הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש פה סטודנטים מסמי שמעון?

• פותח/ת השרשור anutkk
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

anutkk

משתמש מתחיל
236
2
נק' מוניטין:
-20
236
2
אני מעוניין ללמוד את אחד ממקצועות ההנדסה, ורק חסר לי פיזיקה 5 יחידות וגם הם דורשים מתמטיקה 5 יחידות בשתי המקצועות חייב ציון 70 ומעלה..

והם הציעו לי לעשות מכינה כדאי לעשות אותה או להשלים בגרויות? יש לציין שמעולם לא למדתי או נגעתי בפיסיקה.
יש פה מישהו שלומד בסמי שמעון או עשה את המכינה אצלהם? המכינה בערך 4 חודשים
חשוב לציין שהם אמרו לי כי בגלל הביקוש הגבוה רק ההמצטיינים מתקבלים מדובר על הנדסת בניין ישלי גם את אוניברסיטאת אריאל אבל אני לא מעוניין ללמוד שם גם בגלל המרחק וגם בגלל כול הביקורות שנתנו לה

למה אתה רוצה ללמוד בסמי שמעון ולא באוניברסיטה?

• פותח/ת השרשור
כי הציונים שלי לא מספיקים יש לי ממוצע 80 כולל בונוסים ואני מעדיף להירשם למכללה כבר שנה הבאה ולא אוניברסיטה בעוד שנתיים+ ואל תציעו לי לעשות מכינה באוניברסיטה ,כבר קראתי על כול מה שהולך שם לדוגמא יש אנשים שקיבלו שם 90+ במכינה אבל למרות זאת לא קיבלו אותם לאוניברסיטה. כי כול שנה מציבים תנאים חדשים לפי הביקוש
ובנוסף מלמדים רק 3 אוניברסיטאות ומכללה אחת את המקצוע שהם אוניברסחטת בן גוריון, הטכניון,אריאל ומכללת סמי שמעון

• פותח/ת השרשור
חברים אפשר קצת יותר רצינות

מניסיון של מכרים כדאי לעשות מכינה למקצועות ההנדסה.
ככל שעבר יותר זמן מאז שנגעת במתמטיקה עוד יותר מומלץ.

• פותח/ת השרשור
העיקרי שצריך הוא פיזיקה ומתמטיקה

כולל בונוסים ואני מעדיף להירשם למכללה כבר שנה הבאה ולא אוניברסיטה בעוד שנתיים+

אתה מבין שהתואר הוא לכל החיים?
אתה מעדיף יותר דלתות סגורות, מעמד ושכר נמוכים יותר לאורך כל הקריירה רק כדי לחסוך שנה?

• פותח/ת השרשור
כן אני מבין, אבל אז אני יתחיל את התואר בגיל מאוחר, מאוחר מאוד אפילו.

אני מעוניין ללמוד את אחד ממקצועות ההנדסה, ורק חסר לי פיזיקה 5 יחידות וגם הם דורשים מתמטיקה 5 יחידות בשתי המקצועות חייב ציון 70 ומעלה..

והם הציעו לי לעשות מכינה כדאי לעשות אותה או להשלים בגרויות? יש לציין שמעולם לא למדתי או נגעתי בפיסיקה.
יש פה מישהו שלומד בסמי שמעון או עשה את המכינה אצלהם? המכינה בערך 4 חודשים
חשוב לציין שהם אמרו לי כי בגלל הביקוש הגבוה רק ההמצטיינים מתקבלים מדובר על הנדסת בניין ישלי גם את אוניברסיטאת אריאל אבל אני לא מעוניין ללמוד שם גם בגלל המרחק וגם בגלל כול הביקורות שנתנו לה
הייתי ממליץ לך ללמוד בספיר, זו מכללה ששייכת לאוניברסיטת בן גוריון. אם תוציא ציונים גבוהים מספיק בשנה א', יקבלו אותך לבן גוריון. לגבי פיסיקה, פשוט תעשה מכינה אוניברסיטאית, הכי טוב.

תואר בסמי לא נשמע טוב... אם אתה מחפש עבודה בזה אחר כך.

• פותח/ת השרשור
בדקתי, לא ניתן לעבור להנדסת בניין. יש עוד אופציות חוץ מהאוניברסיטה הפתוחה?

תלוי מה השיקולים.
במכללה בדרך כלל המסגרת יותר תומכת. באוניברסיטה זורקים אותך למים ואתה צריך להסתדר לבד. ע"פח חוויה אישית שלי בבן גוריון.
אם יש לך קושי ללמוד לבד עם הרבה עומס ולחץ במקומך הייתי מתפשרת על מכללה. כי עדיף לסיים את התואר במקום לא משהו, מאשר להכשל ולפרוש.
אבל אם אתה יודע שיש לך תחת לזה אז עדיף לדחות את הלימודים גם בעוד שנתיים אפילו.

• פותח/ת השרשור
יש לי ממש קצת קושי, אבל ברוב המקרים אני מסתדר לבד. אומנם לוקח לי ממש קצת זמן אבל אני מסתדר.

תשלים מה שצריך ולך לאוניברסיטה.
שלא תסיים 4 שנים ותתבאס כשתנסה למצוא עבודה ותגלה שהמשרות הטובות שמורות ליוצאי האוניברסיטאות.
אין לי ספק שאם לומדים בצכללה הנדסה גם יש עבודה, בתחום הזה לא חסר, אבל השכר שונה.

זה תלוי בתואר, בימינו מכללה זו לא כזו מילה גסה..
אני מתחיל בסמי עכשיו אחרי שבמכינה בבן גוריון לא הוצאתי מספיק וזה הולך ככה -

אם אתה מתכוון ללכת לאונ', אל תלך למכינה של בן גוריון אלא אם אתה מוכן ללמוד 10-15 שעות ביום (יותר עמוסה מהתואר, אבל פחות קשה) ותשלים בגרויות.
אם אתה הולך לסמי, תעשה תמכינה של סמי.
כמובן שאם אתה יכול ללמוד באוניברסיטה תלמד באוניברסיטה.

עכשיו זה תלוי בתואר שלך, יש תארים הנדסיים שלפי מה שאני מכיר קשה למצוא עבודה כשאתה בוגר מכללה ויש תארים הנדסיים שאין בעיה (מידיעה).

מספיר אתה יכול לעבור לבן גוריון אחרי השנה הראשונה, רק קח בחשבון שאין שם שנה שניה, אז אם לא תוציא ציונים מספיק טובים נדפקת.

• פותח/ת השרשור
בספיר כבר ממזמן שללתי עקב קריאת כתבה בויינט כנ"ל גם המכינה שיותר מחצי מהנרשמים כלל לא עוברים אפילו שקיבלו ממוצע של 90+ כי כול שנה יש דרישות אחרות ועוד כול מיני דברים...

אני נורא רוצה הנדסה אזרחית אבל קצת מבאס שיש רק 4 מוסדות שמלמדים, את אונ' אריאל כבר שללתי גם מכול מיני דעות (לרעה) שקראתי וגם זה נורא רחוק מהבית שלי אני מדבר על 3 שעות לכול כיוון ,ויש אוטובוסים כול כמה שעות, ובנוסף לכול זה הם מביאים תואר בי טאץ' ולפי מה שהבנתי התואר הזה לא נתפס בחו"ל.
אז מה שנשאר זה רק סמי , בן גוריון או הטכניון.
לבן גוריון והטכניון הסכם נורא גבוה וגם אם אני ישלים בגרויות/פסיכומטרי אני יתחיל את התואר בגיל 26 לכול המאוחר בגיל 27
וגם יוצאי סמי לא כול כך אוהדים בתעשייה. אבל אין הרבה ברירות כנראה שאמצא מקצוע אחר למרות שאני נורא אוהב את זה.

אם אתה בן 23 למה שתכנס ללימודים רק בגיל 26? להשלים בגרויות לא לוקח 3 שנים זה קצת מוגזם....
וגיל 25 זה גיל ריאלי לחלוטין להתחלת תואר. ויש כאלה שמתחילים בגיל 27.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית