הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון ג'ודו סטייל קרוספיט?

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
נידבו אותי להעביר אימון ג'ודו בקרוב, אבל בדגש על כוח מתפרץ וכושר.
חשבתי להביא משהו סטייל קרוספיט, אז אשמח אם יש לכם רעיונות.
הציוד היחיד שיש לנו שם זה את עצמנו ומזרונים, תודה :]

סינדי

• פותח/ת השרשור
אפשר לינק למידע שקשור לזה? לא חושב שאני אמצא משהו על זה בעברית P:

אני הייתי לוקח בסיס מטקון של סיבובים או מסגרת זמן (הכי הרבה ב-20 דקות, למשל) ובוחר את התרגילים לפי הצורך.
למשל (דוגמה שהמצאתי עכשיו):
3 סיבובים על זמן של:
20 ברפיז
30 ג'אמפ אייר סקוואט
40 כפיפות מרפקים
(אחלה ASS KICKER)

אפשר גם לשלם תרגילים שיותר מזכירים ג'ודו, למשל אינוורטד ברפיז, תרגיל אמנם מצחיק אבל קשה באופן מיוחד.
בקטע של הכח המתפרץ אפשר לשלב תרגילים פליאומטריים (לקפוץ על קופסה, ג'אמפ סקוואט, שכיבות סמיכה עם מחיאת כף (מאחורי הגב, לחזה..) ועוד..).
וואריאציות של מתח גם יכולות להיות מעניינות, למשל מתח שמחליפים בו את הידיים למעלה (מאחיזה צרה לרחבה ולהפך).
בלי שום קשר אפשר לשחק בתרגילים ליבה כמו LSIT, TUCK PLUNCH ועוד תרגילים דומים...

מידע קצת יותר מעמיק בנוגע לקרוספיט (וגם בעברית) אתה יכול למצוא בבלוג קרוספיט ישראל.

שיהיה בהצלחה!

יש מגוון של אימונים שאפשר לבצע, אני למשל מתאמן ב BJJ אז יש כמה רעיונות על כוח מתפרץ. צריך רק מידע קודם, כמו גודל מכון ומס' מתאמנים ומכיוון שמדובר בכיתת ג'ודו אני מניח שהאימון נעשה עם גי או שהחימום לא מחייב גי?
האם מדובר רק על החימום? אם כן מה מסגרת הזמן? או באימון שלם שיכולל גם טכניקות?
נראה לי שיהיה נחמד לבנות את האימון מעבודה מעורבת בבודדים ובזוגות, יתן יותר בשר מהכיוון התחרותי.

• פותח/ת השרשור
יש מגוון של אימונים שאפשר לבצע, אני למשל מתאמן ב BJJ אז יש כמה רעיונות על כוח מתפרץ. צריך רק מידע קודם, כמו גודל מכון ומס' מתאמנים ומכיוון שמדובר בכיתת ג'ודו אני מניח שהאימון נעשה עם גי או שהחימום לא מחייב גי?
האם מדובר רק על החימום? אם כן מה מסגרת הזמן? או באימון שלם שיכולל גם טכניקות?
נראה לי שיהיה נחמד לבנות את האימון מעבודה מעורבת בבודדים ובזוגות, יתן יותר בשר מהכיוון התחרותי.
גודל המכון אני לא יודע להעריך כי זה מקום חדש שעברנו אליו והייתי בו רק פעם אחת, זה בערך בגודל של כיתה בתיכון.
מספר מתאמנים יהיה בסביבות ה10.
החימום לא מחייב חליפות ומדובר על כל האימון, לא חובה שיכלול גם טכניקות.
מסגרת הזמן היא בערך שעה וחצי.
OR1, תודה, השמות של התרגילים לא אומרים לי הרבה אבל אני אבדוק את הבלוג.

גודל המכון אני לא יודע להעריך כי זה מקום חדש שעברנו אליו והייתי בו רק פעם אחת, זה בערך בגודל של כיתה בתיכון.
מספר מתאמנים יהיה בסביבות ה10.
החימום לא מחייב חליפות ומדובר על כל האימון, לא חובה שיכלול גם טכניקות.
מסגרת הזמן היא בערך שעה וחצי.
OR1, תודה, השמות של התרגילים לא אומרים לי הרבה אבל אני אבדוק את הבלוג.
אם יש 10 מתאמנים אז אפשר קודם כל לחלק לזוגות ולבצע את האימון בזוגות. לא הייתי סוטה לגמרי ממבנה של שיעור מסודר.
להתחיל בחימום, מה שאתם רגילים בו אני מניח שלוקח בסביבות ה 10 דקות.
חשוב שיהיה סטופר שאיתו אפשר לעקוב אחרי זמנים.
דווקא יהיה אחלה לשלב את הג'ודו במתודה של קרוספיט. תוכלו לעבוד במסגרת של אימון טבאטה.
8 סיבובים של 20 שניות עבודה 10 שניות מנוחה עבור כל תרגיל מסויים. תוכלו לעבוד ב 4 מחזורים כלומר 32 סיבובים, לבצע אותם לפי טכניקות לא עד ההטלה אלא נאמר על העמסת היריב והורדה שלו לעמידה על הרגליים. למשל Seoi-nage או כל טכניקה דומה. החלוקה לאילו תרגילים אם לעשות 4 או 2 תלויה בך.
עבודה נוספת היא לעמוד בקצה החדר לבצע 20 ברפיז, לעבור לקצה השני בספרינט לבצע 19 וכך מקצה לקצה עד ל 1.
ביצוע סקוואט עם יריב על הכתפיים, כפיפות מרפקים עם עומס משקל, בטן. בהתאם לפרוטוקולים של קרוספיט למשל 5 סקוואט 10 מרפקים 15 בטן מקסימום סיבובים ב 20 דקות.
אפשר לשחק עוד עם הרבה רעיונות, אבל לא הייתי הופך את כל האימון לכזה עבודה של שעה וחצי תהיה מתישה ואני לא בטוח שתתרום הרבה לכוח מתפרץ לאחר נגיד 30 דקות.
אפשר לעבוד גם לפי הפרוטוקול של fight gone bad, חפש את זה ותחליף בהתאם את התרגילים. למשל דקה הטלות, דקה ברפיז וכו' סה"כ 5 דקות עבודה ודקה מנוחה שלושה סיבובים סה"כ. ארגן את התרגילים שיתאימו לזוגות, להגביר את היצר התחרותי ותסכם ניקוד של זוגות.
בכיתה שלי הייתי בונה אימון של שתחום בתחילה בחימום של 10 דקות בסוף ברנדורי עם פרטנרים מתחלפים של סה"כ 15 דקות והזמן בין לבין כיד הדימיון הפורה.

האימון כבר היה? אם כן איך היה?

Back
למעלה תחתית