הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח ב SS

• פותח/ת השרשור סוס
  • פורסם בתאריך

סוס

משתמש מתחיל
101
12
נק' מוניטין:
12
101
12
אני התחלתי תכנית SS ,אבל יש לי בתכנית מתח ואני עושה RM 3 משקל גוף.
השאלה שלי היא:
לעשות 3XMAX
או לעשות 3X5 (גרביטיון)
מה יותר מומלץ לי?

לדעתי, וכל עוד לא ראיתי הסבר מניח את הדעת שיאמר אחרת,
אתה יכול בהחלט לעבוד עם גרביטרון ו/ואו בפולי עליון לתקופה מסוימת, עד שתהיה חזק מספיק
ל 5RM במתח לפחות

על סמך מה אתה קובע את זה? (אני נותן לך פטור מלינקים הפעם 😃)

בדרך כלל הבעיה בכשל היא העומס שזה יוצר על מערכת העצבים , בדרך כל במתח המשקל שאתה עובד איתו לא מספיק כבד כדי לגרום לעומס רציני (בניגוד לסקוואט או דדליפט ) .
בדרך כלל עובדים לכשלבמספר גבוה של חזרות (או ההפך שאתה לא מספיק חזק לעשות מספיק חזרות לבד ) , אם תגיד לי שאתה עובד סטים של חמישיות זה סיפור אחר .

אתה יכול בהחלט לעבוד עם גרביטרון ו/ואו בפולי עליון לתקופה מסוימת, עד שתהיה חזק מספיק
ל 5RM במתח לפחות

אל תשכח לשים רצועות שהאחיזה לא תגביל אותך .
עדיף כבר לעשות מתח בקפיצה , עם גומיות או שמישהוא מחזיק לך תרגליים .
ויש עוד הרבה אלתורים שעדיפים על המכשירים האלה .

ל 5RM במתח לפחות

זה ממש לא יעיל, וסביר להניח שתשאר בגרביטרון עד היום שתמות, כי לא יהיה לך 5 מתח מזה אף פעם. זו המכונה הכי מיותרת בעולם. היא כל כך גרועה שהיא מאפשרת לך לעשות תנועה לא דומה אפילו קצת למתח (או מקבילים) ולא להפעיל את השרירים הנדרשים לכך.

בדרך כלל הבעיה בכשל היא העומס שזה יוצר על מערכת העצבים , בדרך כל במתח המשקל שאתה עובד איתו לא מספיק כבד כדי לגרום לעומס רציני (בניגוד לסקוואט או דדליפט ) .
בדרך כלל עובדים לכשלבמספר גבוה של חזרות (או ההפך שאתה לא מספיק חזק לעשות מספיק חזרות לבד ) , אם תגיד לי שאתה עובד סטים של חמישיות זה סיפור אחר .

המשפט השני שלך מקובל עלי. הראשון לא כל כך.
מעבר לעובדה הברורה ששום תרגיל לא יוצר עומס (אם משווים אותו לסקוואט עמוק), מתח מצליח לייצר אצלי די הרבה עומס

כשאין למתאמן כמות מכובדת של חזרות במתח, איזו דרך יש לו לשפר את זה חוץ מלעשות הכי הרבה מתח שהוא יכול? אז זה יוצר עומס, אין מה לעשות. כשל זה לא האויב של המדינה.

זה ממש לא יעיל, וסביר להניח שתשאר בגרביטרון עד היום שתמות, כי לא יהיה לך 5 מתח מזה אף פעם. זו המכונה הכי מיותרת בעולם. היא כל כך גרועה שהיא מאפשרת לך לעשות תנועה לא דומה אפילו קצת למתח (או מקבילים) ולא להפעיל את השרירים הנדרשים לכך.

נתקלתי בעבר בכל מיני וורסיות של גרביטרון. ואני לא מסכים איתך.
מצד שני, אתה אחראי ההארדקור כאן, כך שאתה בסה"כ מבצע את עבודתך 😃

אתה לא חייב להסכים. אשמח אם תראה לי את כמות האנשים שאתה מכיר שפיתחו יכולת לעשות 5 חזרות מתח (או אפילו חזרה אחת) בעזרת גרביטרון בלבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית