הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אז מה אני עושה עכשיו?!אנדוקרינולוגית מעצבנת.

Vosegus

משתמש משקיע
3,382
2,115
נק' מוניטין:
5,837
3,382
2,115
שלום, סליחה על החפירה אבל אשמח אם תוכלו לעזור לי.
הסיפור שלי הוא כזה-
בצבא אובחנתי בוריקוצלה. לאחר הצבא, נמצאה אצלי פגיעה באיכות הזרע והפנו אותי לניתוח, ללא בדיקות הורמונים או בדיקות גנטיות כלשהן.
כשהגעתי לבילינסון, לטרום ניתוח, הרופא המנתח הסתכל ואמר שאני חייב לעשות בדיקות הורמונים ובדיקות גנטיות לפניי הניתוח כי יכול להיות שכל הסיפור עם הזרע נובע מבעיה בהורמונים או בגנטיקה.
עשיתי את כל הבדיקות(למעט הגנטיות, התור אליהן ארוך להחריד), ואלו הן התוצאות-
טסטוסטרון טוטל 2.8ng/ml
LH 4.8 IU/L
FSH 5.82IU/L
היה לי גם בדיקות SHBG ופרולקטין..את שניהם אני לא מוצא אבל הם היו בטווח הנורמה(בקצה הנמוך של הסקלה)

בכל מקרה, הגעתי עם כל הסיפור הזה לאנדוקרינולוגית(המתנתי לתור קרוב ל4 חודשים!). אמרתי לה שירד לי הליבידו מהשחרור שלי מהצבא ואני חש בעייפות(לא שיקרתי אגב)ובחוסר אנרגיה מסויים. לא כ"כ עניין אותה, עניינה אותה הזקפה שלי והעובדה שיש לי זקן. זה הספיק לה כדי לפסוק שאני בסדר.
בנוסף, לא היה לא מושג מה הקשר בין וריקוצלה והורמונים והיא החלה לקרוא בגוגל על כל הסיפור...
לא הוצע לי שום טיפול שום נעליים, הפנתה אותי לבדיקת הורמונים נוספת והמליצה לי לבצע את הבדיקה הגנטית ושאחזור אליה עם התוצאות.
מה הלאה?אמור להיות לי ניתוח אבל האורולוג טען שאין ממש קשר בין הטסט לוריקוצלה.
אין לי שמץ מה לעשות ואני כולי עצבים עכשיו.

אז כמה שאלות
1. מה אתם ממליצים לעשות?
2. חשבתי ללכתי לאנדו פרטי..כמה הכיף הזה עולה?יש המלצות?

אני בן 23. כל הבדיקות נעשה לאחר הPCT מהסייקל האחרון שלי(אפיסטן). בטווח של חודש ומעלה(היו מספר בדיקות, כולן אותו הדבר)

תודה!

אם יש לך ביטוח בריאות פרטי כנראה שיש לך בו אופציה להתייעצות עם רופא פרטי (מי שתבחר) ותקבל החזר של כ600-800 שח.
אל תוותר ותתעקש על טיפול.
גם מבחינת קופת חולים יש חוק שמותר לך לבקש חוות דעת שניה מרופא - תבדוק את זה ותקבע תור לרופא נוסף.

היחס הזה מאוד משפיל ומאוד נפוץ אצל הרופאים בארץ
לדעתי אתה עונה על התנאים לקבלת טיפול, פנה לרופא אחר ולדעתי גם צריך להגיש תלונה על האנדוקרינולוגית

• פותח/ת השרשור
מה כלל הpct ומה היו רמות ההורמונים לפני?
הPCT כלל כלומיד 100 מ"ג שבועיים. הסייקל היה אפיסטן סולו.
לפניי הסייקל לא הייתה בדיקה אבל כבר אז היה חשד לטסט נמוך

שווה לבקש רופא אחר מהקופה?זה תור כ"כ ארוך...

הPCT כלל כלומיד 100 מ"ג שבועיים. הסייקל היה אפיסטן סולו.
לפניי הסייקל לא הייתה בדיקה אבל כבר אז היה חשד לטסט נמוך

שווה לבקש רופא אחר מהקופה?זה תור כ"כ ארוך...
האמת שאני לא בקיא מה זה אפיסטן, אני מניח שזה פרוהורמון. אני אישית הייתי מנסה pct נוסף על פי פרוטוקול power pct, ואם לא מסתדר, אז פונה ל אנדוקרינולוג, במסלול של ביטוח משלים.

• פותח/ת השרשור
האמת שאני לא בקיא מה זה אפיסטן, אני מניח שזה פרוהורמון. אני אישית הייתי מנסה pct נוסף על פי פרוטוקול power pct, ואם לא מסתדר, אז פונה ל אנדוקרינולוג, במסלול של ביטוח משלים.
הסייקל היה בקיץ, באזור של יולי-אוגוסט
לא חושב שזה רלוונטי כבר..

כל הבדיקות נעשה לאחר הPCT מהסייקל האחרון שלי(אפיסטן).
לפני כמה חודשים היו לי שני קופסאות של אפיסטן ביד.
תודות לאחד הסיפורים שלך באחד השירשורים + הפחדות של תום ואביעד, זרקתי אותם לפח.
שוב תודה (לא ציני).

אפיסטן לא פרוהורמון. אם אין לך מושג במה הוא משתמש אז מה הטעם להמליץ? איזה power pct אתה ממליץ?!

לפני כמה חודשים היו לי שני קופסאות של אפיסטן ביד.
תודות לאחד הסיפורים שלך באחד השירשורים + הפחדות של תום ואביעד, זרקתי אותם לפח.
שוב תודה (לא ציני).
אז עשית שטות. אפיסטן סטרואיד איכותי ובעל יכולת היקשרות נמוכה לרצפטור האנדרוגני. הוא גם אחד הפופולריים שיש.
יש בפורום סקירה ארוכה על הסטרואיד. אני לא מבין מה הטעם להגיב מבלי להכיר את הנושא...

• פותח/ת השרשור
טוב מחר אני אנסה לקבוע תור לבילינסון..לאנדוקרינולוג שם..
יש לך המלצות למומחים פרטיים?
גם באזור המרכז אוכל מבחינתי..

אז עשית שטות. אפיסטן סטרואיד איכותי ובעל יכולת היקשרות נמוכה לרצפטור האנדרוגני. הוא גם אחד הפופולריים שיש.
יש בפורום סקירה ארוכה על הסטרואיד. אני לא מבין מה הטעם להגיב מבלי להכיר את הנושא...

אני תמיד מעדיף לעשות שטויות לא מזיקות 😃

לא חושב שזה קשור לאפיסטן והשם ישמור שהרופאים חושבים שבגיל הזה נורמלי שההורמונים בטווח תחתון.
אתה בן 23. אם יש לך אופציה לך לרופא פרטי.

• פותח/ת השרשור
לא חושב שזה קשור לאפיסטן והשם ישמור שהרופאים חושבים שבגיל הזה נורמלי שההורמונים בטווח תחתון.
אתה בן 23. אם יש לך אופציה לך לרופא פרטי.
היא ביססה את מה שהיא אמרה על זה שאני מקבל זקפות נורמליות ושיש לי זקן.
👎

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית