הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע זוכרים את החשד לכלומיד המזוייף? התשובה הרבה יותר מפתיעה משחבתם!

יניב ריז

מנהל מרפאת ספורטאים "קרדיו-ספורט"
629
649
נק' מוניטין:
2,241
629
649
מזה כמה חודשים, שאנחנו עוקבים ומטפלים במפתחי גוף שמסייקלים תחת השגחה רפואית.
לפני כחוד פרסמתי נתונים ראשונים, לפיו רק כ-50% מאלו שלקחו כלומיד, או בגנריקה של איקקלומין של חברת ביר-זית, לא החזירו ציר הורמונלי, לעומת קרוב ל-90% שהחזירו ציר הורמונלי על PCT באמצעות טמוקסיפן.

החשד המיידי היה שהכלומיד של ביר-זית מזוייף, אך האמת תפתיע אותכם עוד יותר...

מסתבר, שהאיקקלוין אמיתי ונקי.
ולפי הספרות הרפואית כלומיד אמור להשיב גם את הציר ההורמונלי שתוך חודש בהצלחה של 90%.

אז איך זה מסתדר?

מסתברא, שחלק נכבד מאלו שלקחו את הכלומיד, לקחו אותו במינונים שלא נחקרו, של 100 או 150 מ"ג למשך תקופה בהתחלה, ואז ירדו בהדרגה למינונים שנחקרו בספרות של 50-25 מ"ג.
בדיעבד, מינון היתר היה זה שהזיק.

כמות ה-LH שההיפופיזה מכילה הוא מוגבל, וקצב הייצור של ה-LH מבחינה כמותית בזמן, גם מוגבל.
לכן אלו שנטלו מגה-דוזות של 100 מ"ג כלומיד, גם לטווח קצר לפני שהורידו מינונים, למעשה גרמו לשחרור מאסיבי של GNRH , שבתמורה פשוט שחרר את כל מלאי ה-LH ב"בת אחת", ולכן גם כשאותם ספורטים ירדו למינונים המחקריים, הם נותרו ללא רזרבות של LH, ולמעשה נותרו מושבתי ציר הורמונלי.

מסקנה?

יש רעה חולה בעולם פיתוח הגוף שהיא הרצון "לדחוף" לעצמינו "כמה שיותר", כי מה שיותר - יותר טוב, לא?
הרי המינונים שנחקרו היו עד 50 מ"ג כלומיד, אבל איך בילדר ממוצע חושב? אם 50 כלומיד מחזיר ציר, ואני אחרי סייקל כבד, אקח 100 ליתר ביטחון!
ואח"כ הוא מספר לחבר'ה שהוא על 100, וככה מחזירות ללא הצדקה רפואית, המינון הנפך לפרוטוקול.
ובמקרה הזה, הפרוטוקול מזיק, יקר ושגוי.

אז כלומיד? כן. תרופה מעולה. ולא מזוייפת.
אבל לא מעל 50 מ"ג ביום לחודש.

וטמוקסי? יצאה מנצחת, תרופה מעולה גם כן לביצוע PCT, ע"י היכולת שלה להרים את ה-LH מעל 200%, ובכך לשחרר טסט לדם שרעב לכל טיפה.

טמוקסי בכלל, אם אפשר להמנע מ-AI , עדיף במהלך סייקל, שכן לטמוקסי יש גם יכולת לשחרר ב-170% FSH, משמע שפרגניל ביחד עם טמוקסי בתוך הסייקל עצמו הם בגדר חובה, למי שרוצה לשמור הן על הפוריות שלו (FSH בתאי סרטולי) והן על ייצור הטסט הטבעי שלו (LH בתאי ליידיג).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6193975

ככה שביחס עלות ובטיחות מול תועלת? טמוקסי עדיף.
גם ביחס הפוטנטיות במ"ג פר מ"ג.

https://thinksteroids.com/community/threads/excellent-article-on-nolvadex-vs-clomid.134317616/

http://www.steroid.com/nolvadex-and-clomid.php

וגם בכך שטמוקסי ניתן להנות ממנו בסייקל עצמו, בעוד כלומיד די חסר אונים מול קטסטרופת משוב שלילי חזק של אסטרוגן וטסט שמתדפקים על ההיפותאלאמוס.

קבצים מצורפים

• Untitled.png
    Untitled.png
    KB 138.8 · צפיות: 155
אז מה יש בסולבנט? היה נחמד לקבל גם פירוט... והאם ניתן במים הסולנטיים להחזיק את הפרגניל במקרר.

תודה
בדקתי עם בדיקת הריון לאחר הקפאה
זה פועל אמנם, אך מדובר בהימור. הקפאה עשויה לפגוע במבנה הפפתיד מצד אחד
מצד שני חובה חומר אנטי בקטריאלי מסיבות ברורות

נ.ב
סודיום כלוריד

בדקתי עם בדיקת הריון לאחר הקפאה
זה פועל אמנם, אך מדובר בהימור. הקפאה עשויה לפגוע במבנה הפפתיד מצד אחד
מצד שני חובה חומר אנטי בקטריאלי מסיבות ברורות

אני רק זוכר ששאלתי רוקחים ואמרו שאין בעיה לשמר עם ב=המי סולבנט במקרר עד 0-4 מ"צ והחומר ישאר פעיל כחודש.
לכן הנחתי שזה בקטריוסטטי,אבל מתקבל הרושם שזה לא. אך עדין מני=סיון הפרגניל כן נשמר פעיל בקירור, ולא ראיתי מישהו מפתח צלוליטיס או חוסר יעילות במתן חוזר ברגל או בטוסיק או בבטן אחרי הזרקת פרגניל שנשמר בתנאים נאותים במקרר.

אז מה יש בסולבנט? היה נחמד לקבל גם פירוט... והאם ניתן במים הסולנטיים להחזיק את הפרגניל במקרר.
זה מים סטרילים שאם פתחת אותם אתה אמור ישר לערבב עם הפרגניל ולזרוק את מה שנשאר לאחר ההזרקה. לרוב מים סטרילים לא ישרדו מעל ל-24 שעות בכל תנאי איחסון שתשים אותם (אולי בחנקן נוזלי במינוס 200 מעלות יעבוד לך, אבל אניח שיהיה יותר זול לקנות מים בקטריוסטטים). מים בקטריוסטטים = מים סטרילים + בנזיל אלכוהול (0.9%). עם מים בקטריוסטטים תוכל לשמר פרגניל ל-60 יום בתנאי קירור, עם מים סטרילים פחות מיום אחד ועדיף לזרוק ישר לאחר פתיחת האמפולה וערבוב החומר (שזה ביזבוז כי הזרקת 500 וזרקת 4500 לפח).

אני רק זוכר ששאלתי רוקחים ואמרו שאין בעיה לשמר עם ב=המי סולבנט במקרר עד 0-4 מ"צ והחומר ישאר פעיל כחודש.
לכן הנחתי שזה בקטריוסטטי,אבל מתקבל הרושם שזה לא. אך עדין מני=סיון הפרגניל כן נשמר פעיל בקירור, ולא ראיתי מישהו מפתח צלוליטיס או חוסר יעילות במתן חוזר ברגל או בטוסיק או בבטן אחרי הזרקת פרגניל שנשמר בתנאים נאותים במקרר.
היה איזה אתר מאוד גדול להריון והיה שם פרופסור שם דבר בתחום שכתב את אותו הדבר שאמר לך הרוקח. פניתי באימייל לאתר שמדובר בחוסר אחריות והסברתי להם את ההבדל וההמלצה ירדה לאחר כ-24 שעות מאז ששלחתי את האימייל בטענה ש"זה נכתב ע"י פרופסור <הכנס שקר כולשהו> וחשבנו שדבריו מקצועיים. לאחר בירור העניין המלצת הצריכה הוסרה מהאתר".
אז או שהם נבהלו מתביעה או שהם באמת בדקו וראו שזה לא נכון. העלתי לפה בעבר, תריץ חיפוש בפורום, עלון מידע של פרגניל בגירסתו המקורית (באנגלית) ושם כתוב את מה שאני כותב כאן בבירור לגבי איחסון עד 60 יום עם מים בקטריוסטטים בלבד.
גם בלי העלון, תחשוב על זה מבחינה הגיונית, מה מונע מבקטריה לגדול בתוך הויאל שאתה מעביר אליו את הפרגניל כשאתה מערבב את זה עם מים סטרילים שאין שם שום מרכיב שיכול לדכא זיהום?

היה איזה אתר מאוד גדול להריון והיה שם פרופסור שם דבר בתחום שכתב את אותו הדבר שאמר לך הרוקח. פניתי באימייל לאתר שמדובר בחוסר אחריות והסברתי להם את ההבדל וההמלצה ירדה לאחר כ-24 שעות מאז ששלחתי את האימייל בטענה ש"זה נכתב ע"י פרופסור <הכנס שקר כולשהו> וחשבנו שדבריו מקצועיים. לאחר בירור העניין המלצת הצריכה הוסרה מהאתר".
אז או שהם נבהלו מתביעה או שהם באמת בדקו וראו שזה לא נכון. העלתי לפה בעבר, תריץ חיפוש בפורום, עלון מידע של פרגניל בגירסתו המקורית (באנגלית) ושם כתוב את מה שאני כותב כאן בבירור לגבי איחסון עד 60 יום עם מים בקטריוסטטים בלבד.
גם בלי העלון, תחשוב על זה מבחינה הגיונית, מה מונע מבקטריה לגדול בתוך הויאל שאתה מעביר אליו את הפרגניל כשאתה מערבב את זה עם מים סטרילים שאין שם שום מרכיב שיכול לדכא זיהום?

הרעיון שהאמפולות ומחטים סטריליים, לכן תיאורטית, בהכנה נכונה, לא אמרוים לפגוע בסטרילות של הנוזל.
אלב זה רק בתיאוריה.
מאידך, לא ראיתי שמישהו גרם לעצמו לזיהום ברגל מפרגניל ששהה במקרר עם המים המסופקים. אך 50-100 אנישם שאני ראיתי לא מהווים מדגם מייצג.

כבר אמרתי שהפורום הזה הרבה יותר יעיל משיחה עם מומחים באנדוקרינולוגיה/אורולוגיה/גניקולוגיה ואנדרולוגיה? יישר כוח!

מאידך, לא ראיתי שמישהו גרם לעצמו לזיהום ברגל מפרגניל ששהה במקרר עם המים המסופקים. אך 50-100 אנישם שאני ראיתי לא מהווים מדגם מייצג.
גם רוב האנשים לא משתמשים במחט פילטר כשהם מעבירים את הפרגניל (או הטסט) מהאמפולה לויאל סטרילי אבל מספיק פעם אחת שתכנס להם זכוכית לתחת והם יבינו מדוע זה נחוץ.

למרפאה שלנו הגיעו לפני חודש שני תאומים זהים, לאחר שנטלו את אותו הסייקל ובאותו הזמנים והמינונים, לצורך ביצוע PCT.

לתאום מס' 1 ניתן פרוטוקול טמוקסי 40/40/20/20 במרשם.
לתאום 2 ניתן פרוטוקול PCT 50/50/25/25 של כלומיד רפואי במרשם.

ראשית שניהם עברו הכנה זהה שכללה:

שבועיים של פרגניל 1,000 יח"בל EOD + 20 מ"ג טמוקסי ED.

לאחר ההכנה ל-PCT, הם פוצלו ל-PCT שונה.
היי יניב,
ואם היה משולב במחקר הזה תאום שלישי שמקבל PCT
כלומיד- 50/50/25/25
טמוקסיפן- 40/40/20/20
מה אז היו התוצאות ??
הרי גם אתה טוען שהשילוב של כלומיד הוא חשוב והכרחי.. לא?

היי יניב,
ואם היה משולב במחקר הזה תאום שלישי שמקבל PCT
כלומיד- 50/50/25/25
טמוקסיפן- 40/40/20/20
מה אז היו התוצאות ??
הרי גם אתה טוען שהשילוב של כלומיד הוא חשוב והכרחי.. לא?

לא נראה לי שיש טעם לשלב...
שניהם דומים בבסיס שלהם, למרות מנגונון פפעולה שונה. רוב הספרות מראה הצלחה או על כלומיד 50/50/25/25 או על טמוקסי 40/40/20/20

למה שהשילוב יעזור? אל תשכח שאם יווצר מינון גבוה מידי של LH, רמות הטסט יעלו לרמה ששוב תשבית ציר הורמונלי, וזה בדיוק ההפך ממה שאתה רוצה לעשות ב-PCT.

שניהם דומים בבסיס שלהם, למרות מנגונון פפעולה שונה. רוב הספרות מראה הצלחה או על כלומיד 50/50/25/25 או על טמוקסי 40/40/20/20

למה שהשילוב יעזור? אל תשכח שאם יווצר מינון גבוה מידי של LH, רמות הטסט יעלו לרמה ששוב תשבית ציר הורמונלי, וזה בדיוק ההפך ממה שאתה רוצה לעשות ב-PCT.

האמת , ששני חברה מאוד רציניים בתחום(לא מהפורום)
אחד בארץ ואחד מחו"ל
אמרו לי גם שאין צורך בכלומיד, אך הם שללו לחלוטין גם את הHCG
בכל אופן, קראתי בפורום על המעלות של הכלומיד, והן על חשיבותו בכך שפועל על מנגנונים שונים
ומספק מענה יעיל בשילוב עם הטמוקסיפן
לטענתך, אין שום סיבה להחזיר ציר לתפקוד מלא רק עם טמוקסיפן ??

תיקון טעות
אין שום סיבה שלא להחזיר ציר לתפקוד מלא רק עם טמקסי ??

מעניין אותי לדעת מה המינון שאני צריך לקחת ל hmg ? 75iu כל יומיים ? לאחר כחודש אני רוצה לעשות בדיקות דם

האמת , ששני חברה מאוד רציניים בתחום(לא מהפורום)
אחד בארץ ואחד מחו"ל
אמרו לי גם שאין צורך בכלומיד, אך הם שללו לחלוטין גם את הHCG
בכל אופן, קראתי בפורום על המעלות של הכלומיד, והן על חשיבותו בכך שפועל על מנגנונים שונים
ומספק מענה יעיל בשילוב עם הטמוקסיפן

תיקון טעות
אין שום סיבה שלא להחזיר ציר לתפקוד מלא רק עם טמקסי ??
מאוד מאוד רציניים? מאוד מאוד מאוד?... 😆
רציניים באיזה תחום? בתחום ה"להגיע להיפוגונדיזם כמה שיותר מהר"?

אני חושב שסגרנו כבר את עניין הטמוקסיפן והשבת הציר בכך שסיכמנו שהוא לא יעיל.

כן, 500 יחבל פרגניל בסייקל רק מונעים את "הירדמות" (היברנציית) תאי לידיג באשך.
אך יש מגוון רחב של סיבות להעלות מינון זמני וקצר לאחר הסייקל של הפרגניל:
1-נניח בכל זאת שמתאמן X עדיין סובל מהיברניציה חלקית, כי נניח שהוא היהי צריך דווקא 600 יחבל פרגניל במהלך הסייקל, והוא לקח רק 500.

בהתבסס על הציטוט הזה ובהנחה ואני לא רוצה להביא ילדים. האם כדי לי לעלות את מינון הפרגניל ל1000 או אפילו 1500 יח' לשבוע?

בהתבסס על הציטוט הזה ובהנחה ואני לא רוצה להביא ילדים. האם כדי לי לעלות את מינון הפרגניל ל1000 או אפילו 1500 יח' לשבוע?
כדאי לקחת את המינון המינימלי שעובד. גם בקרב משתמשים הנוטים לשימוש במינונים גבוהים יחסית, מינונים של 500iu/wk ואף פחות מכך יספיקו למניעת אטרופיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית