הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע לפני שאתם פותחים אשכול בנושא תוספים.

NonCivilized

משתמש קבוע
1,942
886
נק' מוניטין:
2,310
1,942
886
הולמס פלייס חיפה.
אני רואה כאן שוב ושוב ילדים שמתחילים להתאמן ופותחים עוד אשכול על אבקה, עוד על גיינר, קפאין, קריאטין, בטא אלנין ואנארף.
אני מעוניין לעשות קצת סדר.
אני לא מחדש כלום והכלללל והרבה יותר כבר כתוב בפורטל.
אבל אני כן אכתוב את זה בדרך שלי ואבהיר את הנושא הזה לעניין.

פתח דבר:
תוספים, כשמם כן הם, תוספים!!
גם אם תתאמנו ללא תוספים, אתם תגיעו לתוצאות מעולות אם רק יהיה לכם את הידע, הרצון, המשמעת וההתמדה באימונים ותזונה!
חברות התוספים לא מעניין אותם התוצאות שלכם, וגם לא מעניין אותן תכולת הארנק שלכם, הן רוצות שתקנו ויש להן טריקים שיווקיים שעובדים
על כולנו (כולל אני שאני סאקר לא קטן של תוספים, מודה.)
וזה לגיטימי! בעולם החופשי שלנו זכותם למכור ולשווק כל עוד הם לא מכריחים אותנו, אנחנו הדבילים שקונים סתם מבלי לדעת.
אז ההמלצה שלי, לחפש מידע על כל תוסף ששמעתם עליו\שאתם מעוניינים לרכוש, כדי להבין באמת מה הולך כאן (ומידע מדעי, לא כזה שאינו נתמך
במדע, הפורטל הוא מקור הידע המעולה והנוח ביותר שאני מכיר)
אז ככה!
דגש:
זה האשכול שלי, של הלא מתורבת... זה לא מדויק ואני מודע, ואם אני טועה ואתם רוצים לתקן, אני יותר מאשמח ואני אפילו קצת דורש את זה!
אבל תבינו שלפעמים זאת הדרך שלי להסביר דברים, דרך שעובדת עם אנשים שאני עוזר להם להתאמן,
דרך שעובדת לי להתאמן, אז זה הכל קשקושים שלי להבהיר פה כמה עניינים שחשוב להבהיר, זה לא מדעי מדויק עם סימוכין והסברים כי עם כמה שאני אוהב את השטויות האלה, למתחילים שאין להם כוח לקרוא ולהפנים עד הסוף, זה יחלוף להם מול הפנים, וזה בסדר! לא כולם חייבים להיות אובססיבים בנושא הזה.

אבקות חלבון:
אבקות חלבון זאת אבקה עם חלבון, וזהו!
מחיר:
זה יקר מבחינה אחת (ועוד יותר בארץ) אבל גם זול מבחינה אחרת.
למה?
בקופסאת חלבון חלבון יש כ-70 מנות שבכל אחת יש נניח 23 גרם חלבון והעלות 300 שקלים אז:
בכל הקופסא יש 1610 גרם חלבון וגרם חלבון עולה 300/1610 = 0.18

חזה עוף נניח עולה 30 לק"ג אז 100 גרם עולים 3 שקלים ויש בחזה עוף 24 גרם חלבון ל-100 גרם
אז גרם חלבון עולה - 3/24 = 0.125
זמינות:

עכשיו בנוגע לאיכות החלבון זה משהו אחר, רוב חברות החלבון מתפארות בתכולת חלבון מי הגבינה שלהם,
וכן זה חלבון עם "זמינות גבוה" מילה מפוצצת, מה זה אומר? שזה מסונטז מהר בגוף לתהליכים אנאבוליים.
אבל אם תקראו קצת בפורטל על "חלון ההזדמנויות" וכל השיט הזה אתם תבינו שזה אכן, שיט!
אבל!!! וזה אבל גדול.
איכות:
יש חברות שכותבות שיש להן הרבה חלבון במנת הגשה, בזמן שחלק נכבד זה חלבון ממקור סויה כי זה זול.
עכשיו אני לא אגיד לכם כן בריא לא בריא, אני לא יודע מספיק! יש המון מחקרים לכאן ולכאן, חלק אומרים שזה מעלה את רמת האסטרוגן בדם
חלק אומרים שלא, אני לא מספיק מבין כדי לקבוע לכם, אבל אני אישית מעדיף בלי יותר מידי חלבון סויה.
(אני מזמין את המומחים כאן להרחיב בתחום).
אני רק אומר את זה כדי שתשימו לב ממה באמת מורכב אבקת "מי הגבינה" שלכם.
טעם:
לי לא כזה חשוב שאבקת החלבון שלי תהיה הכי טעימה, אין לי כסף למותרות האלו.
אבל יש אשכול גדול כאן על ביקורת של טעמים,
המלצה שלי... הכי בטוח בכל אבקה זה קרם עוגיות, אולי לא הכי מוצלח, אבל זה יהיה בהחלט ראוי לשתיה.

אלה הפרמטרים בנוגע לאבקה, אם אתם שוקלים קצת, מתאמנים מתחילים, לא חסר לכם אוכל בבית,
אין באמת סיבה שתקנו את האבקה הזאת, כן כולם שותים אותה במכון, כן רצות שמועות שזה עושה שרירים, האמת?
זה שטויות, זה הכלללל שטויות! אם תשתה שייק ולא תאכל בבית את העוף\טונה\ביצים\קוטג' אתה לא תזוז לשום מקום.

גיינר:
חיכיתי לנושא הזה כי זה מעצבן אותי...
גיינר זה שם מפוצץ לאבקת חלבון עם פחמימות.
אנשים שמתקשים להעלות במשקל וקשה להם לאכול הרבה, שימו לב! קנו אבקת חלבון, קנו שיבולת שואל, חלב, חמאת בוטנים, גלידה...
תתפראו! רוצים השקעה כספית בטוחה? קנו מיקס! או מעבד מזון! תכינו חמאת בוטנים מבוטנים!!
תאכלו אוכל!!!! ואל תסתמכו רק על אבקות, אנחנו לא תינוקות ששותים מטרנה!
אפשר לעשות גם יופי "גיינר" מבלי אבקת חלבון, תזרקו כמה יוגורטים ויהיה לכם שייק שמגיע אפילו ל2000 קלוריות בקלות!

קפאין:
אני חוזר ורואה דיונים ושאלות על קפאין ואני לא מבין מה לא ברור.
קפאין חוסם רצפטורים של מלטונין גורם לנו לא להרגיש עייפים,
אני אוהב את זה, אני חולה על זה, כן בכדורים כי אין לי לא כוח ולא סבלנות להכין קפה שחור ולשתות כוס שלמה לפני שאני מגיע למכון ולהתחיל להרגיש את הבאזזז של הקפאין באוטובוס.
כדור אחד ובאמצע האימון לקראת האירובי זה נכנס לפעולה.
אפשר להזמין באתרים בארץ כמו אמינו שופ,
אפשר להזמין במקומות אחרים גם...
לוקח לזה 30-40 דקות להשפיע, משפיע יותר חזק על בטן ריקה,
תורם לניוד חומצות שומן בדם (קיצר שורף שומן...)
יש מחקרים שמראים שבכמויות גדולות (400 מילגרם ומעלה) גם תורם לביצועים.
אני לא אוהב לקחת הרבה כי הגוף שלנו מייצר בו תלות, ואם אני לוקח שבוע בלי להפסיק אפילו 1 ביום, יש לי עצירות ליומיים כשאני מפסיק... (קפאין עוזר לנו לעשות קקי ומפעיל את הקיבה) וגם אני נעשה יותר עייף כשאני לא לוקח.
ממליץ לקחת רק לפני האימון אם אתם רוצים להמנע מתופעות הלוואי.
איזה קפאין? זה לא משנה! זה חומר זול ופשוט לבידוד, תקנו מוצר זול אבל לא איזה חרא סיני לא מוכר לחלוטין.
תיסוף בל-טירוזין:
ל-טירוזין זאת חומצת אמינו לא חיונית, יענו אנחנו יכולים לחיות יופי בלעדיה, היא מאריכה את השפעת הקפאין, ולייל מקדונלד (תזונאי ומומחה באימונים)
מאשר שזה תורם למערכת העיצבית שלנו, אני מזמין מעת לעת, אפשר לחיות טוב מאד בלי זה, אם יש לכם כסף מיותר, תתפראו.

קריאטין:
לא לקחתי קריאטין, אקח בקרוב, מוכח מחקרית שזה תורם לביצועים, אני לא אפרט על זה כי כתוב פה מאד יפה בפורטל.
מה שאדגיש ואומר, לקחת 5 גרם כל יום, לא משנה איך לא משנה מתי, כל כמות נוספת מיותרת .
וגם אוסיף שבנוגע לאיזה, הכי פשוט מונוהיידרייט, ולא כל הפורמולות למינהין, יש גם מיקרונייזד שזה פשוט מפורר יותר טוב...
חפשו את התקן של הcreapure כדי לוודא שלא סתם (ואני מצטט את @EMZ) "נדפקת עם חרא סיני".

פורמולות טרום אימון:
שוב פעם, כל השמות המפציצים העיצובים הנוצצים, וכל זה בעיקר כדי למכור,
זה יכול להכניס ל"פוקוס" או להביא אתכם ל"ZONE", לתת לכם "RAGE"
תאכלס בדרך כלל יש שם קפאין ובטא אלנין, וכל מיני שיט אחר שיגרום לכם להיות נמרצים ומתעקצצים ומפומפמים.
אני לא לקחתי ואני לא מתכוון לקחת כי האמת... אני קצת מפחד מזה וזה לא מעניין אותי.
בסופו של דבר, זה לא יגרום לכם להיות חזקים יותר או משהו כזה, זה אולי יהיה כיף, וזהו... כיף... בחירה שלכם על מה לשפוך כסף...
אני מעדיף לשתות אלכהול לפני אימון או לע** משהו אם הייתי רוצה התנסויות וכיף מהסוג הזה, כשאני מתאמן אני רוצה להתרכז ולהביא את ההנאה
והריכוז באימון מעצמי, אבל זה אני...

גלוטמין:
קצר ולעניין, אם אתם לא נפגעי כוויות דרגה 2 ומעלה, אין לכם מה לקחת את זה... סוף סיפור.

שאר התוספים כמו בטא-אלנין, וויטמינים ומינרלים למינהם, BCAA וכל אלההה אין לי מה להוסיף עליהם יותר ממה שכתוב כאן, או כאן.

סוף דבר.
אימונים ותזונה סובבים סביב הטכניקה שלכם והגנטיקה וההתמדה, ככה גם בתזונה.
התוספים הם לא כאלה חשובים כמו לאכול נכון ומספיק מהכל, ובצורה בריאה ומאוזנת, תוספים זה לא מה שקריטי לנו.
והלוואי שהיה לי את הכסף והמשמעת לא להשתמש בתוספים כלל.
אל תהיו כבשים ואל תקנו ותצרכו רק בגלל שכולם עושים את זה, תחקרו ותבדקו, ושוב כאן בקילוגרם יש מקור מידע נהדר! תקראו.
וחוץ מזה אל תקחו את המילה שלי אם אתם לא רוצים, או של כל החבר'ה פה,
נסו בעצמכם! אם אתם מרוצים מהתוצאות תמשיכו בדרך שלכם!

אם יש אי אלו דיוקים, אתם רוצים להוסיף, בהחלט יכול להיות שאני טועה תכתבו ואני אערוך.

@SweetBamba אם אתה חושב שזה נכתב טוב וראוי, שקול אולי לנעוץ ולחייב להכנס לכאן לפני פתיחת נושא על אבקות חלבון\גיינר.

נערך לאחרונה:
אני רואה כאן שוב ושוב ילדים שמתחילים להתאמן ופותחים עוד אשכול על אבקה, עוד על גיינר, קפאין, קריאטין, בטא אלנין ואנארף.
אני מעוניין לעשות קצת סדר.
אני לא מחדש כלום והכלללל והרבה יותר כבר כתוב בפורטל.
אבל אני כן אכתוב את זה בדרך שלי ואבהיר את הנושא הזה לעניין.

פתח דבר:
תוספים, כשמם כן הם, תוספים!!
גם אם תתאמנו ללא תוספים, אתם תגיעו לתוצאות מעולות אם רק יהיה לכם את הידע, הרצון, המשמעת וההתמדה באימונים ותזונה!
חברות התוספים לא מעניין אותם התוצאות שלכם, וגם לא מעניין אותן תכולת הארנק שלכם, הן רוצות שתקנו ויש להן טריקים שיווקיים שעובדים
על כולנו (כולל אני שאני סאקר לא קטן של תוספים, מודה.)
וזה לגיטימי! בעולם החופשי שלנו זכותם למכור ולשווק כל עוד הם לא מכריחים אותנו, אנחנו הדבילים שקונים סתם מבלי לדעת.
אז ההמלצה שלי, לחפש מידע על כל תוסף ששמעתם עליו\שאתם מעוניינים לרכוש, כדי להבין באמת מה הולך כאן (ומידע מדעי, לא כזה שאינו נתמך
במדע, הפורטל הוא מקור הידע המעולה והנוח ביותר שאני מכיר)
אז ככה!

אבקות חלבון:
אבקות חלבון זאת אבקה עם חלבון, וזהו!
מחיר:
זה יקר מבחינה אחת (ועוד יותר בארץ) אבל גם זול מבחינה אחרת.
למה? כי למרות שדלי 2.27 קילו הכי זול יעלה 300 שקל, זה יוצא 5.24 שקלים לגרם חלבון.
בעוד שקילו עוף עולה 28 שקלים (לכאורה זול), זה יוצא 10 שקלים לגרם חלבון.
זמינות:
עכשיו בנוגע לאיכות החלבון זה משהו אחר, רוב חברות החלבון מתפארות בתכולת חלבון מי הגבינה שלהם,
וכן זה חלבון עם "זמינות גבוה" מילה מפוצצת, מה זה אומר? שזה מסונטז מהר בגוף לתהליכים אנאבוליים.
אבל אם תקראו קצת בפורטל על "חלון ההזדמנויות" וכל השיט הזה אתם תבינו שזה אכן, שיט!
אבל!!! וזה אבל גדול.
איכות:
יש חברות שכותבות שיש להן הרבה חלבון במנת הגשה, בזמן שחלק נכבד זה חלבון ממקור סויה כי זה זול.
עכשיו אני לא אגיד לכם כן בריא לא בריא, אני לא יודע מספיק! יש המון מחקרים לכאן ולכאן, חלק אומרים שזה מעלה את רמת האסטרוגן בדם
חלק אומרים שלא, אני לא מספיק מבין כדי לקבוע לכם, אבל אני אישית מעדיף בלי יותר מידי חלבון סויה.
(אני מזמין את המומחים כאן להרחיב בתחום).
טעם:
לי לא כזה חשוב שאבקת החלבון שלי תהיה הכי טעימה, אין לי כסף למותרות האלו.
אבל יש אשכול גדול כאן על ביקורת של טעמים,
המלצה שלי... הכי בטוח בכל אבקה זה קרם עוגיות, אולי לא הכי מוצלח, אבל זה יהיה בהחלט ראוי לשתיה.

אלה הפרמטרים בנוגע לאבקה, אם אתם שוקלים קצת, מתאמנים מתחילים, לא חסר לכם אוכל בבית,
אין באמת סיבה שתקנו את האבקה הזאת, כן כולם שותים אותה במכון, כן רצות שמועות שזה עושה שרירים, האמת?
זה שטויות, זה הכלללל שטויות! אם תשתה שייק ולא תאכל בבית את העוף\טונה\ביצים\קוטג' אתה לא תזוז לשום מקום.

גיינר:
חיכיתי לנושא הזה כי זה מעצבן אותי...
גיינר זה שם מפוצץ לאבקת חלבון עם פחמימות.
אנשים שמתקשים להעלות במשקל וקשה להם לאכול הרבה, שימו לב! קנו אבקת חלבון, קנו שיבולת שואל, חלב, חמאת בוטנים, גלידה...
תתפראו! רוצים השקעה כספית בטוחה? קנו מיקס! או מעבד מזון! תכינו חמאת בוטנים מבוטנים!!
תאכלו אוכל!!!! ואל תסתמכו רק על אבקות, אנחנו לא תינוקות ששותים מטרנה!
אפשר לעשות גם יופי "גיינר" מבלי אבקת חלבון, תזרקו כמה יוגורטים ויהיה לכם שייק שמגיע אפילו ל2000 קלוריות בקלות!

קפאין:
אני חוזר ורואה דיונים ושאלות על קפאין ואני לא מבין מה לא ברור.
אני אוהב את זה, אני חולה על זה, כן בכדורים כי אין לי לא כוח ולא סבלנות להכין קפה שחור ולשתות כוס שלמה לפני שאני מגיע למכון ולהתחיל להרגיש את הבאזזז של הקפאין באוטובוס.
כדור אחד ובאמצע האימון לקראת האירובי זה נכנס לפעולה.
אפשר להזמין באתרים בארץ כמו אמינו שופ,
אפשר להזמין במקומות אחרים גם...
לוקח לזה 30-40 דקות להשפיע, משפיע יותר חזק על בטן ריקה,
אני לא אוהב לקחת הרבה כי הגוף שלנו מייצר בו תלות, ואם אני לוקח שבוע בלי להפסיק אפילו 1 ביום, יש לי עצירות ליומיים כשאני מפסיק... (קפאין עוזר לנו לעשות קקי ומפעיל את הקיבה) וגם אני נעשה יותר עייף כשאני לא לוקח.
ממליץ לקחת רק לפני האימון אם אתם רוצים להמנע מתופעות הלוואי.
איזה קפאין? זה לא משנה! זה חומר זול ופשוט לבידוד, תקנו מוצר זול אבל לא איזה חרא סיני לא מוכר לחלוטין.
תיסוף בל-טירוזין:
ל-טירוזין זאת חומצת אמינו לא חיונית, יענו אנחנו יכולים לחיות יופי בלעדיה, היא מאריכה את השפעת הקפאין, ולייל מקדונלד (תזונאי ומומחה באימונים)
מאשר שזה תורם למערכת העיצבית שלנו, אני מזמין מעת לעת, אפשר לחיות טוב מאד בלי זה, אם יש לכם כסף מיותר, תתפראו.

קריאטין:
לא לקחתי קריאטין, אקח בקרוב, מוכח מחקרית שזה תורם לביצועים, אני לא אפרט על זה כי כתוב פה מאד יפה בפורטל.
מה שאדגיש ואומר, לקחת 5 גרם כל יום, לא משנה איך לא משנה מתי, כל כמות נוספת מיותרת .
וגם אוסיף שבנוגע לאיזה, הכי פשוט מונוהיידרייט, ולא כל הפורמולות למינהין, יש גם מיקרונייזד שזה פשוט מפורר יותר טוב...
חפשו את התקן של הcreapure כדי לוודא שלא סתם (ואני מצטט את @EMZ) "נדפקת עם חרא סיני".

פורמולות טרום אימון:
שוב פעם, כל השמות המפציצים העיצובים הנוצצים, וכל זה בעיקר כדי למכור,
זה יכול להכניס ל"פוקוס" או להביא אתכם ל"ZONE", לתת לכם "RAGE"
תאכלס בדרך כלל יש שם קפאין ובטא אלנין, וכל מיני שיט אחר שיגרום לכם להיות נמרצים ומתעקצצים ומפומפמים.
אני לא לקחתי ואני לא מתכוון לקחת כי האמת... אני קצת מפחד מזה וזה לא מעניין אותי.
בסופו של דבר, זה לא יגרום לכם להיות חזקים יותר או משהו כזה, זה אולי יהיה כיף, וזהו... כיף... בחירה שלכם על מה לשפוך כסף...
אני מעדיף לשתות אלכהול לפני אימון או לע** משהו אם הייתי רוצה התנסויות וכיף מהסוג הזה, כשאני מתאמן אני רוצה להתרכז ולהביא את ההנאה
והריכוז באימון מעצמי, אבל זה אני...

גלוטמין:
קצר ולעניין, אם אתם לא נפגעי כוויות דרגה 2 ומעלה, אין לכם מה לקחת את זה... סוף סיפור.

שאר התוספים כמו בטא-אלנין, וויטמינים ומינרלים למינהם, BCAA וכל אלההה אין לי מה להוסיף עליהם יותר ממה שכתוב כאן, או כאן.

סוף דבר.
אימונים ותזונה סובבים סביב הטכניקה שלכם והגנטיקה וההתמדה, ככה גם בתזונה.
התוספים הם לא כאלה חשובים כמו לאכול נכון ומספיק מהכל, ובצורה בריאה ומאוזנת, תוספים זה לא מה שקריטי לנו.
והלוואי שהיה לי את הכסף והמשמעת לא להשתמש בתוספים כלל.
אל תהיו כבשים ואל תקנו ותצרכו רק בגלל שכולם עושים את זה, תחקרו ותבדקו, ושוב כאן בקילוגרם יש מקור מידע נהדר! תקראו.
וחוץ מזה אל תקחו את המילה שלי אם אתם לא רוצים, או של כל החבר'ה פה, נסו בעצמכם! אם אתם מרוצים מהתוצאות תמשיכו בדרך שלכם!

אם יש אי אלו דיוקים, אתם רוצים להוסיף, בהחלט יכול להיות שאני טועה תכתבו ואני אערוך.

@SweetBamba אם אתה חושב שזה נכתב טוב וראוי, שקול אולי לנעוץ ולחייב להכנס לכאן לפני פתיחת נושא על אבקות חלבון\גיינר.

אשכול מבורך, אני מחזיק בקריאטין של סאן מונודרייט שקניתי לפני מספר ימים, ולא ראיתי שרשום שם הcreapure.

אחלה יוזמה.

תיקון מהותי בחישובים - נתחיל מזה שחזה עוף בגדול פלוס מינוס אותו דבר בעלות לגרם חלבון כמו אבקה בטח לא כפול ולרוב הפוך(חזה עוף יותר משתלם)

חישוב לדוגמא:
בפח חלבון יש כ-70 מנות שבכל אחת יש נניח 23 גרם חלבון והעלות 300 שקלים אז:
בכל הפח יש 1610 גרם חלבון וגרם חלבון עולה 300/1610 = 0.18

חזה עוף נניח עולה 30 לק"ג אז 100 גרם עולים 3 שקלים ויש בחזה עוף 24 גרם חלבון ל-100 גרם

לא כזה מהותי וסתם התעסקות במספרים אבל מי שעצלן מדי בשביל לבדוק יקרא מה שרשמת ויתבלבל קצת 😃

נערך לאחרונה:
לא הבנתי מזה נפגעי כוויה 2 תיכול להסביר יותר?

ושאלה אחת אין מוצר שאמור לשמור על השריר בזמן ריצה?

כל הכבוד אחי, עבודה יפה!
בהחלט ראוי לנעיצה 😃

קנו אבקת חלבון, קנו שיבולת שואל, חלב, חמאת בוטנים
😍

קנו מיקס! או מעבד מזון!
X2:wub:

ו לע** משהו אם הייתי רוצה התנסויות וכיף מהסוג הזה,
I KNOW WHAT U SMOKE LAST FRIDAY 🤣

"חומצת אמינו לא חיונית" אומר שלא צריך אותה?...

ה מ ו ן אי-דיוקים. כמעט בכל פיסקה. הרעיון הכללי די נכון, אבל בכדי לתת משנה תוקף אין אפשרות להחסיר מידע שעלול להיות חשוב במידה דומה.

• פותח/ת השרשור
אחלה יוזמה.

תיקון מהותי בחישובים - נתחיל מזה שחזה עוף בגדול פלוס מינוס אותו דבר בעלות לגרם חלבון כמו אבקה בטח לא כפול ולרוב הפוך(חזה עוף יותר משתלם)

חישוב לדוגמא:
בפח חלבון יש כ-70 מנות שבכל אחת יש נניח 23 גרם חלבון והעלות 300 שקלים אז:
בכל הפח יש 1610 גרם חלבון וגרם חלבון עולה 300/1610 = 0.18

לא כזה מהותי וסתם התעסקות במספרים אבל מי שעצלן מדי בשביל לבדוק יקרא מה שרשמת ויתבלבל קצת 😃
צודק, חילקתי בסדר הלא נכון, תוקן.

לא הבנתי מזה נפגעי כוויה 2 תיכול להסביר יותר?

ושאלה אחת אין מוצר שאמור לשמור על השריר בזמן ריצה?
זאת אומרת שאין מחקר שמוכיח תועלת של גלוטמין לביצועים או משהו כזה, אבל יש תועלת להחלמה מכוויות.
לשמור על השריר בזמן ריצה? מאיזה בחינה? כמה קילומטרים? תהיה ספציפי בשאלות שלך.

"חומצת אמינו לא חיונית" אומר שלא צריך אותה?...

ה מ ו ן אי-דיוקים. כמעט בכל פיסקה. הרעיון הכללי די נכון, אבל בכדי לתת משנה תוקף אין אפשרות להחסיר מידע שעלול להיות חשוב במידה דומה.
ל-טירוזין לא צריך, הגוף צריך והוא יכול ליצור אותה, אבל אם לא תצרוך אותה באופן ישיר הוא יסתדר.

אני מודע לכך שאין דיוקים, יכול להיות שזאת מהדרך שאני מנסח דברים, שים לב שאני פונה לקהל המתחיל והמבולבל, וזאת מהות האשכול, כי אני חושב שסך הכל אני יודע לסכם דברים בפשטות ולהיות ברור לאנשים מהסוג הזה.
וגם כנראה יש אי דיוקים מחוסר ידע, אנא, צטט ותקן אותי ואני אערוך וגם על הדרך אלמד 😃

הלוואי והיה החלטתי אם לנעוץ
אתייג פה את משה- בטח יצטרכו להיות קצת שינויים
בכל מקרה יצאת תותח על ההשקעה (לא קראתי עדיין)
@Moshe
מה לדעתך?

7-10 קילומטר של ריצה במהירות גבוה יחסית 30-35 דקות
מה יהיה שימושי כדי לשמןר על השריר בזמן ריצה

• פותח/ת השרשור
7-10 קילומטר של ריצה במהירות גבוה יחסית 30-35 דקות
מה יהיה שימושי כדי לשמןר על השריר בזמן ריצה
מה זה לשמור על שריר?
תאכל טוב לפני ואחרי והכל יהיה בסדר.

אתם לא מבינים אותי לפי מה שהבנתי שעושים פעילות אירובית לחיטוב אתה שורף תשריר אני רוצה להבין ואני לא מצליח להבין אם זה נכון או לא

ואם כן השריר נשרף בפעילות אירובית אמרו לי שאם אני לוקח תתוסף הזה והזה זה יעזור לשמור על השריר מפני פירוק

אתם לא מבינים אותי לפי מה שהבנתי שעושים פעילות אירובית לחיטוב אתה שורף תשריר אני רוצה להבין ואני לא מצליח להבין אם זה נכון או לא

ואם כן השריר נשרף בפעילות אירובית אמרו לי שאם אני לוקח תתוסף הזה והזה זה יעזור לשמור על השריר מפני פירוק

אתה לא תשרוף שריר כל עוד אתה תחזיר לגוף מיד לאחר האירובי פחמימה פשוטה כמו דקסטרוז או תמרים אפילו, גם כדי לאזן את רמות הסוכר בדם וגם כדי לתרום להתאוששות מהירה של הגוף ולמנוע פירוק שריר.
הגוף לא שורף שריר כל כך מהר..

חוץ מזה,
אחרי אירובי תמיד רעבים יותר אז תשלים בכיף את הקלוריות ששרפת וכלום לא יקרה 👏

• פותח/ת השרשור
הרעיון @Ahmed בהשתפרות זה לפגוע בשריר, אתה פוגע בו ו"שורף" אותו כביכול, ואז הגוף בסוף הפעילות מתקן אותו למשהו חזק יותר
וגדול יותר.
אז אל תפחד מ"לשרוף" שריר, האיזון בין הקטאבולי לאנאבולי זה כל הקטע של הספורט הזה...

הרעיון @Ahmed בהשתפרות זה לפגוע בשריר, אתה פוגע בו ו"שורף" אותו כביכול, ואז הגוף בסוף הפעילות מתקן אותו למשהו חזק יותר
וגדול יותר.
אז אל תפחד מ"לשרוף" שריר, האיזון בין הקטאבולי לאנאבולי זה כל הקטע של הספורט הזה...
אני חושב שבשריפת שריר הוא התכוון שהגוף ישתמש בשריר כמקור להשלמת אנרגיה לאחר האירובי.
לאו דווקא בהקשר של פגיעה ובנייה מחדש של סיבי השריר.

תקן אותי אם אני טועה.

לא הייתי ממהר לומר שזה שיט. זה קיים, השאלה למי.

חלק אומרים שלא, אני לא מספיק מבין כדי לקבוע לכם, אבל אני אישית מעדיף בלי יותר מידי חלבון סויה
צריך כמויות אסטרונומיות של סויה כדי שזה ישפיע עליך הורמונלית - כמויות שלא תצליח לעולם להגיע אליהם גם אם ממש תרצה.

אין בעיה לבדוק את זה. אם המרכיב הראשון מצויין חלבון סויה, אז רוב החלבון סויה. אם זה המרכיב האחרון אז יש בו מעט מאוד וזה בד"כ נועד כדי למנוע הקצפה.

עניין של טעם ונוחות חשוב להרבה אנשים ולכן הם שותים אבקת חלבון. אנשים במשקל של 80-90+ ק"ג כבר לא כזה פשוט להכניס 160-200+ גרם חלבון ביום. בוא תנסה לאכול חזה כל היום במשך חודש כדי לקבל 200 גרם חלבון ביום ונראה כמה זמן תחזיק מעמד.
חזה עוף לוקח פי 200 יותר זמן לבשל, להכין, ללכת לרכוש כל פעם מחדש, להשתמש בגז (כסף)/חשמל, לנקות ומי יודע מה עוד. לא כולם רוצים לעשות את זה (אני אישית לא) - השאלה הנשאלת כמה כסף שווה הזמן שלך? האם שווה לך לרכוש שייק חלבון, לשקשק ותוך 30 שניות יש לך 25 גרם חלבון או שאתה מוכן לבזבז חצי שעה מחייך כל פעם להכין לעצמך 25 גרם חלבון. בשבוע זה יכול להסתכם ל 2-5 שעות של הכנת אוכל.

כן והעלות שלו תהיה פי 5 יותר ממנת גיינר ממוצעת אז מה עשית כאן? ניסית פעם לאכול 4000-5000 קלוריות?

לא, אלא adenosine receptors

זה לא שורף שומן. ניוד השומן חסר משמעות מאחר וחומצות השומן נכנסות חזרה לתאים בדיוק איך שהן יצאו משם. מה ששורף יותר שומן זו העלאת העצימות באימונים ע"י השפעה על המערכת העצבים המרכזית - פעולה שכזו יוצרת שריפה מוגברת של קלוריות ובכך עוזרת לך להוריד יותר משקל. קפאין per se לא באמת שורף שומן.

זה תלוי בפעילות שעושים ובעיקר במשקל הגוף.

אין קשר בין עצירות לצריכת קפאין.

ל-טירוזין זאת חומצת אמינו לא חיונית
חיונית במקרים מסויימים

ולייל מקדונלד (תזונאי ומומחה באימונים)
הוא לא תזונאי. הוא פיזיולוג.

אם אתה אוכל חלבון, כולשהו, אפילו לא מלא, לא תצליח להתנזר ממנה.

זה כן, כי יש שם קפאין וקראיטין, יחד עם בטא אלנין = אתה תהיה חזק יותר אם כי לא משמעותית (5-10% ואולי יותר למתחילים).

אני מעדיף לשתות אלכהול לפני אימון או לע** משהו אם הייתי רוצה התנסויות וכיף מהסוג הזה
אלכוהול לפני אימון זו הדרך האידאלית להפצע לפני אימון ולהשוות את זה ל pre-workout זה כמו להשוות תפוזים לתפוחים.

לא קראתי עדיין)
אם היית קורא לא היית מתייג אותי 😃

כן בידיוק מורן זה העניין יש תוסף שאמור לעזור לשמור על השריר?
למה אמרו לי ש bcaa וגלוטמין עוזרים לשמירה על השריר מפני פירוק בזמן ריצה

וקיבלתי תמידע הזה מאנשים שלמדו בווינגייט ועובדים כבר שנים בפיתוח הגוף

כן בידיוק מורן זה העניין יש תוסף שאמור לעזור לשמור על השריר?
למה אמרו לי ש bcaa וגלוטמין עוזרים לשמירה על השריר מפני פירוק בזמן ריצה

וקיבלתי תמידע הזה מאנשים שלמדו בווינגייט ועובדים כבר שנים בפיתוח הגוף

למיטב ידיעתי אחרי אירובי בנפח גבוה הכי פשוט זה לצרוך פחמימות פשוטות בעלות ערך גליקמי גבוה מיד לאחר מכן.
BCAA אני לא חושב שיש צורך, אולי רק אם אתה רץ על קיבה ריקה בבוקר אבל קטונתי מלדעת.. אני לא מחובבי האירובי (הריצות ליתר דיוק)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית