הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחר טבעוניים

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
האם לבודי מתאמנים שאוכלים דגים בשר גבינות וביצים יש סיכויים גבוהים לפתח מסת שריר יותר גבוהה מטבעוניים?
דיברתי כרגע עם טבעוני, שטוען שלאנשים שאוכלים בשר יש סיכויים גבוהיים לחלות באוסטאופורוזיס,סרטן,תרשת עורקים,מחלות לב ,וסכרת האם זה נכון?
ברור לי שמבחינה מוסרית אני לא אפסיק לאכול בשר אבל זה קצת מפחיד התעמולות שהם עושים עלינו.
אגב הוא גם טוען שהתזונה הטבעונית הולכת לתפוס חזק ובעוד מספר שנים תעשיית הבשר תעלם אט אט מהעולם.
האם יש איזשהו מחקר שטוען שמי שאוכל בשר יהיה חולה מהר יותר מאדם שלא אוכל בשר או שזה סתם חרטא?
כי הם נשמעים משכנעים הטבעוניים האלה!!

הטבעוניים האלה חרטטנים רצח... מן הסתם שמי שיאכל בשר יגדל יותר בגלל החלבון האיכותי בכמות הגבוה.
ומה הקשר בין סכרת לבשר חח? בבשר אין סוכר אז הוא לא משפיע על כמות האינסולין בדם..

בבשר ובמוצרים מן החיי יש הרבה ויטמינים חשובים כגון ויטמינים של B (1,2,3,6,12 ויטמין D ויטמין E
אומגה 3. ועוד ים מינרלים
כל הדברים האלה מחזקים את המערכת החיסונית והגוף מקבל הרבה אנטיאוקסידנטים שמשמידים רדיקלים חופשיים משגורם לסרטן.

טרשת עורקים ומחלות לב זה נטו כמות גדולה מידי של סוכר , שומן וחוסר חלבון בתפריט
אם אתה מקפיד על כמות תקינה של חלבון ושומן, כמות מאוד קטנה של סוכר וכמות תקינה של פחמימות אין לך מה לפחד מי מחלות לב.
חוץ מי זה שיש איזה עוד 2 ויטמינים חוץ מי B12, ועוד איזה מינרלים שלא תמצא באוכל טבעוני...

אין לי כוח עוד לכתוב אבל אם תתחיל להתעניין בנושא הבריאות והאבולוציה אתה תראה שהם טועים

מה אתה בכלל מקשיב לו למה נראה לך שתעשיית הבשר תעלם ? עזוב אותו הדבר היחידי שטבעונים אוכלים זה נבטים,הם התחרפנו מזה אז הם התחילו לאכול לנו את הראש.
@sunshine מחלת לב נוצרת מריבוי של LDL דפוס A אם אני לא טועה שהם מתחמצנים ויוצרים פלאק אני לא זוכר בדיוק אבל אני זוכר שמה שגורם להרבה LDL דפוס A זה אכילה מרובה של פחמימות

@megetron
תראה, יש מלא טיעונים לפה ולשם, בעד ונגד.
בסופו של דבר נראה לי שהמחקרים נגד בשר, האמינים מבינם, נעשו על בשר מעובד. אז אם אתה רוצה ללכת על בטוח תשמור על תזונה כמה שפחות מעובדת.
ולגבי מחלות לב הוכח שכולסטרול גבוה לא יעשה לך נזק, אלא אם כן זה בא בשילוב עם הרבה סוכרים בתזונה.
ולגבי מה שרשמו למעלה, לסוכרת יש עוד גומרים חוץ מאכילה מרובה של פחמימות. סטטיסטית טבעונים סובלים פחות מסוכרת משאר האוכלוסיה אבל קח בחשבון שזה מתקשר להשמנה, וטבעונים רזים יותר אז זה פועל לטובתם.

@יהב
אני טבעונית ואני אובייקטיבית כל עוד יש טיעון שמנומק טוב. אני לא יכולה לטעון עכשיו שטבעונות בריאה יותר מפליאו למשל כי אני לא מכירה מחקר שבאמת הוכיח את זה אז אני גם לא ארשום סתם. אני מבקשת שאם אתה רושם טיעון כלשהו תוכיח אותו.

@megetron
תראה, יש מלא טיעונים לפה ולשם, בעד ונגד.
בסופו של דבר נראה לי שהמחקרים נגד בשר, האמינים מבינם, נעשו על בשר מעובד. אז אם אתה רוצה ללכת על בטוח תשמור על תזונה כמה שפחות מעובדת.
ולגבי מחלות לב הוכח שכולסטרול גבוה לא יעשה לך נזק, אלא אם כן זה בא בשילוב עם הרבה סוכרים בתזונה.
ולגבי מה שרשמו למעלה, לסוכרת יש עוד גומרים חוץ מאכילה מרובה של פחמימות. סטטיסטית טבעונים סובלים פחות מסוכרת משאר האוכלוסיה אבל קח בחשבון שזה מתקשר להשמנה, וטבעונים רזים יותר אז זה פועל לטובתם.

@יהב
אני טבעונית ואני אובייקטיבית כל עוד יש טיעון שמנומק טוב. אני לא יכולה לטעון עכשיו שטבעונות בריאה יותר מפליאו למשל כי אני לא מכירה מחקר שבאמת הוכיח את זה אז אני גם לא ארשום סתם. אני מבקשת שאם אתה רושם טיעון כלשהו תוכיח אותו.
ברור שטבעונים יסבלו פחות מסוכרת,הם נמנעים מרוב המזון המעובד של היום.
אז מה אם בשר מעובד,הוא עדיין פי כמה מונים עדיף על הדברים שאתם אוכלים לא יודע איך לקרוא לזה אפילו,אני לא רוצה להפוך את זה לויכוח פליאו טבעונות.
כנסי ליוטיוב ותכתבי ''האמת על בשר כולסטרול ושומן''

ברור שטבעונים יסבלו פחות מסוכרת,הם נמנעים מרוב המזון המעובד של היום.
אז מה אם בשר מעובד,הוא עדיין פי כמה מונים עדיף על הדברים שאתם אוכלים לא יודע איך לקרוא לזה אפילו,אני לא רוצה להפוך את זה לויכוח פליאו טבעונות.
כנסי ליוטיוב ותכתבי ''האמת על בשר כולסטרול ושומן''
ראיתי את זה כבר. זה עדיין לא הוכיח לי שתזונה עשירה במזונות מן החי עדיפה על תזונה טבעונית. אל תשכח שאפשר להיות טבעוני שאוכל הרבה לחם לבן ודברים מעובדים ואפשר להיות טבעוני שאוכל הרבה ירקות, אגוזים, קטניות, שמן קוקוס... יש הבדל.

בסופו של דבר, שכל אחד יבדוק על עצמו איך הגוף שלו מגיב.

מחלות לב מחוסר חלבון? נשמע שמישהו צריך לדייק או לפרסם מחקר כי זה הפעם הראשונה שאני קורא חרטה הפוכה מ"חלב גורם לאוסטאופרוזיס".. להאמין לאדם קיצוני - באופן כללי לא חכם במיוחד.
לאכול בלי מודעות- לא משנה אם זה בשר מעובד או אפרופו זה חרא..

מחלות לב מחוסר חלבון? נשמע שמישהו צריך לדייק או לפרסם מחקר כי זה הפעם הראשונה שאני קורא חרטה הפוכה מ"חלב גורם לאוסטאופרוזיס".. להאמין לאדם קיצוני - באופן כללי לא חכם במיוחד.
לאכול בלי מודעות- לא משנה אם זה בשר מעובד או אפרופו זה חרא..
LDL - זה ליפופרוטאין באיכות נמוכה (הדבר הזה שמעביר את הכולסטרול בדם)
אם יש לך יותר LDL יש יותר סיכוי שזה יתקע שם ויצור בעיות במערכת הלב, ועכשיו אם הדבר הזה שמוביל את הכולסטרול בדם
עשוי מי חלבון, מי פה אפשר להסיק מסקנה שמי שאוכל יותר חלבון יש לו יותר HDL בגוף, ומי שנגיד אוכל קצת חלבון
אבל הרבה כולסטרול אז הגוף מתקשה ליצור ליפופרוטאינים מי איכות גבוה בגלל כמות קטנה של חלבונים ולכן יש יותר LDL

LDL - זה ליפופרוטאין באיכות נמוכה (הדבר הזה שמעביר את הכולסטרול בדם)
אם יש לך יותר LDL יש יותר סיכוי שזה יתקע שם ויצור בעיות במערכת הלב, ועכשיו אם הדבר הזה שמוביל את הכולסטרול בדם
עשוי מי חלבון, מי פה אפשר להסיק מסקנה שמי שאוכל יותר חלבון יש לו יותר HDL בגוף, ומי שנגיד אוכל קצת חלבון
אבל הרבה כולסטרול אז הגוף מתקשה ליצור ליפופרוטאינים מי איכות גבוה בגלל כמות קטנה של חלבונים ולכן יש יותר LDL
אני לא מבין כלום ממה שאתה אומר,תלמד לדבר עברית.
גם HDL זה ליפופרוטאין. מה הקשר בדיוק ?

@יהב
הניסוח שלו קצת מקשה להבין.. אבל בגדול הוא ניסה להגיד ש HDL וLDL שניהם סוגים של ליפופרוטאין, ההבדל הוא ברמת הצפיפות שלהם... שניהם מורכבים מחלבון+שומנים.
אז הוא טען שאם הגוף לא מקבל מספיק חלבון אז הוא יתקשה לייצר hdl בגלל שהאיכות שלו גבוהה יותר ובמצב כזה ייצר יותר LDL

אני בעיקר שמעתי על ההשפעה של שומן בריא בתזונה על רמת הHDL , לא של חלבון.

זה עדיין לא הוכיח את הטענה שלו "טרשת עורקים ומחלות לב זה נטו כמות גדולה מידי של סוכר , שומן וחוסר חלבון בתפריט"
יכול להיות שזה גורם שתורם להתפתחות המחלה אבל ממש לא הסיבה המרכזית שבגללה לאנשים יש מחלות לב.

@כרישחדרכושר אשמח לקבל מידע ממקור אמין

נתחיל מזה שבילדינג זה לא ספורט בריא.
אפשר לתרץ עד מחר אבל בסופו של דבר כשאתה הופך את התחום לדרך חיים.. אתה תפגע בעצמך .
לגבי הטבעונות.. אין קשר מוכח בין בשר לסוכרת (או שלפחות לא ראיתי עד עכשיו אחד כזה). אם כבר טבעונים אוכלים יותר פחמימות שההסתברות שיהיו מעובדות גבוה יותר, ומשם יש סיכוי לסוכרת.

בכל אופן, אני לא אומר אל תעשה ככה ואל תעשה ככה.. בכל מקרה כולנו נמות, להיות טבעוני ולא משנה אם מצפונית או בריאותית, כשאתה עוסק בספורט זה בהכרח יותר בעייתי.

יש לא מעט אנשים שעוסקים בספורט והם טבעונים, זה תלוי באיזה תחום. למשל יש הרבה רצי מרתון טבעוניים.
ספציפית בתחום הבאדיבילדינג יש הרבה פחות.. לפי דעתי זה אפשרי אבל קשה יותר לגדול במאסה כשאתה טבעוני, וגם בחיטוב נורא בעייתי לבצע דיאטות דלות בפחמימות כי כמעט בכל מקור צמחי לחלבון יש כמויות גדולות של פחמימה... הפתרון הוא להתבסס על שייק חלבון (שזה גם בעייתי)

@יהב
הניסוח שלו קצת מקשה להבין.. אבל בגדול הוא ניסה להגיד ש HDL וLDL שניהם סוגים של ליפופרוטאין, ההבדל הוא ברמת הצפיפות שלהם... שניהם מורכבים מחלבון+שומנים.
אז הוא טען שאם הגוף לא מקבל מספיק חלבון אז הוא יתקשה לייצר hdl בגלל שהאיכות שלו גבוהה יותר ובמצב כזה ייצר יותר LDL

אני בעיקר שמעתי על ההשפעה של שומן בריא בתזונה על רמת הHDL , לא של חלבון.

זה עדיין לא הוכיח את הטענה שלו "טרשת עורקים ומחלות לב זה נטו כמות גדולה מידי של סוכר , שומן וחוסר חלבון בתפריט"
יכול להיות שזה גורם שתורם להתפתחות המחלה אבל ממש לא הסיבה המרכזית שבגללה לאנשים יש מחלות לב.

@כרישחדרכושר אשמח לקבל מידע ממקור אמין
וואו קראתי פוסט ענק על אינסולין והאמת שאני כבר לא זוכר כלום אבל הוא כן הסביר על טרשת עורקים אם אני לא טועה. אני יכול למצוא אותו אבל הוא שעה קריאה ואני מאמין שיש לך דברים יותר טובים לעשות עם החיים.
הסיבה שאני לא אוהב להתווכח עם אנשים מפה היא כי הם מבקשים רפרנסים(ובצדק),ואין לי פשוט כח למצוא.
שאר האנשים סתם טמבלים שלא יעשו כלום עם החיים שלהם לא משנה מה כי זה לא חשוב להם מספיק בשביל לשנות את התזונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית