הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייעוץ לגבי תופעות לוואי של למעלה משנה וחצי

עמית42

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
שלום לכולם,

אני מדריך כושר כבר כמה שנים שמתאמן ואוכל בצורה סדירה ואין לי שום מחלת עבר או בעיה בריאותית מיוחדת כלשהי.
לפני למעלה משנה וחצי חזרתי מטיול של 3 חודשים בדרום אמריקה. שבועיים לאחר שחזרתי התחלתי לחוש עייפות קיצונית, דלדול במסת שריר וקושי לא שגרתי בהרמת משקל (אפילו נמוך) ופיתוח שריר, עצירויות, גזים, בטן נפוחה וירידה במצב רוח ובחשק המיני.
מאז ביצעתי כל בדיקה אפשרית (דם, צואה, שתן, קנדידה, אולטרסאונד, גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה ועוד) והייתי אצל אינסוף רופאים מומחים (מחלות מטיילים, מעי רגיז, נוירולוג ועוד) וכולם שללו שיש לי איזושהי בעיה רפואית והסתפקו ב"ככל הנראה נפשי" (שאגב גם פסיכיאטרית שפגשתי שללה שיש הפרעה נפשית כלשהי).
רק לאחרונה ניסיתי כיוון שלא בדקתי בכלל עד לפני כמה חודשים וזה הפרופיל ההורמונאלי שלי. שמתי לב שהTSH שלי גבוה מהנורמה המקובלת ע"י איגוד האנדוקרינולוגים הבינ"ל והרופאים בארץ לא מסתכלים על זה כבעיה מיוחדת. הייתי אצל אנדוקרינולוג סוג ז' של הקופ"ח ששלח אותי לבדיקות פרופיל הורמונאלי ואפילו שיצאו לי ערכים מסויימים מחוץ לטווח הוא לא התייחס לזה כמשהו רציני וטען גם כן שאולי זה משהו נפשי...

כיום אני במצב של עייפות משתנה במהלך היום, לא מצליח לרדת במשקל בכלל, יציאות לא תקינות וחשק מיני ירוד מאוד. בעיקר אני במצב שלא מצליח להתאמן מבחינה שקשה לי להרים משקל אפילו נמוך (השריר ממש רועד) וגם אם אני מצליח לסיים אימון אין כל אפקט על השריר- אולי יש קצת DOMS אבל הוא עדיין מדולדל ורך (גם בתקופות שניסיתי להתאמן סדיר).

מצרף את הבדיקות האחרונות שעשיתי ואשמח אם תגידו מה אתם חושבים (אגב לא נתנו לי עד היום לעשות טסט' חופשי, SHBG, DHEA, IGF-1)

המון תודה מראש לכל המתייחסים
עמית

קבצים מצורפים

• LabResult (1).pdf
    KB 110.2 · צפיות: 450
  • LabResult (2).pdf
    KB 93.5 · צפיות: 237
  • LabResult (3).pdf
    KB 77.5 · צפיות: 180
  • LabResult.pdf
    KB 76.3 · צפיות: 300
כמובן שחסרים כמה פרמטרים,
אך לצורך הדיון, לדעתי די נראה שרמות האסטרוגן שמחוץ לנורמה, מביאות לדיכוי ההיפופיזה, וזאת מייצרת LH על הגבול התחתון.
מאידך, האשכים בפועל משחררים 22 ננומול טסט, קרי יש להם רגישות מאוד גבוהה ל-LH.

כעת שאלת הביצה והתרנגולת,
האם בגלל רגישות האשכים ל-LH, הטסט הגבוה מוביל לעליה חריגה באסטרוגן, ולכן נוצר משוב שלילי על ההיפותאלמוס, שגורם לירידה ב-GNRH שמוביל לירידה ב-LH, ולכן ה-LH נראה נמוך.

או שמדובר בבעית סינטזה בכבד, בה אחוז גדול יותר מהטסט מומר לאסטרוגן, על חשבון ה-DHT, ולכן רואים משוב שלילי של האסטרוגן על היפואלמוס וההיפופיזה, ולכן ה-LH נמוך, ובגלל הירידה ב-DHT גם כל החלק האנדרוגני ירוד?

האם אתה רואה משהו נוסף שיתכן? תהליך אחר? משוב אחר?
האם לדעתך הורדת האסטרוגן, לא משנה מה הגורם לעליה באסטרוגן, לא תשבור את מעגל הקסמים?
מה היית מציע? (מעבר לבדיקות פרופיל מלאות, אתה מוזמן לתת תרחישים לפי תוצאות שהיו מתקבלות).
וסתם לצורך הדיון, האם פרווירון היה יכול להוות טיפול זמני (העלאת ה-DHT) לחשק המיני, לזקפה ולחולשה באימונים/בעיית כוח?

נראה לי שמשעמם לי מידי המשמרת 😃
השאלה היא האם קיימות רמות DHT חריגות. אילו זה היה נכון ייתכן שזה אחד המקרים שבהם דווקא 5Reductance Inhibitor עלול להתאים.
שאלה נוספת היא האם אנחנו לא מחפשים את המטבע מתחת לפנס.
באופן כללי אני מסתייג מטיפול ב-AI מאחר וירידת רמות אסטרוגן (כמו עלייה) מלווה בתופעות לוואי מעיקות (מפגיעה בדחיסות עצם דרך רעילות לכבד ועד קריסה של הליבידו). חייבים להזכיר גם את המהימנות המאוד נמוכה של מדד האסטרוגן.
התלונה על בעייתיות בפיתוח מסת שריר לא קשורה בעודף/חוסר ב-DHT. ההורמון אינו מביא את האנבוליות שלו לידי ביטוי את היחס האנבולי הנקוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית