הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרוספיט למתחילים

Mike Bikov

מנהל אתר
103,279
12,430
מנהל
נק' מוניטין:
58,707
103,279
12,430
אשמח לקבל רשימה של אימונים למתחילים שרק נוגעים בקרוספיט (כמו סנדי וכדומה). עדיפות לפירוט מה יש בכל אימון,

תודה.

מה הכוונה באימונים למתחילים? כל האימונים של קרוספיט הם לא למתחילים אלא אם אתה עושה SCALING...
אם הכוונה הייתה לאימונים בסיסיים בקרוספיט אז יש את ה Girls WOD בFAQ של קרוספיט:
http://www.crossfit.com/cf-info/faq.html#WOD0

המועדפים שלי הם הלן ואליזבת'.

• פותח/ת השרשור
הכוונה למי שרק נכנס לקרוספיט עם כושר אירובי
דרך אגב אתה פעיל ב GAMER?

כושר אירובי לא יעזור לך לעבור את סינדי בקלות.
אפילו לא מרפי או חצי מרפי (ויעידו על כך חברים שלי שרצים כמו שאני רק יכול לחלום).

למתחילים בלי רקע במוטות וברזלים אתה יכול לבנות אימונים לבד, על בסיס של סיבובים או זמן מסגרת ולקוות שהם יוכלו לעמוד בזה.

אשמח לקבל רשימה של אימונים למתחילים שרק נוגעים בקרוספיט (כמו סנדי וכדומה). עדיפות לפירוט מה יש בכל אימון,

תודה.
אני מצרף תוכנית של crossfit norcal של 12 מפגשים שמיועדים למתחילים, המטרה היא להכיר להם את הנושא וטווח התנועה. אני מעביר שני חברים שלי את התוכנית הזו והיא מומלצת, לאחר מכן ניתן לקחת כל אימון מהאתר הראשי ולעשות scale לפי הפורום של brandx שנתתי לינק פה באשכול של האימון היומי.
רקע ניתן למצוא כאן
http://www.performancemenu.com/articles/index.php?show=shorty&shortyID=54
גם אם לא תבחר באימון היומי שמופיע באתר הראשי, אפשר להמשיך לבנות על אותו העקרון של התוכנית הנ"ל לעבוד הרבה על תנועה וטכניקה בתחילה ולעלות את הרף עם הזמן. יותר מדי בהתחלה רק יגרום לאפקט הפוך של הרתעה מיותרת.
מה בדיוק הכיוון? יותר מבוסס משקל גוף וסיבולת, כולל משקולות אבל לא ברמה של כמו הנפות כבדות. אפשר לבנות כל מיני תוכניות שמרכזן משתנה בהתאם לרצון.

קבצים מצורפים

• onRampCurriculum.pdf
    KB 875.5 · צפיות: 551
  • 2-week-beginner-cf-program.pdf
    KB 43.9 · צפיות: 2,776
ברמת העיקרון היופי ואחת הגדולות של CrossFit היא היכולת לעשות scale down לכל אימון ועדיין להשאיר את העצימות מאד גבוהה. הדבר היחידי שצריך לפני שקופצים למים, להכיר ולדעת לבצע נכון את התרגילים הבסיסיים.
שהם (ע"פ CrossFit):
Air Squat, Front Squat, Over Head Squat
Press, Push Press, Push Jerk
Dead lift, Sumo Dead lift High Pull, Power Clean

קח לדוגמה אימון כמו Tabata שהוא 8 סיבובים של 20 שניות עבודה 10 שניות מנוחה, ניתן לבצע עם כמעט כל תרגיל, הקלאסי- סקוואט. התוצאה נקבעת לפי הסיבוב עם הכי פחות חזרות. האימון כולו לוקח 4 דקות. מי שבאמת מוציא את המקסימום מעצמו לא משנה אם הוא עשה רק שתי דקות, או אם הוא עבד כל סיבוב שני, או עשה כמו שכתוב, כולם מסיימים בלי אויר ולמחרת לא יכולים ללכת.

בקיצור: טכניקה טובה והבנה של התרגילים הבסיסיים, Scale down, ובהצלחה.

אכן, קרוספיט מתאים לכל סוגי המתאמנים. זה רק עניין של scaling נכון.

ברמת העיקרון היופי ואחת הגדולות של CrossFit היא היכולת לעשות scale down לכל אימון ועדיין להשאיר את העצימות מאד גבוהה. הדבר היחידי שצריך לפני שקופצים למים, להכיר ולדעת לבצע נכון את התרגילים הבסיסיים.
שהם (ע"פ CrossFit):
Air Squat, Front Squat, Over Head Squat
Press, Push Press, Push Jerk
Dead lift, Sumo Dead lift High Pull, Power Clean

קח לדוגמה אימון כמו Tabata שהוא 8 סיבובים של 20 שניות עבודה 10 שניות מנוחה, ניתן לבצע עם כמעט כל תרגיל, הקלאסי- סקוואט. התוצאה נקבעת לפי הסיבוב עם הכי פחות חזרות. האימון כולו לוקח 4 דקות. מי שבאמת מוציא את המקסימום מעצמו לא משנה אם הוא עשה רק שתי דקות, או אם הוא עבד כל סיבוב שני, או עשה כמו שכתוב, כולם מסיימים בלי אויר ולמחרת לא יכולים ללכת.

בקיצור: טכניקה טובה והבנה של התרגילים הבסיסיים, Scale down, ובהצלחה.

איך היה בקורס?

איזה שהן תובנות מעניינות,מעבר לזה שזה אחד הקורסים היותר טובים שיש היום בשוק (מה שאפשר לדחוף ביומיים...)?

מי היו המדריכים ?
איך הגיבו לזה שהגעתם מישראל?

אין הרבה תובנות, כי הכרתי את רוב הדברים לפני זה. היה נחמד שעשו לי סדר בראש, והיה נחמד גם להתאמן בקבוצה כשכולם צועקים עליך בחזרות האחרונות של פראן.
היה מדריך אחר מארה"ב שקראו לו Pat. והיו עוד 5 מכל מיני מדינות באירופה. הייתה מדריכה שמאוד התלהבה שבאנו מישראל כי לבעלה יש שם עסקים. לקחה את המיילים שלנו לשמור על קשר.

זה אכן אחד הקורסים הטובים יותר שקיימים היום.

• פותח/ת השרשור
אין הרבה תובנות, כי הכרתי את רוב הדברים לפני זה. היה נחמד שעשו לי סדר בראש, והיה נחמד גם להתאמן בקבוצה כשכולם צועקים עליך בחזרות האחרונות של פראן.
היה מדריך אחר מארה"ב שקראו לו Pat. והיו עוד 5 מכל מיני מדינות באירופה. הייתה מדריכה שמאוד התלהבה שבאנו מישראל כי לבעלה יש שם עסקים. לקחה את המיילים שלנו לשמור על קשר.

הקורס של איתי זיו יותר טוב 🤡

כן, כשמורה לאנטומיה אומר לך שאפשר לחטב את הבטן ע"י תרגילים מיוחדים ושוולסלווה זה מסוכן, זה בהחלט יותר מצחיק.

על איזה קורס מדובר אם אפשר לדעת?

מזל"ט ! תן מיקומים שלכם בתמונה

תמונה עליונה מצד שמאל ליד המדריך הבלונדיני הגרמני 😃

• פותח/ת השרשור
מה אתם אומרים על הסדר הבא (מדובר על חיטוב)

2 אימוני FBW (משקולות, עצים RM 3-5)
2 אימוני קרוספיט
3 אימוני אירובי

החלוקה כזו:

ראשון - FBW + אירובי (30 דקות)
שני - קרוספיט
שלישי - FBW + אירובי (30 דקות)
רביעי - קרוספיט
חמישי - אירובי (60 דקות)
שישי + שבת - מנוחה

קרוספיט אני אתחיל מדברים פשוטים כמו שנאמר כאן באשכול ולאחר מכן אבחר לי דברים נבחרים או שאף אעשה דברים מה WOD היומי תלוי מה יהיה.

מה אתם אומרים על הסדר הבא (מדובר על חיטוב)

2 אימוני FBW (משקולות, עצים RM 3-5)
2 אימוני קרוספיט
3 אימוני אירובי

החלוקה כזו:

ראשון - FBW + אירובי (30 דקות)
שני - קרוספיט
שלישי - FBW + אירובי (30 דקות)
רביעי - קרוספיט
חמישי - אירובי (60 דקות)
שישי + שבת - מנוחה

קרוספיט אני אתחיל מדברים פשוטים כמו שנאמר כאן באשכול ולאחר מכן אבחר לי דברים נבחרים או שאף אעשה דברים מה WOD היומי תלוי מה יהיה.
בסיכון להישמע כקנאי קרוספיט, למה לא לבצע אימוני קרוספיט בלבד? אני מבין שחיטוב הוא המטרה אבל זה משהו שבעצם מתלווה לקרוספיט כחלק מהתהליך.
שוב אני מניח שיש מטרה שמצדיקה את התהליך, אני אשמח לשמוע יותר הסבר רק בגלל שאני רוצה להבין ולא מתוך התרסה.
אם המטרה היא חיטוב לקראת תחרות, שווה אולי לבדוק את josh bunch
http://journal.crossfit.com/2008/10/competitive-bodybuilder-becomes-crossfitterand-wins.tpl

http://www.muscleandstrength.com/natural/athletes/josh-bunch.html

http://gopractice.typepad.com/practicecrossfit/josh-bunch.html

בודיבילדר שמאתמן לפי קרוספיט, אני נותן את הלינקים הללו רק מתוך הנחה שבזה מדובר אשמח לתיקון אם אני טועה.

הנה משה, יש לך כבר שני אנשים שאומרים אותו הדבר 😛

Back
למעלה תחתית