הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מיואש כבר !

Mynameisraz

משתמש מתחיל
188
10
נק' מוניטין:
28
188
10
בן 17
גובה 1.72
משקל עדכני 71.6
מתאמן AB 4 פעמים בשבוע

אני מנסה לרדת במשקל איזה חודשיים ואני נתתקע על 70-72
החלטתי לבדוק מה אני עושה על פי הנתונים באינטרנט ולשאול את דעתכם
בדקתי את הBMR שלי והוא 1788 (ללא ההכפלה 1.2 בדקתי ב goleango )
התפריט שלי הוא לאחר שקיצצתי

חלב 3% ברזל - תנובה, כוס קטנה(200 מ"ל)
Honey Nut Cheerios... - נסטלה, מנה(30 גרם)
לחם אחיד פרוס מועשר... - מאפית ודש -..., 4 פרוסה(30 גרם)
קוטג` 5% - שטראוס עלית, 2 כפית(9 גרם)
חזה עוף מבושל-מטוגן, 200 גרם
אורז פרסי לבן - אורזיל, 100 גרם
ביצה שלמה..., 2 Large(54 גרם)
טונה צהובת סנפיר, 50 גרם
בצל, יחידה קטנה(63 גרם)
תפוח עץ עם קליפה, 3 יחידה קטנה(166 גרם)

אנרגיה (קלוריות) 1549
חלבונים (גרם) 117.58
פחמימות (גרם) 196.11
מתוכן סוכרים (גרם) 66.64
שומנים (גרם) 33.72

בנוסף אני יוסיף כל אימון 200 קלוריות באירובי + יום אחד בהפסקה שאני יעשה 500 400

מה אתם אומרים ?? דיי כל שבוע אני עולה למשקל ולא מבין מזה
זה לא פעם ראשונה שטני מחטב ובחיים לא נתקעתי בזה

אני מתנצל מראש על זה שאני עונה בשאלה אבל לדעתך יש הבדל בין נגיד סוכר לבן ודבש ?
https://www.lbs.co.il/threads/62233/
לא יודע למה להוריד פחמימה? אני הייתי בחיטוב על 5-3 מילקי ביום (התחלתי ב 5 סיימתי עם 3) והחיטוב הלך טוב מאוד.
הייתי אוכל פחמימה רק מסוכר כמעט, הייתי על 1.5+ גרם חלבון וכ 0.8 שומן, הלך מצויין.

לא סבלתי כמעט בחיטוב, תמיד אכלתי משהוא טעים ופעם בשבועיים הייתי עושה ציט פחמימה נוסף. הגעתי לכ 12% שומן עם שמירה דיי טובה על משקלי עבודה (ירדתי כ 2-3%).

יש גם עניין של גנטיקה כאן.
יש כאלה שיגיבו לזה יותר טוב מאחרים.

אבל בגדול כל עוד אתה בגירעון אני גם לא חושב שיש צורך בהתעסקות מיותרת.. לפחות עד שמגיעים ל 10-12 א.ש

אבל תפריט שמורכב ברובו מסוכר כמעט, לא הכי בריא.
נראה לי שהבעיה בלאכול סוכר במקום ש"ש ואורז זה בעיקר השובע שתרגיש מהכמות קלוריות, למשל 200 קלוריות מאורז זה צלחת לא קטנה ו 200 קלוריות מעוגיות זה כמה עוגיות בודדות. אז מי שלא סופר ערכים הוא ירגיש רעב אחרי זמן קצר ויאכל עוד, אבל זה לא רלוונטי ברגע שאתה סופר קלוריות וערכים.
מבחינה בריאותית אגב זה גם מעניין אותי אם יש לזה השפעה לטוח ארוך. אצלי נגיד הסוכר בדם קצת גבוה ואני לא בטוח שפשוט להפסיק לאכול פחמימות פשוטות יפתור את זה

נראה לי שהבעיה בלאכול סוכר במקום ש"ש ואורז זה בעיקר השובע שתרגיש מהכמות קלוריות, למשל 200 קלוריות מאורז זה צלחת לא קטנה ו 200 קלוריות מעוגיות זה כמה עוגיות בודדות. אז מי שלא סופר ערכים הוא ירגיש רעב אחרי זמן קצר ויאכל עוד, אבל זה לא רלוונטי ברגע שאתה סופר קלוריות וערכים.
בדיוק מה שאני חושב, ובחיטוב זה נורא להישאר רעב 😭

מחקר לא כל כך טוב לדעתי.
היו הבדלים בין הקבוצות, +30 גרם חלבון +25% יותר סיבים תזונתיים. ובכללי התזונה הכוללת של אוכלי הדבש הייתה יותר טובה (אומגה 3 ויטמינים מינרלים), היו גם הבדלי גיל כמות כוללת של קלוריות, ולא ידוע על אחוז שומן/שריר אצלהם.
והתוצאות הראו עדיין שהנתונים הם בטווח הנורמה

הרבה סוכר מעודד יותר הפרשה של אינסולין מהלבלב, מה שמעודד יותר אגירת שומן.. ומאט את המטבוליזם בגלל שהגוף נמצא בגרעון שלילי
תודה רבה על השיעור בביולוגיה אדוני המורה,פשוט ירקת את מה ששיננת בלי קשר למציאות.
בוא תתן לי סיבה למה 200 גרם פחמימה משוקולד רע לי יותר מ200 גרם פחמימה מאורז פרט לפן של השובע.

אני מבקש מכולם אחרי הקריאה בפוסט להיזהר במילים סביב הBRO SCIENCE - במידה ומישהו רוצה להגיד משהו שידגיש שזה לדעתו ולא כעובדה במידה ואין ביסוס, זה כבר מתחיל להרגיז ונהיה פה FXP

תודה רבה על השיעור בביולוגיה אדוני המורה,פשוט ירקת את מה ששיננת בלי קשר למציאות.
בוא תתן לי סיבה למה 200 גרם פחמימה משוקולד רע לי יותר מ200 גרם פחמימה מאורז פרט לפן של השובע.

אני מבקש מכולם אחרי הקריאה בפוסט להיזהר במילים סביב הBRO SCIENCE - במידה ומישהו רוצה להגיד משהו שידגיש שזה לדעתו ולא כעובדה במידה ואין ביסוס, זה כבר מתחיל להרגיז ונהיה פה FXP
אני רוצה לפתוח את זה אם כבר כדי שכולנו נלמד (גם אני לא יודע מספיק).
אני מכיר שקיים דבר כזה אינדקס גליקמי, כלומר כמה מאכל מסוים מקפיץ את הסוכר בדם, ואני יודע שעקרונית ככל שהאינדקס יותר גבוה יותר
אינסולין אכן מופרש.
נוסיף לכל זה נתון, שהאינדקס הגלקימי הוא ישן ונמדד אי שם בעבר כשבידוד המשתנים שלו לא היה אידיאלי ומאז גם מצאו שגם חלבון גורם
להפרשת אינסולין וגם שומן.

עכשיו עקרונית אין הבדל בין הפחמימה המורכבת והפשוטה מבחינת "תרכובת הגוף"
אבל למרות האינדקס הלוקה בחסר עדיין פחמימות חד סוכר ודו סוכריות כן גורמות לרמות גבוהות של אינסולין בדם, ולטווח הרחוק זה דבר שאינו בריא במיוחד לאנשים עם היסטורית סכרת במשפחה (כמוני) כי עד כמה שאני יודע הגוף מפתח עמידות לאינסולין ובשלב מסוים התאים "לא מקשיבים" לו וככה נוצרת סכרת ותוצאותיה ההרסניות על שאר הגוף אני מכיר מגוף שני (אבא שלי).

מישהו מוכן לעשות סדר בדברים?

אני מכיר שקיים דבר כזה אינדקס גליקמי, כלומר כמה מאכל מסוים מקפיץ את הסוכר בדם, ואני יודע שעקרונית ככל שהאינדקס יותר גבוה יותר
אינסולין אכן מופרש.
נוסיף לכל זה נתון, שהאינדקס הגלקימי הוא ישן ונמדד אי שם בעבר כשבידוד המשתנים שלו לא היה אידיאלי ומאז גם מצאו שגם חלבון גורם

אבל למרות האינדקס הלוקה בחסר עדיין פחמימות חד סוכר ודו סוכריות כן גורמות לרמות גבוהות של אינסולין בדם, ולטווח הרחוק זה דבר שאינו בריא במיוחד לאנשים עם היסטורית סכרת במשפחה (כמוני) כי עד כמה שאני יודע הגוף מפתח עמידות לאינסולין ובשלב מסוים התאים "לא מקשיבים" לו וככה נוצרת סכרת ותוצאותיה ההרסניות על שאר הגוף אני מכיר מגוף שני (אבא שלי).

שאלה טובה.

מצטרף לסקרנות.

אינסולין אכן מופרש.

אינסולין תמיד יופרש.בין אם זה לכמות גדולה לזמן קצר או בכמויות קטנות יותר לטווח ארוך. אבל לקבוע חד משמעית שזה יותר ישמין בלי לדעת את הרגישות לאינסולין של הבן אדם זה לא רלוונטי לטעמי.
על זה אני מדבר.
עכשיו לגבי הפן הבריאותי, לא התעסקתי בנושא ולא ראיתי מחקרים לגבי טווח ארוך לגבי אנשים עם בעיות סכרת במשפחה - ככה שאני לא יכול להגיד פה שום דבר,
אולי למחקר כזה יש יותר מידי משתנים ולא ניתן לעשות אותו בכלל,לא יודע.

ובוא תראה,כיום יש לנו בעיה בכל הקשור לרמת סוכר בדם כיוון שזה גורם לדלקות,עכשיו,כולם מנסים להימנע ממאכלים שמעלים את רמות הסוכר בדם לרמוות גבוהות לזמן קצר,במקום לדאוג לחיות אורך חיים שיוריד את רמת הסוכר בדם וגם יתן עוד הרבה יתרונות אחרים (פעילות גופנית למשל).

לכן, אני אמליץ לבן אדם שפעיל ספורטיבית לראות איך התגובה שלו לאינסולין מבחינת אגירת שומן ובכללי,איך הגוף שלו מגיב בהרגשה הכללית.
ולאו דווקא אמליץ לו להימנע מפחמימות פשוטות לחלוטין,לפחמימות פשוטות גם יש יתרון-הידעת,שלייל אפילו אומר שההעמסה של 24שעות עדיף שתעשה עם פחמימות פשוטות כי היא תהיה יותר יעילה?
לכן לפסול אותם לחלוטין זה משהו שאני לא מסכים איתו.כי יש המון סיכוי שבן אדם יסבול מדלקות בכלי דם גם אם הוא לא יאכל פחמימות פשוטות,אבל יש הרבה פחות סיכוי שיסבול מדלקות בכלי דם במידה והוא עושה פעילות גופנית.
לכן הויתור ה"גדול" והפסילה הענקית הזו לתת קבוצת מזון גדולה (שמבחינתי? אחראית גם על הנפש המון פעמים במיוחד ב121) היא שגויה מהיסוד.

בנוסף,כל מי שמגיב פה אני מניח שעוסק בפעילות ספורטיבית אלא אם כן ציין אחרת,לכן לרוב אמליץ לא להימנע פה לחלוטין מזה.
פרט לכך - שאני לא רואה הבדל באגירת השומן כיוון ש"קלוריה זו קלוריה",ומקרים של אגירת שומן בעקבות אינסולין הן אינוודואלים אצל כל בני אדם שונים-מה שאני,או אף בן אדם בעולם לא יכול לקבוע דרך מסך מחשב.

מקווה שקלעתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית