הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
הרפתקאות הטנק הגריאטרי

הרפתקאות הטנק הגריאטרי

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך
גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-17/1/16
מצב
השרשור נעול
כמו שאתה רואה , הפיזיותרפיסט לא אמר לו להפסיק להתאמן בכלל.
זה גם מה שאני הייתי אומר.
הוא כן המליץ לי להפסיק להתאמן בינתיים אולי שכחתי לציין את זה.

היו כאבים קטנים שהפריעו בקטנה והתחילו עוד באזור דצמבר-ינואר שהיו כתוצאה משילוב לא טוב של אימונים ועבודה פיזית במפעל שבה התכופפתי הרבה ואז זה התחיל לכאוב.
בתחילת מרץ עברתי לטכניון והתחלתי לבצע סקוואטים בראק ובגלל שהיה קשה לי אז לבצע אותם בראק הייתי עושה 3 צעדים אחורה, עושה סט וחוזר.
ב19 למרץ, יום התחרות, עשיתי אימון בוקר וסט של שלשה עם סקוואט 135 קילו. אחרי שסיימתי את הסט עשיתי את ה3 צעדים חזרה עם גב עגול ופתאום התחיל לכאוב לי הגב ממש חזק. אחרי זה הוא עבר ונסעתי לתחרות ואז בתחרות בשעת הצהוריים פתאום קלטתי שאני לא יכול ללכת כמו בנאדם וכל צעד קצת יותר גדול מרבע מטר מתחיל להכאיב לי ממש חזק בנקודה מסוימת בגב התחתון.
אחרי זה הכאבים האלו היו קוראים רק כשהייתי שם על עצמי ג'ינס צמוד מאוד וזה היה לוחץ על הגב. אחרי זה הכאבים התחילו לקרות בכל מצב ולא יכולתי ללכת בכלל כמו בנאדם אף פעם. אחרי זה הבנתי שאני שאחרי 6-8 שעות של ישיבה במכינה אני חוזר לחדר וחייב לשכב שעתיים במיתה לפני שאני מתחיל לעשות ש"ב.

ואז יום שלישי לפני שבועיים כשקלטתי שכבר זה עובר כל גבול קבעתי תור לאורטופד והחלטתי להפסיק להתאמן

זה בערך הסיפור איך הגעתי מ0 למה שיש לי עכשיו

אני למען האמת לא שאלתי אותו אם אני אוכל להתאמן אחרי שלא יכאב לי בתנועות של סקוואט/דד ליפט כי הגעתי למסקנה שעם איך שאני מרגיש עכשיו אני לא צריך לחשוב על אימונים בכלל בשבועות הקרובים. אם עד שלישי הבא התרגילים שלו יעזרו לי במידה מסוימת נתחיל לערוך דיונים על זה.
אם ל @yonizarkh יש איזה עצה לתת לי בנושא אני אשמח מאוד לשמוע, למרות שאני חושב שאין כל כך מה להוסיף כל עוד הוא לא ראה אותי במציאות.

עצה?
א. הכאב יחלוף מתישהו ותוכל לחזור לבצע כל תרגיל שתרצה.
ב. עד אז תנסה לדלות כמה שיותר מידע מהפיזיותרפיסט שלך, ולמצוא תרגילים/פעילויות אחרות שלא מכאיבות לך ( רמז : זה לא חייב להיות הרמת משקולות בחדר כושר )

הוא כן המליץ לי להפסיק להתאמן בינתיים אולי שכחתי לציין את זה.
יש לך כאב ביומיום או רק כשאתה עושה סקוואטים? בכמה החלמה מהירה 😃

איך יודעים אם בלט\פריצה ניתן להמשיך להתאמן או לא?
דהיינו,איך פיזיותרפיסט יכול לאמוד עד כמה חמורה הפציעה והאם היא לא תאפשר אימונים?

בעיקר לפי הסימפטומים של המטופל.
גם גיל והיסטוריה רפואית משפיעים.

יש לך כאב ביומיום או רק כשאתה עושה סקוואטים? בכמה החלמה מהירה 😃
ביום יום. ככל שאני יושב יותר יש יותר כאבים. אחרי יום לימודים אני צריך להעביר לפחות שעה/שעתיים בשכיבה לפני שאני אוכל לשבת כמו בנאדם עוד פעם. אני גם הולך צולע עכשיו כי אני יכול לעשות רק צעדים קטנים

אני יודע שאני מחזיר אותך אחורה קצת -הרבה אבל תוכל לספר איך נגרמה הפציעה?

אני יודע שאני מחזיר אותך אחורה קצת -הרבה אבל תוכל לספר איך נגרמה הפציעה?
היו כאבים קטנים שהפריעו בקטנה והתחילו עוד באזור דצמבר-ינואר שהיו כתוצאה משילוב לא טוב של אימונים ועבודה פיזית במפעל שבה התכופפתי הרבה ואז זה התחיל לכאוב.
בתחילת מרץ עברתי לטכניון והתחלתי לבצע סקוואטים בראק ובגלל שהיה קשה לי אז לבצע אותם בראק הייתי עושה 3 צעדים אחורה, עושה סט וחוזר.
ב19 למרץ, יום התחרות, עשיתי אימון בוקר וסט של שלשה עם סקוואט 135 קילו. אחרי שסיימתי את הסט עשיתי את ה3 צעדים חזרה עם גב עגול ופתאום התחיל לכאוב לי הגב ממש חזק. אחרי זה הוא עבר ונסעתי לתחרות ואז בתחרות בשעת הצהוריים פתאום קלטתי שאני לא יכול ללכת כמו בנאדם וכל צעד קצת יותר גדול מרבע מטר מתחיל להכאיב לי ממש חזק בנקודה מסוימת בגב התחתון.
אחרי זה הכאבים האלו היו קוראים רק כשהייתי שם על עצמי ג'ינס צמוד מאוד וזה היה לוחץ על הגב. אחרי זה הכאבים התחילו לקרות בכל מצב ולא יכולתי ללכת בכלל כמו בנאדם אף פעם. אחרי זה הבנתי שאני שאחרי 6-8 שעות של ישיבה במכינה אני חוזר לחדר וחייב לשכב שעתיים במיתה לפני שאני מתחיל לעשות ש"ב.

ואז יום שלישי לפני שבועיים כשקלטתי שכבר זה עובר כל גבול קבעתי תור לאורטופד והחלטתי להפסיק להתאמן

זה בערך הסיפור איך הגעתי מ0 למה שיש לי עכשיו

אני למען האמת לא שאלתי אותו אם אני אוכל להתאמן אחרי שלא יכאב לי בתנועות של סקוואט/דד ליפט כי הגעתי למסקנה שעם איך שאני מרגיש עכשיו אני לא צריך לחשוב על אימונים בכלל בשבועות הקרובים. אם עד שלישי הבא התרגילים שלו יעזרו לי במידה מסוימת נתחיל לערוך דיונים על זה.
אם ל @yonizarkh יש איזה עצה לתת לי בנושא אני אשמח מאוד לשמוע, למרות שאני חושב שאין כל כך מה להוסיף כל עוד הוא לא ראה אותי במציאות.

מקווה שתחלים ותחזור להתאמן ולשבור PRים ומלא תרגיש טוב והחלמה ממש ממש מהירה

ממש מצטער לשמוע, החלמה מהירה. תשקיעה בינתיים בלימודים.

החלמה מהירה מקס, מקווה שזה ייעלם כמו שזה צץ. אני עם הבחור המלומד מעליי, תנתב את האנרגיות למשהו אחר בינתיים, לימודים זה תמיד טוב 😃

בהחלט. הזמן הפנוי הזה בהחלט יעזור לי להסגר קצת יותר על כל הנושא של תנועה בליסטית ותנועה יחסית בפיזיקה. התרגילים בסיפת"ח ממש קשים :(
,תודה רבה על התמיכה!

אולי תצא גאון פיזיקלי ותגלה דרך לייעל את הסקוואט כדי להרים יותר משקל

איזה פציעה יש לך?

חשבתי על רעיון. תבוא לחדר כושר ותגיד שהפציעה היא מהכלוב העקום ועכשיו גם מהראק שהוא לא ישר ומוצאים אותו בצורה לא נוחה. שאי אפשר להתאמן עם הרציפה העקומה.

החלמה מהירה

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית