הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון תוכנית אחר מחפש תוכנית אימון A,B,C לעלייה במסת שריר

אהוד

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אני מתאמן בחדר כושר שלוש פעמים בשבוע כמספר שנים.החלפתי חדרי כושר בגלל שינויי מיקום והייתי מקבל שם כל שלושה חודשים שינוי תוכנית אימון.המכון הכושר החדש יחסית יש בו שינויי תוכנית אימון אך מכיוון שהוא מכון זול אז רק לנרשמים חדשים התוכנית הראשונה בחינם ואז צריך לשלם.
אף פעם לא הייתי בטוח שזה הדבר הנכון לבנות תוכנית עם מדריך שלא ממזמן סיים לימודים בוינגייט ולכן חשבתי לי או לי קיימת אפליקציה חינמית או אינטרנט בו אוכל לבנות תוכנית אימון ולשנות מידי פעם,משהו שיהיה מפורט כך שאוכל לדעת איזה תרגיל שייך לאיזה חלק בגוף.
חשוב שזה יהיה בעברית מכיוון שהאנגלית שלי במושגים של כושר לא משהו.
תודה לכם.

אתה לא בטוח במדריך אז אתה הולך לאפליקציות חינמיות? מאוד הגיוני
ממליץ לך לעיין בפורטל יש שמה תכניות אימון לדוגמא

לעבור מFBW לABC?

בכל מקרה
תפצל שרירים איך שנראה לך הגיוני ונוח
שריר גדול 12-14
שריר בנוני 10-12 סטים
שריר קטן 8-12 סטים

תכנית לדוגמא (תבנה איך שלך נוח)

DAY A
FLAT BENCH PRESS: 4X8-5
INCLINE DB PRESS: 3X8
FLY WITH CABLE: 4X15,12,10,8
FLY WITH DB: 3X12,10,8
CABLE PUSHDOWN: 4X10
PARALLEL BARS: 4X8

DAY B
DEADLIFT / RACKPULLS: 2X6-5 / 2X8
PULLUPS: 4X8
T-BAR: 4X10
BOR: 4X8
BARBELL BICEP CURL: 4x8
DB BICEP CURL: 4x12,10,8,8
SHRUGS: 3-4X20
FOREARMS - SOMETHING

DAY C
SQUAT: 4X6-5
LEG PRESS: 4X8
QUADS MECHINE: 3X12
LEG CURLS: 3X8
CALEVS - DROPSET
BARBELL SHOLDER PRESS - 3X6
DB SHOLDER PRESS - 4X12,10,8,8
LATERAL RAISES - 3X10
FACEPULLS - DROPSET

Day A at bench aim to 8, don’t get below 5
Day C at quads and hams do superset

נצרף לך משהו שכתבתי על AB

קבצים מצורפים

• AB.docx
    KB 19.7 · צפיות: 226
  • פותח/ת השרשור
יש לי בעיה עם מושגים באנגלית כשמדובר על פיתוח גוף כך שיהיה לי קשה להבין.לגבי תוכניות האימון לדוגמה,אתה ממליץ להתחיל מהראשונה ולאחר מס' חודשים לעבור להבאה וכך הלאה?

שריר גדול 12-14
שריר בנוני 10-12 סטים
שריר קטן 8-12 סטים

דווקא כאן אני חולק עליך, ולדעתי 6-9 סטים לשריר קטן יספיקו ושריר גדול 12-16 סטים.
שריר בינוני..? אתה מתכוון לכתפיים?

דווקא כאן אני חולק עליך, ולדעתי 6-9 סטים לשריר קטן יספיקו ושריר גדול 12-16 סטים.
שריר בינוני..? אתה מתכוון לכתפיים?
שריר בינוני זה כתפיים
הסטים תלויים בפזם שלך בתכניות ובאיך שאתה מרגיש, מסכים ש12 זה קצת יותר מידי לשריר קטן

שריר בינוני זה כתפיים
הסטים תלויים בפזם שלך בתכניות ובאיך שאתה מרגיש, מסכים ש12 זה קצת יותר מידי לשריר קטן
לא הייתי מתייחס לפז"מ כמדד.
איך שאתה מרגיש = התאוששות?
אם כן, אז מסכים 😃

שריר בינוני זה כתפיים
חייב לחלוק עליך פה, כתפיים זה שריר קטן, אם כבר תאומים וחזה הם שרירים "בינוניים" מבחינת גודל אנטומי. ולא רק שכתפיים זה שריר קטן, היכולת להעמיס בו הרבה משקל ברוב התרגילים הם סיכון רציני לפציעה, ואל תיקח לחיצת כתפיים לדוגמא כי זה באמת תרגיל מיוחד, הכתף מסובבת החוצה, תחילת התנועה מגיעה קצת מקדימה ולכן היכולת להפצע בתרגיל הזה נמוכה בהרבה ביחס להרחקת כתף או חתירה בעמידה.
לכן לכתפיים נותנים את אותו כמות סטים כמו לידיים. אלא אם כן אתה עובד בתכנית כוח ללא תרגילים פשוטים ואז אין תרגילים לידיים בכלל.

מעניין. אם יש תרגיל כתפיים אחד שאף פעם לא הציק לי הרי הוא הרחקת כתף.
עדיף שאני לא יתחיל לספר לך עם כמה מתאמנים אני עובד בגלל פציעה מהתרגיל הזה. אני אישית כמה חודשים שיכמתי את את מייצבי הכתף בגלל הרחקות כתף ביחד עם פיזיוטרפיסט שעזר לי, והאימון כתפיים שלי היום בנוי מפרס ועוד תרגילים למייצבי הכתף אך ורק בגלל שהעמסתי יותר מידי בתרגיל הרחקת כתף כנגד משקולות יד.
לכן, הוא לא תרגיל כזה תמים והוא מאוד מועד לפציעות במיוחד בטווח שמעל 80 מעלות בכתף.

הוא לא תרגיל כזה תמים
אני לא בא לחלוק עליך, רק סיפרתי את הנסיון שלי. כל תרגיל כתפיים שניסיתי עשה לי צרות במועד זה או אחר ודווקא זה ידידותי כלפי. אולי משהו במבנה האנטומי של הכתף שלי מתאים אליו יותר (יוני זרחי מראה, מדי פעם, עד כמה האנטומיה של המפרקים יכולה להיות שונה מאדם לאדם).

• פותח/ת השרשור
וואו,הדיון פה הוא מעניין וחשוב אבל קצת הלכתי לאיבוד ולא קיבלתי תשובה לשאלה שלי.אולי לא הייתי ברור?
אז אני מדבר על זה: http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/
ללכת לפי זה?להתחיל מהתוכנית הראשונה גם אם אני מתאמן מס' שנים,זה המקום היחידי בפורום בו יש תוכניות אימון מוכנות ככה שלא אצטרך לשבור את הראש בלהבין מה בא אחרי מה?

וואו,הדיון פה הוא מעניין וחשוב אבל קצת הלכתי לאיבוד ולא קיבלתי תשובה לשאלה שלי.אולי לא הייתי ברור?
אז אני מדבר על זה: http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/
ללכת לפי זה?להתחיל מהתוכנית הראשונה גם אם אני מתאמן מס' שנים,זה המקום היחידי בפורום בו יש תוכניות אימון מוכנות ככה שלא אצטרך לשבור את הראש בלהבין מה בא אחרי מה?
אתה צריך קודם כל להציב יעדים, להבין מה המטרות וכמה אתה מוכן להשקיע.
מהי הרמה שלך כעת?
האם אתה עובד על תרגילים מורכבים?

עדיף שאני לא יתחיל לספר לך עם כמה מתאמנים אני עובד בגלל פציעה מהתרגיל הזה. אני אישית כמה חודשים שיכמתי את את מייצבי הכתף בגלל הרחקות כתף ביחד עם פיזיוטרפיסט שעזר לי, והאימון כתפיים שלי היום בנוי מפרס ועוד תרגילים למייצבי הכתף אך ורק בגלל שהעמסתי יותר מידי בתרגיל הרחקת כתף כנגד משקולות יד.
לכן, הוא לא תרגיל כזה תמים והוא מאוד מועד לפציעות במיוחד בטווח שמעל 80 מעלות בכתף.

תןכל לפרט את התרגילים אתה עושה למייצבי הכתף וכתחליף לאיזה תרגיל הם?

אולי משהו במבנה האנטומי של הכתף שלי מתאים אליו יותר
אמרת את הדבר הכי חשוב ואתה צודק, מבנה הכתף יכול להיות מאוד שונה מאדם לאדם, אורך העצמות המתחברות הקורקויד והאקרומיון, מרחקן אחת מהשניה, עצם הבריח והשכמה שמקבלות מבנה אנטומי קצת שונה מאדם לאדם יכולות להשפיע על פציעות כתף. בקיצור בלאגן לפזיוטרפיסטים לא נכנס להם לעבודה.

תןכל לפרט את התרגילים אתה עושה למייצבי הכתף וכתחליף לאיזה תרגיל הם?
מייצבי הכתף מורכבים מארבע שרירים, שאחריים לרוב על רוטציות בכתף, ואחד מהם שנקרא סופרספינטוס (העל קוצי בעברית) שאחראי גם על הרחקת כתף בזווית בין 0 ל-30 מעלות בכתף.
אז מבחינת תרגילים אפשר לעבוד עם הפולי או עם משקולת יד בשכיבה, אני ינסה להסביר חלק מהתרגילים בכתב:
1. למסובבי הכתף פנימה - בעמידה אתה מחזיק את הפולי ועושה את התנועה של ההורדת ידיים בדיוק כשמרפק צמוד אליך
2. למסובבי הכתף החוצה - מבצע את אותה התנועה רק הפוך
3. הסופרספינטוס - כדי לחזק אותו תנועת ההרחקת כתף הקלאסית לא מספיק טובה מהסיבה שההתנגדות המקסימלית נמצאת בזווית של 90 מעלות בכתף. אנחנו רוצים שההתנגדות המקסימלית תהיה בין 0 ל-30 מעלות כדי שבאמת נחזק אותו, לכן אפשר לבצע הרחקת כתף בשכיבה על הצד או בעזרת פולי תחתון בעמידה.
* חשוב לציין טרס מינור שהוא אחד ממסובבי הכתף החוצה מתחזק גם בעבודה ממוקדת על הכתף האחורית, ולרוב לא עובדים ממוקד על הכתף האחורית אז לחיזוק הטרס מינור, התרגילים לכתף אחורית יהיו טובים.

קודם כל תודה על הפירוט, רק אתה יכול לשלוח בבקשה הדגמה להרחקה בשכיבה על הצד ובפולי תחתון?

נערך לאחרונה:
אתה יכול לשלוח בבקשה הדגמה להרחקה בשכיבה על הצד ובפולי תחתון?
צירפתי תמונה של הרחקת כתף כנגד פולי תחתון, תרגיל מאוד טוב לחיזוק הסופרספינטוס - לא חייבים לבצע אותו בטווח תנועה מלא, אפשר לעבוד עד 30 מעלות בכתף.

קבצים מצורפים

• 1992014201552.jpg
    1992014201552.jpg
    KB 24.3 · צפיות: 155
צירפתי תמונה של הרחקת כתף כנגד פולי תחתון, תרגיל מאוד טוב לחיזוק הסופרספינטוס - לא חייבים לבצע אותו בטווח תנועה מלא, אפשר לעבוד עד 30 מעלות בכתף.
איך זה דונה מהרחקה רגילה לצדדים? מעניין אותי לדעת לא בקטע של זילזול
ויש לך תמונה של ההרחקה על הספסל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית