הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית 5X5

• פותח/ת השרשור niv
  • פורסם בתאריך

niv

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
-67
50
0
האם מקבלים גם גדילת שריר בתוכנית?
כמה אחוזה בערך מתוכנית רגילה? (אם אתם מעוניינים לראות את תוכנית שלי פתחתי אשכול ופירסמתי אותה לא מזמן)
והאם זה לא קצר מדיי? מה הקאטצ' בתוכנית הזאת?

תודה.

אין סיבה לעשות גם תוכניות A או AB , אם הן נבנות באותו הגיון של התוכניות מפוצלות הקלאסיות .
הבעיה איתן הן לא רק התדירות ,נפח או עצימות .
אלא גם בחירת התרגילים , טווח החזרות וכו..
הבעיה העיקרית שלי היא הדרך בה אתה מתקדם בהן , כל עוד אתה עובד בתוכנית שההתקדמות נעשית באופן רנדומלי או לא נעשת בכלל , אז התוכנית כנראה דפוקה .

נכון. הכוונה לא הייתה לפיצול סטנדרטי מפגר, אלא לתוכניות בהן יש חלוקה מסויימת ועדיין עובדים על רוב השרירים כל אימון. לדוגמא, יש מודל של Mike Stone למרימי משקולות, בו הם עושים 4 אימונים בשבוע. שניים מהם מכילים סקוואטים, לחיצות למיניהן וכל מה שקשור לכוח והשניים האחרים מכילים הרמות אולימפיות וכל מה שקשור.

נכון לעכשיו מעטים הפעמים שיוצא לנו באמת לעזור אחד לשני (אלא אם כן כשל היה מתוכנן)
ואנחנו עולים במשקלים מאימון לאימון (שוב ברור לי שזה רק אומר שאנחנו בשלבים מתחילים) אבל זה גם אומר שהתוכנית עובדת ואנחנו כן מתקדמים ,להגיד שתוכניות כמו AB* הם שכונה כי אנשים שמתאמנים בה הם ילדים קטנים שלא יודעים מתי הם צריכים לעלות משקל לעומת תוכניות אחרות ש "מכריחות אותך לעלות משקל" זה מראה על חוסר בגרות.

אף אחד לא אמר שתוכניות מפוצלות לא עובדות .
אם אתה לא מבין למה דברים צריכים להיות מתוכננים (בייחוד למתחילים ,אבל לא רק ) , אז תמשיך לעבוד איך שטוב לך .

נכון לעכשיו מעטים הפעמים שיוצא לנו באמת לעזור אחד לשני (אלא אם כן כשל היה מתוכנן)
ואנחנו עולים במשקלים מאימון לאימון (שוב ברור לי שזה רק אומר שאנחנו בשלבים מתחילים) אבל זה גם אומר שהתוכנית עובדת ואנחנו כן מתקדמים ,להגיד שתוכניות כמו AB* הם שכונה כי אנשים שמתאמנים בה הם ילדים קטנים שלא יודעים מתי הם צריכים לעלות משקל לעומת תוכניות אחרות ש "מכריחות אותך לעלות משקל" זה מראה על חוסר בגרות.

מי שעובד בצורה אקראית מקבל גם תוצאות בצורה אקראית.

טוב אחרי שהתפנה לי קצת זמן החלטתי לחפש באתרים שאני בדרך כלל קורא בהם קצת תשובות מקצועיות,
כי מישום מה כולם בפורום חושבים full body זה פשוט הדבר הכי טוב שיש ותוכניות מפוצלות זה כלום,
הכתבה הראשונה מtmuscle (האתר הקבוע שלי):
http://www.tmuscle.com/free_online_...ining_performance/full_body_vs_split_training
והשניה מstraighthealth
http://straighthealth.com/pages/articles/earticles/full-body-vs-split-routine.html

המסקנה משני המאמרים אומרת בערך דבר אחד, תוכניות full body מתאימות יותר למתחילים ומפוצלות יותר למתקדמים(אגב כמו שאמרתי בהתחלה),
ועוד דבר, קובי עזרה ועוד רבים ממאמני הכושר המובילים בארץ כולם אמרו לי אישית אותם דברים, כמו שרשומים מעלה(שלמתאמנים מתקדמים תוכניות כאלה בדרך כלל לא מתאימות).

נערך לאחרונה:
עם כזה סימוכין (מה גם שהכתבה השניה בכלל לא אומרת את מה שאתה טוען) הייתי מתבייש לחזור.

עם כזה סימוכין (מה גם שהכתבה השניה בכלל לא אומרת את מה שאתה טוען) הייתי מתבייש לחזור.

מתוך הכתבה השניה
Beginners should start out with a full body routine and move up to a split routine after they've proven that they can stick to a workout plan. A split routine can sometimes be more demanding and might cause a beginner to quit before they see any results. Again, whichever option you end up choosing, know that it is better than doing nothing. Exercise, no matter how it is done, usually has positive effects.

הכתבה השניה סתם בדיחה. הראשונה לא רצינית במיוחד אבל לפחות מדברת על היתרונות וחסרונות.

מתוך הכתבה השניה
Beginners should start out with a full body routine and move up to a split routine after they've proven that they can stick to a workout plan. A split routine can sometimes be more demanding and might cause a beginner to quit before they see any results. Again, whichever option you end up choosing, know that it is better than doing nothing. Exercise, no matter how it is done, usually has positive effects.

שמע הכתבות האלה בדיחה , שמעתי שאפילו ג.ג לא הסכים לשים אותן באתר שלו .
ההשוואה שלו אינה לתוכנית כח אלא לתוכניות FBW רגילות שהיתרון היחידי שלהן על מופצלות היא התדירות .

באמת הייתי מתבייש שזה המקורות והמאמנים להסתמך עליהם .

אה, ערבבתי בין הסדר שלהם. הראשונה לא אומרת את מה שאתה טוען.

טוב חחח אני רואה שזה כמו לדבר לקיר...אחי שהיה לך ערב נעים, אני שלא כמוך יודע להקשיב ולקבל עצות גם שאני לא חושב שהם נכונות אז אני בודק שואל קורא ולומד, כמו במקרה הזה,
כנראה בגלל זה אני כל כך גדול וחזק 😃 יותר מאחרים,
אמרתם שfull body הרבה יותר טוב ושמפוצלות זה חרא...בדקתי שאלתי לא מצאתי לאמת, נכון שfull body זה לא חרא של תוכנית(ולא שאמתי את זה מעולם) פשוט היא לא יותר טובה.
חחח וכן המקורות ממש מפוקפקים...ידעתי שאי אפשר לסמוך אל אנשים עם תארים מוכחים מאוניברסיטאות אייבי ליג.

נערך לאחרונה:
ט
.

יאללה, שים סרטון שלך מרים משהו.

לגבי השאר, נכנסת לדיון עם טענה ש5*5 זאת תוכנית גרועה שרק ירדת ממנה במשקל ובכוח, לא?

יאללה, שים סרטון שלך מרים משהו.

לגבי השאר, נכנסת לדיון עם טענה ש5*5 זאת תוכנית גרועה שרק ירדת ממנה במשקל ובכוח, לא?

נכון כי התחלתי אותה אחרי שכבר הייתי כביכול מתאמן מתקדם, והיא יותר מתאימה למתחילים,
למרות שגם מתחילים יכולים לעשות מפוצלות כי אני גם התחלתי עם מפוצלות(עם קצת יותר קבוצות שרירם) אבל מפוצל

סוף שבוע אני מעלה תמונות, אני צריך עוד לצלם את עצמי עושה 160 קילו חזה בפוור ליפט

טוב חחח אני רואה שזה כמו לדבר לקיר...אחי שהיה לך ערב נעים, אני שלא כמוך יודע להקשיב ולקבל עצות גם שאני לא חושב שהם נכונות אז אני בודק שואל קורא ולומד, כמו במקרה הזה,
אמרתם שfull body הרבה יותר טוב ושמפוצלות זה חרא...בדקתי שאלתי לא מצאתי לאמת, נכון שfull body זה לא חרא של תוכנית(ולא שאמתי את זה מעולם) פשוט היא לא יותר טובה.
חחח וכן המקורות ממש מפוקפקים...ידעתי שאי אפשר לסמוך אל אנשים עם תארים מוכחים מאוניברסיטאות אייבי ליג.

איך העובדה שמישהוא עשה תואר ראשון עושה אותו מקור מוסמך ?
הוא לא מסתמך על אף מחקר במה שהוא כותב ולא על הלימודים שלו .

נכון כי התחלתי אותה אחרי שכבר הייתי כביכול מתאמן מתקדם, והיא יותר מתאימה למתחילים,
למרות שגם מתחילים יכולים לעשות מפוצלות כי אני גם התחלתי עם מפוצלות(עם קצת יותר קבוצות שרירם) אבל מפוצל

סוף שבוע אני מעלה תמונות, אני צריך עוד לצלם את עצמי עושה 160 קילו חזה בפוור ליפט

נשמח לראות סקוואט או דדליפט .

נשמח לראות סקוואט או דדליפט .
זה באמת משנה כמה משקל הוא עושה ? זה יתן יותר משקל לתשובה שלו ?
כרגע לפחות ממה שאני מבין הבעיה שלכם שבתוכניות המפוצלות הקלאסיות לא אומרים לכם תעלו משקל כל X זמן ושאתם לא מצליחים תעשו X וכל מיני דברים שאתם יכולים להחליט עליהם פחות או יותר לבד לפי ההתקדמות שלכם.

כרגע לפחות ממה שאני מבין הבעיה שלכם שבתוכניות המפוצלות הקלאסיות לא אומרים לכם תעלו משקל כל X זמן ושאתם לא מצליחים תעשו X וכל מיני דברים שאתם יכולים להחליט עליהם פחות או יותר לבד לפי ההתקדמות שלכם.

הוא אמר שהוא בחור חזק וגדול , על פי חוקים הפורום הוא צריך להביא סרטון .
כנראה שאתה לא כל כך חכם , הסברנו לך כמה פעמים את ההגיון מאחורי עבודה על פי תוכניות קבועות , אם נראה לך שאימון אקראי עובד יותר טוב אתה מוזמן לכתוב ספרים על זה והתחיל לאמן ספורטאים ולעשות הרבה כסף .

ברור שלא. פשוט מהרגע שאתה מתחיל להשתמש בטיעון של "אני יותר גדול וחזק" אתה צריך להביא קצת הוכחות לזה, אחרת סתם יוצאים טיפשים פעמיים.

זה לא ממש העניין, יותר מדובר ביצירת תנאים מתאימים להתקדמות הזאת מאשר שמישהו יגיד לך מה לעשות.

טוב אחרי שהתפנה לי קצת זמן החלטתי לחפש באתרים שאני בדרך כלל קורא בהם קצת תשובות מקצועיות,
כי מישום מה כולם בפורום חושבים full body זה פשוט הדבר הכי טוב שיש ותוכניות מפוצלות זה כלום,
הכתבה הראשונה מtmuscle (האתר הקבוע שלי):
http://www.tmuscle.com/free_online_...ining_performance/full_body_vs_split_training
והשניה מstraighthealth
http://straighthealth.com/pages/articles/earticles/full-body-vs-split-routine.html

המסקנה משני המאמרים אומרת בערך דבר אחד, תוכניות full body מתאימות יותר למתחילים ומפוצלות יותר למתקדמים(אגב כמו שאמרתי בהתחלה),
ועוד דבר, קובי עזרה ועוד רבים ממאמני הכושר המובילים בארץ כולם אמרו לי אישית אותם דברים, כמו שרשומים מעלה(שלמתאמנים מתקדמים תוכניות כאלה בדרך כלל לא מתאימות).

תחליף את האתרים בהם אתה מחפש תשובות. הדבר היחיד שתמצא ב t-nation זה פרסומות לתוספי מזון.

הוא אמר שהוא בחור חזק וגדול , על פי חוקים הפורום הוא צריך להביא סרטון .
כנראה שאתה לא כל כך חכם , הסברנו לך כמה פעמים את ההגיון מאחורי עבודה על פי תוכניות קבועות , אם נראה לך שאימון אקראי עובד יותר טוב אתה מוזמן לכתוב ספרים על זה והתחיל לאמן ספורטאים ולעשות הרבה כסף .

הבעיה בשיטה ה "לא אקראית" שהיא מניחה שכולם אותו הדבר כפי שאתה יודע זה לא נכון
אם אין בה שום יכולות TWEAKING אז היא בהכרח לא תתאים לכולם (אולי היא תתאים לרוב)
ולכן היא תהיה די טובה למתחילים שצריכים את המסגרת הזאת אבל ברמות גבוהות (שיש לך כב רניסיון ואתה יודע יותר טוב מה משפיע עליך) ההבדלים נהים יותר משמעותיים ויותר חשובים וגם הדברים השוליים יותר כגון שרירים קטנים או אפילו ראשים בתוך השריר צריכים תשומת לב יותר ספציפית והקפיצות לא חייבות לבוא בדיוק כל X זמן ולא תמיד ב X משקל ולא תמיד דד ליפט או סקווט או כל דבר אחר שם בתוכניות ה "אקראיות" אתה יכול לעשות.

אין לי בעיה שלא נסכים פשוט היה חשוב לי להבין בדיוק איפה הבעיה שלכם נגד המפוצלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית