דיון עבודת חזרות.

Majin Buu

משתמש משקיע
2,798
1,872
נק' מוניטין:
4,840
2,798
1,872
אז הרעיון הכללי של המתודה הוא כזה, מתחילים עם משקל שאתה יודע שאתה יכול לעשות ל5 חזרות, כל אימון מנסים להוסיף חזרות ולבסוף להפוך את ה5RM הזה ל10RM, משם להוסיף 10% מהמשקל ולהפוך את המשקל הזה גם כן ל10RM וכך הלאה.
עכשיו השאלה, עד כמה זה יכול להיות אפקטיבי למתאמן מתחיל? אפקטיבי בכללי?
חשבתי לנסות לעשות את השיטה הזאת לבנץ אבל אני צריך קצת עזרה בבנייה של התוכנית עצמה...

תודה מראש לעונים 😃

זה לא כמו להתחיל ישר מ RM10 ולהוסיף בכל פעם 10% ?
או שבעצם לפי המתודה שלך יש תרומה לכח בצורה משמעותית יותר?

זה לא כמו להתחיל ישר מ RM10 ולהוסיף בכל פעם 10% ?
אם הבנתי נכון, הוא מציע שיטה לפיה במקום להעלות משקל מפעם לפעם אתה מעלה את מס' החזרות, ורק אחת לתקופה אתה מעלה משקל וחוזר למספר חזרות קטן יותר.

אם הבנתי נכון, הוא מציע שיטה לפיה במקום להעלות משקל מפעם לפעם אתה מעלה את מס' החזרות, ורק אחת לתקופה אתה מעלה משקל וחוזר למספר חזרות קטן יותר.
אה אוקיי,
אז אחרי שמגיעים ל RM10 מוסיפים 10% ומתחילים מחדש עם זה כ RM5 ?
לא הבנתי.

אז אחרי שמגיעים ל RM10 מוסיפים 10% ומתחילים מחדש עם זה כ RM5 ?
לא בהכרח בדיוק במספרים האלה, אבל כן. מצד שני, אולי יותר טוב שאתן לכותב המקורי להסביר במקום לשחק אותה רש"י.

• פותח/ת השרשור
בדיוק מה שיהושע אמר,
לקחת את ה5RM וכל אימון לעשות מספר חזרות מאקסימאלי (לא להיכשל) עד שנגיע ל10 חזרות עם אותו משקל לכמות מסויימת של סטים (אולי 3), כשנגיע ל10*3 עם המשקל נעלה 10% מהמשקל(אם עשינו עד עכשיו עם 100 נעשה 110) שיהיה בערך ה5RM, וככה נעבוד עליו שוב עד שנצליח 110*10*3
לא בהכרח בדיוק במספרים האלה, אבל כן. מצד שני, אולי יותר טוב שאתן לכותב המקורי להסביר במקום לשחק אותה רש"י.
יפה לך רש"י

בדיוק מה שיהושע אמר,
לקחת את ה5RM וכל אימון לעשות מספר חזרות מאקסימאלי (לא להיכשל) עד שנגיע ל10 חזרות עם אותו משקל לכמות מסויימת של סטים (אולי 3), כשנגיע ל10*3 עם המשקל נעלה 10% מהמשקל(אם עשינו עד עכשיו עם 100 נעשה 110) שיהיה בערך ה5RM, וככה נעבוד עליו שוב עד שנצליח 110*10*3

יפה לך רש"י

מה הפואנטה כאן בעצם?

הרי אם אתה מתחיל לצורך העניין ב 80 ק"ג ל 10 חזרות,
אני מאמין שבצורה שבועית ניתן להתקדם 2.5 ק"ג, תלוי במתאמן.

וכאן אם התחלת ב 100 ק"ג נגיד ל 5 חזרות, ייקח לך בערך חודש וחצי-חודשיים עד שתהפוך את ה RM10 שלך ל 100 , תלוי במתאמן
בעוד שבצורה הרגילה יכול לקחת לך גם אותו הזמן.

יש ייתרון במתודה שהצעת?

• פותח/ת השרשור
מה הפואנטה כאן בעצם?

הרי אם אתה מתחיל לצורך העניין ב 80 ק"ג ל 10 חזרות,
אני מאמין שבצורה שבועית ניתן להתקדם 2.5 ק"ג, תלוי במתאמן.

וכאן אם התחלת ב 100 ק"ג נגיד ל 5 חזרות, ייקח לך בערך חודש וחצי-חודשיים עד שתהפוך את ה RM10 שלך ל 100 , תלוי במתאמן
בעוד שבצורה הרגילה יכול לקחת לך גם אותו הזמן.

יש ייתרון במתודה שהצעת?
אתה לא מתחיל מ10RM
התקדמות של המתודה הזאת תראה ככה +-: (אפשר לעשות עם סט אחד כמובן ולהוסיף נפח, זה עדיין לא חד משמעי התבנית זה רק רעיון)
100 5 5 5
100 6 5 5
100 7 6 5
100 8 6 5
.
.
.
100 10 10 10
110 5 5 5
110 6 5 4
110 6 6 5
.
.
.

לי אישית יותר קל להתקדם בחזרות מאשר במשקל, בנוסף ככה הנפח עולה מאימון לאימון ובנץ כמו שאתה מכיר אותו מגיב טוב לנפח..
השיטה הזאת היא גם די בילדרית אז היא תוכל להתאים יופי למי שלא מתאמן ספציפית לחיזוק ה 1RM
ככה בעצם אתה תוכל גם להוציא יותר מהכוח שלך, נגיד היפוטתית התחזקת מהאימון הקודם לא ב2.5 קילו אלא ב1.5, אז אתה היפוטתית נכשלת עם המשקל X+2.5 אבל אתה יכולת לעשות עוד חזרה עם המשקל X.
בנוסף אין את הקטע שאתה "לא מכיר" את המשקל ששמת או את ההרגשה שלו. נגיד אני יודע שכל פלטה\חצי פלטה שאני מוסיף למוט יש קצת לחץ וכשאתה עם אותו משקל אתה כבר מכיר את ההרגשה

נערך לאחרונה:
במקום להחליף תוכנית פעמיים בשבוע תעשה תוכנית אחת עד הסוף, תתקע בה ותחליט איך להמשיך משם.

• פותח/ת השרשור
דעתי היא שאתה מתעסק יותר מדי במה יהיה ומה אעשה אחרי זה במקום להתמקד בלהתקדם עכשיו.
אם הייתי יכול להתמקד יותר במה שאני עושה עכשיו הייתי עושה את זה, אני הולך לפי התוכנית שאני עושה עכשיו כמו שהיא והדברים האלה מעלים לי את המוטיבציה קצת
@Tom @SweetBamba @the Raccoon @SmokingSnake

דעתי היא שהרבה יותר קל להתקדם עם 5 חזרות מאשר עם 8-10.
אם תתחיל את התוכנית עם 80 קילו לחמישיה, ואחרי נניח חודשיים תגיע ל-90 קילו לחמישיה, אני חושב שמישהו שהיה מתאמן רק בחמישיות היה עובר אותך.
זה בהנחה שאתה מדבר על היבטים של כוח, ולא של נפח והיפרטרופיה.

• פותח/ת השרשור
דעתי היא שהרבה יותר קל להתקדם עם 5 חזרות מאשר עם 8-10.
אם תתחיל את התוכנית עם 80 קילו לחמישיה, ואחרי נניח חודשיים תגיע ל-90 קילו לחמישיה, אני חושב שמישהו שהיה מתאמן רק בחמישיות היה עובר אותך.
זה בהנחה שאתה מדבר על היבטים של כוח, ולא של נפח והיפרטרופיה.
לא יודע, אני רואה את כל החברים הבילדרים שלי וכולם עם בנץ ענק והם מתאמנים באיזור ה8 10 חזרות

אין חדש תחת השמש. (זה קהלת, היה יותר ס1ס מרש"י)

זה שיטה נפוצה שנקראית double progression.
השיטה של העלאת משקל למס' חזרות קבוע נקרא linear progression.

לשניהם חסרונות ויתרונות, אם המטרה היא יותר כח הייתי הולך על לינארי, אם בילדינג אז מה שאתה הצעת. לחילופין, אפשר לעשות לתרגיל שבו חשוב לך יותר להתקדם בכח בלינארי, ובתרגילי עזר במת'ודה הזו.

בסופו של דבר, הכי חשוב שתהיה סוג כלשהו של התקדמות, לכל מתאמן, והרב הגדול של המתאמנים בהחלט מפספס את זה.

אז הרעיון הכללי של המתודה הוא כזה, מתחילים עם משקל שאתה יודע שאתה יכול לעשות ל5 חזרות, כל אימון מנסים להוסיף חזרות ולבסוף להפוך את ה5RM הזה ל10RM, משם להוסיף 10% מהמשקל ולהפוך את המשקל הזה גם כן ל10RM וכך הלאה.
עכשיו השאלה, עד כמה זה יכול להיות אפקטיבי למתאמן מתחיל? אפקטיבי בכללי?
חשבתי לנסות לעשות את השיטה הזאת לבנץ אבל אני צריך קצת עזרה בבנייה של התוכנית עצמה...

תודה מראש לעונים 😃

זו התקדמות מהירה יותר מהתקדמות לינארית במשקלים. לא יעבוד.

• פותח/ת השרשור
זו התקדמות מהירה יותר מהתקדמות לינארית במשקלים. לא יעבוד.
לא מחייב, יכול להיות שרק בסוף השבוע אתה תהפוך את החזרה מ5 ל6..

לשניהם חסרונות ויתרונות, אם המטרה היא יותר כח הייתי הולך על לינארי, אם בילדינג אז מה שאתה הצעת. לחילופין, אפשר לעשות לתרגיל שבו חשוב לך יותר להתקדם בכח בלינארי, ובתרגילי עזר במת'ודה הזו.

בסופו של דבר, הכי חשוב שתהיה סוג כלשהו של התקדמות, לכל מתאמן, והרב הגדול של המתאמנים בהחלט מפספס את זה.
חקרתי קצת וגיליתי שסטן אפרדינג מתאמן ככה:drOfzb0GcH:

אתה מכיר תוכנית כזאתי בנוייה שאוכל להסתכל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית