[שאלה] כף המדידה באבקת חלבון

• פותח/ת השרשור Mrb0dy
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
ניראה לי אתה בכיוון 😃

הדבר הזה תמיד בילבל אותי ומבלבל עד עכשיו
אז תן לי לראות אם הבנתי נכון אחי
כאשר אני ממלא את הכף עד הסוף שהמקסימום שלה הוא 2 OZ , אז מבחינת נפח היא תתפוס 59 מיליליטר/סמ"ק אבל מבחינת משקל המשקל שלה הוא אחר וזה כבר צריך לבדוק על פי נתונים אחרים
כי בעצם מבחינת משקל אבקה ומים לא שווים ולפי הנתונים כאן מים שוקלים יותר .

אז לפי מה שהבנתי , מיליליטר מים = גרם מים , משתמע מכך שבקבוק מים של ליטר וחצי שוקל 1.5 קילו כן?
גודלין זה נכון מה שרשמתי למעלה ?

הדבר הזה תמיד בילבל אותי ומבלבל עד עכשיו
אז תן לי לראות אם הבנתי נכון אחי
כאשר אני ממלא את הכף עד הסוף שהמקסימום שלה הוא 2 OZ , אז מבחינת נפח היא תתפוס 59 מיליליטר/סמ"ק אבל מבחינת משקל המשקל שלה הוא אחר וזה כבר צריך לבדוק על פי נתונים אחרים
כי בעצם מבחינת משקל אבקה ומים לא שווים ולפי הנתונים כאן מים שוקלים יותר .

אז לפי מה שהבנתי , מיליליטר מים = גרם מים , משתמע מכך שבקבוק מים של ליטר וחצי שוקל 1.5 קילו כן?
גודלין זה נכון מה שרשמתי למעלה ?

בכללי נכון, רק קצת בלאגן במושגים, אין כזה דבר משקל אחר, יש כזה דבר מסה סגולית אחרת
v*q=m
כאשר V זה נפח ו q זה "רואו" שזה משהו נתון לכל יסוד שנמדד ב gram ל ס"מ^3

בכללי תיקח דלי של מים ותמלא אותו הוא ישקול נגיד כ 20 ק"ג וזה אומר שהוא בנפח של 20 ליטר
אבל אם תשים בדלי הזה מסמרים הוא ישקול הרבה יותר מ 20 ק"ג, ומצד שני אם תשים שם נוצות הוא ישקול הרבה פחות.

• פותח/ת השרשור
הבנתי אחי ... נפח ומשקל זה שני דברים שונים לגמרי .
אם מודדים לדוגמא בנפח של 20 ליטר שני דברים שונים , אז סביר מאוד שהמשקלים שלהם יהיו שונים .

אני רוצה לדעת איך עושים את הדבר הזה שנקרא מסה סגולית ... אתה יכול לתת לי דוגמא על פי הנוסחא שרשמת ?
אם יש לי לדוגמא דלי בנפח של 20 ליטר
ויש לי שני חומרים : מים ושמן
אני ממלא את הדלי בשני החומרים עד שהם מכסים את ה 20 ליטר , אבל המשקלים שלהם יהיו שונים , איך אני יודע מה שוקל יותר על פי הנוסחא של מסה סגולית ?
מאיפה אני יודע את ה Q ?

הבנתי אחי ... נפח ומשקל זה שני דברים שונים לגמרי .
אם מודדים לדוגמא בנפח של 20 ליטר שני דברים שונים , אז סביר מאוד שהמשקלים שלהם יהיו שונים .

אני רוצה לדעת איך עושים את הדבר הזה שנקרא מסה סגולית ... אתה יכול לתת לי דוגמא על פי הנוסחא שרשמת ?
אם יש לי לדוגמא דלי בנפח של 20 ליטר
ויש לי שני חומרים : מים ושמן
אני ממלא את הדלי בשני החומרים עד שהם מכסים את ה 20 ליטר , אבל המשקלים שלהם יהיו שונים , איך אני יודע מה שוקל יותר על פי הנוסחא של מסה סגולית ?
מאיפה אני יודע את ה Q ?

המסה הסגולית של שמן יותר קטנה ממים ולכן שמן צף על מים ולכן הדלי של המים ישקול יותר, יש טבלאות לחומרים ומה הצפיפות שלהם (מסה סגולית), ואפשר לדעת צפיפות של חומר ע"י חישוב הנפח שלו וכמה הוא שוקל. ככל שהצפיפות של החומר יותר גדולה המשקל שלו לאותו נפח יהיה גדול יותר.
בכללי אני לא מורה פרטי, תעשה חיפוש בגוגל על מסה סגולית (density) ותקרא על זה. ותקרא על כל מושג שאתה לא מבין שם אם אתה רוצה להבין לעומק.

• פותח/ת השרשור
הבנתי את העקרון , תודה .

וזה הקטע של פורומים באינטרנט אחינו לעזור איפה שאפשר , כמו שאתה לא יודע משו ואתה מצפה שיעזרו לך .

יש לי שאלה לגבי כף המדידה שמקבלים עם האבקת חלבון , משו מבלבל אותי

בצג מאחורי האבקה רשום שכף אחת שווה 35 גרם - הכוונה היא שכף אחת מלאה שוקלת 35 גרם
עכשיו יש לי בכף של האבקת חלבון יחידה שנקראת אונקיה (OZ)
עכשיו אונקיה היא יחידת מידה לנפח , אבל ראיתי באינטרנט גם שאונקיה = 29 גרם

אז משו לא מסתדר לי ... כי אם אונקיה באמת שווה 29 גרם , אז הכף שלי היא 2 אונקיה (OZ ) אז לפי מה שאני מבין = זה אומר שזה 58 גרם

מישו יכול להסביר לי איפה הטעות פה ?
אני די בטוח שאונקיה זה כנראה יחידת מידה לנפח ואונקיה אחת לא שווה ל 29 גרם אלא ל 29 מיליליטר/סמ"ק

אונקיה היא יחידת משקל השווה ל 28.3 גרם (אונקיית טרוי 31.1 גרם).
וכן אתה צודק, יש פה משהו לא הגיוני.
כף המדידה צריכה להיות בערך 1~ oz
שלח תמונה של כף המדידה.
באיזו אבקה אתה משתמש?

• פותח/ת השרשור
אונקיה היא יחידת משקל השווה ל 28.3 גרם (אונקיית טרוי 31.1 גרם).
וכן אתה צודק, יש פה משהו לא הגיוני.
כף המדידה צריכה להיות בערך 1~ oz
שלח תמונה של כף המדידה.
באיזו אבקה אתה משתמש?

אני משתמש באבקה של Dymatize Nutrition Elite , אין לי כוח עכשיו לצלם ולחבר למחשב אחי
פשוט בכף של האבקה רשום 1 אוז / 1.5 אוז /2 אוז (זה המקסימום )

אבל הסבירו לי פה למעלה שמדידה עפ"י אונקיה היא בדרך כלל עבור מים ... כי 1 מיליליטר מים = 1 גרם ככה שזה מסתדר .
אבל אבקת חלבון המשקל הסגולי שלה והצפיפות של החומר יותר נמוכה לכן היא שוקלת פחות .

אבל הסבירו לי פה למעלה שמדידה עפ"י אונקיה היא בדרך כלל עבור מים ... כי 1 מיליליטר מים = 1 גרם ככה שזה מסתדר .
אבל אבקת חלבון המשקל הסגולי שלה והצפיפות של החומר יותר נמוכה לכן היא שוקלת פחות .

הסבירו לך שקילו ברזל וקילו נוצות לא שוקלים אותו הדבר.

• פותח/ת השרשור
הסבירו לך שקילו ברזל וקילו נוצות לא שוקלים אותו הדבר.

קילו ברזל וקילו נוצות שוקלים אותו דבר ... זה לא מה שהסבירו לי.
ליטר ברזל וליטר נוצות לא שוקלים אותו דבר , כי משקל ונפח זה דבר שונה לגמרי ולכל חומר בטבע יש משקל סגולי משלו .
הסבירו לי שנפח שונה ממשקל ... ידעתי את זה אבל לא ידעתי לגבי האונקיה שהסטדנדרט שלה הוא למדידת מים ואז הכוונה לנפח = למשקל
וגם זה לא תמיד נכון ... לפי מה שאני יודע מים רק בלחץ מסוים ובטמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס גורם לכך שנפח = למשקל ( לגבי מים)

קילו ברזל וקילו נוצות שוקלים אותו דבר ... זה לא מה שהסבירו לי

הסבירו לך ש 1oz אבקת חלבון ו 1oz מים לא שוקלים אותו הדבר מאחר והצפיפות שונה 🤦‍♂️

Oz היא יחידת משקל. לא צפיפות ולא נפח.

בקשר לכף המדידה. השנתות באבקה של דיימטייז נותנות לך אופציה לקחת מנת הגשה אחת או יותר.

בדקתי גם לגבי כף מדידה של אקסטרים נוטרישן:81zq:
(עפ"י היצרן מנת הגשה היא 35 גרם. בתמונות יש פחות. מדדתי לפי 1 oz)

לנוחיותך המדידות בוצעו גם ב gr וגם ב oz
20150115_233313.jpg
2015-01-15 23.34.43.jpg

בעצם למה לא למדוד כף מלאה 🙄
יצא 44 גרם כ 10~ גרם יותר.

20150116_001000.jpg

שכחתי לקזז את המשקל של הכף 😵
הכף כנראה שוקלת ~10 גרם.
כך שהמידה מדוייקת.

המסקנה מכל הסיפור שאסור לעשות ניסויים כשאתה שיכור 🙁

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית