הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מי אמר ישראבלוף, ולא קיבל?

הגיע הזמן להחמיר את העונשים לפושעים על הכביש.
נהיגה בשכרות:קנס 20,000₪ ושלילה ל10 שנים מינימום.
נהיגה במהירות מופרזת:קנס 8000₪ ושלילה לשנתיים מינימום.
אנשים שלא מאותתים:הוצאה להורג בפומבי ע"י כיתת יורים או תלייה(לבחירתם).

ולהגביר את חשיפה ומודעות של נהגים(במיוחד צעירים)לנהיגה נכונה ובטוחה.
להפוך את בחינת התאוריה למשהו יותר רציני.

כל פעם שאני נוהג ומצליח להגיע ליעד בשלום אני מברך.כלכך הרבה אידיוטים על הכביש שזה מפחיד.

וכל אופנוען שמתנהג כמו אידיוט יקבל קנס 15,000₪מינימום עד 40,000₪ אם הוא מסכן חיים.נמאס לי לראות אופנועים על הכביש.יש לי 0 כבוד אליהם,הם נוהגים כמו חלאות המין האנושי.

כל הכסף שנכנס מקנסות ילך לבתי חולים שיקומיים ושיפור תשתיות הכבישים בארץ.

נערך לאחרונה:
התיאוריה זה באמת בדיחה, אם יש אנשים שבאים לתיאוריה כל יום כאילו יש להם מנוי לשם ויוצאים עם 17 טעויות זה לא בסדר ההסתברות שהם יצאו מהמבחן עם תשובות נכונות גבוהה מדי.
אפשר לראות את זה בבירור על הכביש.

כל פעם שאני נוהג ומצליח להגיע ליעד בשלום אני מברך.כלכך הרבה אידיוטים על הכביש שזה מפחיד.

וכל אופנוען שמתנהג כמו אידיוט יקבל קנס 15,000₪מינימום עד 40,000₪ אם הוא מסכן חיים.נמאס לי לראות אופנועים על הכביש.יש לי 0 כבוד אליהם,הם נוהגים כמו חלאות המין האנושי.

ערסים על TMAX זו לא אינדיקציה לשום אופנוען אמיתי עם כבוד למשתמשי הדרך, כי הוא מבין יותר מכל אחד אחר שנוהג מוגן בפחית כמה זה חשוב.

מסכים איך על המאותתים.
אופנוענים, תלוי איזה, יש כאלו שהם לא חארות שעושים מה בז*ן הקטן שלהם.
ערסים על TMAX זו לא אינדיקציה לשום אופנוען אמיתי עם כבוד למשתמשי הדרך, כי הוא מבין יותר מכל אחד אחר שנוהג מוגן בפחית כמה זה חשוב.
בדיוק, צריך לאסור מתן רישיון על אופנוע לערסים מתחת גיל 506.

התיאוריה זה באמת בדיחה, אם יש אנשים שבאים לתיאוריה כל יום כאילו יש להם מנוי לשם ויוצאים עם 17 טעויות זה לא בסדר ההסתברות שהם יצאו מהמבחן עם תשובות נכונות גבוהה מדי.
אפשר לראות את זה בבירור על הכביש.
ומצד שני התאוריה לא יעילה במיוחד לפי דעתי. אין לי הרבה נתונים וידע בנושא, אבל רוב החברים שדיברתי איתם, בין אם התחילו לאחרונה ללמוד נהיגה, בין אם סיימו, ובין אם לקראת סיום, לא יצליחו בהנחה ויגשו עכשיו למבחן תאוריה.
יש דברים לעשות בארץ כדי לשפר את מצב תאונות הדרכים, אני לא חושב שיעיל לעשות זאת דרך תאוריה.
אפשר להתחיל מכבישי אגרה להורדת העומס, שיפור תשתיות, והטלת עונשים כבדים יותר על עבירות תנועה(למשל על נהיגה תחת השפעת סם או אלכוהול הייתי מטיל עונשים כבדים במיוחד, כך גם על עבירות של פגע וברח).

המורה שלי לאנגלית אמרה לי שהיא נסעה למבחן נהיגה (״טסט״) שלה בארה״ב בעצמה באוטו בלי רשיון בגיל 16 והיא לא ידעה כלום על נהיגה ב״תיאוריה״ (ההורים שלה לימדו אותה) , והיא אמרה שעדיין פה התרבות נהיגה הרבה הרבה הרבה יותר גרועה .

ורק פה איכשהו לעשות רשיון עולה 3000 ומעלה ועדיין נוהגים חרא

אגב, יש אלמנט של תרבות. אני לא יודע עד כמה זה מתקשר לתאונות, אבל זה מתקשר לדברים אחרים(חסימת צמתים למשל). לפי הידוע לי יש מספר מדינות בהם אנשים נוהגים בזלזול בחוק ו/או באי התחשבות באחר. בישראל למיטב ידיעתי יש התחשבות רבה יחסית בחוק בהרבה תחומים בנהיגה, אבל לפי מה ששמעתי פחות התחשבות אחד בשני.

המורה שלי לאנגלית אמרה לי שהיא נסעה למבחן נהיגה (״טסט״) שלה בארה״ב בעצמה באוטו בלי רשיון בגיל 16 והיא לא ידעה כלום על נהיגה ב״תיאוריה״ (ההורים שלה לימדו אותה) , והיא אמרה שעדיין פה התרבות נהיגה הרבה הרבה הרבה יותר גרועה .

רותי המושלמת ?
@Rhino
@Eliavitie
@StasZ
@Psycho
@שוהם.
@MrVladimirPutin
@Dan GREEN
@עמית ליפה

בטח בגלל זה מספר ההרוגים מתאונות דרכים פר 100 אלף איש גבוה בארה"ב כמעט פי 4 מפה...

או למשכורות וטיולים לחברי הכנסת.... סתם סתם
תחשוב כלכלית.... אז לא יהיו אנשים בקושי שיעברו על החוק.... פחות משתלם

בן משפחה שלי שגר בארה"ב היה בכל העולם כולל בכמה מדינות באפריקה ובמפרץ הפרסי והוא אמר שהנהגים בישראל הם הנהגים הכי גרועים שהוא נתקל בהם ולא בגלל שאנחנו יותר אלימים או נוהגים יותר מהר מהערבים במפרץ או מהאפריקאים אלה בגלל שהישראלים נוכלים וניסו להדחף לו לנתיב ולעקוף אותו בתחמון כשהוא לא ציפה לכך.

אני מוכן להתערב על כך שרוב התאונות בארץ קורות כשנהגים מנסים לחתוך או עוברים לנתיב בלי להבטיח שהנתיב פנוי ושזה בטוח.

אם המשטרה היתה מטפלת בעניין הזה אז זה באמת הם היו מסייעים למנוע תאונות.

לדעתי התהליך שעוברים כדי לקבל רישיון הוא מספיק, מה תעשה עם הרישיון הזה אחר כך זה כבר לא תלוי בתאוריה או במורה לנהיגה שלך.

ואם מישהו חושב שהנהגים פה גרועים (והם כן) שיחפש קצת סירטונים מהכבישים ברוסיה ביוטיוב 😆😆😆😆😆

3 שנים למצלמות המהירות: יותר הכנסות מקנסות אבל גם יותר הרוגים:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3652976,00.html
הקורולציה דיי חלשה. אני לא בעד מצלמות, אבל לומר שיש יותר הרוגים ושהצלמות לא עוזרות זו דיי לקוי בפני עצמו. אולי יש יותר הרוגים כי יש יותר נהגים על הכביש? יש יותר כבישים? יש יותר מכוניות? לא ראיתי שבכתבה כתבו תאונות ביחס לאוכלוסיית הנהגים בהשוואה לשנת X, ככה שהכל בלבלת

חיפוש בגוגל מראה שכלכליסט מציגים רק חלק מהאמת ומספר תאונות הדרכים עם נפגעים ירד במעט. יכול להיות שמספר ההרוגים באמת עלה מעט אבל צריך לבדוק את הסטטיסטיקה לעומק(באמת יחסית למספר הנהגים ולהסתכל רק על כבישים בין עירוניים):
http://www1.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=201527050

בכל מקרה גם הגרפים האלה של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מוטים והם מתחילים ממספר הרוגים גבוה כדי להציג הבדל קטן יחסית כהבדל משמעותי. אף על פי כן, אם המידע הזה נכון אז יש בסיס לטענה שהמצלמות באמת עוזרות למנוע תאונות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית