דודו טופז התאבד הבוקר בתלייה בתא המעצר

מסכן? ממש לא, מגיע לו. אחרי מה שהוא עשה לא צריך לרחם עליו.

אתה יודע למה הוא מסכן?הוא מסכן כי הוא באמת היה חולה,כל אבא שרוצח איזה ילדה שולחים אותו להסתכלות פסיכיאטרית לבדיקה,אצל דוד טופז לא היו צריכים לשלוח להסתכלות כי ידעו כבר לבד את הבעיה ועדיין רמסו אותו,אני נגד מה שהוא עשה וזה ברור,אבל תפקיד המערכת עדיין לעזור למישהו חולה.

לדעתי הוא מסכן
זה לא שולל שמה שהוא עשה חמור
אבל זה רק מוכיח שהוא משוגע וטיפול פסיכיאטרי היה מונע את שני הדברים

ציטוט מדבריו אל אחיו של דודו היום בבוקר:

בכניסה למכון באבו-כביר, תקף גם אחיו של טופז, מיקי גולדנברג, את אנשי התקשורת: "הדם, הדם, שיפסיק לטפטף", והצביע על השפתיים. "אתם לא משתתפים בצערי, אתם מחפשים רע במישהו אחר, בסוהר שלא הצליח לשמור עליו. את מחפשת רע, לכי הביתה תסתכלי במראה, אולי יש בך משהו טוב גם..."

כמה שהוא צודק,אני לא סובל את התקשורת,זבלים של אנשים,לפעמים אני קצת שמח שקיבלו מכות!

ציטוט מדבריו אל אחיו של דודו היום בבוקר:

בכניסה למכון באבו-כביר, תקף גם אחיו של טופז, מיקי גולדנברג, את אנשי התקשורת: "הדם, הדם, שיפסיק לטפטף", והצביע על השפתיים. "אתם לא משתתפים בצערי, אתם מחפשים רע במישהו אחר, בסוהר שלא הצליח לשמור עליו. את מחפשת רע, לכי הביתה תסתכלי במראה, אולי יש בך משהו טוב גם..."

כמה שהוא צודק,אני לא סובל את התקשורת,זבלים של אנשים,לפעמים אני קצת שמח שקיבלו מכות!

התקשורת נותנת מה שהציבור רוצה , אם אתה לא סובל משהוא אל תצרוך אותו .
אתה קונה עיתון ,רואה טלוויזיה או גולש באתרי חדשות אתה תומך בהם .

אגב השמחה שאמא חטפה מכות מול הילד בן ה7 שלה קצת מוזרה לי .
(וגם אם לא התכוונת אלייה אלא אל אבי ניר או הסוכן שלו ) .

שאני אומר קיבלו מכות אני אומר את זה מעצבים,אני נגד זה,מה שמרגיז זה שהתקשורת שלנו היום מה שמעניין אותה זה כסף ורק כסף,עושים לאזרחים את המוח חלול,אני לא רואה את כל הזבל הזה אבל מה לעשות שאנשים משעמום יושבים מול הטלויזה,לא לכולם יש חיים מלאים בדברים אחרים ואותם אלה שלא עסוקים כל היום ורואים טלויזה נדפקים הסוף,אני מדבר בעיקר על הנוער,אל תתחיל לי עכשיו עם היציאות של אם לא מתאים להם שלא יראו,לא כולם אצילים כמוך בסדר??אתה אולי לא מושפע אבל יש המון אנשים שכן מאד קל תהשפיע עליהם,אז להגיד שהתקשורת נותנת את מה שהציבור רוצה?? ממש לא,תאמין לי אם יהיו סדרות יפות אף אחד לא יעניין אותו ריאלטי וכל החארטה הזה,אנשים צמאים לסדרות יפות ותרבותיות,כל התוכניות ריאלטי האלה,הכל חארטה,האח הגדול,הבלוק השמוק ומה לא.....הכל ריקני שם היום.לא סובל אותם.

נערך לאחרונה:
הוא לא התאבד, התקשורת הרגה אותו.

😆
צחקתי בקול רם .
הוא לא שלח אנשים לתת מכות ,מכתבי איומים וכו.. זה התקשורת עשתה .

הבן אדם היה פושע ,גם אם היתה לו בעיה נפשית .
הדבר היחידי שעצוב זה הסבל שהוא גרם לילדים ולמשפחה שלו .

אתה ממש יפה נפש משינה....

מה זה יפה נפש ...
שאני לא מרחם על פושעים , בדרך כלל אומרים על את זה על כאלה שחושבים שצריך להקל
על עונשים של פושעים ( כי הם מסכנים) ולא על כאלה שרוצים להחמיר , אבל בסדר .

😆
צחקתי בקול רם .
הוא לא שלח אנשים לתת מכות ,מכתבי איומים וכו.. זה התקשורת עשתה .

הבן אדם היה פושע ,גם אם היתה לו בעיה נפשית .
הדבר היחידי שעצוב זה הסבל שהוא גרם לילדים ולמשפחה שלו .

אין ספק שהיה מגיע לו להירקב בכלא, ואולי גם לעבור חלק מהסיוטים שהוא העביר לאחרים, אבל עשו בו לינץ' תקשורתי הרבה יותר גדול מסתם עוד פושע אחר...

אין ספק שהיה מגיע לו להירקב בכלא, ואולי גם לעבור חלק מהסיוטים שהוא העביר לאחרים, אבל עשו בו לינץ' תקשורתי הרבה יותר גדול מסתם עוד פושע אחר...

הוא לא היה פושע רגיל מהרבה סיבות ולכן גם לא קיבל יחס רגיל .
הוא היה אדם מאוד מפורסם וחזק בתעשיית הבידור לכן לא משנה מה הוא היה עושה הסיפור היה מקבל הרבה כותרות , אבל "הלינץ' " שאתה טוען שבוצע בו היה בעיקר בגלל טיב העבירות, הכמות שלהן והעובדה שהוא תקף אנשים או חברים של אנשים בתקשורת .

אני בטח לא מצפה מחברים או ממשפחה של קורבנות של עבריין להיות רגישים כלפיו (במקרה הזה הם העיתונאים ) למרות שלדעתי הסיקור לא היה מוטה נגדו .

הוא לא היה פושע רגיל מהרבה סיבות ולכן גם לא קיבל יחס רגיל .
הוא היה אדם מאוד מפורסם וחזק בתעשיית הבידור לכן לא משנה מה הוא היה עושה הסיפור היה מקבל הרבה כותרות , אבל "הלינץ' " שאתה טוען שבוצע בו היה בעיקר בגלל טיב העבירות, הכמות שלהן והעובדה שהוא תקף אנשים או חברים של אנשים בתקשורת .

אני בטח לא מצפה מחברים או ממשפחה של קורבנות של עבריין להיות רגישים כלפיו (במקרה הזה הם העיתונאים ) למרות שלדעתי הסיקור לא היה מוטה נגדו .

הרג אותי הראיון שהוא נתן כמה ימים לפני שהודה מתחת לעץ באיזה פארק תל-אביב, עם מבט כזה של "איך בכלל חושבים עלי דברים כאלה".
http://israblog.nana10.co.il/tblogread.asp?blog=394281&blogcode=11172264

בנאדם עם 50 מיליון ש"ח בבנק שמנסה לפגוע לאחרים בפרנסה הוא רחוק מלהיות מסכן.

חיים ומוות ביד הלשון

אמנם זו קלישאה ידועה, אך לצערי רלוונטית לא פחות.

היום נודע לעם ישראל שאדם גדול בתחומו, אדם שביצע מעשים שהמוסר האנושי לא מוכן לקבל בקלות (ובכלל), לקח את חייו בידיו. אף דת מונותאיסטית לא מוכנה לתת לאדם, תהה חשיבותו בעולם אשר תהה, את הזכות לקחת חיים.

יחד עם זאת, הפיתוי כל כך הגדול, שקשה לאדם להתגבר עליו.

אני מניח שאחת השאלות החשובות היא: "מי רצח את דודו טופז?"

האם זהו האגו הגדול של טופז, שהביא את הרייטינג הטלוויזיוני בעידן הפרה-ריאליטי בישראל לפסגות כמותן לא נראו בארצנו (למעט ארועים היסטוריים ו/או טרגיים)? האם זו התקשורת (על גווניה השונים) שלא ראתה טעם לדחוף (במובן החיובי) את דודו על המסך, מאחר והוא כבר לא הכניס מספיק כסף? האם זה הציבור, שנמאס לו לראות אדם בוגר, שלא מתהדר בתדמית של דוגמן/ שחקן שיודע לשיר, מצהיר (על גבי המסך, ולצערנו גם בחיים) על עצמו שהוא משוגע?

טופז המנוח לקח חלק בפעילות פלילית שכולנו מואסים בה (לפחות על פני הקרקע). כולנו מכירים את הצהרותיו על אובדן השפיות עקב הרחקה שיטתית מן המסך ע"י קברניטי חברות הטללויזיה והבידור (אחרי שהללו הרוויחו את הכסף שלהם משיתופי הפעולה אתו). במלים אחרות, הוא נדחק כחיה פצועה אל הפינה. מה שנותר לו, הוא להגיב בחזרה.

מצער אותי כאדם וכאזרח שאדם בעל כח ומשמעות בעיצוב דעת הקהל הישראלי בחר לפעול בדרכים נלוזות כדי להצהיר על קיומו.

הוא לא היה פושע רגיל, כמו גם נבחרי ציבור אחרים שסרחו (ואשמת חלקם זוכה להוכחה בבית המשפט). יחד עם זאת, וכאן אני מסכים (גם אם חלקית) עם עמדת המשפחה, גזר דינו נקבע על ידי התקשורת והציבור עוד בזמן שהוצג כמי שאחראי להכאת אנשי תקשורת, ולפני שהוכח הדבר.

אירונית בעיני העובדה שיש אדם המצהיר על מצב נפשי מעורער, ועוד מול קהל רב, ואיש לא עשה כלום בנושא (עד כמה שידוע לי, כמובן). נראה שחיכו לכך שיתדרדר מצבו, ויפעל בדרכים לא בריאות לחברה.

אני לא מאמין ברעיון שאם האדם צורך מידע דרך מדיה מסויימת, הוא תומך בה אוטומטית. יתרה מכך, אדם הצורך מידע דרך אמצעי מדיה מסויים, ותומך בו (ואולי אך ורק בו), נקודת מבטו מוגבלת מאוד, וכך גם דעותיו. אם זה קורה, יש כמה סיבות מני רבות שיש לחשוב עליהן. הן קשורות, ומשפיעות האחת על השנייה.

הציבור רוצה מידע, והוא מעדיף לקבלו מאמצעי מסויים עליו הוא סומך. סיבה נוספת היא עודף המידע הקיים, שאותו האדם יעדיף לקבלו לאחר סינון, אותו יבצע אמצעי התקשורת המועדף.

אם המידע המבוקש לא מסופק על ידי המדיה המועדפת, האדם יפנה אל המדיה השנייה ברשימת המועדפים, וכן הלאה. האם יש בכך לבטל נאמנות כל שהיא אל המדיה הראשונה? לא!!

אין לשכוח שאנשים רבים מעדיפים למצוא מידע שיתאים לדרך המחשבה שלהם. לא לכולם יש את החשק לחשוב מעבר למה שהידיעה מוסרת.

נ.ב. הערות ובדיחות על חשבון ביטויים מפורסמים שלו יימחקו לאלתר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית