הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גוש צהוב במזרק בזמן שאיבה

• פותח/ת השרשור Tonyd
  • פורסם בתאריך

Tonyd

משתמש קבוע
1,035
281
נק' מוניטין:
375
1,035
281
לאחר שאיבה לבדיקת דם במזרק זה מה שיצא לי מהישבן.

מה זה?

קבצים מצורפים

• 20150224_132128.jpg
    20150224_132128.jpg
    KB 20.3 · צפיות: 354
יש לך שם מוגלה אחי. אל תזריק לשם עד שיעלם.
אתה יכול ללכת עם זה לרופא לנקז.... לא נראה לי שהבעיה עם החומר.
יש כאלו שדוחפים לגוש כזה מחט ורודה ושואבים הכל עד שנשאר רק דם.... אבל אני לא רופא.
מסכים. רק שלא כדאי לנסות לנקז עם מחט, טיפול אנטיביוטי באמצעות אוגמנטין יספיק במידה ומדובר בזיהום. כמובן שלא להמשיך ולהזריק לאיזור.
במידה והמצב מחמיר (נפיחות מתגברת) יתכן שמדובר במורסה. במקרה כזה נדיר שאנטיביוטיקה תסייע ויש צורך בניקוז בהליך כירורגי על מנת להסירה.
(גילוי נאות: חוויות אישיות מצערות)

• פותח/ת השרשור
כדאי להמתין מעט ולראות מה קורה עם זה או ישר להתחיל עם אוגמנטין?

וכמה זמן היית ממליץ לא להזריק לאותו איזור?

כדאי להמתין מעט ולראות מה קורה עם זה או ישר להתחיל עם אוגמנטין?

וכמה זמן היית ממליץ לא להזריק לאותו איזור?
לרוב זה עובר לבד. אם אין החמרה במצב (כאב, נפיחות גוברת) המתן מספר ימים, אפילו יותר לפני הזרקה נוספת לאיזור.
ניתן לטפל באוגמנטין. מדובר בהתוויה נפוצה למקרה של זיהום, אבל במידה ואין כאב או נפיחות כנראה שעדיף להמתין מעט. כשמזריקים במינונים גבוהים ובתדירות גבוהה האירועים האלה הופכים שכיחים. לא סביר להכניס אנטיביוטיקה בכל פעם.

• פותח/ת השרשור
תודה - הרגעת אותי תום, כבר הייתי בטוח שהולכים להוציא לי נחש מהישבן לפי הסרטון של יניב.

ראית פעם כזה בלייב?זה באמת כזה גדול?

(הכותב זה יניב ריז, אני במיון ומשום מה היוזר הזה היה מחובר)

ניקזתי לעצמי אחד שהיה לי בפנים...
עמדתי מול מראה, הזרקתי לעצמי 5 מ"ג דורמיקום לשריר, אחרי 10 דק' שהתחלתי להיות מטושטש עשיתי לעצמי הרדמה מקומית, ופתחתי עם סכין מנתחים בחתך קטן ,ככה שלא אצטרך לעשות תפרים (יש גבול למוטוריקה עדינה על דורמיקום לשריר) וניקזתי...

בשנה האחרונה כחלק מהכשרת ה-PA כבר ניקזתי מלא כאלה, היה אחד שהצריך 5 תפרים אחרי 0מישהו שהיה לו בגב).

אלו ציסטות שפירות של שומן מסוג SEBUM, שנוצר באופן טבעי בזקיקי שיער.
בסייקל על טסט, גם ייצור ה-SEBUM מוגבר עקב עליה ברמות ה-DHT, ולכן גם עולה משמעותית השכיחות והחומרה של ציסטות אפידרמליות.

זה לא מגלה כמו שנוטים לחשוב, זה בדיוק אותו חומר שיש ב"שחורים" באף.
לבן,מאוד שעוותי,סמיך וכשמופרש בכמויות, אז גם מדיף ריח של כלב שלא שטפו שנתיים.

נערך לאחרונה:
תודה - הרגעת אותי תום, כבר הייתי בטוח שהולכים להוציא לי נחש מהישבן לפי הסרטון של יניב.

אתה תעדיף דווקא שזה יהיה ציסטה ולא מוגלה בישבן.

אם זה היה מוגלה, היית כבר מרגיש בכאב,אדמומיות וחום מקומי.
בדלקת שמייצרת כזאת כמות של מוגלה גם הכאב היה מחמיר מיום ליום, בדומה לצלוליטיס.
בדלקת אם לא היית מטפל, היא בסיכוי טוב היתה גודלת ומחמירה...

דווקא בציסטה אפידרמילית, היא אבחנה שפירה לחלוטין, בלי שום סיבוך או סיכון רפואי.
נטולת כאב, ולרוב מגלים אותה במקרה כי היא מופיעה במקום ויזואלי לעין, או כי מרגישים בלוטה סימטרית ולא מבינים מה זה.

ואז מפנים לאוטרה סאונד רקמות רקות, ושם רואים שזה ציסטה אפידרמלית.

לרוב היא מגיעה לגודל מסוים ומפסיקה לצמוח, עקב הלחץ ההידרוסטטי שיש בתוך השק של הציסטה לבלוטת החלב שמפרישה אותה, ולכן לא מצריכה שום התערבות, אם אין לך רצון אסטטתי להפטר ממנה.

אם זה לא מפריע לך (למעט זה שלא כדאי שתזריק ללחי הזאת יותר, כדי לא לפגוע שוב בציסטה שיכולה להזדהם יותר בקלות מרקמת שריר, בגלל העדר תאי חיסון וזרימת דם טובה בנוזל הציסטי עצמו), זה לא כואב, ולא בולט אסטית, פשוט תשאיר את זה ככה.

עמדתי מול מראה, הזרקתי לעצמי 5 מ"ג דורמיקום לשריר, אחרי 10 דק' שהתחלתי להיות מטושטש עשיתי לעצמי הרדמה מקומית, ופתחתי עם סכין מנתחים בחתך קטן ,ככה שלא אצטרך לעשות תפרים (יש גבול למוטוריקה עדינה על דורמיקום לשריר) וניקזתי...

בשנה האחרונה כחלק מהכשרת ה-PA כבר ניקזתי מלא כאלה, היה אחד שהצריך 5 תפרים אחרי 0מישהו שהיה לו בגב).

בסייקל על טסט, גם ייצור ה-SEBUM מוגבר עקב עליה ברמות ה-DHT, ולכן גם עולה משמעותית השכיחות והחומרה של ציסטות אפידרמליות.

ז
ראית פעם כזה בלייב?זה באמת כזה גדול?

אתה תעדיף דווקא שזה יהיה ציסטה ולא מוגלה בישבן.

אם זה היה מוגלה, היית כבר מרגיש בכאב,אדמומיות וחום מקומי.
בדלקת שמייצרת כזאת כמות של מוגלה גם הכאב היה מחמיר מיום ליום, בדומה לצלוליטיס.
בדלקת אם לא היית מטפל, היא בסיכוי טוב היתה גודלת ומחמירה...

דווקא בציסטה אפידרמילית, היא אבחנה שפירה לחלוטין, בלי שום סיבוך או סיכון רפואי.
נטולת כאב, ולרוב מגלים אותה במקרה כי היא מופיעה במקום ויזואלי לעין, או כי מרגישים בלוטה סימטרית ולא מבינים מה זה.

ואז מפנים לאוטרה סאונד רקמות רקות, ושם רואים שזה ציסטה אפידרמלית.

לרוב היא מגיעה לגודל מסוים ומפסיקה לצמוח, עקב הלחץ ההידרוסטטי שיש בתוך השק של הציסטה לבלוטת החלב שמפרישה אותה, ולכן לא מצריכה שום התערבות, אם אין לך רצון אסטטתי להפטר ממנה.

אם זה לא מפריע לך (למעט זה שלא כדאי שתזריק ללחי הזאת יותר, כדי לא לפגוע שוב בציסטה שיכולה להזדהם יותר בקלות מרקמת שריר, בגלל העדר תאי חיסון וזרימת דם טובה בנוזל הציסטי עצמו), זה לא כואב, ולא בולט אסטית, פשוט תשאיר את זה ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית