הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה דדליפט + בעיה בפרונט סקוואט

Asaf153

משתמש פעיל
950
191
נק' מוניטין:
455
950
191

זה 100 קילו, יכול קצת יותר אבל לא נורא. אני עולה בהדרגה ומנסה לשמור על טכניקה.
החזרה החמישית הייתה קקי כי לא כיווצתי מספיק את הגב. אבל איך כל השאר?

ולגבי הפרונט סקוואט:
ניסיתי היום בפעם הראשונה, ניסיתי עם אחיזת קלין וזה לא היה נוח בכלל.
זה הכאיב לי בכתף וחנק לי את הצוואר.
החלפתי לאחיזת קליפורניה נראה לי ככה קוראים לזה, היה יותר נוח אבל עדיין הכאיב לי בכתף.
האם אני פשוט צריך להתרגל או שאני לא ממקם את המוט טוב?

לגביי הדדליפט - צלם ע"פ הוראות הצילום: https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516
על פניו נראה שהכתפיים מעט קדימה מידי ושהגב מתעגל מעט מאוד על מנת להחזיר אותן למקום (כשהוא מתעגל הוא הופך ל"קצר יותר" - במישור האופקי)
אבל הזווית מאוד לא טובה, צרף צילום טוב יותר.

לגביי הפרונט סקוואט - בלי וידאו קשה להגיד, אבל אל תצא מאחיזה של קלין, אין שום סיבה לכך.
ומלכתחילה אם אפשר לשאול - למה לך פרונט סקוואט?
אתה עדיין מתאמן מתחיל, והדגש בסקוואט שלך כרגע צריך להיות ללמוד לא לעשות פרונט סקוואט ולרכון יותר קדימה.
בהמשך זה כן יהיה רלוונטי, במיוחד אם תרצה להכנס לתחום הWL, אבל כרגע לדעתי - תתעסק בלהתחזק.

• פותח/ת השרשור
לגביי הדדליפט - צלם ע"פ הוראות הצילום: https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516
על פניו נראה שהכתפיים מעט קדימה מידי ושהגב מתעגל מעט מאוד על מנת להחזיר אותן למקום (כשהוא מתעגל הוא הופך ל"קצר יותר" - במישור האופקי)
אבל הזווית מאוד לא טובה, צרף צילום טוב יותר.

לגביי הפרונט סקוואט - בלי וידאו קשה להגיד, אבל אל תצא מאחיזה של קלין, אין שום סיבה לכך.
ומלכתחילה אם אפשר לשאול - למה לך פרונט סקוואט?
אתה עדיין מתאמן מתחיל, והדגש בסקוואט שלך כרגע צריך להיות ללמוד לא לעשות פרונט סקוואט ולרכון יותר קדימה.
בהמשך זה כן יהיה רלוונטי, במיוחד אם תרצה להכנס לתחום הWL, אבל כרגע לדעתי - תתעסק בלהתחזק.
איפה בדיוק הגב התעגל? ב3-4 חזרות הראשונות הוא נראה די ישר, רק בחזרה החמישית לא וזה כי פשוט מיהרתי ולא התרכזתי בטכניקה
או שאתה מדבר על כל החזרות?
אני אנסה פעם הבאה לשים את הטלפון על הרצפה בצילום, ולגבי הכתפיים אני פשוט צריך לשבת קצת אחורה נכון?

ב-2 החזרות האחרונות אם תסתכל הזמן הניתוק הגב לא ישר לגמרי.
בחזרה הלפני אחרונה הוא קרוב לישר אבל קצת מתעגל ובחזרה האחרונה הוא מתעגל.

לא מתעגל בצורה קיצונית אבל אם נסתכל על הפרטים הקטנים אז כן.

• פותח/ת השרשור
ב-2 החזרות האחרונות אם תסתכל הזמן הניתוק הגב לא ישר לגמרי.
בחזרה הלפני אחרונה הוא קרוב לישר אבל קצת מתעגל ובחזרה האחרונה הוא מתעגל.

לא מתעגל בצורה קיצונית אבל אם נסתכל על הפרטים הקטנים אז כן.
שמתי לב, כתבתי שזה בגלל שלא כיווצתי מספיק את הגב, סתם מיהרתי כמו טמבל

שמתי לב, כתבתי שזה בגלל שלא כיווצתי מספיק את הגב, סתם מיהרתי כמו טמבל
כן.. קורה לי גם.
חזרה אחרונה יש הרגשה של "יאללה נגמר" ואז נוטים למהר שלא במתכוון.

הגב, כמו שכתבתי, מתעגל מעט. תסתכל מה קורה לו בזמן הניתוק.
זה לא מה שמפריע לי כרגע. מה שמפריע לי זה שהכתפיים יותר מידי קדימה (הן צריכות להיות מעבר למוט, אבל פחות ממה שהן) - וזה הרגל שבהמשך יגרום לך להתעגל עוד יותר ולהכשל במשקלים שאתה לא צריך להכשל בהם.

אתה צריך לשבת מעט אחורה, מה שיגרום לאגן להיות מעט נמוך (ואחורה) יותר, ולכתפיים להתקרב יותר למוט במישור האופקי. אתה צריך לעשות את זה מבלי לדחוף את המוט מעבר למרכז כף הרגל עם השוקיים.
פשוט תעביר קצת משקל לעקבים (זה לא באמת יהיה לעקבים, אלא למרכז כף הרגל).

• פותח/ת השרשור
הגב, כמו שכתבתי, מתעגל מעט. תסתכל מה קורה לו בזמן הניתוק.
זה לא מה שמפריע לי כרגע. מה שמפריע לי זה שהכתפיים יותר מידי קדימה (הן צריכות להיות מעבר למוט, אבל פחות ממה שהן) - וזה הרגל שבהמשך יגרום לך להתעגל עוד יותר ולהכשל במשקלים שאתה לא צריך להכשל בהם.

אתה צריך לשבת מעט אחורה, מה שיגרום לאגן להיות מעט נמוך (ואחורה) יותר, ולכתפיים להתקרב יותר למוט במישור האופקי. אתה צריך לעשות את זה מבלי לדחוף את המוט מעבר למרכז כף הרגל עם השוקיים.
פשוט תעביר קצת משקל לעקבים (זה לא באמת יהיה לעקבים, אלא למרכז כף הרגל).
תודה, אני אצלם שוב אימון הבא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית