הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בקשר לוולטרן

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
אם וולטרן מעביר את הכאב לגמרי לגמרי, למשך זמן מוגבל כמובן.. אני מניח שמדובר בשריר תפוס, נכון?
והאם לאחר מריחת וולטרן זה בסדר לבצע פעילות על השריר בעצימות בינונית? כדי לא להימנע מאימון לגמרי?

הכאב בכללי הוא בכתף, והוא נחלש מידיי יום.. כך שאני מאמין שלא מדובר בדלקת אלא רק בשריר שנתפס.

מה דעתכם?

וולטרן הוא אנטי דלקתי. לא לשריר תפוס. BENGAY משמש לשריר תפוס.
אז אם מה שעוזר לך זה וולטרן כנראה שיש לך דלקת

אם וולטרן מעביר את הכאב לגמרי לגמרי, למשך זמן מוגבל כמובן.. אני מניח שמדובר בשריר תפוס, נכון?
והאם לאחר מריחת וולטרן זה בסדר לבצע פעילות על השריר בעצימות בינונית? כדי לא להימנע מאימון לגמרי?

הכאב בכללי הוא בכתף, והוא נחלש מידיי יום.. כך שאני מאמין שלא מדובר בדלקת אלא רק בשריר שנתפס.

מה דעתכם?

כאבי שרירים מאוחרים לאחר אימון מורגשים בכל פעולה של השריר בעוד כאב דלקתי הרבה פעמים מופיע כשהגוף "קר" אבל עם הפעילות הוא נרגע.
לגביי הפעילות (עם או בלי וולטרן זה לא קשור), אם היא לא כרוכה בכאב, תעשה מה שבא לך. אם אתה לא ספורטאי תחרותי (וגם במקרה כזה זה תלוי), לא מציע לך להתאמן על כאב.

תן זריקה של אביטרן . פעמיים בשבוע. אתה נפטר מזה תוך שבועים, לפי המצב שאתה מתאר. (זה וולטרן בצורה של זריקה)

העובדה (או הצירוף מקרים) שהטבה קרתה לאחר מריחת וולטרן לא הופכת את הבעיה לדלקתית.
וגם אם זו באמת דלקת, הדרך מפה ועד להמלצה על זריקות היא רחוקה מאד.
דלקת בעקבות אימון היא הרבה פעמים כתוצאה מטעויות אנוש (עומס מופרז באימונים, טכניקה לקויה, זמני התאוששות קצרים מדיי) ולכן הדרך הנכונה היא ללמד את הבנאדם מה הוא לא עושה נכון לפני שדוחפים לו חומרים מיותרים...
קצת אחריות לפני שזורקים דברים לאויר פה.

כאבי שרירים מאוחרים לאחר אימון מורגשים בכל פעולה של השריר בעוד כאב דלקתי הרבה פעמים מופיע כשהגוף "קר" אבל עם הפעילות הוא נרגע.
לגביי הפעילות (עם או בלי וולטרן זה לא קשור), אם היא לא כרוכה בכאב, תעשה מה שבא לך. אם אתה לא ספורטאי תחרותי (וגם במקרה כזה זה תלוי), לא מציע לך להתאמן על כאב.

העובדה (או הצירוף מקרים) שהטבה קרתה לאחר מריחת וולטרן לא הופכת את הבעיה לדלקתית.
וגם אם זו באמת דלקת, הדרך מפה ועד להמלצה על זריקות היא רחוקה מאד.
דלקת בעקבות אימון היא הרבה פעמים כתוצאה מטעויות אנוש (עומס מופרז באימונים, טכניקה לקויה, זמני התאוששות קצרים מדיי) ולכן הדרך הנכונה היא ללמד את הבנאדם מה הוא לא עושה נכון לפני שדוחפים לו חומרים מיותרים...
קצת אחריות לפני שזורקים דברים לאויר פה.

לא זרקתי פה שום דבר לאוויר. הבנאדם מגיב טוב לטיפול בוולטרן. ועוד מבלבל זאת עם שריר תפוס. וולטרן לא יעזור לשריר תפוס. לבנאדם יש דלקת או לפחות מראה כאלו.
הוא גם טוען שהמריחה מעבירה את הכאב רק שזה חוזר. אז טיפול אנטי דלקתי ימשיך להיות המענה. או שימשיך למרוח את עצמו או שילך לרופא שיתן אולטרה סאונד. גם זה יגמר בטיפול אנטי דלקתי. אם המקרה מספיק חמור אז גם ידביק לו פיזיוטרפיה. שם גם יאבחן מה גורם לדלקת. אני מסכים איתך בהחלט שדלקת שלא נעצת בה את הגורם לה וטיפלת בו תחזור וזה חלק מחייב מהטיפול.
בכבוד...

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התשובות 😃
אני ממשיך להתמרח עם וולטרן וזה עוזר בהחלט.

יש אומנם עדיין כאבים בזווית מסויימת של הכתף אבל - מה שמצחיק שבפרס למשל אני לא מרגיש שום כאב.. ורק בבנצ' אני מרגיש.
בדיוק כשהוט מגיע לחזה ויש מתיחה של הכתף.. אבל אני במילא עושה ריסט למשקלים שבוע הבא אז לא נורא.

אמשיך להתמרח עד שיעבור.

לא זרקתי פה שום דבר לאוויר. הבנאדם מגיב טוב לטיפול בוולטרן. ועוד מבלבל זאת עם שריר תפוס. וולטרן לא יעזור לשריר תפוס. לבנאדם יש דלקת או לפחות מראה כאלו.
הוא גם טוען שהמריחה מעבירה את הכאב רק שזה חוזר. אז טיפול אנטי דלקתי ימשיך להיות המענה. או שימשיך למרוח את עצמו או שילך לרופא שיתן אולטרה סאונד. גם זה יגמר בטיפול אנטי דלקתי. אם המקרה מספיק חמור אז גם ידביק לו פיזיוטרפיה. שם גם יאבחן מה גורם לדלקת. אני מסכים איתך בהחלט שדלקת שלא נעצת בה את הגורם לה וטיפלת בו תחזור וזה חלק מחייב מהטיפול.
בכבוד...

וולטרן , כמו עוד NSAID'S , דווקא כן עוזר במקרים של DOMS.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12617692
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18489195
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12580677

• פותח/ת השרשור
תודה על ההפניות

קראתי והשכלתי.
לאחרונה עקב הריסט אני עובד על טכניקה טובה בבנצ' ושכמות מכווצות בעיקר ומרפקים בפנים וזה בהחלט מוריד מהעומס.

למזלי הכאב נורא קל ורק בזווית מסויימת וזה לא מפריע לי לבצע שום תרגיל משיכה\דחיקה.
לפחות עד כה.

היה שבוע שכאב אבל וולטרן עזר לטפל לי בזה.

אשים עין על הכאבים בכל מקרה.

תודה ✌️

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית