הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מה דעתכם על התפריט שלי?

קראתי, ועדיין אני עומדת מאחורי מה שאמרתי, המטרה בחיטוב היא להוריד באחוזי שומן שזה אומר לרדת במשקל בסופו של דבר. זאת המטרה שלה, יכול להיות שהיא תעלה טיפה במסת שריר אבל בכולל היא תרד במשקל.

אם קראת, היית שמה לב שלא טענתי ש"כולנו מעלים במסת שריר".
הורדת אחוזי שומן יכולה להתבצע בשני אופנים:
הפחות מומלץ: ירידה במסת שומן ע"י דיאטה כזו או אחרת והמון אירובי. בתהליך הזה מורידים במסת השומן וגם במסת שריר.
היותר מומלץ: העלאת מסת השריר ע"י אימוני כוח מתאימים, אי-התנחלות על מכונות האירובי בחד"כ ודיאטה מתאימה (למשל דיאטת פליאו). בתהליך זה נעלה במסת השריר בצורה יפה אך גם במסת השומן, אם כי בשיעור לא גדול.

• פותח/ת השרשור
כן זה די קריטי..תתחילי מלחשב כמה את צריכה לאכול, ואז תבני תפריט שמותאם לזה..אני יכולה להגיד לך מניסיון אישי שככה ירדתי 8 קילו, רק אז התחלתי לראות תוצאות..ויכול להיות שתעלי מסת שריר גם בלי שתשימי לב ובלי כוונה.
אני רק רוצה לחדד כמה דברים- לפני משהו כמו חצי שנה אני ירדתי 10 קילו.. אני לא זוכרת את עצמי יושבת ומחשבת כל דבר על הגרם.. אני כן חישבתי את הקלוריות הסופיות אבל בגרמים לא נגעתי

המטרה
הפחות מומלץ: ירידה במסת שומן ע"י דיאטה כזו או אחרת והמון אירובי. בתהליך הזה מורידים במסת השומן וגם במסת שריר.
היותר מומלץ: העלאת מסת השריר ע"י אימוני כוח מתאימים, אי-התנחלות על מכונות האירובי בחד"כ ודיאטה מתאימה (למשל דיאטת פליאו). בתהליך זה נעלה במסת השריר בצורה יפה אך גם במסת השומן, אם כי בשיעור לא גדול.[/QUOT

המטרה שלה כרגע היא לא לעלות במסת שריר אלא לרדת באחוזי שומן, שתתחיל מזה וכן מהרבה אירובי ואימוני כוח מתאימים, תפריט בגירעון קלורי ואז שתתחיל מסה.

אני רק רוצה לחדד כמה דברים- לפני משהו כמו חצי שנה אני ירדתי 10 קילו.. אני לא זוכרת את עצמי יושבת ומחשבת כל דבר על הגרם.. אני כן חישבתי את הקלוריות הסופיות אבל בגרמים לא נגעתי
איך חושבת כמה קלוריות, אם לא ידעת כמה (גרם) אוכל נכנס לפה שלך?

בתחילת התהליך הרבה יותר קל ופשוט להוריד. ככל שמתקדמים, יש להשקיע יותר מאמץ ע"מ לראות את אותן התוצאות.

היותר מומלץ: העלאת מסת השריר ע"י אימוני כוח מתאימים, אי-התנחלות על מכונות האירובי בחד"כ ודיאטה מתאימה (למשל דיאטת פליאו). בתהליך זה נעלה במסת השריר בצורה יפה אך גם במסת השומן, אם כי בשיעור לא גדול.

המטרה שלה היא כרגע לרדת באחוזי השומן ולא לעלות במסת שריר, שתתחיל מתפריט במאזן קלורי שלילי עם אימוני כוח מתאימים וכן הרבה אירובי. מה לא מומלץ בזה?
אחר כך שתבנה מסת שריר כמו שצריך ותעשה שוב חיטוב

עלית אותם או שאחרי ה10 את רוצה לרדת עוד 7-8?

• פותח/ת השרשור
איך חושבת כמה קלוריות, אם לא ידעת כמה (גרם) אוכל נכנס לפה שלך?

בתחילת התהליך הרבה יותר קל ופשוט להוריד. ככל שמתקדמים, יש להשקיע יותר מאמץ ע"מ לראות את אותן התוצאות.
ענית לעצמך על התשובה בפיסקה הראשונה..
עם הפסקה השנייה אני מסכימה. איך אני אמורה לשקול את האוכל במשקל כזה שיש במטבח?
המטרה שלה היא כרגע לרדת באחוזי השומן ולא לעלות במסת שריר, שתתחיל מתפריט במאזן קלורי שלילי עם אימוני כוח מתאימים וכן הרבה אירובי. מה לא מומלץ בזה?

עלית אותם או שאחרי ה10 את רוצה לרדת עוד 7-8?
לא עליתי. אני כרגע במשקל 64 אחרי ששקלתי 74. אני רוצה לרדת עוד 7-8 קילו

לא עליתי. אני כרגע במשקל 64 אחרי ששקלתי 74. אני רוצה לרדת עוד 7-8 קילו

אז כמו שדורון אמר, בתחילת התהליך הרבה יותר קל לרדת בלי לחשב, מספיק שאת משנה טיפה את הרגלי התזונה שלל ואת תרדי.
אחר כך צריך כבר יותר להתאמץ ולדייק

שתתחיל מתפריט במאזן קלורי שלילי עם אימוני כוח מתאימים וכן הרבה אירובי. מה לא מומלץ בזה?

אירובי מביא לפירוק שריר. זו הסיבה למה לא מומלץ לטחון אירובי.

הרבה יותר קשה להעלות מסת שריר, לאחר תהליך של דיאטה במאזן שלילי (שבה איבדנו גם שריר וגם שומן), מאשר להעלות את מסת השריר וגם השומן, ולאחר מכן להוריד שומן ע"י תהליך חיטוב שבו מאבדים מסת שריר מינימלית, אך הרבה יותר שומן = אחוז השומן יורש בסוף התהליך.

לא הבנתי. שאלתי אותך איך יכול לדעת כמה קלוריות נכנסו, אם לא ידעת כמה אוכל נכנס?
לגבי שקילת אוכל, את יכולה לקנות מכשיר קטן שבאמצעותו ניתן לשקול ברמות דיוק גבוהות.

גילוי נאות: מעולם לא שאלתי אוכל ואני מהאסכולה שלא חושבת שיש צורך לדייק ברמות גבוהות כ"כ, משום שמלכתחילה, חישוב המאזן הקלורי הבסיסי שלך (כמה את "שורפת" במנוחה ואימונים ביום-יום) מאוד לא מדוייק.

• פותח/ת השרשור

הרבה יותר קשה להעלות מסת שריר, לאחר תהליך של דיאטה במאזן שלילי (שבה איבדנו גם שריר וגם שומן), מאשר להעלות את מסת השריר וגם השומן, ולאחר מכן להוריד שומן ע"י תהליך חיטוב שבו מאבדים מסת שריר מינימלית, אך הרבה יותר שומן = אחוז השומן יורש בסוף התהליך.

לא הבנתי. שאלתי אותך איך יכול לדעת כמה קלוריות נכנסו, אם לא ידעת כמה אוכל נכנס?
לגבי שקילת אוכל, את יכולה לקנות מכשיר קטן שבאמצעותו ניתן לשקול ברמות דיוק גבוהות.

גילוי נאות: מעולם לא שאלתי אוכל ואני מהאסכולה שלא חושבת שיש צורך לדייק ברמות גבוהות כ"כ, משום שמלכתחילה, חישוב המאזן הקלורי הבסיסי שלך (כמה את "שורפת" במנוחה ואימונים ביום-יום) מאוד לא מדוייק.
בהתחלה רשמת שבתחילת התהליך הרבה יותר קל לרדת במשקל כי מספיק שמשנים הרגלי אכילה זה כבר נותן תוצאות. אז זה מה שעשיתי. שיניתי הרגלי אכילה וחישבתי פחות או יותר, כמה קלוריות הכנסתי לגוף

הרבה יותר קשה להעלות מסת שריר, לאחר תהליך של דיאטה במאזן שלילי (שבה איבדנו גם שריר וגם שומן), מאשר להעלות את מסת השריר וגם השומן, ולאחר מכן להוריד שומן ע"י תהליך
בהתחלה רשמת שבתחילת התהליך הרבה יותר קל לרדת במשקל כי מספיק שמשנים הרגלי אכילה זה כבר נותן תוצאות. אז זה מה שעשיתי. שיניתי הרגלי אכילה וחישבתי פחות או יותר, כמה קלוריות הכנסתי לגוף

נכון, וזה מספיק רק להתחלה כמו שאמרתי.
אחר כך את צריכה לדייק יותר כדי לקבל תוצאות.

ודורון אני בטוחה שאישה תעדיף מבחינה פסיכולוגית קודם לרדת באחוזי שומן ואז להתחיל תהליך של העלאת מסת שריר..גם אם היא תרד בהתחלה טיפה מסת שריר אני בטוחה שהיא תוכל להחזיר אותה בעבודה קשה.
לבנים לרוב אין בעיה לעלות במשקל ובאחוזי שומן ואחר כך בסוף רק לחטב..אבל אצלנו זה אחרת, זה משפיע נפשית וזה לא נותן תמד הרגשה טובה.

חח לא..לכן עושים חיטוב, לא חייב במאזן קלורי שלילי גדול מדי..אירובי, ואימוני כוח.
ואחר כך היא יכולה להתחיל מסה

סבבה.
הבעיה היא שהתהליך שאת ממליצה עליו ארוך יותר.
ירידה במשקל (ירידה במסת שריר וגם שומן), הגעה למשקל הרצוי (לאו דווקא עם אחוז שומן נמוך), תחילת תקופת "מסה", ירידה במסת השומן (באופן בלתי נמנע גם טיפה במסת שריר).
לעומת:
תקופת "מסה", ירידה במסת השומן (כנ"ל).

הסיבה העיקרית היא שיותר קשה (ויותר זמן) להעלות במסת שריר מאשר להוריד במסת שומן.

סבבה.
הבעיה היא שהתהליך שאת ממליצה עליו ארוך יותר.
ירידה במשקל (ירידה במסת שריר וגם שומן), הגעה למשקל הרצוי (לאו דווקא עם אחוז שומן נמוך), תחילת תקופת "מסה", ירידה במסת השומן (באופן בלתי נמנע גם טיפה במסת שריר).
לעומת:
תקופת "מסה", ירידה במסת השומן (כנ"ל).

הסיבה העיקרית היא שיותר קשה (ויותר זמן) להעלות במסת שריר מאשר להוריד במסת שומן.

אני אישית העדפתי להתחיל מחיטוב, להרגיש יותר טוב עם עצמי ולהעלות את הביטחון העצמי..עכשיו אני במסה ואין לי שום בעיה עם תהליך ארוך..חוץ מזה היא אמרה שהמטרה שלה היא לרדת, אם זה באחוזי שומן או במשקל לא משנה..לפי מה שאני מבינה היא רוצה לרדת באחוזי שומן

אני אישית העדפתי להתחיל מחיטוב, להרגיש יותר טוב עם עצמי ולהעלות את הביטחון העצמי..עכשיו אני במסה ואין לי שום בעיה עם תהליך ארוך..חוץ מזה היא
זה

פסיכולוג

שלום ליגל,
למרות שלא ציינת כמויות ופירוט מדוייק, בהערכה גסה יש לך כמות שומן טובה בתפריט (שמן זית, אגוזי מלך) אבל בהחלט לא מספיק חלבון.
מציעה לך לאכול לפחות קוטג אחד (3%) ביום, ולפחות 200 גר חזה עוף
ובנוסף יוגורט או שניים (את לא חייבת להגביל את עצמך ל0% אפילו עדיף 1.5%), או ביצה/שתיים
זה יביא אותך לכמות חלבון טובה.
אלא שכדי לחטב תצטרכי במקביל לקצץ בכמות הפחמימות:
פרי אחד ליום, 4 פרוסות לחם קל ליום, 2 כפות גרנולה או חטיף גרנולה, ובמקום כוס של פחמימה תקצצי לחצי כוס (5 כפות בערך של אורז)
מנקודה זו תמשיכי להקפיד כאשר בכל שבוע שאת לא יורדת במשקל תקצצי עוד כ-70 קלוריות מהפחממות.

חשוב לציין כי למרות שהצלחת לרדת יפה במשקל עד כה, יהיה לך קשה להמשיך בלי להקפיד בצורה מדוייקת יותר על כמויות.
בהצלחה

Back
למעלה תחתית