הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט קלאסי VS דדליפט סומו

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
נניח ויש לנו בנאדם שהוא חזק יותר בסומו מאשר בקלאסי...

מה יהיה השוני אם אני אקח שני בני אדם זהים שחזקים בסומו מאשר בקלאסי, אחד אאמן רק בקלאסי לעומת השני רק בסומו ?

מה תיהיה התוצאה לאחר תקופה זהה? מי ירים יותר בסומו ?

השאלה נשאלת מכיוון שגם החזקים בסומו עדיין יבצעו דדליפט קלאסי מכיוון שהוא מפתח יותר כוח כללי ומסה.
אז מסקרנת אותי התשובה.

אין לך דיעה ?
ומכל מה שקראת עד כה במאמרים/מחקרים ...
מה למדת על הנושא?

כלום. איפה נראה לך שאפשר למצוא מחקר ראוי לקריאה על דדליפט?
שמעתי שאם אתה עומד ב2 בבוקר מול המראה ואומר 3 פעמים "סומו" דן גרין מופיע מאחוריך ועובד איתך על גמישות מפשעתית.

אם זה דן גרין, אני זורם.

אני מקווה שבשאר הדברים שאתה קורא זה לא המצב 😃
ALIK, אחד המנהלים כאן עושה סומו במשקל שלא יבייש אף אחד... אז...
אם מישהו מתייחס לדברים שאני אומר ברצינות הוא צריך לנסות לעשות סקוואט עם 200% מהRM1 שלו מחוץ לכלוב בלי חגורה/רצועות/ספוטר/חליפת חלל בלי מונוליפט.

• פותח/ת השרשור
אם מישהו מתייחס לדברים שאני אומר ברצינות הוא צריך לנסות לעשות סקוואט עם 200% מהRM1 שלו מחוץ לכלוב בלי חגורה/רצועות/ספוטר/חליפת חלל בלי מונוליפט.

השאלה האם כל אחד שעושה את זה הוא בהכרח מקשיב לך ?

לדעתי דן גרין מבצע דדליפט קלאסי כתרגיל עזר, פשוט כי מבחינה ביומכנית דן גרין לא מצטיין סומו.
הגב שלו אופקי יחסית לסומו פולרס מצטניים כמו אנדרי בלאייב וזה מצריך ממנו יותר כח מהזוקפים בשביל לנעול.
הנה דוגמא לכשל שלו בנעילה, כשל שקורה לא מעט למי שמושך קונבנציונלי, אך כמעט ואף פעם לא נראה את זה בסומו.
למי שזווית הגב שלו אנכית בסומו, רואים שברגע שעבר את הניתוק המוט עף לנעילה ולמי שהידיים שלו קצרות ומושך קלאסי יהיה לו יותר קשה לנעול.

דן גרין הוא פווארליפטר שאפשר ללמוד המון ממנו, מדובר על ספוראי שלא עילאי בשום תרגיל, עם כל הרמה שיותר גרינדית מהקודמת ולמרות זאת מצליח להתברג למקום טוב בתחרויות. דן גרין הוא פווארליפטר מתחרה וכמו שכן הוא עובד בטכניקה תחרותית (סומו-סקוואט, סומו-דדליפט, בנצ' עם השקעה וכו'). ולכן למרות שדן גרין לא רע בקלאסי הוא יבצע סומו פשוט כי זה יותר יעיל (מקצר את טווח התנועה, עבודה על קבוצת שרירים גדולה יותר, קיצור המומנט וכו').

הגיע הזמן שבארץ מי שקורה לעצמות פווארליפטר שייתן צ'אנס לסומו. זאת לא סיבה טובה לוותר על הרמה יעילה כי ריפטו מתנגד לה או כי "סומו זה לא דדליפט".

ד"א כל מה שאני יודע על סומו קראתי באתר של איזי, ממליץ לכולם לקרוא את שני המאמרים הבאים לפי הסדר:
http://www.powerliftingtowin.com/powerlifting-technique-deadlift-form/
http://www.powerliftingtowin.com/powerlifting-technique-how-to-deadlift/

הגיע הזמן שבארץ מי שקורה לעצמות פווארליפטר שייתן צ'אנס לסומו. זאת לא סיבה טובה לוותר על הרמה יעילה כי ריפטו מתנגד לה או כי "סומו זה לא דדליפט".
לא חסר ליפטרים בארץ שמושכים סומו.

מה שאתה מרים בו יותר יפתח לך יותר מסה, סומו יפתח לך מסה במקרבים יותר ממה שקלאסי יפתח לך כל החיים.
אתה טועה ומטעה
מה שמעניין זה לא המשקל שאתה מרים, אלא העבודה שאתה מבצע.

המקרבים עובדים הרבה יותר חזק בסומו, הקוואד יותר דומיננטי, זוקפי הגב עובדים פחות.
איזה שרירים עובדים יותר ואיזה פחות אני יודע, לפי התגובה שלך היה נראה ששרירים אחרים עובדים. לא משנה.

אז אם אני ארים עשרה קילו ואבצע איתם יותר עבודה מאשר עם 180 קילו, זה יהיה יותר אפקטיבי?
אם הטווח תנועה יהיה פי 19 יותר גדול, אז כן. לעשות 180 דדליפט ל1/19 חזרה יהיה פחות אפקטיבי לבניית מסה מאשר 10 קילו לחזרה שלמה

אם הטווח תנועה יהיה פי 19 יותר גדול, אז כן. לעשות 180 דדליפט ל1/19 חזרה יהיה פחות אפקטיבי לבניית מסה מאשר 10 קילו לחזרה שלמה

כנראה לא הבנת שאני מערער על הקביעה החד משמעית שהוא קבע פה, אז אני אקח אותך לקיצון כדי שתבין.
לעשות דדליפט עם מוט ריק ל5,000 חזרות יהיה יותר אפקטיבי מאשר לעשות דדליפט 180 לחמש חזרות?

כנראה לא הבנת שאני מערער על הקביעה החד משמעית שהוא קבע פה, אז אני אקח אותך לקיצון כדי שתבין.
לעשות דדליפט עם מוט ריק ל5,000 חזרות יהיה יותר אפקטיבי מאשר לעשות דדליפט 180 לחמש חזרות?
זה לא מה שהוא טען. הטענה הייתה עבודה מבחינת טווח התנועה ולא הנפח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית