הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע קפאין ותזמון ארוחות – שימור קצב חילוף החומרים ושריפת שומן בזמן דיאטה - חדש בפורטל!

AmigoNis

משתמש פעיל
354
156
נק' מוניטין:
1,078
354
156
תודה על המאמר!

שאלה אחרת (פחות קשורה) בנושא:
האם יש קשר בין אחוז השומן בגוף, להשפעת צריכת הקפאין מבחינת עירנות?

נניח שככל שהאדם בעל מאסת שומן נמוכה יותר, אזי השפעת הקפאין מבחינת עירנות גבוהה יותר?

תודה על המאמר!

שאלה אחרת (פחות קשורה) בנושא:
האם יש קשר בין אחוז השומן בגוף, להשפעת צריכת הקפאין מבחינת עירנות?

נניח שככל שהאדם בעל מאסת שומן נמוכה יותר, אזי השפעת הקפאין מבחינת עירנות גבוהה יותר?
סביר להניח בגלל שאדם בעל אחוז שומן גבוה יותר שוקל בדרך כלל יותר ובמחקר לא מצוין משקל אלא "שמן" ו"רזה" ככה שסביר להניח שזה לא באדיבילדרים ...

אתה תצטרך (סביר להניח) מינון גבוה יותר של קפאין אם אתה עם משקל גבוה מאשר עם נמוך. אדם במשקל 100 ק"ג יצרוך 200-400 מ"ג קפאין בזמן שאדם במשקל 60 ק"ג יצרוך 100-200 מ"ג קפאין.

מאמר מעולה, חידד כמה נקודות. תודה!

לאורך כמה זמן אפשר לצרוך כמו כזו של קפאין ללא חשש מהסתגלות הגוף לחומר? האם יש צורך ממשי לעשות הפסקות מקפאין כדי להמשיך ליהנות מיתרונותיו בחיטוב, או שזה מתאים רק לאנשים שמעוניינים בהרגשה שקפאין מספק?

אתה תצטרך (סביר להניח) מינון גבוה יותר של קפאין אם אתה עם משקל גבוה מאשר עם נמוך. אדם במשקל 100 ק"ג יצרוך 200-400 מ"ג קפאין בזמן שאדם במשקל 60 ק"ג יצרוך 100-200 מ"ג קפאין.
כוונתי, כמובן, להשוואה בין בני אדם באותו משקל ואחוז שומן שונה:
100 ק"ג ו10 א.ש
100 ק"ג ו20 א.ש
בהנחה ויתר המשתנים זהים, אצל מי מבין השנים תהיה עירנות גבוהה יותר בעת צריכת קפאין במידה זהה?

מאמר מעולה, חידד כמה נקודות. תודה!

לאורך כמה זמן אפשר לצרוך כמו כזו של קפאין ללא חשש מהסתגלות הגוף לחומר? האם יש צורך ממשי לעשות הפסקות מקפאין כדי להמשיך ליהנות מיתרונותיו בחיטוב, או שזה מתאים רק לאנשים שמעוניינים בהרגשה שקפאין מספק?
אם אתה רוצה להשאיר את אפקט המרץ לאורך זמן תעשה 3-4 ימים ON ו 3-4 ימים OFF. בימי ה-OFF זה כולל להתנזר מ: קפה, קולה, שוקולד, תה ודברים בסגנון. או שפשוט תעבור לדברים חזקים יותר 😛

תעבור לדברים חזקים יותר 😛
אם היה כסף לאפי... הייתי אומר לקלי שאני צריך ספייס. עד מתי 630 שח בחודש???

אני פועל בצורה שתיארת, חמישי-שבת כולל אין לי כמעט קפאין, אולי מעט דיאט קולה ותה ירוק. אבל עדיין מרגיש שהאפקט יורד לאט לאט אפילו שהתחלתי לקחת את הקפאין על בטן ריקה, שבהתחלה הרגיש חזק יותר מבדרך כלל.
בכל מקרה, היתרונות שקפאין מציע לחיטוב לא פוחתים או נעלמים יחד עם הרגשת המרץ, נכון?

אני רק רוצה לראות שהבנתי נכון
לפי המחקר הנ"ל
שזה לא "חיובי" במילים אחרות
לאכול כמעט כל 3-4 שעות
במהלך חיטוב?

כמה עדיף 3 גדולות
אני לא הייתי ממהר להסיק מהמאמר הזה שום העדפה כללית. הוא התייחס רק לשאלה אחת: איך למקסם את כמות הקלוריות שיתבזבזו על חום מתוך מה שאתה צורך. יש אספקטים חשובים אחרים בהם הוא לא נגע בכלל, למשל: השפעות על תנגודת אינסולין, השפעות על קצב בניית השריר (כנראה זעירות, אבל זה עולה ממחקרים אחרים, לא מזה) ועוד.

טכנית זה הגיוני למשל אני אוכל 800 גרם אורז לפני בישול
ודוחף את הכמות הזאת בשלושה ארוחות ועם זה אוכל עוד
מבחינת הקפיצה של האינסולין היא תיהיה הרבה יותר גבוה מאשר כמה ארוחות פזורות במשך היום
ואצלי שאני אוכל ארוחות גדולות בפחמימה אני נהיה נורא עייף אחרי זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית