הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי חלבון מלא

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
שלום לכולם, אני בונה לי תפריט עם ערכים שאני צריך ביום, ונכנסתי קצת לבילבול בנוגע לערכי החלבון.. קודם כל אני יודע שיש חלבון מלא וחלבון שהוא לא מלא. אני יודע שחלבון מלא זה בשרים, ביצים, עוף, דגים וכל המוצרי חלב למיניהם.. וחלבון לא מלא זה פיתה לחם ו.. יש עוד משהו? פסטה זה חלבון לא מלא?
עכשיו השאלה שלי היא איך אני יודע כמה לחשב מחלבון הפיתה נגיד? בפיתה אחת יש בערך 8.5 גרם חלבון, אז כמה ממנו אני מחשיב בתפריט? 4 גרם חלבון? או לא מחשיב בכלל?

תודה למי שיעזור

נערך לאחרונה:
נכון שהחלבון המלא יהיה יותר איכותי אבל בסופו של דבר חלבון זה חלבון עם יש 8.5 אתה מחשב 8.5 זה כמו שתשאל עם יש פחמימה מלאה ופחמימה לא מלאה את הלא מלאה לחשב פחות S: מה ההבדל?

קודם כל לשאלתך.
פסטה - חלבון לא מלא.

וההצעה שלי לחלבון לא מלא שאני לא מאמין שתשתנה בשנים הקרובות היא - שעל חלבון לא מלא,לא צריך להתסמך,אבל גם לא צריך להתעלם ממנו לגמרי.

קודם כל לשאלתך.
פסטה - חלבון לא מלא.

וההצעה שלי לחלבון לא מלא שאני לא מאמין שתשתנה בשנים הקרובות היא - שעל חלבון לא מלא,לא צריך להתסמך,אבל גם לא צריך להתעלם ממנו לגמרי.
אם אני אוכל 220 גרם חלבון ביום (שוקל 110) ולמשל 180 גרם מתוכו זה חלבון מלא והשאר לא (מפסטה, אורז, לחם, ש"ש וכו') זה בסדר לדעתך?

אם אני אוכל 220 גרם חלבון ביום (שוקל 110) ולמשל 180 גרם מתוכו זה חלבון מלא והשאר לא (מפסטה, אורז, לחם, ש"ש וכו') זה בסדר לדעתך?
לדעתי הבלתי מלומדת - כן.

יש אפשרות תיאורטית שבגלל מחסור בחומצת אמינו חיונית אחת או יותר לא כל החלבון ינוצל לסינתזה, אבל מאחר והרוב הגדול של החלבון שלך הוא חלבון מלא ההנחה המקובלת היא שלא תגיע למין צואר בקבוק כזה. למעשה מה שצריך להדאיג, או לפחות להעלות סימן שאלה גדול יותר, בקשר לחישוב הוא עניין הספיגה של חלבון מהצומח שהיא לא יעילה ב 100% אלא בכמה עשרות אחוזים פחות (לפחות כך היה נהוג לחשוב לפני כמה שנים, אולי אני לא מעודכן), אבל מסיבה כלשהי מתעלמים גם מהעניין הזה הן בחישוב כמות החלבון והן בחישוב הצריכה הקלורית.

הולך בדרך הזו לגמרי.
יותר מזה,אם בעבר הייתי מנסה להכניס 210 גרם חלבון,והגעתי ל190 והייתי גמור מעייפות - הייתי מחליק - כי ידעתי שאכלתי דברים שמשלימים.
לעומת זאת - אם הייתה עוד ארוחה,הייתי שם דגש חלבוני קטן שם,סתם בשביל לישון טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית