הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בדלטואיד לאחר בנץ

• פותח/ת השרשור יהב
  • פורסם בתאריך

יהב

מושעה
3,896
2,435
נק' מוניטין:
6,637
3,896
2,435
היי,
לפעמים לאחר בנץ כואב לי שריר הדלטואיד ביד השמאלית שלי (בימנית לא)
אתמול גם נתפס לי השריר הזה לאחר תאקל בפוטבול
יכול להיות שיש לי שם דלקת או משהו? אני מבין שהכאבים לאחר בנץ מגיעים ממרפקים שיוצאים החוצה אבל זה לגיטימי או לבדוק את זה?

אתה לא חופר, בשביל זה יש פורום. אני שמח לעזור.

השאלה היא באיזה מצב הכתף, ולאיזה צורך.
כשלי היתה דלקת, הייתי עושה אותם בכל אימון, 2-3 פעמים בשבוע.
כל תרגיל שני סטים של 10 חזרות, עם הקפדה על עבודה טכנית ונקיה.
הסדר שבו עבדתי - הנפות לצדדים, מסובבי כתף פנימה, מסובבי כתף החוצה.

על משיכות לפנים לא עבדתי אז, אני עכשיו משלב אותו כתרגיל עזר בליניארית, אבל בזמן הדלקת לא הרגשתי צורך. עבודה על גב ומסובבי כתף החוצה הספיקו לי.

תודה, אני לא מזמן סיימתי פיזיוטרפיה לכתף גם אחרי דלקת ואני רוצה לחזק גם בידיוק מאותה סיבה אז אני יעשה את הסדר שאמרת והתרגיל הסופי משיכות לפנים.
גם אני מוסיף את זה לעזר בליניארית
תודה שוב.

@stitch יש מצב שתפרט איך אתה משלב את תרגילי העזר בכלל ואת העזר לכתף בפרט בלינארית שלך?
פירטתי פה איפשהוא, לא מוצא את זה כרגע.
התרגילים הראשיים שלי הם לחיצה בשיפוע במקום אוברהד פרס (אימון B), ומשיכה גבוהה במקום חתירה (אימון A/C).
אז כעזר אני עושה ככה:
אימון A ו-C - אוברהד פרס, מתח, מקבילים, בטן / גב תחתון.
אימון B - לחיצה באחיזה צמודה, משיכה לפנים, ואם יש כוח (לרוב אין) - מסובבי כתף פנימה/החוצה.
בד"כ הכל ל-2 סטים של 10 חזרות.
בשורה התחתונה אני מוסיף נפח כמעט רק בלחיצות ומשיכות, וסומך על זה לחיזוק הכתף.
תכלס פייספולס ומסובבי כתף לא מפריע לכלום..
זה ממש לא מדויק. יש הרבה שרירים משותפים בין תרגילי גב לפייספולס ומסובבי כתף החוצה, וכנ"ל בין תרגילי חזה למסובבי כתף פנימה. התרגילים האלה עלולים לבוא על חשבון התאוששות של הטרפזים, המעויינים, הלטיסימוס, הדלתות, הפקרטורליס - ואפילו הבייספס והטרייספס. בגלל זה קיבלתי חום כשראיתי את העומס אצלך, ומהמחשבה שאתה עוד הולך להוסיף תרגילים שם.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית