הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה שוטר עושה לבודיבילדר אזוק שמנסה להתנגד בכל כוחו?

לא ידעתי כל כך למה לצפות שהפעלתי את הסרטון,אבל מה שראיתי היה הוצאה להורג לכל דבר.
אדם אזוק(מאחורי גבו!),שוכב ומוחזק על ידי בנאדם בזמן שמישהו ירה בו... שמישהו יגיד לי איך זה שונה ממה שארגוני טרור עושים?ממה שנעשה בסוריה?והשוטר פה זוכה מאשמה על מה?בטענה שפגעו לו ביד והוא ירה בטעות?יש סיבה שחיילים ושוטרים לא שמים אצבע על ההדק סתם והוא גם טען שהוא חשב על לשלוף את השוקר ואז החליט שלא,אז במקום זה שולפים אקדח ויורים בבנאדם?מערכת צדק רקובה במיוחד אם הבנאדם הזה הולך חופשי לאחר דבר שכזה.

טוב, ארה"ב היא לא לגמרי דמוקרטיה. זו דמוקרטיה שמדוכאת ע"י שלטון חוק פאשיסטי שדומה מאוד למדינות אפלות.
מהצד השני יש שם אוכלוסיה קשה ואלימה של כושים והיספנים אז הם צריכים את הרובוטים האלה כדי להשליט שם סדר.

אף אחד לא מצדיק את ההשתוללות שלו, ואין ספק שאם הוא היה נשאר בחיים הוא היה נכלא על התנגדות למעצר. אבל אתה רוצה ששוטר יוכל להרוג אזרח שלא מסכן את החיים שלו? בא לך להיתקל בשוטר כזה, באיזור לא מצולם?
ולא היתה סכנה לחיים. מטווח אפס אדם חזק יכול לחנוק את השוטר עם אזיקים? אדם שאזוק מאחור, מהווה סכנת מוות לשוטר? אז שיפסיקו לאזוק עבריינים, שמיד ירו להם בראש.
אין שום היגיון ומידתיות במה שאתה אומר. צריך להפעיל כוח סביר. הכוח המינימלי שצריך כדי לעצור את הבנאדם.

אבל הוא כן גרם לשוטר להרגיש סכנת חיים.

עד כמה שאני מבין בישראל הוא היה יוצא אשם ובארה"ב- לא אשם בגלל הבדלים "בסמכות נלוות למעצר" בשתי המדינות.
הסיבות שבישראל אשם:
אין לשוטר סמכות להוציא או אף לגעת בנשק(!) כאשר אין סכנה ממשית לחייו.
הגדרה של סכנה ממשית:
שילוב של אמצעי, כוונה ויכולת. במקרה הנ"ל לא היה אמצעי (האדם אזוק, לא משנה מה היה לפני זה, ברגע נתון הוא אזוק), כוונה- עניין שניתן לשיקול דעת של הצופא, אני חושב שלא הייתה כוונה להרוג אלא ליפגוע. כמובן שלא הייתה יכולת.

בארה"ב, עד כמה שאני מבין (ואני אשמח אם יתקנו אותי), לשוטר יש סמכות לשלוף ולכוון אקדח על אדם המתנגד למעצר\יש ניסיון בריחה לאחר שהוא עצור. במצב זה האמצעי הוא לא רלוונטי. כוונה ויכולת להתנגד היו לו, לכן השוטר היה רשאי לשלוף את האקדח. ולגבי הירי עצמו, אני לא יודע מה לגביכם אבל אני רואה בוודאות בשני הסרטונים שהירי התבצע לאחר מכה (ביד שמאל) של השומר על הנשק של השוטר. לכן במקרה זה השוטר לא אשם בשימוש בנשק לא כדין. אולי רק בחוסר זהירות שהובילה למוות ואולי אפילו בזה לא (תלוי בעורך דין ;-) ).

• פותח/ת השרשור
עד כמה שאני מבין בישראל הוא היה יוצא אשם ובארה"ב- לא אשם בגלל הבדלים "בסמכות נלוות למעצר" בשתי המדינות.
הסיבות שבישראל אשם:
הגדרה של סכנה ממשית:
שילוב של אמצעי, כוונה ויכולת. במקרה הנ"ל לא היה אמצעי (האדם אזוק, לא משנה מה היה לפני זה, ברגע נתון הוא אזוק), כוונה- עניין שניתן לשיקול דעת של הצופא, אני חושב שלא הייתה כוונה להרוג אלא ליפגוע. כמובן שלא הייתה יכולת.

בארה"ב, עד כמה שאני מבין (ואני אשמח אם יתקנו אותי), לשוטר יש סמכות לשלוף ולכוון אקדח על אדם המתנגד למעצר\יש ניסיון בריחה לאחר שהוא עצור. במצב זה האמצעי הוא לא רלוונטי. כוונה ויכולת להתנגד היו לו, לכן השוטר היה רשאי לשלוף את האקדח. ולגבי הירי עצמו, אני לא יודע מה לגביכם אבל אני רואה בוודאות בשני הסרטונים שהירי התבצע לאחר מכה (ביד שמאל) של השומר על הנשק של השוטר. לכן במקרה זה השוטר לא אשם בשימוש בנשק לא כדין. אולי רק בחוסר זהירות שהובילה למוות ואולי אפילו בזה לא (תלוי בעורך דין ;-) ).
הוא יצא זכאי בעיקר בגלל חבר המושבעים ולא בגלל החוק. חבר המושבעים זיכה אותו - אלו אזרחים מהשורה ללא ידע במשפט או דין (למרות שזה מוצג להם בזמן המשפט והם בקיאים בו כשהוא נגמר). השופט יכול לפסוק עד מחר שהוא אשם, אם חבר המושבעים קובע שלא אז הוא לא.

הסיבות שבישראל אשם:
הגדרה של סכנה ממשית:

בישראל ע"פ החוק היבש אפשר במידה ואין אפשרות לעצור מישהו להשתמש בנשק (ירי באוויר, ברגל וכו') ע"מ לעצור אותו.

הוא יצא זכאי בעיקר בגלל חבר המושבעים ולא בגלל החוק. חבר המושבעים זיכה אותו - אלו אזרחים מהשורה ללא ידע במשפט או דין (למרות שזה מוצג להם בזמן המשפט והם בקיאים בו כשהוא נגמר). השופט יכול לפסוק עד מחר שהוא אשם, אם חבר המושבעים קובע שלא אז הוא לא.
לא מדויק, לשופט יש אפשרות להתערב ולסתור החלטה של מושבעים אם היא מאד לא הגיונית בעיניו, אבל בדרך כלל אתה צודק - הקרקס הזה שנקרא משפט מושבעים מחליט גורלות של בני אדם בצורה שבעיני די דומה להטלת קוביה.

בישראל ע"פ החוק היבש אפשר במידה ואין אפשרות לעצור מישהו להשתמש בנשק (ירי באוויר, ברגל וכו') ע"מ לעצור אותו

לדעתי אתה טועה.
מעוכב- אדם מעוכב לצורך בירור (זכויותיו של האזרח נשמרות).
עצור- אדם שזכויותיו נשללו על ידי שוטר (עקב ביצוע עברה או עקב צו בית משפט).
אסיר- אדם שהורשה בעבירה על ידי בית משפט קיבל כתב אישום ומאסר בפועל.

המעבר בין מעוכב לעצור מתבצע רק על ידי שלילת זכויות (ביניהן זכות חופש תנוע), אני בספק שעל מנת לשלולל את זכויותיו של האדם אתה רשאי לירות בו.

יש כל מני נקודות רגישות באיזו צורה ובאילו אמצעים אתה יכול לעצור אדם- למשל אם אין עליך אזיקים או יש התנגדות למעצר. במקרה ויש התנגדות למעצר אין לשוטרים כלים להתמודד עם האדם אלה כוח פיזי וכמותי. כמובן שבדרך כלל התנגדות למעצר עוברת לתקיפת שוטר ושם לשוטרים יש כבר הרבה כלים כגון רשות לגרום לחבלות, תרסיס פלפל, טייזר, שימוש באלה ובמידה ויש סכנה ממשית לחיו של השוטר נשק אישי.

לכן במעצר עצמו עד כמה שאני מבין אין סמכות לשוטר לשלוף אקדח.

לדעתי אתה טועה.
מעוכב- אדם מעוכב לצורך בירור (זכויותיו של האזרח נשמרות).
עצור- אדם שזכויותיו נשללו על ידי שוטר (עקב ביצוע עברה או עקב צו בית משפט).
אסיר- אדם שהורשה בעבירה על ידי בית משפט קיבל כתב אישום ומאסר בפועל.

המעבר בין מעוכב לעצור מתבצע רק על ידי שלילת זכויות (ביניהן זכות חופש תנוע), אני בספק שעל מנת לשלולל את זכויותיו של האדם אתה רשאי לירות בו.

יש כל מני נקודות רגישות באיזו צורה ובאילו אמצעים אתה יכול לעצור אדם- למשל אם אין עליך אזיקים או יש התנגדות למעצר. במקרה ויש התנגדות למעצר אין לשוטרים כלים להתמודד עם האדם אלה כוח פיזי וכמותי. כמובן שבדרך כלל התנגדות למעצר עוברת לתקיפת שוטר ושם לשוטרים יש כבר הרבה כלים כגון רשות לגרום לחבלות, תרסיס פלפל, טייזר, שימוש באלה ובמידה ויש סכנה ממשית לחיו של השוטר נשק אישי.

לכן במעצר עצמו עד כמה שאני מבין אין סמכות לשוטר לשלוף אקדח.
שוב, בחוק היבש ההגדרה שימוש בכוח סביר הינה במקרה הצורך אף שימוש בנשק.
כמובן שעל העוצר/מעכב להוכיח כי לא הייתה לו ברירה אחרת.

יש סיבה שהחוק הזה אינו חד משמעי ואפור, מצד אחד על מנת לא לכבול את ידי השוטרים ומצד שני שלא תיהיה להם יד קלה על ההדק.

• פותח/ת השרשור
לא מדויק, לשופט יש אפשרות להתערב ולסתור החלטה של מושבעים אם היא מאד לא הגיונית בעיניו, אבל בדרך כלל אתה צודק - הקרקס הזה שנקרא משפט מושבעים מחליט גורלות של בני אדם בצורה שבעיני די דומה להטלת קוביה.
לפי מה שאני יודע זה לא עובד בטקסס כשמדובר ב Criminal Cases. זה לפי חוקי ה State

שוב, בחוק היבש ההגדרה שימוש בכוח סביר הינה במקרה הצורך אף שימוש בנשק.
כמובן שעל העוצר/מעכב להוכיח כי לא הייתה לו ברירה אחרת.

יש סיבה שהחוק הזה אינו חד משמעי ואפור, מצד אחד על מנת לא לכבול את ידי השוטרים ומצד שני שלא תיהיה להם יד קלה על ההדק.

מסכים איתך בזה, אני טעיתי. לפי חוק יבש יש סמכות כזאת.

לפי מה שאני יודע זה לא עובד בטקסס כשמדובר ב Criminal Cases. זה לפי חוקי ה State
טוב, במדינת בית המטבחיים טקסס... אני לא אתפלא אם שם לפי החוק מי שמחמיר בעונש קובע, אם זה המושבעים, השופט או אפילו הסדרן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית