דיון קריאטין

מאיר

מושעה
223
16
נק' מוניטין:
16
223
16
בסד
כמה דברים ששמעתי כבר כמה פעמים וקצת קשה לי איתם: אם תשתמש בקריאטין מעבר 8-10 שבועות הגוף מתחיל לפתח תלות ואז מקטין את הייצור של הגוף האומנם?? שילוב של קריאטין עם קופאין פוגע אחד בשני- אתזה במקרה קראתי.ישנם הרבה פורמולות שמשלבות בניהם אז איך זה אפשרי??
ואחרון חביב שילוב קריאטין בחיטוב לא מועיל גם נגרר בסייקל מתקופת המסה??

הגוף ממשיך לייצר קריאטין כל הזמן, בלי קשר לאם מתספים בקריאטין בנפרד מהצד. הייצור לא נפגע או פוחת עקב כך, וגם לא כאשר מפסיקים

הסיבה שאומרים את זה, זה כי קריאטין יכול לגרום לך להיות יותר נוזלי, אבל הוא יעזור לך לשמור יותר על משקלי העבודה שלך בחיטוב, וכתוצאה מכך על מסת שריר, כך שזה כן מועיל. ואם יפריע לך שאתה נראה יותר נוזלי אז אפשר לעשות הפסקה לקראת סוף החיטוב. למרות שאני לא בטוח לגבי המראה הנוזלי בכלל, ממה שאני יודע קריאטין גורם לספיחת מים לשרירים דווקא.

גם אני קראתי על העניין הזה שקריאטין וקפאין לא משתלבים טוב, אבל זה לא הוכח באופן גורף.
בקשר לקריאטין בחיטוב - כדאי כל עוד אתה צורך פחמימה עם הקריאטין. אם אתה בדל פחמימה, תוותר על הקריאטין.

כל שבוע מישהו מביא שטות חדשה על קריאטין.🤦‍♂️
מניסיון שלי עם זה תוסף מדהים, התוסף שנותן הכי הרבה תוצאות.
אני מציע לך לבדוק את זה על עצמך וגלות בעצמך, בקשר לכל השטויות עם קפאין, זאת שטות גמורה. כמו שאמרו למעלה בכל פריוורקאוט יש קריאטין, והגוף לא יפסיק בגלל שאתה מתסף תהיה בטוח.

ממה שאני יודע קריאטין גורם לספיחת מים לשרירים דווקא
קראתי על מקרים שהקריאטין היה סופח מים במעיים ולחלק מהאנשים היו שלשולים.
אז הם היו עוברים לקריאטין HCL

הייתה על זה הרצאה בבית ספר לרפואה באחת האוניברסיטאות והמרצה אמר שהקראטין, כמו הניקוטין, גורם להפסקת הייצור העצמי של הגוף כאשר לוקחים אותו מהצד. כלומר כמו בסיגריות. הגוף שלנו מייצר ניקוטין בעצמו, אך כשמתחילים לעשן מכניסים כמויות גדולות יותר מהניקוטין דרך הסיגריה. הגוף מתרגל לכמויות האלה ומפסיק את הייצור בעצמו. כך גם בקראטין לפי מה שהוסבר. כנראה רק הפקטור של ההתמכרות לא קיים פה.
עוד מה שהוא הסביר זה שקראטין זה בעצם ספיחת מים לשריר. לכן צריך לשתות המון מים כשלוקחים כי אם לא זה יגרום לך להתכווצויות בבטן והתייבשות. כשאתה מפסיק לקחת אז בעצם כל הספיחה יורדת, אתה נשאר עם הנטו עבודה ועם הכח שהעלת.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שבוע טוב! מה שאני אוהב פה בפורום זה שיש הרבה חברה שאין להם ידע בגרוש ודווקא אלה קופצים ועונים שטויות לא מוכחות ופוסלים בשניה אנשים עם הרבה ידע רק מהתגובות פה רואים שיש כמה וכמה דעות ומחקרים הכי קל זה לקפוץ העיקר שישמעו את דעתך וראיתי אתזה בצורה חוזרת בכמה נושאים בדכ מאותם חברה לא מחפש להיות ילדותי ולריב אז לא אזכיר שמות והמבין יבין!! אשמח שחברה שקראו מחקרים וחקרו קצת יגיבו.תודה

שבוע טוב! מה שאני אוהב פה בפורום זה שיש הרבה חברה שאין להם ידע בגרוש ודווקא אלה קופצים ועונים שטויות לא מוכחות ופוסלים בשניה אנשים עם הרבה ידע רק מהתגובות פה רואים שיש כמה וכמה דעות ומחקרים הכי קל זה לקפוץ העיקר שישמעו את דעתך וראיתי אתזה בצורה חוזרת בכמה נושאים בדכ מאותם חברה לא מחפש להיות ילדותי ולריב אז לא אזכיר שמות והמבין יבין!! אשמח שחברה שקראו מחקרים וחקרו קצת יגיבו.תודה

אני עדיין ממתין לרפרנס כלשהו בנושא שילוב הקריאטין עם הקפאין וההשפעה השלילית שנגזרת מכך.

• פותח/ת השרשור
אשמח למקור אחר אם ישלך...🤩
אני מבין שכל הנושאים הקודמים שקראתי בנושא הזה שהיו בקירוב לשאלותי התשובות שנענו היו או בדיה או ששמעו ממישהו אחר ונלחמו עלזה כי נראה להם הגיוני.. אשמח אם אחד מהרציניים פה יענה לי השאלות- לא בושה להגיד לא יודע:wallbash:

הייתה על זה הרצאה בבית ספר לרפואה באחת האוניברסיטאות והמרצה אמר שהקראטין, כמו הניקוטין, גורם להפסקת הייצור העצמי של הגוף כאשר לוקחים אותו מהצד. כלומר כמו בסיגריות. הגוף שלנו מייצר ניקוטין בעצמו, אך כשמתחילים לעשן מכניסים כמויות גדולות יותר מהניקוטין דרך הסיגריה. הגוף מתרגל לכמויות האלה ומפסיק את הייצור בעצמו. כך גם בקראטין לפי מה שהוסבר. כנראה רק הפקטור של ההתמכרות לא קיים פה.
עוד מה שהוא הסביר זה שקראטין זה בעצם ספיחת מים לשריר. לכן צריך לשתות המון מים כשלוקחים כי אם לא זה יגרום לך להתכווצויות בבטן והתייבשות. כשאתה מפסיק לקחת אז בעצם כל הספיחה יורדת, אתה נשאר עם הנטו עבודה ועם הכח שהעלת.

הוכחה לזה שהגוף מפסיק לייצר ?

אשמח למקור אחר אם ישלך...🤩
אני מבין שכל הנושאים הקודמים שקראתי בנושא הזה שהיו בקירוב לשאלותי התשובות שנענו היו או בדיה או ששמעו ממישהו אחר ונלחמו עלזה כי נראה להם הגיוני.. אשמח אם אחד מהרציניים פה יענה לי השאלות- לא בושה להגיד לא יודע:wallbash:

לא רואים מה הרפרנס בישראלבודי. בכל מקרה יש פה 2 מחקרים אקדמאים לגבי הבטיחות של קראטין והאפקטיביות שלו באירובי

https://books.google.co.il/books?id...#v=onepage&q=creatine negative effect&f=false

https://books.google.co.il/books?id...wAQ#v=onepage&q=creatine disadvantage&f=false

הקישורים מכוונים ישירות לעמודים הרלוונטים

• פותח/ת השרשור
מורן הייתי בטוח שלך תיהיה איזו תשובה

מורן הייתי בטוח שלך תיהיה איזו תשובה
היי מאיר,
להבא צטט אותי על מנת שאראה את זה בהתראות 😃

קראתי את המאמר של ישראלבודי, אך לא מצאתי אמירה שמחזקת את הטענה לפיה שימוש טווח ארוך בקריאטין פוגע בייצור העצמי של הגוף.

מה שכן,
אנסה לחפש מאמרים עדכניים בנושא במידה ויש.

• פותח/ת השרשור
היי מאיר,
להבא צטט אותי על מנת שאראה את זה בהתראות 😃

קראתי את המאמר של ישראלבודי, אך לא מצאתי אמירה שמחזקת את הטענה לפיה שימוש טווח ארוך בקריאטין פוגע בייצור העצמי של הגוף.

מה שכן,
אנסה לחפש מאמרים עדכניים בנושא במידה ויש.

יש חלק שכתוב בו גורמים שמפריעים לקריאטין בסימן ה1. אשמח לתגובות לשאר השאלות

שילוב של קריאטין עם קופאין פוגע אחד בשני- אתזה במקרה קראתי.ישנם הרבה פורמולות שמשלבות בניהם אז איך זה אפשרי??
מחקר שמצאתי בנושא:
http://easacademy.org/research-news...ntation-on-intermittent-high-intensity-sprint

מסקנה: שילוב של קפאין+קריאטין ביחד לקפאין+פלסביו אכן נותן תוצאות טובות יותר מבחינת אימוני הספרינטים וגם מבחינת ריכוז גבוה יותר. (המחקר התבסס על אימוני ספרינטים לצורך העניין)
אך כמו כן, השילוב של השניים מייצר ללא ספק עומס כבד יותר על מערכת הלב וכלי הדם.

כמו כן,
מאמרים שונים שמצאתי באינטרנט (לא מחקרים) מדברים על אי הסכנה שבשימוש המשולב, אך כן שתייה מרובה יותר של מים והימנעות מצריכת יתר של קפאין כדי לא להגיע למצב של שלשולים.

קריאטין בחיטוב יועיל מהסיבה שההתאוששות החיטוב היא קשה יותר מפאת מחסור בגליקוגן והגירעון הקלורי, וקריאטין יעזור לך בהתאוששות בין האימונים.
כמו כן, יעזור לך לשמר את משקלי העבודה באימוני כח בפרט.

Back
למעלה תחתית