הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנון סייקל שני

• פותח/ת השרשור Yalidan
  • פורסם בתאריך

Yalidan

משתמש פעיל
700
364
נק' מוניטין:
1,444
700
364
שלום לכולם
אני מנסה לגבש את אופי הסייקל השני שלי.
סייקל ראשון (8 שבועות)
- PRIMO 200 e3d
- TEST 50 e3d (trt אנטט
פרגניל משבוע שלישי 250 יחידות פעמיים בשבוע
PCT - שלושה שבועות סה"כ (שבוע ראשון 100/40 שני 50/20 שלישי 50/20 כלומיד + נולבה)

אני רוצה לחזור על הסייקל הראשון (שהייתי מאוד מרוצה ממנו) במינונים מעט גבוהים יותר וכמו כן אולי לשלב GH רפואי או IGF רפואי בתחילת או בסוף הסייקל .
מטרותי הן בעיקר פיטנס (מסה בינונית : כיום 77 קילו על 170 13 א.ש )

אשמח לקבל מניסיון שלכם איך לשלב אם בכלל את ה GH או IGF בסייקל (אולי יותר טוב לפני או אחרי ?).
רק לציין שאני מר זהיר ולא רוצה להשתמש בחומרים UG , ברשותי פרימו רפואי טסט רפואי ויכול להשיג GH + IGF רפואי , אין בעיה של תקציב לשמחתי.

תודה

מינון טסט די נמוך.
Gh אידיאלי לקחת בסייקל, למרות שב pct יעזור לשמר מסה.
Gh הולך הכי טוב עם טסט.

בכדי לראות תוצאות מ gh אתה צריך מינימום 3 חודשים של שימוש, ההייתי אומר 5 איו נורדי או גנוטרופין.

למטרות שלך שהם בעיקר פיטנס ההיתי שם בצד igf 1 הוא יותר מתאים למסה, למרות שבאופן אישי שילוב של שתיהם אידיאלי.

• פותח/ת השרשור
תודה , טסט אני נוטה להוסיף במינון trt ולקבל את האפקט של הפרימו ובנוסף לשמר טסט למניעת תופעות לוואי.
מעניין לשמוע על שילוב טסט ב pct… .
אשמח לשמוע גם את תום… @Tom

תודה , טסט אני נוטה להוסיף במינון trt ולקבל את האפקט של הפרימו ובנוסף לשמר טסט למניעת תופעות לוואי.
מעניין לשמוע על שילוב טסט ב pct… .
אשמח לשמוע גם את תום… @Tom
לגבי הסייקל הראשון, מדובר באחד הסייקלים שהמלצתי עליהם מספר רב מאוד של פעמים וכמובן שלא הופתעתי משביעות הרצון ומהתוצאות שהצגת.
מאחר ואתה מעוניין מסיבותיך לשמור על הקו, ישנן מספר אפשרויות.
הראשונה היא לחזור על הסייקל הראשון, סביר שהתוצאות יהיו דומות.
אפשרות אחרת היא לשדרג את הסייקל באמצעות הוספה של gh. האחרון ימשוך לתוך ה-pct ומנוחה זהה לזו שעשית לאחר הסייקל הראשון ויאפשר לשמר ולשדרג את רווחי הסיעקל ואיכותם. ניתן אפילו להוסיף אנאבר לסייקל ועדיין לשמור על הקו המתון והבטוח (80mg/ed, למשך כל הסייקל). יש כמה חברות שניתן בנקל לסמוך על איכות האנאבר. עלות של סייקל כזה תטפס, אבל הוא בהחלט ישדרג מאוד את הראשון.
אופציה לא פחות רלוונטית היא להעלות את מינון הטסט לאיסור ה-500mg/wk ולשמור על מינון הפרימו. רווחים מבחינת מסת שריר יהיו הרבה יותר ניכרים. התזונה וההתנהלות יקבעו עד כמה הרווחים יהיו נקיים, אבל הם יהיו בוודאי משמעותיים יותר. עדיין ניתן לשדרג עם gh לתוך ה-pct, אפילו עדיף מאחר וההתאוששות מעט קשה יותר.
(חייב גם לציין שאני מאוד מתרשם מהיכולת להעניק מנוחה כזאת לאחר סייקל ראשון... 😃)

• פותח/ת השרשור
איך ביצעת את זה בפועל (כלומר הזרקה של 50 מג)?
בעצתו של תום , רוקנתי את האמפולות של הטסט עם מחט פילטר לתוך וואיל סטרילי , השתמשתי במזרק קטן לשאיבה מהוואיל כך שהשנתות היו ברורות למשיכה של 50 מליגרם טסט (עושים את החלק היחסי מיחס 1 מילילטר שהם 250 מיליגרם)
לגבי הסייקל הראשון, מדובר באחד הסייקלים שהמלצתי עליהם מספר רב מאוד של פעמים וכמובן שלא הופתעתי משביעות הרצון ומהתוצאות שהצגת.
מאחר ואתה מעוניין מסיבותיך לשמור על הקו, ישנן מספר אפשרויות.
הראשונה היא לחזור על הסייקל הראשון, סביר שהתוצאות יהיו דומות.
אפשרות אחרת היא לשדרג את הסייקל באמצעות הוספה של gh. האחרון ימשוך לתוך ה-pct ומנוחה זהה לזו שעשית לאחר הסייקל הראשון ויאפשר לשמר ולשדרג את רווחי הסיעקל ואיכותם. ניתן אפילו להוסיף אנאבר לסייקל ועדיין לשמור על הקו המתון והבטוח (80mg/ed, למשך כל הסייקל). יש כמה חברות שניתן בנקל לסמוך על איכות האנאבר. עלות של סייקל כזה תטפס, אבל הוא בהחלט ישדרג מאוד את הראשון.
אופציה לא פחות רלוונטית היא להעלות את מינון הטסט לאיסור ה-500mg/wk ולשמור על מינון הפרימו. רווחים מבחינת מסת שריר יהיו הרבה יותר ניכרים. התזונה וההתנהלות יקבעו עד כמה הרווחים יהיו נקיים, אבל הם יהיו בוודאי משמעותיים יותר. עדיין ניתן לשדרג עם gh לתוך ה-pct, אפילו עדיף מאחר וההתאוששות מעט קשה יותר.
(חייב גם לציין שאני מאוד מתרשם מהיכולת להעניק מנוחה כזאת לאחר סייקל ראשון... 😃)
תודה תום על התשובה המפורטת .
1. הבטחתי לעצמי סייקל אחד בשנה וכרגע אני עומד בזה , אין טעם למטרותי יותר מסייקל אחד (למרות שתאמין לי היד היתה קלה על ההדק)
2. טסט במינון 500 לא אעשה מטעמי התאוששות ובנוסף מסה גדולה זו לא מטרתי.
3.אני מאוד מסוקרן לשלב gh בסוף הסייקל לתוך הpct , את הפרוטוקול המדויק אקח ממך כשהזמן יגיע לתכנון הסופי.
4. מעניין אותי מאוד תופעות לוואי אפשריות מהזרקה של gh , האם במינון סביר של 3-4 יחידות ליום יהיו תופעות לוואי? אילו אפשריות? האם מערכת הכבד כליות מעורבות בתופעות אלו?
5. האם אין ניגוד בין הזרקת gh בתוך pct והתאוששות?
6. לגבי האנבר , נשמע טוב אבל נראה לי שאם אחליט לעלות מינון אעלה את הפרימו למינון של 600 מל לשבוע עם טסט כ trt בלבד.

תודה

בעצתו של תום , רוקנתי את האמפולות של הטסט עם מחט פילטר לתוך וואיל סטרילי , השתמשתי במזרק קטן לשאיבה מהוואיל כך שהשנתות היו ברורות למשיכה של 50 מליגרם טסט (עושים את החלק היחסי מיחס 1 מילילטר שהם 250 מיליגרם)

תודה תום על התשובה המפורטת .
1. הבטחתי לעצמי סייקל אחד בשנה וכרגע אני עומד בזה , אין טעם למטרותי יותר מסייקל אחד (למרות שתאמין לי היד היתה קלה על ההדק)
2. טסט במינון 500 לא אעשה מטעמי התאוששות ובנוסף מסה גדולה זו לא מטרתי.
3.אני מאוד מסוקרן לשלב gh בסוף הסייקל לתוך הpct , את הפרוטוקול המדויק אקח ממך כשהזמן יגיע לתכנון הסופי.
4. מעניין אותי מאוד תופעות לוואי אפשריות מהזרקה של gh , האם במינון סביר של 3-4 יחידות ליום יהיו תופעות לוואי? אילו אפשריות? האם מערכת הכבד כליות מעורבות בתופעות אלו?
5. האם אין ניגוד בין הזרקת gh בתוך pct והתאוששות?
6. לגבי האנבר , נשמע טוב אבל נראה לי שאם אחליט לעלות מינון אעלה את הפרימו למינון של 600 מל לשבוע עם טסט כ trt בלבד.

תודה
בנוגע ל-gh, כל תופעות הלוואי הידועות אפשריות, הלכה למעשה, במינונים שציינת gh הוא הבונוס המשמעותי ביותר במונחים של רווח/סיכון כשהרווחים הם הרבה מעבר לגדילת שריר.
הורמון גדילה לא יפגע בהתאוששות והוא אף ישדרג אותה בהיבטים רבים ובעיקר ככל שהדבר קשור בשמירה על רווחים. רצוי לשלב מתחילת הסייקל כמובן אל תוך ה-pct ולאחריו ולא משלב ה-pct בלבד מאחר ול-gh השפעה מצטברת.

קח בחשבון ש gh מעלה צעט בנוזלים בהתחלה. רובם מתנקזים אבל כל אחד מגיב שונה. אז צריך להתנסות. וזה רק אם אתה ממש שרוט על החיטוב שלך.
בנוסף רצוי לשלב אינסולין. שזה גם פרוייקט בפני עצמו. למרות שבאופן אישי אני מריץ נקי. אולי לא מקבל את כל התמורה אבל עובד יפה.

מה יתרונות אל מול חסרונות של הסייקל הזה בהשוואה לסייקל ראשון שמומלץ כאן בפורום של 500 טסט אננטט בשבוע בלבד,
הן מבחינה בריאותית\התאוששות והן מבחינת תוצאות.

תודה רבה!

מה יתרונות אל מול חסרונות של הסייקל הזה בהשוואה לסייקל ראשון שמומלץ כאן בפורום של 500 טסט אננטט בשבוע בלבד,
הן מבחינה בריאותית\התאוששות והן מבחינת תוצאות.

תודה רבה!
הסייקל הרבה יותר נוח מבחינת התאוששות, לפרימו השפעה מאוד מינורית על פעילות הציר מ"ג למ"ג ובכלל לעומת טסט.
גם בכל הקשור בתופעות אסטרוגניות, אין כמעט חשש בסייקל כזה, היות וכנגזרת DHT פרימו אינו עובר המרה לאסטרוגן.
הסייקל יבש יחסית והרווחים ממנו איכותיים ונקיים, כשמוסיפים את ההתאוששות הנוחה מתקבל סייקל שקל מאוד לשמר רווחיו.
החיסרון בכל הקשור בגדילה קשור ביכולת המוגבלת של פרימו לבנות שריר לעומת טסט (ניתן לקרא ולהבין לעומק בקישור:
https://www.lbs.co.il/threads/57813/
).
החיסרון הנוסף הוא במחיר הסייקל. פרימו הוא חומר יקר מאוד ובאופן כללי סייקל של חומרים רפואיים יקר.

דווקא היתרונות פה לדעתי עולים על החסרונות, בריאות קודמת לכל.
אגב, ציפור קטנה לחשה לי שניתן לעשות סייקל טרן אננטט במינונים נמוכים (300-400) למשך 3-4 שבועות בלבד ללא חשש מהשבתת הציר ואין צורך בPCT.
ושבעצם אפשר להמשיך באותו דפוס פעולה, סייקל טרן 3 שבועות - מנוחה של חודש וחוזר חלילה.
חשבתי שהציר מושבת ברגע שנכנס טסט ממקור חיצוני גם אם זה רק זריקה אחת או שתיים.
מה דעתך?

דווקא היתרונות פה לדעתי עולים על החסרונות, בריאות קודמת לכל.
אגב, ציפור קטנה לחשה לי שניתן לעשות סייקל טרן אננטט במינונים נמוכים (300-400) למשך 3-4 שבועות בלבד ללא חשש מהשבתת הציר ואין צורך בPCT.
ושבעצם אפשר להמשיך באותו דפוס פעולה, סייקל טרן 3 שבועות - מנוחה של חודש וחוזר חלילה.
חשבתי שהציר מושבת ברגע שנכנס טסט ממקור חיצוני גם אם זה רק זריקה אחת או שתיים.
מה דעתך?
טרן חומר בעל יכולת היקשרות יוצאת מגדר הרגיל לרצפטור האנדרוגני. גם שלושה שבועות שימוש שלאחריהן מנוחה של חודש ישבשו את הפעילות הסדירה של הציר, במיוחד אם דובקים בעיקרון ה"וחוזר חלילה"...
ללא קשר, טרן הוא לא סטרואיד מסה מדהים עד כדי כך שהרווח ממנו בפרוטוקל שכזה יהיה שווה את הסיכון. כלומר, בלי קשר לעניין השבתת הציר מדובר בפרוטוקול נחות יחסית.

תודה 😃

מה החומר הכי מומלץ לסייקל קצר (3weeks on 4 weeks off) בכדי לא לגרום להשבתת הציר? אם קיים דבר כזה כי בינתיים מה שאני קורא בחו"ל זה שזה בזבוז זמן וכסף ושהמינימום המומלץ הוא 10 שבועות.

אני מחפש את הנוסחה המושלמת לעליה במסה ולשמור על בריאות תקינה ללא אופציה לנזק בלתי הפיך, גם אם העליה במסה תהיה מתונה לעומת סייקל מלא.

ואגב, אותה ציפור אמרה לי שאפשר להשתמש במינונים נמוכים של טרן או GH לצורך שיקום פציעות כמו קרע ברצועות בברכיים ושחיקת סחוס.

נערך לאחרונה:
תודה 😃

מה החומר הכי מומלץ לסייקל קצר (כמה מינון ולאיזה תקופה) בכדי לא לגרום להשבתת הציר? (אם קיים דבר כזה).

אני מחפש את הנוסחה המושלמת לעליה במסה ולשמור על בריאות תקינה ללא אופציה לנזק בלתי הפיך, גם אם העליה במסה תהיה מתונה לעומת סייקל מלא.
אין ארוחות חינם... שימוש בסטרואידים הוא לרוב ארוך טווח בקרב מתאמנים מתמידים. במידה ותסתפק ברווח מאוד מצומצם, ניתן לבצע סייקל מהסיגנון שהצעתי ל @Yalidan . הפגיעה בציר מצומצמת אך גם הרווחים ואילו מחיר הסייקל ממריא.
אם המטרה העיקרית היא צימצום הפגיעה בציר, יש לנסות ולהתמיד בשימוש בחומרים בעלי היקשרות נמוכה יחסית לרצפטור האנדרוגני. פעילות של סטרואידים אוראליים, גם החזקים שבהם, לרוב אינה משביתה במיוחד (למעט אוראליים פרוגסטריניים כמטיל-טרן למשל). אלא שהאחרונים מזיקים מאוד לכבד (בין השאר).
באופן אישי אני לא רואה בכך טעם רב.

הבנתי אותך. אז אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה 🤭

יש בכלל ממה לפחד במקרה של השבתת הציר? יכול להיות שזה סתם מחסום פסיכולוגי והשבתת הציר היא משהו שמשתקמים ממנו ב100% בסוף התהליך. כי אני פשוט קורא פה מצבים של חבר'ה וזה לא מעודד בכלל.
שורה תחתונה, אם עושים סייקל מדוייק לפי הספר, יש סיכון לנזק בריאותי?

ואגב, אותה ציפור אמרה לי שאפשר להשתמש במינונים נמוכים של טרן או GH לצורך שיקום פציעות כמו קרע ברצועות בברכיים ושחיקת סחוס.

הבנתי אותך. אז אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה 🤭

יש בכלל ממה לפחד במקרה של השבתת הציר? יכול להיות שזה סתם מחסום פסיכולוגי והשבתת הציר היא משהו שמשתקמים ממנו ב100% בסוף התהליך. כי אני פשוט קורא פה מצבים של חבר'ה וזה לא מעודד בכלל.
שורה תחתונה, אם עושים סייקל מדוייק לפי הספר, יש סיכון לנזק בריאותי?

מבחינת סיכון בריאותי, השבתת ה-hpta לא מהווה סיכון משמעותי. ברור שלהתאוששותו משמעות מכרעת בהיבטים הקשורין בשימור רווחים.
בהקשר של GH לשיקום פציעות כבר ברור ששימוש אף במינונים נמוכים של כ-2IU/ED חכול לסייע במקרים רבים.
לטרן, בהיותו פרוגסטרין יש השפעה אנטי-דלקטית מסויימת. אותו אפקט המכונה בטעות "שימון מפרקים" ע"י שימוש בדקה קשור באפקטים אנטי-דלקטיים מסויימים המתרחשים עקב הפעלת הרצפטור הפרוגסטריני.

שוב תודה לך על כל ההסברים 😃 it's much appreciated

אז אתה אומר שסייקל ראשון הכי מומלץ מבחינת עלות\תוצאות\שיקום הציר הוא טסט אננטט 500מג בשבוע + פרגניל ובסיום PCT (סייקל כמו שרשום בנעוץ), מה שנקרא ללכת על בטוח ואפשר להסיר דאגה מליבי?

שוב תודה לך על כל ההסברים 😃 it's much appreciated

אז אתה אומר שסייקל ראשון הכי מומלץ מבחינת עלות\תוצאות\שיקום הציר הוא טסט אננטט 500מג בשבוע + פרגניל ובסיום PCT (סייקל כמו שרשום בנעוץ), מה שנקרא ללכת על בטוח ואפשר להסיר דאגה מליבי?
אין על בטוח... אתה עושה נטו נזק בריאותי תמורת ויזואליות.
כל מה שאתה יכול לעשות זה להחליט איפה מבחינת רווחים/סיכון/עלות אתה מעוניין למקם את עצמך.

אין על בטוח... אתה עושה נטו נזק בריאותי תמורת ויזואליות.
כל מה שאתה יכול לעשות זה להחליט איפה מבחינת רווחים/סיכון/עלות אתה מעוניין למקם את עצמך.
אבל זה נזק זמני שמשקמים ב100%, לא?

https://www.lbs.co.il/threads/62225/page-2
נראה שהוא עושה הכל לפי הספר ועדיין צצות בעיות למיניהן.

בהקשר של GH לשיקום פציעות כבר ברור ששימוש אף במינונים נמוכים של כ-2IU/ED חכול לסייע במקרים רבים.
לטרן, בהיותו פרוגסטרין יש השפעה אנטי-דלקטית מסויימת. אותו אפקט המכונה בטעות "שימון מפרקים" ע"י שימוש בדקה קשור באפקטים אנטי-דלקטיים מסויימים המתרחשים עקב הפעלת הרצפטור הפרוגסטריני.
שימוש בGH יכול להועיל נגד ארטריטיס \ שחיקת העצם \ שחיקת סחוסים?
ולגבי הטרן עם אפקט ה"שימון מפרקים", זה בעצם כמו Glucosamine, Chondroitin, MSM ?

נערך לאחרונה:
אבל זה נזק זמני שמשקמים ב100%, לא?

https://www.lbs.co.il/threads/62225/page-2
נראה שהוא עושה הכל לפי הספר ועדיין צצות בעיות למיניהן.

שימוש בGH יכול להועיל נגד ארטריטיס \ שחיקת העצם \ שחיקת סחוסים?
ולגבי הטרן עם אפקט ה"שימון מפרקים", זה בעצם כמו Glucosamine, Chondroitin, MSM ?

@Tom

סלח לי על החפירה אבל החלק השני בשביל אבא שלי אז אשמח אם תשיב 😁

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית