ולא אגוצנטרי. אין בעיה אם נרקיסיזם כל עוד אתה מודע שיש לך אותו ואתה מטפל בזה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית