הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייעוץ לגבי תופעות לוואי של למעלה משנה וחצי

עמית42

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
שלום לכולם,

אני מדריך כושר כבר כמה שנים שמתאמן ואוכל בצורה סדירה ואין לי שום מחלת עבר או בעיה בריאותית מיוחדת כלשהי.
לפני למעלה משנה וחצי חזרתי מטיול של 3 חודשים בדרום אמריקה. שבועיים לאחר שחזרתי התחלתי לחוש עייפות קיצונית, דלדול במסת שריר וקושי לא שגרתי בהרמת משקל (אפילו נמוך) ופיתוח שריר, עצירויות, גזים, בטן נפוחה וירידה במצב רוח ובחשק המיני.
מאז ביצעתי כל בדיקה אפשרית (דם, צואה, שתן, קנדידה, אולטרסאונד, גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה ועוד) והייתי אצל אינסוף רופאים מומחים (מחלות מטיילים, מעי רגיז, נוירולוג ועוד) וכולם שללו שיש לי איזושהי בעיה רפואית והסתפקו ב"ככל הנראה נפשי" (שאגב גם פסיכיאטרית שפגשתי שללה שיש הפרעה נפשית כלשהי).
רק לאחרונה ניסיתי כיוון שלא בדקתי בכלל עד לפני כמה חודשים וזה הפרופיל ההורמונאלי שלי. שמתי לב שהTSH שלי גבוה מהנורמה המקובלת ע"י איגוד האנדוקרינולוגים הבינ"ל והרופאים בארץ לא מסתכלים על זה כבעיה מיוחדת. הייתי אצל אנדוקרינולוג סוג ז' של הקופ"ח ששלח אותי לבדיקות פרופיל הורמונאלי ואפילו שיצאו לי ערכים מסויימים מחוץ לטווח הוא לא התייחס לזה כמשהו רציני וטען גם כן שאולי זה משהו נפשי...

כיום אני במצב של עייפות משתנה במהלך היום, לא מצליח לרדת במשקל בכלל, יציאות לא תקינות וחשק מיני ירוד מאוד. בעיקר אני במצב שלא מצליח להתאמן מבחינה שקשה לי להרים משקל אפילו נמוך (השריר ממש רועד) וגם אם אני מצליח לסיים אימון אין כל אפקט על השריר- אולי יש קצת DOMS אבל הוא עדיין מדולדל ורך (גם בתקופות שניסיתי להתאמן סדיר).

מצרף את הבדיקות האחרונות שעשיתי ואשמח אם תגידו מה אתם חושבים (אגב לא נתנו לי עד היום לעשות טסט' חופשי, SHBG, DHEA, IGF-1)

המון תודה מראש לכל המתייחסים
עמית

קבצים מצורפים

• LabResult (1).pdf
    KB 110.2 · צפיות: 450
  • LabResult (2).pdf
    KB 93.5 · צפיות: 237
  • LabResult (3).pdf
    KB 77.5 · צפיות: 180
  • LabResult.pdf
    KB 76.3 · צפיות: 300
Screenshot_2015-02-14-14-06-20~01.png Screenshot_2015-02-14-14-06-53~01.png Screenshot_2015-02-14-14-07-15~01.png Screenshot_2015-02-14-14-07-35~01.png
@יניב ריז @Tom @Aviad Barak @Moshe

סיכוי לא קטן שיש לך תולעים בכבד, מחלה שמאוד קשה לאבחן,שניתן להדבק בזן מסוים שלה בדרום אמריקה וששחיכותה בארץ הינו סביב 1 ל-1,000,000, לכן אף רופא לא קולט עם מה אתה מסתובב.

Mediterranean region of Turkey.[26] In other European countries, fasciolosis is sporadic and the occurrence of the disease is usually combined with travelling to endemic areas.

בוא נסיק את זה מהבדיקות דם והקליניקה שלך:

ספירת דם: תקינה, למעט אאזונופילה קלה.
האאזונופילים הם רכיבי המערכת החיסונית, שיצורם מוגבר בעת מחלת תולעים, שכן פאגוציטים קטנים מידי מכדי לבלוע את התולעים או/ו ביצהם בשלמות.

"אאוזינופילים פועלים נגד זיהומים רבים, אך בעיקר נגד תולעים, אשר הן גדולות מדי כדי להיאכל בשלמותן על ידי פגוציטים. תולעים חודרות אל הגוף כשהן מתחבאות במזון ולעתים אף דרך העור. האאוזינופילים מתגודדים סביב התולעת ומפרישים את האנזימים המעכלים."

http://he.wikipedia.org/wiki/אאוזינופיל

How is the infection diagnosed?
  • In the early phase of infection, the body’s reaction to the worm causes a change in the white blood cell count, called an eosinophilia, giving a clue to the underlying diagnosis. An ultrasound or a CT scan may also pick up the tracks left by the parasite as it migrates through the liver. Once the parasite is established in the biliary system, they may still be seen on ultrasound and the eggs may also be found when the faeces are examined. There is a specific test that can be done to look at the body’s immune response to the parasite, but this is not routinely available.

הכימיה בדם: הכבד מפגין עקה ,ורמות הבילירובין עולות, וזאת למרות שאיניזמי הכבד נמצאים בטווח הנורה.
כלומר המיקום הפוטנציאלי של התולעים, שבגינם המערכת החיסונית מגיבה באאזונופיליה, היא בכבד.
לכן זה מסביר את כאבי הבטן, הנפיחות,הגזים והשילשולים/עצירות.

The major symptoms of this phase are:

הפרופיל ההורמונלי שלך:מעיד על רמות אסטרוגן מעל הנורמה. רגע...הממ..אסטרוגן הוא תוצר פירוק של טסטוסטרון (שממנו לא חסר לך ואתה מעל הממוצע), וההמרה מתקימת תנחש איפה? נכון, בכבד.
לכן כנראה שהטפיל שיושב אצלך בכבד מפריע בסינטזת הטסטוסטרון שלך לאסטרוגן, ולכן אחוז גבוה ממנו מומר לאסטרוגן.

אבל רגע! טסטוסטרון אמור להתפרק גם לחומר המאוד אנדרוגני ואנבולי DHT?! אז איך זה הגיוני?
התשובה, היא שבגלל ההפרגעה שיש בכבד, יותר טסט מומר אצלך לאסטרוגן, וזה בא על חשבון ירידה חדה בסינטוז ה-DHT.
לכן אתה חש בחולשה, בעייפות, בחוסר חשק מיני.

ה-TSH שלך הוא סתם זברה, כלומר אין לו משמעות קלינית בסיפור, למעט שרמות גבוהות של טסט גורמות לרמות גבוהות של TSH, כך שטכנית טסט מול TSH? אתה מאוזן כהלכה, וכאן אין הפרעה.

ותנחש מה? הסימטומים של מחלת טפיליות בכבד, בשלב הלטנטי? : כאבי בטן,חולשה, עיפות,ירידה בחשק הכללי, ירידה במשקל נשמע לך מוכר?

ונחש מה עוד? כל הבדיקות שביצעת אינן יעילות לאיבחון תולעים בכבד, שכן באולטרה סאונד כבד היו רואים רק בשלב הסופני צסיטות או כבד מוגדל, לא בשלב הלטנטי.
בדיקות הצואה אינם יעילות, אלא אם כן הונחתה לשמור על דיאטה ספציפית שתאפשר גילוי של ביצי הטפיל בצואה, אז בבדיקת צואה סטנדרטית אתה תפוספס שוב.

כך שאני לא יודע איזה טפיל יש לך, אבל די משוכנע שזה טפיל שיושב בכבד או במערכת העיכול כולל הכבד, בשלב הלטנטי.
אז גש לזיהומולוג, ושתהיה החלמה מהירה! אם אכן זאת האבחנה, כדור מסוג אחד אחד ואתה חוזר לעצמך. כמה פשוט....

אני לא יודע אם זה הטפיל הספציפי, אבל הנה משהו שיכול להיות אחד ממחוללי המחלה אצלך:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fasciolosis

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
היי

תודה רבה על הפירוט יניב!
סה"כ זה נשמע הגיוני אבל זיהום טפילי זה הדבר הראשון שחשדתי בו כשחזרתי מהטיול....

מצד אחד אני יודע שלרוב בדר"כ מאוד קשה לאבחן את זה. מצד שני תחשוב שהייתי מטופל אצל המומחה הכי גדול בארץ למחלות מטיילים שלא מצא משהו אבל נתן לי בכל זאת טיפול נגד טפילים בשביל השקט (שילוב של תרופות PROTOCYDE+ESKAZOLE אם אתה מכיר). אין לי גם כאבי בטן חריגים שמצביעים על זיהום או שלשולים אלא זה מתבטא בעיקר בעצירויות, יציאות לא סדירות שממש קשה לתת צואה, גזים שנתקעים במע' העיכול העליונה ונפיחות בטנית. בנוסף בקולונוסקופיה שעשיתי לקחו לי גם ביופסיות של זיהום פרזיטרי ולא מצאו משהו חריג.

בקשר לטסט- זה רק הטוטאל ולא החופשי אז השאלה אם בכלל ניתן להסיק מזה משהו?
והבילירובין הרופא משפחה שלי אומר שזה כלום זה תסמונת ג'ילברט שיש לי מאז ומתמיד...
@יניב ריז

היי

תודה רבה על הפירוט יניב!
סה"כ זה נשמע הגיוני אבל זיהום טפילי זה הדבר הראשון שחשדתי בו כשחזרתי מהטיול....

מצד אחד אני יודע שלרוב בדר"כ מאוד קשה לאבחן את זה. מצד שני תחשוב שהייתי מטופל אצל המומחה הכי גדול בארץ למחלות מטיילים שלא מצא משהו אבל נתן לי בכל זאת טיפול נגד טפילים בשביל השקט (שילוב של תרופות PROTOCYDE+ESKAZOLE אם אתה מכיר). אין לי גם כאבי בטן חריגים שמצביעים על זיהום או שלשולים אלא זה מתבטא בעיקר בעצירויות, יציאות לא סדירות שממש קשה לתת צואה, גזים שנתקעים במע' העיכול העליונה ונפיחות בטנית. בנוסף בקולונוסקופיה שעשיתי לקחו לי גם ביופסיות של זיהום פרזיטרי ולא מצאו משהו חריג.

בקשר לטסט- זה רק הטוטאל ולא החופשי אז השאלה אם בכלל ניתן להסיק מזה משהו?
והבילירובין הרופא משפחה שלי אומר שזה כלום זה תסמונת ג'ילברט שיש לי מאז ומתמיד...
@יניב ריז

פעם הבאה תטרח לציין שיש לך גילברט... ואל תכתוב במשפט הראשון: "אני מדריך כושר כבר כמה שנים שמתאמן ואוכל בצורה סדירה ואין לי שום מחלת עבר או בעיה בריאותית מיוחדת כלשהי."

עכשיו צריך לחזור מחדש לשלב החשיבה והחיפוש, בכל מקרה תשדל להבא לא לשקר או להטעות בשאלות שלך, לשלוח אנשים לחיפושי שווא. יש עוד משהו שאתה רוצה/צריך לספר לפני שאתה שולח אותי שוב לספרות? כמו לציין שטופלת נגד טפילים? (מה שלא ציינת שוב בהדועה הראשונה) ,יש טיפולים נוספים שקיבלת ולא כתבת עליהם? תודה.

ככה עובדים ברפואה, מחפשים לפי דדוקציה.

בכל מקרה זה לא רלוונטי,מסתבר שהבחור שציין שהוא "ללא עבר רפואי מיוחד" ,בכלל עם תסמונת ג'ילברט.
וכשסיפר על הטיפולים שקיבל, לא ציין תרופות אנטי טפיליות.

אחח..החשיבות הלא יאמנת של אנמנזה (תשאול טוב ומעמיק של החולה, כדי להצליח לאבחן נכון).

• פותח/ת השרשור
מצטער. לא חשבתי שזה קריטי...
אין עוד משהו חוץ ממה שרשמתי.
אגב הרופאים אומרים שהאוזינופולים נמצאים בטווח הנורמה וה% שלהם שנמצא גבוה זה רק נתון מתמטי ללא חשיבות מיוחדת

תודה
עמית

בוא אני אתשאל אותך כמו שצריך שוב:

שקיעת דם עשית? אם כן כמה יצא?
תרבית דם?
האם אתה מעשן?
האם צרכת או צורך סמים ואלכוהול,סטרואידים?
מתי הופיע הסימן הראשון? האם היה שלב של חום?
מהם ממצאי הגאסטרוסקופיה? הקולונוסקופיה? האולטרה סאונד? (גם אם יש ממצא קטן, אנא כתוב אותו כאן).
באזיה פרק זמן ירדת 6 ק"ג? איך היה משטר האימונים והדיאטה שלך במהלכם?
האם יש ירידה בזקפה או קושי בהשגת זקפה?
האם חווית לאחרונה נשירת שיער? הופעת מפרצים בשיער/הקרחה?
שמע יניב , ד"ר האוס קטן על ידך.
ממש יפה לשמוע את האבחון.
אשרך.

PATIENT ALWAYS LIE

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ESR רשום 4 mm/h בבדיקה האחרונה שעשיתי.
תרבית דם צריך להיות בבדיקות שצרפתי אם זה משהו שהרופא בדר"כ נותן אוטומטית (אלא אם כן צריך לבקש את זה במיוחד).
לא עישנתי בחיים.
אלכוהול מדיי פעם, סמים וסטרואידים אף פעם.
כמה שבועות לפני שחזרתי לארץ חטפתי איזה וירוס במקסיקו שגרם לי חום וקיבלתי שם אנטיביוטיקה מרופא מקומי שהעבירה לי את זה.
גסטרוסקופיה- NORMAL (באבחנות רשום דיספפסיה), קולונוסקופיה- NORMAL "הבדיקה בוצעה עד האיליום הטרמינאלי. הצקום זוהה ע"פ פתח התוספתן והשסתום האילאו-צקלי. אינטובציה של האיליום הטרמינאלי. רירית המעי הגס בעלת ברק". אולטרה סאונד- הכל רשום תקין/שמור.
לא ירדתי 6 ק"ג אלא להפך- עליתי 6-7 מאז שחזרתי. לפעמים יש תקופות של דחף חזק לפחמימות ומתוקים. אני כרגע תקוע על 93 ק"ג וגם כשמנסה להיכנס למשטר רציני של אירובי ותזונה נכונה אני לא מצליח לרדת. מנגד גם קשה לי לעלות במשקל- יש לי תזונה די לקויה בתקופה האחרונה וכמו שאמרתי אני בקושי מצליח להתאמן אבל אני לא עולה במשקל.
יש ירידה דרסטית בזקפה וקושי מאוד מאוד גדול להשיג זקפה.
כן. בחצי שנה האחרונה יש לי נשירת שיער רצינית שממש נראית לעין וגם הופיעו מפרצים.
@יניב ריז

אוקי, עכשיו התמונה מתבהרת.
לא סתם שאלתי על זקפה ונשירת שיער, ועכשיו שאתה אומר לי שגם עלית במשקל, מתחילה להרקם אפשרות לאבחנה.

ככל הנראה שיחס ההמרה אצלך בכבד הוא גבוה לטובת אסטרוגן, כלומר יותר אסטרוגן נוצר, פחות DHT.
המישוב של האסטרוגן על המוח נראה היטב, ורואים איך ה-LH שלך מגדר את הנורמה התחתונה.

עם זאת באופן מדהים, האשכים שלך מעלים רגישות ל-LH, ומייצרים טסט 22, מה שמזין מחדש את ייצור האסטרוגן, והתייצבות הורמונלית במשוב שבו האסטרוגן מעל הממוצע, ה-DHT סביר שיהיה נמוך מהממוצע (אין בבדיקות וצריך לבדוק).

לכ רמות האסטרוגן הגבוהות גורמות לעליה במשקל, בעוד רמות נמוכות (שוב צריך לבדוק את ההשערה) של DHT יגרמו לחולשה שירירית,לחוסר חשק להתאמן,לבעיות בשימור זקפה, לבעיות בחשק המיני ובגילך לשינויים בצפיפות השיער ונשירה (אפקט ה-DHT משפיע שונה בגיל צעיר מאשר בגיל 25, לכן צריך להזהר איתו בפירוש חד משמעי, ולכ יש 2 אפשרויות לאותו התסמינים על גיא נמוך או גבוה, באופן מפתיע בגילך).

לכן ההשערה שלי היא:
1- שמשהו בכבד שלך מעביר סינטוז יתר של אסטרוגן, ומביא את כל המערכת ההורמנלית שלך לשיווי משקל חדש שמתבטא קלינית בתלונת שלך.
אבחנה זאת תאושש ע"י רמות DHT נמוכות, שיתכן ומוביל להקרחה בגילך, בשל אי יצירת זקיקי שיער חדשים (אתה על הגיל הגבולי בו השפעת ה-DHT מתהפכת, מיצירת זקיקי שיער ברמות גבוהות, להקרחה ברמות גבוהות, ככה שאפשר להסביר את מה שקורה לך בהסבר נוסף)

או

2- לחליפין בגלל גורם לא ברור חלה עליה ברגישות של האשכים שלך ל-LH, ובכך המערכת מסתחררת להפרשה מוגברת של טסט, עליה בהמרה לאסטרוגן, ועליה דווקא ב-DHT שמוביל להקרחה.
האסטרוגן מדכא את המוח בייצור GNRH ויתכן שדווקא זה הגורם לירידה בחשק המיני. אם כי מנגנון זה פחות מוצלח מההסבר ה-1.

רק לאחר ווידוא האבחנה ע"י בדיקת רמות DHT, ו-SHGB , הייתי מתחיל לחשוב על טיפול בארידקס, בניסיון להוציא את המערכת ההורמונלית משיווי המשקל המגעיל שאליו נכנסה, בתקווה שלאחר הפסת הטיפול, רגישות האשכים ל-LH תעלם, בשל הפרשה מחודשת של LH מההיפוזיה, שתעבוד חזק יותר, לאור הורדת רמות האסטרוגן בשל הטיפול בארימדקס.

סביר שחודש-חודשים של ארימידקס יעשו את העבודה, ותוכל להפסיק טיפול ולחזור להיות מאוזן תחת שיווי משקל נורמלי יותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה נשמע מאוד הגיוני סה"כ.
אני אשב על הרופא שלי שיתן לי את הבדיקות הורמונים האלה ונראה באמת אם זה זה ואיך מתקדמים..
המון המון תודה על העזרה יניב! @יניב ריז

יניב איך יש לך סבלנות לכתוב כל כך הרבה לעולם לא אבין... אם אני לא מסוגל לסכם תשובה בפחות מ150 תווים אני לא מגיב ):

יניב איך יש לך סבלנות לכתוב כל כך הרבה לעולם לא אבין... אם אני לא מסוגל לסכם תשובה בפחות מ150 תווים אני לא מגיב ):

מהאהבה לתחום, זה נעשה מכל הלב.

חוץ מזה יש לי שעה "מתה" לשרוף, עד שאני משגר את עצמי לישון, כי יש לי משמרת לילה במיון מחצות עד 8 בבוקר.
אז תכף אעלם עד בטח 4 לפנות בוקר, כשאז העומס במיון ירד, ואוכל להתיישב על מחשב.

מהאהבה לתחום, זה נעשה מכל הלב.

חוץ מזה יש לי שעה "מתה" לשרוף, עד שאני משגר את עצמי לישון, כי יש לי משמרת לילה במיון מחצות עד 8 בבוקר.
אז תכף אעלם עד בטח 4 לפנות בוקר, כשאז העומס במיון ירד, ואוכל להתיישב על מחשב.
ישר כוח על ההשקעה.
לא יודע אם ארימידקס יהיה הפיתרון, נדמה לי שעדיין רחוק מאבחנה אבל פרופיל הורמונלי מתאים חסר כאן מאוד.

ישר כוח על ההשקעה.
לא יודע אם ארימידקס יהיה הפיתרון, נדמה לי שעדיין רחוק מאבחנה אבל פרופיל הורמונלי מתאים חסר כאן מאוד.

כמובן שחסרים כמה פרמטרים,
אך לצורך הדיון, לדעתי די נראה שרמות האסטרוגן שמחוץ לנורמה, מביאות לדיכוי ההיפופיזה, וזאת מייצרת LH על הגבול התחתון.
מאידך, האשכים בפועל משחררים 22 ננומול טסט, קרי יש להם רגישות מאוד גבוהה ל-LH.

כעת שאלת הביצה והתרנגולת,
האם בגלל רגישות האשכים ל-LH, הטסט הגבוה מוביל לעליה חריגה באסטרוגן, ולכן נוצר משוב שלילי על ההיפותאלמוס, שגורם לירידה ב-GNRH שמוביל לירידה ב-LH, ולכן ה-LH נראה נמוך.

או שמדובר בבעית סינטזה בכבד, בה אחוז גדול יותר מהטסט מומר לאסטרוגן, על חשבון ה-DHT, ולכן רואים משוב שלילי של האסטרוגן על היפואלמוס וההיפופיזה, ולכן ה-LH נמוך, ובגלל הירידה ב-DHT גם כל החלק האנדרוגני ירוד?

האם אתה רואה משהו נוסף שיתכן? תהליך אחר? משוב אחר?
האם לדעתך הורדת האסטרוגן, לא משנה מה הגורם לעליה באסטרוגן, לא תשבור את מעגל הקסמים?
מה היית מציע? (מעבר לבדיקות פרופיל מלאות, אתה מוזמן לתת תרחישים לפי תוצאות שהיו מתקבלות).
וסתם לצורך הדיון, האם פרווירון היה יכול להוות טיפול זמני (העלאת ה-DHT) לחשק המיני, לזקפה ולחולשה באימונים/בעיית כוח?

נראה לי שמשעמם לי מידי המשמרת 😃

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית