הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בגב עליון

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
שלום, הודעה ראשון שלי פה קודם כל אני יודע שאני לא אקבל פה דעה מקצועית אבל בכל מקרה רציתי לראות אם למישהו היה כאבים דומים.
אני התחלתי SS לפני שבועיים בערך אז אני עדיין במשקלים עדיין נמוכים :
בנץ: 52.5
סקוואט: 50
דדליפט: עובד עם 40 ועדיין מנסה לשפר את הטכניקה (בלי יותר מידי התקדמות)
פרס: 47.5
אני שוקל 59 ק"ג, גובה 1.71 ואני עושה עכשיו מסה מלוכלכת (+500-600) + SS.

טוב אז אני לא זוכר בדיוק מאיזה תרגיל הכאב התחיל אבל באימון שלשום התחיל לי באחד מהתרגילים סקוואט,דדליפט או פרס כאב בגב העליון בצד שמאל
באיזור הזה אולי יותר שמאלה ולמטה:

68c66_ORIG-upper_back.jpg

באיזור הזה פחות או יותר, בחלק הפנימי יותר, אם נוגעים בגב במקום הזה אני לא מרגיש, אבל כשאני עושה את התנועה של דדליפט או פרס אני מרגיש את זה (במיוחד פרס).

אני חושב שרוב הסיכויים שזה קרה לי משעיקמתי את הגב בחזרה אחרונה בפרס/ מהאימון על הטכניקה הנוראית שלי בסקוואט.
למישהו יש רעיון ממה הכאב נגרם, איך לטפל בו, ומה לעשות בשביל שזה לא יקרה שוב?

מחר אמור להיות לי בבוקר אימון, ככה שאני יכול לצלם את הטכניקה של הפרס,דדליפט וסקוואט שלי, כדי לי לצלם אותם ולעלות לפה או שכדי לי בכלל לא לעשות אימון מחר בגלל הכאב??

שיהיה לכם ערב טוב ושבת שלום.

מצטער שפתחתי אשכול על זה בפורום אימונים, לא הייתי בטוח לאן האשכול הזה שייך בהתחלה.

קודם תפסיק עם התרגילים שהם גורמים לך לכאב ובנתיים תחליף אותם בתרגילים שלא גורמים לכאב.
בנוגע לכאב עצמו, את זה צריך לאבחן אצל מישהו מומחה בעניין ושהוא יראה מה קורה באיזור. קשה לתת מענה בלי לגעת ולראות את האיזור.
בנוגע לטכניקה כדי מאוד שתשפר אותה אולי תמצא מדריך באיזור שיוכל לתקן לך אותה או/ו תעלה סרטונים שלך לפורום.

לפי הבנתי הכאבים בשכמה באים לרוב מ:
SUPERSPINATUS או INFRASPINATUS.
http://www.massagetherapy.com/artic...7/Shoulder-Series-1:-Infraspinatus-Tendinitis
לדעתי החלק שכואב לך הוא ינפרא. יש הרבה מסאגים ותרגילים לחיזוק הרוטאטור קאפ. הורדת ידיים- משפרת את כל מייצבי הכתף..
תנסה לעשות מתיחות ותעדכן מה קורה..

• פותח/ת השרשור
חזרתי מאימון עכשיו, לא הרגשתי את הכאב בכלל בOHP, בסקוואט הרגשתי את זה קצת אבל רק במשקל עבודה התחלתי להרגיש את זה יותר, ובDeadlift הרגשתי את זה הכי חזק, אז בכלל לא יכולתי לעשות DL היום, לפחות עבדתי קצת על הOHP+Squat שלי.

בדדליפט, זה התחיל לכאוב שעשיתי סט אפ עם הגב והחזה, ושהתחלתי למשוך זה הכי כאב, אז וויתרתי על זה היום.

אני לא ממש מצליח למצוא מתיחות שעובדות על החלק הזה..

יכול להיות שזה הזוקף שעושה את הבעיות.. ולאו דווקא השכמה
אולי יש קשר של השכמה והזוקף.
תבדוק את הטכניקה בסקוואט והדדליפט במיוחד ותלך לאורטופד שיאבחן לך את הבעיה אפשרי גם ללכת לפיזיותרפיסט.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שזה הזוקף שעושה את הבעיות.. ולאו דווקא השכמה
אולי יש קשר של השכמה והזוקף.
תבדוק את הטכניקה בסקוואט והדדליפט במיוחד ותלך לאורטופד שיאבחן לך את הבעיה אפשרי גם ללכת לפיזיותרפיסט.

הכאב נחלש ממש כל יום, אני מעריך שאני לא ארגיש את זה עד יום שלישי, אם זה עוזר, זה קרה לי בדיוק אותו דבר שהראיתי לכמה חברים משחיף וורקאוט שזה בולשיט וניסיתי Front Lever או משהו מפגר כזה..

• פותח/ת השרשור
עריכה: אוקיי אז הנה עדכון מצב:

קודם כל, עכשיו שאני שם לב לתמונה ששמתי, הכאב בכלל לא שם, הכאב בגב הוא בכלל פה (והכאב מגיע לטיפה למעלה מהסימון):

1hq5xYw.jpg

קמתי היום בבוקר לאימון ומכיוון שהכאב עבר כבר ב 80% יצאתי לאימון, בסקוואט התחלתי להרגיש את הכאב במשקלי עבודה אבל ניסיתי להתגבר ולסיים 3 סטים (אני עבדתי בסכה"כ 5 קילו פחות ממה שהייתי בגלל הכאב), בבנץ גם הרגשתי את זה קצת אבל זה ממש הפריע אז לא סגרתי 3 סטים

ובדדליפט, בגלל שאני עדין לא שמח עם הטכניקה שלי עבדתי משקל נמוך (כמו תמיד: 40 קילו בסך הכל כולל המוט) והכאב בגב חזר, אז עכשיו שוב כואב לי החלק הזה בגב, אני לא יודע אם ללכת לפיזיוטרפיסט או אורטופד מישהו שיוכל לעזור לי.. (אם זה עוזר, הלכתי לפני שנה לפני שהתחלתי לעשות תרגילים מורכבים הרופא לא מצא שום בעיות.)

בכל מקרה, רוב האנשים ששאלתי אותם עד עכשיו אמרו לי לקחת הפסקה של שבוע מאימונים ואז לחזור, אבל בגלל שהכאב הזה עובר לי ממש מהר, חשבתי שאולי ביום רביעי/שבת אני אלך לחדר כושר, ויצלם form checks לDeadlift, סקוואט ו OHP.

אז מה אתם אומרים שכדי לי לעשות? אני הגעתי למצב שאני ממש מתוסכל מהדדליפט, כבר יותר מחודש אני עובד על הטכניקה, ראיתי המון סירטונים וחזרתי עליהם כל כך הרבה פעמים ועדין הטכניקה שלי ממש רעה. (אני לא מצליח לשמור על גב כמו שצריך, הוא מתעגל לי, ותאמינו לי שניסיתי כל טיפ/שיטה ששמעתי עליה בשביל לשפר את הטכניקה)

דרך אגב, צילמתי לפני שבוע סירטון של הDeadlift שלי בשביל לבדוק אם הוא בסדר, יכול להיות ששיניתי את הטכניקה מאז כבר אבל אולי שווה לי להעלות את הסירטון לפה לפני שאני מצלם סירטון חדש? (היום ניסיתי לצלם את הסקוואט ואת הדדליפט שלי כמה פעמים אבל צילמתי מזווית נוראית כמו מפגר והסירטונים האלה שווים לזבל, אי אפשר להבין כלום)

אמרו לי שאתה בין האנשים שהכי יכולים לעזור לי פה אז אם אתה יכול לעזור זה יהיה אחלה 😃 @yonizarkh

שיהיה לכולם טוב מעולה!

נערך לאחרונה:
הייתי בודק אחרי שהכאב נחלש עוד פעם עם הגורם העיקרי הוא הסקוואט שגורם לזה וכתוצאה מכך הכאב מקרין גם בדדליפט
הייתי מתחיל מהדדליפט ולא מהסקוואט. אני חושב שהמיקום עצמו של המוט לא טוב והאחיזה בסקוואט לא טובה.
בכל מקרה הייתי ממליץ לצלם סקוואט ודדליפט מכמה זוויות ולעלות לפה.

• פותח/ת השרשור
סבבה, אני אעלה דדליפט מזווית אחת מחר, ואת הסקוואט+OHP+דדליפט מזוויות אחרות אחרי שאני אחזור להתאמן, תודה רבה על העזרה גבר אני אנסה גם להתחיל עם סקוואט אחרי שהכאב בגב יעבור.

בכל מקרה, אמרו לי גם לתייג גם את @איתן קנפו בגלל שהוא גם יכול לעזור לי בנושא.

עריכה: אוקיי אז הנה עדכון מצב:

קודם כל, עכשיו שאני שם לב לתמונה ששמתי, הכאב בכלל לא שם, הכאב בגב הוא בכלל פה (והכאב מגיע לטיפה למעלה מהסימון):

1hq5xYw.jpg

קמתי היום בבוקר לאימון ומכיוון שהכאב עבר כבר ב 80% יצאתי לאימון, בסקוואט התחלתי להרגיש את הכאב במשקלי עבודה אבל ניסיתי להתגבר ולסיים 3 סטים (אני עבדתי בסכה"כ 5 קילו פחות ממה שהייתי בגלל הכאב), בבנץ גם הרגשתי את זה קצת אבל זה ממש הפריע אז לא סגרתי 3 סטים

ובדדליפט, בגלל שאני עדין לא שמח עם הטכניקה שלי עבדתי משקל נמוך (כמו תמיד: 40 קילו בסך הכל כולל המוט) והכאב בגב חזר, אז עכשיו שוב כואב לי החלק הזה בגב, אני לא יודע אם ללכת לפיזיוטרפיסט או אורטופד מישהו שיוכל לעזור לי.. (אם זה עוזר, הלכתי לפני שנה לפני שהתחלתי לעשות תרגילים מורכבים הרופא לא מצא שום בעיות.)

בכל מקרה, רוב האנשים ששאלתי אותם עד עכשיו אמרו לי לקחת הפסקה של שבוע מאימונים ואז לחזור, אבל בגלל שהכאב הזה עובר לי ממש מהר, חשבתי שאולי ביום רביעי/שבת אני אלך לחדר כושר, ויצלם form checks לDeadlift, סקוואט ו OHP.

אז מה אתם אומרים שכדי לי לעשות? אני הגעתי למצב שאני ממש מתוסכל מהדדליפט, כבר יותר מחודש אני עובד על הטכניקה, ראיתי המון סירטונים וחזרתי עליהם כל כך הרבה פעמים ועדין הטכניקה שלי ממש רעה. (אני לא מצליח לשמור על גב כמו שצריך, הוא מתעגל לי, ותאמינו לי שניסיתי כל טיפ/שיטה ששמעתי עליה בשביל לשפר את הטכניקה)

דרך אגב, צילמתי לפני שבוע סירטון של הDeadlift שלי בשביל לבדוק אם הוא בסדר, יכול להיות ששיניתי את הטכניקה מאז כבר אבל אולי שווה לי להעלות את הסירטון לפה לפני שאני מצלם סירטון חדש? (היום ניסיתי לצלם את הסקוואט ואת הדדליפט שלי כמה פעמים אבל צילמתי מזווית נוראית כמו מפגר והסירטונים האלה שווים לזבל, אי אפשר להבין כלום)

אמרו לי שאתה בין האנשים שהכי יכולים לעזור לי פה אז אם אתה יכול לעזור זה יהיה אחלה 😃 @yonizarkh

שיהיה לכולם טוב מעולה!

היי ,
ראשית , ממש ( אבל ממש ממש ) אין לך צורך ללכת לרופא בשלב הזה.
שנית , הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לעבוד על הטכניקה שלך עם מאמן שיודע איך לבצע את כל התרגילים המורכבים שהזכרת.
גם אם זה אומר שתבצע את התרגילים הללו עם מוט ריק בתור התחלה.
פיזיותרפיסט (שמכיר את התרגילים הנ"ל ויש לו ניסיון בחדר כושר ) יכול לתת לך ערך מוסף בבדיקה גופנית שתתן הערכה טובה יותר לגבי מעורבות שרירים ספציפיים , והמלצה על דרכי טיפול כלליים להורדת רמת הכאב.
אם אתה מעוניין בבדיקת פיזיותרפיסט , אתה יכול לפנות אלי או ל @איתן קנפו לתיאום פגישה.

• פותח/ת השרשור
היי ,
ראשית , ממש ( אבל ממש ממש ) אין לך צורך ללכת לרופא בשלב הזה.
שנית , הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לעבוד על הטכניקה שלך עם מאמן שיודע איך לבצע את כל התרגילים המורכבים שהזכרת.
גם אם זה אומר שתבצע את התרגילים הללו עם מוט ריק בתור התחלה.
פיזיותרפיסט (שמכיר את התרגילים הנ"ל ויש לו ניסיון בחדר כושר ) יכול לתת לך ערך מוסף בבדיקה גופנית שתתן הערכה טובה יותר לגבי מעורבות שרירים ספציפיים , והמלצה על דרכי טיפול כלליים להורדת רמת הכאב.
אם אתה מעוניין בבדיקת פיזיותרפיסט , אתה יכול לפנות אלי או ל @איתן קנפו לתיאום פגישה.

קודם כל, תודה רבה על התשובה והעזרה.
כמו שאמרתי ממקודם יש לנו בחדר כושר רק מאמן אחד שיכול ללמד אותי את התרגילים המורכבים בטכניקה טובה והוא מגיע פעם בשבועיים לחדר כושר ולא תמיד יכול לעזור לי ב100%, יש איזושהי אלטרנטיבה אחרת?

בכל מקרה, לחכות שהכאב יעבור ב 100% ואז לחזור להיתאמן או שכבר מחר ללכת לחדר כושר ולעשות אימון+ לצלם בדיקת טכניקה לסקוואט,דדליפט ופרס? (הכאב הזה עובר ממש מהר, אתמול הוא חזר מהדדליפט כמו שכתבתי אתמול אבל היום זה כבר כמעט ולא כואב)
ובצילום טכניקה לעשות משקלי עבודה או משקלים קלים?

אני לא אוכל להגיע למרכז בשביל בדיקה, אתה מכיר פיזיוטרפיסט מהצפון שיכול לעזור לי? (איזור כרמיאל)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית