- פותח/ת השרשור
- #1,701
לא צריך ייעוץ אם אני לא לוקח יותר מ60 קילו.אם יוני לא יענה לדעתי תתייעץ לפני שאתה מנסה
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא צריך ייעוץ אם אני לא לוקח יותר מ60 קילו.אם יוני לא יענה לדעתי תתייעץ לפני שאתה מנסה
האימון האחרון שבו עשיתי סקוואט היה לפני חודשיים+ אני כנראה לא אעבור את ה60 קילו בחודש הראשון גם כן כדי לראות את ההשפעה על הגב שלי לטווח הרחוק יותרפשוט תעשה אמצע-BAR כמוני והכל יהיה בסדר 😃
בכל מקרה אם אתה מתכנן לעבור לסגנון סקוואט אחר תתחיל בהדרגה ולא ישר עם המשקל שעשית באימון האחרון
עליתי עכשיו על משהו שלא חשבתי עליו עד היום ופתאום עכשיו זה עלה לי לראש.
הטריגר לפציעה שלי קורה בהיפראקסטנשן של הגב גם בסקוואט וגם בדד ליפט, מה שגורם לכך שבתחילת הדד ליפט כשהזווית בין הגב לרצפה קטנה וגם בירידה בסקוואט הLB כשהזווית בין הרצפה לגב גם כן נמוכה בזמן הייצוב של המוט מעל מרכז הכובד אני מתחיל להרגיש את הפציעה.
בHB סקוואט לאומת זאת אפשר לשמור על עמוד השדרה בצורת הS ולרדת למאטה בלי ליצור את ההיפראקסטנשן ולבצע טווח תנועה עד למקביל בלי להקטין את הזווית של הגב. ניסיתי את זה עם משקל גוף והטריגר לפציעה לא הופעל בכלל ואני רוצה אימון הבא לנסות את זה באימון עם משקל ולראות איך זה הולך ולראות איך זה משפיע על הפציעה בהמשך.
לדעתך אני עושה את הדבר הנכון @yonizarkh ? או שעדיף לי לא לעשות סקוואטים בכל זאת? כי כבר 4 חודשים הפציעה שלי לא החלימה לעשות למרות שהייתה התקדמות משמעותית אני עוד רחוק מלבצע סקוואטים/דד ליפטים נורמאליים.
הייתה לי פציעה בגב שבגללה היה קשה לי לחיות בחיי היום יום, כל צעד שהייתי עושה בזמן הליכה היה כואב בעמוד השדרה ולא יכולתי לשבת הרבה זמן, הפיזיוטרפיסט חשב שזה היה בלט דיסק והייתי מטופל אצלו חודשיים עד שהגענו למטרה שהוא הציב לנו, שזה להגיע לכאב של 2/10 לחיי היום יום, ואז הוא שחרר אותי כי הוא לא ידע מה עוד לעשות כדי לשפר את המצב. כרגע רוב היום אני מרגיש יחסית בסדר. יש כאבים רק אם אני עושה תנועות "לא שגרתיות" כמו ליישר את הרגל ולהרים אותה בזמן ישיבה או להרים אותה קצת בזמן שאני מכופף את הגב, או אם אני סוגר את החגורה בג'ינס ממש חזק. אז כרגע זה לא פוגע כל כך בחיי היום יום אבל אני מושבט מהלואו באר סקוואט והדד ליפט שלפני הפציעה הייתי מבצע.אני לא מכיר את היסטוריית הפציעה שלך , ככה שקשה לתת כיוון.
אני עברית קטן 😃מקס שמתי לב שכבר כמה פעמים רשמת "למאטה" במקום למטה אז שתדע 🙃
הייתה לי פציעה בגב שבגללה היה קשה לי לחיות בחיי היום יום, כל צעד שהייתי עושה בזמן הליכה היה כואב בעמוד השדרה ולא יכולתי לשבת הרבה זמן, הפיזיוטרפיסט חשב שזה היה בלט דיסק והייתי מטופל אצלו חודשיים עד שהגענו למטרה שהוא הציב לנו, שזה להגיע לכאב של 2/10 לחיי היום יום, ואז הוא שחרר אותי כי הוא לא ידע מה עוד לעשות כדי לשפר את המצב. כרגע רוב היום אני מרגיש יחסית בסדר. יש כאבים רק אם אני עושה תנועות "לא שגרתיות" כמו ליישר את הרגל ולהרים אותה בזמן ישיבה או להרים אותה קצת בזמן שאני מכופף את הגב, או אם אני סוגר את החגורה בג'ינס ממש חזק. אז כרגע זה לא פוגע כל כך בחיי היום יום אבל אני מושבט מהלואו באר סקוואט והדד ליפט שלפני הפציעה הייתי מבצע.
עכשיו אתה יכול לקרוא עוד פעם את ההודעה שרשמתי למעלה ותיארתי מה מפעיל את הפציעה בזמן האימון ומה הפתרון הפוטנציאלי שמצאתי לזה, והאם לדעתך זה חכם בהתאם למה שהסברתי על הפציעה.
תודה! בשלב הזה אני אהיה שמח גם אם זה יעבור תוך 3 שנים כל עוד זה יעבור. תודה רבה על העזרה יוני! אני אתן נסיון לעבודה ב60 קילו ואראה את ההשפעה של זה, לא אוסיף משקל מעבר לזה ואדאג שאני רואה שיפור בפציעה לפחות מחודש לחודש!דווקא מה שאתה מתאר מתאים לטריגר של פלקשן בעמוד השדרה (ישיבה ממושכת / הקמת רגל לפנים וכו' ) , ולא רק באקסטנשן כמו שתיארת לפני.
בכל אופן , נראה כי קיימת מעורבות עצבית ( אני מניח שיש הקרנה מסויימת לישבן / רגל ) , ולכן זה יכול להחמיר בכל מנח של עמוד שדרה ביחס ישיר לעומס השרירי שיופעל.
בגדול , אין תרגילים "נכונים"/"לא נכונים" בשלב הזה.
הכאב יכול להופיע ספונטנית בכל תרגיל ( כמו שציינת , הוא יכול להופיע גם בתנועות פשוטות ביום - יום ) , ככה שאני הייתי עובד במשקלים נמוכים-בינוניים באופן כללי. ללא קשר דווקא למנח עמוד שדרה.
כנחמה ,
אני יכול לומר לך שסבלתי מכאב וסימפטומים דומים בעצמי. הכאב נמשך כשנתיים וחצי שלוש וירד בהדרגה.
כיום אני חווה כאב באותו אזור לעיתים רחוקות מאוד , והוא חולף אחרי מנוחה.
כך שזה יקח זמן , אבל ברוב המקרים זה חולף.
העמסה
2 ארוחות שהם סה"כ 200 גרם פסטה (150 גרם פחמימה) קצת קטשופ וירקות. היה טוב וטעים 😃
לא יכול שלא להסכים יותר מזה.בזבוז של העמסה..
לך תאכל פיצה והאמבורגר
יש פה אנשים שעומדים להיות בדלפ ל6 שבועות הבאים 🤬
בהעמסות של דל פחמימה אסור להכניס שומן בהעמסה אז אני לא יכול לאכול פיצות/המבורגרים כי יש בזה הרבה שומן.בזבוז של העמסה..
לך תאכל פיצה והאמבורגר
למה אסור שומן ?בהעמסות של דל פחמימה אסור להכניס שומן בהעמסה אז אני לא יכול לאכול פיצות/המבורגרים כי יש בזה הרבה שומן.
כי כל הפואנטה זה להכניס כמה שיותר פחמימה ולהשמין כמה שפחות מהעמסה עצמה.למה אסור שומן ?
מהספר של לייללמה אסור שומן ?
זה בסדר אני בדלפ 5 שבועות אחרונים ומתמודד עם תמונות כאלהיש פה אנשים שעומדים להיות בדלפ ל6 שבועות הבאים 🤬
אתה מעמיס אבל:cray:זה בסדר אני בדלפ 5 שבועות אחרונים ומתמודד עם תמונות כאלה
לגבי חלבון הוא לא אומר את זה, הוא דווקא אומר כן לקבל מספיק חלבון ביום הזה (אני מניח שאת המינימום הדרוש אבל לא להימנע)ההשפעה של חלבון/שומן על הורמונים שאחראים למטבוליזם לא טובה ולכן נעדיף להמנע משומן/חלבון.