הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט קלאסי VS דדליפט סומו

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
נניח ויש לנו בנאדם שהוא חזק יותר בסומו מאשר בקלאסי...

מה יהיה השוני אם אני אקח שני בני אדם זהים שחזקים בסומו מאשר בקלאסי, אחד אאמן רק בקלאסי לעומת השני רק בסומו ?

מה תיהיה התוצאה לאחר תקופה זהה? מי ירים יותר בסומו ?

השאלה נשאלת מכיוון שגם החזקים בסומו עדיין יבצעו דדליפט קלאסי מכיוון שהוא מפתח יותר כוח כללי ומסה.
אז מסקרנת אותי התשובה.

בהנחה ובזהים מדובר על אנשים בעלי פלג גוף תחתון ארוך יותר, מבחינה פיזיולוגית הם ירימו יותר בסומו דדליפט מאשר ברגיל. כלומר, אחד מהם שיעבוד עם סומו ירים יותר מאשר השני שיעבוד עם הרגיל. בסומו דדליפט אפשר להרים יותר בשל טווח תנועה קצר יותר.
נקודה מעניינית היא שלמרבה הפלא רוב שיאי הפאוורליפטינג נקבעו דווקא ברגיל.

• פותח/ת השרשור
בהנחה ובזהים מדובר על אנשים בעלי פלג גוף תחתון ארוך יותר, מבחינה פיזיולוגית הם ירימו יותר בסומו דדליפט מאשר ברגיל. כלומר, אחד מהם שיעבוד עם סומו ירים יותר מאשר השני שיעבוד עם הרגיל. בסומו דדליפט אפשר להרים יותר בשל טווח תנועה קצר יותר.
נקודה מעניינית היא שלמרבה הפלא רוב שיאי הפאוורליפטינג נקבעו דווקא ברגיל.

מרגיש לי שלא הבנת לגמרי מה השאלה שלי... אז אפשט אותה.
נניח שלשניהם יש מבחן על סומו דדליפט בעוד חודשיים...
האחד במשך החודשיים האלו מתאמן רק על סומו והשני רק על קלאסי...
למי תיהיה בסופו של דבר תוצאה טובה יותר בסומו?(מי שהתאמן על הסומו , או מי שעבד בקלאסי שבתכלס מפתח יותר כוח כללי)

מרגיש לי שלא הבנת לגמרי מה השאלה שלי... אז אפשט אותה.
נניח שלשניהם יש מבחן על סומו דדליפט בעוד חודשיים...
האחד במשך החודשיים האלו מתאמן רק על סומו והשני רק על קלאסי...
למי תיהיה בסופו של דבר תוצאה טובה יותר בסומו?(מי שהתאמן על הסומו , או מי שעבד בקלאסי שבתכלס מפתח יותר כוח כללי)
כל עוד שניהם זהים מבחינת פלג גוף תחתון ארוך, אז מי שעבד על הסומו ירים יותר אחרי החודשיים מאחר וספציפית לו יש נתון(פלג גוף תחתון ארוך) שמאפשר לו להתקדם יותר מאשר בקלאסי. זה תקף גם בקשר לשני, רק שבסוף החודשיים הוא ירים קצת פחות בקלאסי.
בפועל, ההבדל לא יהיה משמעותי מידי.

אתה לא מבין אותו. הוא רוצה להתקדם בסומו, איך יותר קל - בדדליפט רגיל או בסומו?

הכי קל להתקדם בתרגיל פשוט בלעשות את התרגיל. תרגילי עזר עוזרים רק מסביב ובתוספת, לא במקום התרגיל. אם נתקעת בבנץ', לא תחליף אותו בפרפר ולחיצה צרפתית - מקסימום תוסיף אותם לבנץ'.

בתלוי במבנה גוף ובפוטנציאל,
אתה יכול לאמן אדם בדדליפט קלאסי שהמנוף לרעתו ועדיין להיות יותר חזק מאדם אחר בעל המבנה לקלאסי כי עדיין יש לו פוטנציאל גדול יותר, או אתלטי יותר.

התשובה מן הסתם תהיה סומו בעיקר בגלל עיקרון הספציפיות. כדי להיות טוב במשהו אתה חייב לעשות אותו. גם אם פיזית יש לך את הכח לעשות משהו אתה צריך לתרגל אותו כדי להיות מסוגל ליישם את הכח הזה.
אני למשל, כשהתחלתי לחזור מהפציעה שלי התחלתי לעשות סומו דדליפט. בחיים לא עשיתי סומו לפני זה אבל היה לי דדליפט קלאסי של 220 לסינגל, ואזור ה185-190 לחמישיות לפני הפציעה.
כשהתחלתי בסומו התחלתי מ130 והתקדמתי ברצף עד ל190, רוב הזמן בקפיצות של 5 קילו, ואולי איזה פעמיים לא הצלחתי לסגור חמישיה כבדה יותר לאורך הדרך הזאת.
מבטיח לך אגב שלא התחזקתי ב60 קילו בתקופה הזאת, אלא תרגלתי את יישום הכח שלי בסומו והגוף למד להשתמש בכח שלו בסומו.
בשורה תחתונה קלאסי יכול להיות תרגיל עזר מעולה לסומו אבל הוא לא יהווה תחליף לסומו.

אתה לא יכול באמת לדעת איפה מישהו יהיה עוד חודשיים.
בשיא שלי (אני עושה רק סומו) הדדליפט הרגיל שלי לא היה רחוק מאחורי הסומו.

יש אנשים שיעילים יותר ביומכנית לאחת ההרמות, ויש אנשים שאחת ההרמות סתם לא באה להם בטוב.

עוקבים אחרי שתי אנשים במשך חודשיים , האחד לומד רק ספרות והשני לומד רק מתמטיקה.
מי ידע ספרות יותר טוב ?

• פותח/ת השרשור
עוקבים אחרי שתי אנשים במשך חודשיים , האחד לומד רק ספרות והשני לומד רק מתמטיקה.
מי ידע ספרות יותר טוב ?

האם זה שקול לשני אנשים שהאחד משקיע רק בבנצ והשני בסקוואט ובבנצ...

השאלה נשאלה בגלל שידוע שקלאסי מפתח יותר כוח כללי...
@Beast and cheat
מה דעתך ?

האם זה שקול לשני אנשים שהאחד משקיע רק בבנצ והשני בסקוואט ובבנצ...

השאלה נשאלה בגלל שידוע שקלאסי מפתח יותר כוח כללי...
@Beast and cheat
מה דעתך ?
לא אמרתי שאחד לומד ספרות ומתמטיקה והשני לומד רק מתמטיקה.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שאחד לומד ספרות ומתמטיקה והשני לומד רק מתמטיקה.

כן אבל שוב ההסתכלות שלך היא לא נכונה.
מכיוון שאין כל קשר בין ספרות למתמטיקה, בניגוד לדדליפט קלאסי...
העובדה שעשיתי דדליפט קלאסי במשך חודשים... ואחרי זה שעברתי לסומו בתוך חודש עשיתי 15 קילו יותר מהשיא שלי בדדליפט קלאסי.
מי מבטיח לי שאם הייתי מתאמן סומו מהתחלה, הייתי חזק יותר ?

כן אבל שוב ההסתכלות שלך היא לא נכונה.
מכיוון שאין כל קשר בין ספרות למתמטיקה, בניגוד לדדליפט קלאסי...
העובדה שעשיתי דדליפט קלאסי במשך חודשים... ואחרי זה שעברתי לסומו בתוך חודש עשיתי 15 קילו יותר מהשיא שלי בדדליפט קלאסי.
מי מבטיח לי שאם הייתי מתאמן סומו מהתחלה, הייתי חזק יותר ?

כמו שאליהו כתב/אמר לא מעט פעמים, פווארליפטינג זה ספורט של קורדינציה. אתה לא יכול לצפות להיות הכי טוב במשהו בלי לעשות אותו. כשאתה עושה סומו דדליפט, אתה לומד לעשות סומו דדליפט ולהתייעל איתו וכך גם הגוף שלך.
יש סיפור שאליהו סיפר לי שביל סטאר מספר על מישהו שבא לתחרות, נותן כניסה ראשונה סומו דדליפט- כשל.
כניסה שנייה סומו דדליפט - כשל.
כניסה שלישית הוא מחליף לקלאסי מנתק ונועל - GOOD LIFT.
אתה לא יכול לצפות להחליף משהו ברגע האחרון ולהיות הכי טוב בו.

• פותח/ת השרשור
כמו שאליהו כתב/אמר לא מעט פעמים, פווארליפטינג זה ספורט של קורדינציה. אתה לא יכול לצפות להיות הכי טוב במשהו בלי לעשות אותו. כשאתה עושה סומו דדליפט, אתה לומד לעשות סומו דדליפט ולהתייעל איתו וכך גם הגוף שלך.
יש סיפור שאליהו סיפר לי שביל סטאר מספר על מישהו שבא לתחרות, נותן כניסה ראשונה סומו דדליפט- כשל.
כניסה שנייה סומו דדליפט - כשל.
כניסה שלישית הוא מחליף לקלאסי מנתק ונועל - GOOD LIFT.
אתה לא יכול לצפות להחליף משהו ברגע האחרון ולהיות הכי טוב בו.

נכון יכול לקרות... אבל הסיפור הזה רק אומר שמישהו טוב בקלאסי מאשר בסומו, או שהוא מיומן ממש בקלאסי לעומת הסומו שלו.

• פותח/ת השרשור
זה מה שאני אומר...

אי אפשר להסיק כלום ממה שרשמת... מכיוון שיתכן ומדובר במקרה בו הבנאדם אכן בנוי טוב יותר לקלאסי.
אבל אם ניקח בנאדם שבנוי טוב יותר לסומו, ועושה קלאסי... אולי התוצאה הייתה שונה.

קלאסי מפתח יותר כוח כללי?
מה זה כוח כללי?
ואיך הוא מפתח יותר כוח קללי מסומן?
מחזק את אביב ושואל (למה אתה לא עונה לי בווצאפ)
למה שסומו יפתח יותר מסה ?
מה שאתה מרים בו יותר יפתח לך יותר מסה, סומו יפתח לך מסה במקרבים יותר ממה שקלאסי יפתח לך כל החיים.

• פותח/ת השרשור
קלאסי מפתח יותר כוח כללי?
מה זה כוח כללי?
ואיך הוא מפתח יותר כוח קללי מסומן?

בקלאסי הגב יעבוד יותר... ובאופן ברור יש מרחק יותר גדול של המוט.
אם אתה חושב שאני טועה אני אשמח להארות.

בקלאסי הגב יעבוד יותר... ובאופן ברור יש מרחק יותר גדול של המוט.
אם אתה חושב שאני טועה אני אשמח להארות.
אם אתה מרים בקלאסי פחות אבל למרחק גדול יותר לעומת הסומו שאתה מרים בו יותר למרחק קצר יותר, האם מה שמשפיע היא העבודה או משהו אחר ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית