הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע לפני שאתם פותחים אשכול בנושא תוספים.

NonCivilized

משתמש קבוע
1,942
886
נק' מוניטין:
2,310
1,942
886
הולמס פלייס חיפה.
אני רואה כאן שוב ושוב ילדים שמתחילים להתאמן ופותחים עוד אשכול על אבקה, עוד על גיינר, קפאין, קריאטין, בטא אלנין ואנארף.
אני מעוניין לעשות קצת סדר.
אני לא מחדש כלום והכלללל והרבה יותר כבר כתוב בפורטל.
אבל אני כן אכתוב את זה בדרך שלי ואבהיר את הנושא הזה לעניין.

פתח דבר:
תוספים, כשמם כן הם, תוספים!!
גם אם תתאמנו ללא תוספים, אתם תגיעו לתוצאות מעולות אם רק יהיה לכם את הידע, הרצון, המשמעת וההתמדה באימונים ותזונה!
חברות התוספים לא מעניין אותם התוצאות שלכם, וגם לא מעניין אותן תכולת הארנק שלכם, הן רוצות שתקנו ויש להן טריקים שיווקיים שעובדים
על כולנו (כולל אני שאני סאקר לא קטן של תוספים, מודה.)
וזה לגיטימי! בעולם החופשי שלנו זכותם למכור ולשווק כל עוד הם לא מכריחים אותנו, אנחנו הדבילים שקונים סתם מבלי לדעת.
אז ההמלצה שלי, לחפש מידע על כל תוסף ששמעתם עליו\שאתם מעוניינים לרכוש, כדי להבין באמת מה הולך כאן (ומידע מדעי, לא כזה שאינו נתמך
במדע, הפורטל הוא מקור הידע המעולה והנוח ביותר שאני מכיר)
אז ככה!
דגש:
זה האשכול שלי, של הלא מתורבת... זה לא מדויק ואני מודע, ואם אני טועה ואתם רוצים לתקן, אני יותר מאשמח ואני אפילו קצת דורש את זה!
אבל תבינו שלפעמים זאת הדרך שלי להסביר דברים, דרך שעובדת עם אנשים שאני עוזר להם להתאמן,
דרך שעובדת לי להתאמן, אז זה הכל קשקושים שלי להבהיר פה כמה עניינים שחשוב להבהיר, זה לא מדעי מדויק עם סימוכין והסברים כי עם כמה שאני אוהב את השטויות האלה, למתחילים שאין להם כוח לקרוא ולהפנים עד הסוף, זה יחלוף להם מול הפנים, וזה בסדר! לא כולם חייבים להיות אובססיבים בנושא הזה.

אבקות חלבון:
אבקות חלבון זאת אבקה עם חלבון, וזהו!
מחיר:
זה יקר מבחינה אחת (ועוד יותר בארץ) אבל גם זול מבחינה אחרת.
למה?
בקופסאת חלבון חלבון יש כ-70 מנות שבכל אחת יש נניח 23 גרם חלבון והעלות 300 שקלים אז:
בכל הקופסא יש 1610 גרם חלבון וגרם חלבון עולה 300/1610 = 0.18

חזה עוף נניח עולה 30 לק"ג אז 100 גרם עולים 3 שקלים ויש בחזה עוף 24 גרם חלבון ל-100 גרם
אז גרם חלבון עולה - 3/24 = 0.125
זמינות:

עכשיו בנוגע לאיכות החלבון זה משהו אחר, רוב חברות החלבון מתפארות בתכולת חלבון מי הגבינה שלהם,
וכן זה חלבון עם "זמינות גבוה" מילה מפוצצת, מה זה אומר? שזה מסונטז מהר בגוף לתהליכים אנאבוליים.
אבל אם תקראו קצת בפורטל על "חלון ההזדמנויות" וכל השיט הזה אתם תבינו שזה אכן, שיט!
אבל!!! וזה אבל גדול.
איכות:
יש חברות שכותבות שיש להן הרבה חלבון במנת הגשה, בזמן שחלק נכבד זה חלבון ממקור סויה כי זה זול.
עכשיו אני לא אגיד לכם כן בריא לא בריא, אני לא יודע מספיק! יש המון מחקרים לכאן ולכאן, חלק אומרים שזה מעלה את רמת האסטרוגן בדם
חלק אומרים שלא, אני לא מספיק מבין כדי לקבוע לכם, אבל אני אישית מעדיף בלי יותר מידי חלבון סויה.
(אני מזמין את המומחים כאן להרחיב בתחום).
אני רק אומר את זה כדי שתשימו לב ממה באמת מורכב אבקת "מי הגבינה" שלכם.
טעם:
לי לא כזה חשוב שאבקת החלבון שלי תהיה הכי טעימה, אין לי כסף למותרות האלו.
אבל יש אשכול גדול כאן על ביקורת של טעמים,
המלצה שלי... הכי בטוח בכל אבקה זה קרם עוגיות, אולי לא הכי מוצלח, אבל זה יהיה בהחלט ראוי לשתיה.

אלה הפרמטרים בנוגע לאבקה, אם אתם שוקלים קצת, מתאמנים מתחילים, לא חסר לכם אוכל בבית,
אין באמת סיבה שתקנו את האבקה הזאת, כן כולם שותים אותה במכון, כן רצות שמועות שזה עושה שרירים, האמת?
זה שטויות, זה הכלללל שטויות! אם תשתה שייק ולא תאכל בבית את העוף\טונה\ביצים\קוטג' אתה לא תזוז לשום מקום.

גיינר:
חיכיתי לנושא הזה כי זה מעצבן אותי...
גיינר זה שם מפוצץ לאבקת חלבון עם פחמימות.
אנשים שמתקשים להעלות במשקל וקשה להם לאכול הרבה, שימו לב! קנו אבקת חלבון, קנו שיבולת שואל, חלב, חמאת בוטנים, גלידה...
תתפראו! רוצים השקעה כספית בטוחה? קנו מיקס! או מעבד מזון! תכינו חמאת בוטנים מבוטנים!!
תאכלו אוכל!!!! ואל תסתמכו רק על אבקות, אנחנו לא תינוקות ששותים מטרנה!
אפשר לעשות גם יופי "גיינר" מבלי אבקת חלבון, תזרקו כמה יוגורטים ויהיה לכם שייק שמגיע אפילו ל2000 קלוריות בקלות!

קפאין:
אני חוזר ורואה דיונים ושאלות על קפאין ואני לא מבין מה לא ברור.
קפאין חוסם רצפטורים של מלטונין גורם לנו לא להרגיש עייפים,
אני אוהב את זה, אני חולה על זה, כן בכדורים כי אין לי לא כוח ולא סבלנות להכין קפה שחור ולשתות כוס שלמה לפני שאני מגיע למכון ולהתחיל להרגיש את הבאזזז של הקפאין באוטובוס.
כדור אחד ובאמצע האימון לקראת האירובי זה נכנס לפעולה.
אפשר להזמין באתרים בארץ כמו אמינו שופ,
אפשר להזמין במקומות אחרים גם...
לוקח לזה 30-40 דקות להשפיע, משפיע יותר חזק על בטן ריקה,
תורם לניוד חומצות שומן בדם (קיצר שורף שומן...)
יש מחקרים שמראים שבכמויות גדולות (400 מילגרם ומעלה) גם תורם לביצועים.
אני לא אוהב לקחת הרבה כי הגוף שלנו מייצר בו תלות, ואם אני לוקח שבוע בלי להפסיק אפילו 1 ביום, יש לי עצירות ליומיים כשאני מפסיק... (קפאין עוזר לנו לעשות קקי ומפעיל את הקיבה) וגם אני נעשה יותר עייף כשאני לא לוקח.
ממליץ לקחת רק לפני האימון אם אתם רוצים להמנע מתופעות הלוואי.
איזה קפאין? זה לא משנה! זה חומר זול ופשוט לבידוד, תקנו מוצר זול אבל לא איזה חרא סיני לא מוכר לחלוטין.
תיסוף בל-טירוזין:
ל-טירוזין זאת חומצת אמינו לא חיונית, יענו אנחנו יכולים לחיות יופי בלעדיה, היא מאריכה את השפעת הקפאין, ולייל מקדונלד (תזונאי ומומחה באימונים)
מאשר שזה תורם למערכת העיצבית שלנו, אני מזמין מעת לעת, אפשר לחיות טוב מאד בלי זה, אם יש לכם כסף מיותר, תתפראו.

קריאטין:
לא לקחתי קריאטין, אקח בקרוב, מוכח מחקרית שזה תורם לביצועים, אני לא אפרט על זה כי כתוב פה מאד יפה בפורטל.
מה שאדגיש ואומר, לקחת 5 גרם כל יום, לא משנה איך לא משנה מתי, כל כמות נוספת מיותרת .
וגם אוסיף שבנוגע לאיזה, הכי פשוט מונוהיידרייט, ולא כל הפורמולות למינהין, יש גם מיקרונייזד שזה פשוט מפורר יותר טוב...
חפשו את התקן של הcreapure כדי לוודא שלא סתם (ואני מצטט את @EMZ) "נדפקת עם חרא סיני".

פורמולות טרום אימון:
שוב פעם, כל השמות המפציצים העיצובים הנוצצים, וכל זה בעיקר כדי למכור,
זה יכול להכניס ל"פוקוס" או להביא אתכם ל"ZONE", לתת לכם "RAGE"
תאכלס בדרך כלל יש שם קפאין ובטא אלנין, וכל מיני שיט אחר שיגרום לכם להיות נמרצים ומתעקצצים ומפומפמים.
אני לא לקחתי ואני לא מתכוון לקחת כי האמת... אני קצת מפחד מזה וזה לא מעניין אותי.
בסופו של דבר, זה לא יגרום לכם להיות חזקים יותר או משהו כזה, זה אולי יהיה כיף, וזהו... כיף... בחירה שלכם על מה לשפוך כסף...
אני מעדיף לשתות אלכהול לפני אימון או לע** משהו אם הייתי רוצה התנסויות וכיף מהסוג הזה, כשאני מתאמן אני רוצה להתרכז ולהביא את ההנאה
והריכוז באימון מעצמי, אבל זה אני...

גלוטמין:
קצר ולעניין, אם אתם לא נפגעי כוויות דרגה 2 ומעלה, אין לכם מה לקחת את זה... סוף סיפור.

שאר התוספים כמו בטא-אלנין, וויטמינים ומינרלים למינהם, BCAA וכל אלההה אין לי מה להוסיף עליהם יותר ממה שכתוב כאן, או כאן.

סוף דבר.
אימונים ותזונה סובבים סביב הטכניקה שלכם והגנטיקה וההתמדה, ככה גם בתזונה.
התוספים הם לא כאלה חשובים כמו לאכול נכון ומספיק מהכל, ובצורה בריאה ומאוזנת, תוספים זה לא מה שקריטי לנו.
והלוואי שהיה לי את הכסף והמשמעת לא להשתמש בתוספים כלל.
אל תהיו כבשים ואל תקנו ותצרכו רק בגלל שכולם עושים את זה, תחקרו ותבדקו, ושוב כאן בקילוגרם יש מקור מידע נהדר! תקראו.
וחוץ מזה אל תקחו את המילה שלי אם אתם לא רוצים, או של כל החבר'ה פה,
נסו בעצמכם! אם אתם מרוצים מהתוצאות תמשיכו בדרך שלכם!

אם יש אי אלו דיוקים, אתם רוצים להוסיף, בהחלט יכול להיות שאני טועה תכתבו ואני אערוך.

@SweetBamba אם אתה חושב שזה נכתב טוב וראוי, שקול אולי לנעוץ ולחייב להכנס לכאן לפני פתיחת נושא על אבקות חלבון\גיינר.

נערך לאחרונה:
העניין שאם אני מתחיל שוב חיטוב אחרי המסה אני רוצה להבין אם זה מומלץ להשתמש בזה כן או לא

ואני פועל לפי דיאטת אטניקס זאת אומרת שאני אוכל מעט פחמימות והרבה יותר חלבון

הקטע עם החזה עוף בעייתי כי אני לא אוהב לבשל
אני משיג את האוכל שלי ממקורות זמינים מיידית כמו גבינה צהובה, גבינה לבנה, הרבה מאוד חלב, קוטג', פולי סויה, אבקת חלבון, ביצים, תפוח אדמה, שיבולת שועל, אבוקדו, בננה, בגטים, לחמניות, נקניק, פסטרמה

ואלו רק הבסיס, אני אוכל הרבה בחוץ ובלי קשר גם חטיפים ושוקולדים (כל עוד אני במסה לא אכפת לי)

הדברים שלא דורשים בישול בקיצור וממש טיפה לנקות ומכינים אותם בתוך זמן מאוד קצר
ועם כל הכבוד למחירים הגבוהים הזמן של הבישול לא שווה אתזה

• פותח/ת השרשור
אני אגיב תגובה ארוכה אחר כך, עכשיו אני מהפלאפון, אבל עיקרה הוא שהמתחילים פה חוזרים ושואלים את אותן שאלות.
למה? כי כל המדע המדויק עם הסימוכין והדיוקים ודיקדוקים חולפים להם מול הפנים.
כי זה לא מעניין אותם להבין מדע.
אני אוהב תגובות כמו של משה שמלמדות אותי וממש לא אכפת לי שיכסחו אותי, כי אני הגעתי לתוצאות שאני מרוצה מהן בדרך שלי ו! אני לומד מזה הרבה.
אבל החבר'ה המתחילים פה לא מתחברים לזה, אז תהנו מלענות 1000 פעמים לאנשים ששוקלים 50 קילו שהם לא חייבים לרוץ לקנות גיינר ולא חייבים לצרוך משהו ישר.
שוב ושוב ושוב, אני לא אומר משהו חדש, ולא מדעי, ולא מדויק כי הוא כתוב בגובה העיניים.
אני כתבתי משהו תאכלס, וככה זה נקלט לסוג מסוים של אנשים.
לילה טוב, בסוף נתתי הודעה ארוכה מספיק, אין לי כוח להגיב ספציפית לעת עתה.
תגזרו משמעויות ומסקנות בעצמכם, או שלא ;)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית