הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קריאטין

קריאטין בחיטוב יועיל מהסיבה שההתאוששות החיטוב היא קשה יותר מפאת מחסור בגליקוגן והגירעון הקלורי, וקריאטין יעזור לך בהתאוששות בין האימונים.

אשמח להסבר בנושא. בשורה התחתונה, קריאטין עוזר לתא לחדש את מאגרי הATP שלו(ע"י העברת הפוספט לADP והפיכתו לATP), כך שיש לו תרומה ברורה להפקת אנרגיה לכיווץ השריר. מכאן והלאה לא ברור לי איך הוא מסייע בהתאוששות והחלמת השרירים לאחר אימון.

עריכה:
@Moran Weissman תתייחס אלי:97:🤬🤬🤬🤬

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מחקר שמצאתי בנושא:
http://easacademy.org/research-news...ntation-on-intermittent-high-intensity-sprint

מסקנה: שילוב של קפאין+קריאטין ביחד לקפאין+פלסביו אכן נותן תוצאות טובות יותר מבחינת אימוני הספרינטים וגם מבחינת ריכוז גבוה יותר. (המחקר התבסס על אימוני ספרינטים לצורך העניין)
אך כמו כן, השילוב של השניים מייצר ללא ספק עומס כבד יותר על מערכת הלב וכלי הדם.

כמו כן,
מאמרים שונים שמצאתי באינטרנט (לא מחקרים) מדברים על אי הסכנה שבשימוש המשולב, אך כן שתייה מרובה יותר של מים והימנעות מצריכת יתר של קפאין כדי לא להגיע למצב של שלשולים.

קריאטין בחיטוב יועיל מהסיבה שההתאוששות החיטוב היא קשה יותר מפאת מחסור בגליקוגן והגירעון הקלורי, וקריאטין יעזור לך בהתאוששות בין האימונים.
כמו כן, יעזור לך לשמר את משקלי העבודה באימוני כח בפרט.
מה עם זה שאם אתה משתמש בתקופה שעולה על10 הגוף מפתח תלות מסויימת ומקטין את הייצור במיוחד לאחר השימוש?
עריכה:10 שבועות

מה עם זה שאם אתה משתמש בתקופה שעולה על10 הגוף מפתח תלות מסויימת ומקטין את הייצור במיוחד לאחר השימוש?
עריכה:10 שבועות
לא מצאתי מחקר עדכני בנושא ואני נמנע בשימוש של מאמרים מאתרי ספורט ופיתוח גוף למיניהם.

כשאמצא אשלח לך את הממצאים.
למיטב ידיעתי הגוף אינו מפסיק לייצר את הקריאטין לאחר השימוש אך צריך מחקר שמוכיח זאת.

חח מצטער שכחתי להגיב לך

אשמח להסבר בנושא. בשורה התחתונה, קריאטין עוזר לתא לחדש את מאגרי הATP שלו(ע"י העברת הפוספט לADP והפיכתו לATP), כך שיש לו תרומה ברורה להפקת אנרגיה לכיווץ השריר. מכאן והלאה לא ברור לי איך הוא מסייע בהתאוששות והחלמת השרירים לאחר אימון.

Resting phosphocreatine (PCr) increased in type I and II fibers. Changes in PCr before exercise bouts 1 and 2 in type II fibers were positively correlated with changes in PCr degradation during exercise in this fiber type and changes in total work production. The results suggest that improvements in performance were mediated via improved ATP resynthesis as a consequence of increased PCr availability in type II fibers.

רפרנס:
http://ajpendo.physiology.org/content/271/1/E31.short

חח מצטער שכחתי להגיב לך

Resting phosphocreatine (PCr) increased in type I and II fibers. Changes in PCr before exercise bouts 1 and 2 in type II fibers were positively correlated with changes in PCr degradation during exercise in this fiber type and changes in total work production. The results suggest that improvements in performance were mediated via improved ATP resynthesis as a consequence of increased PCr availability in type II fibers.

רפרנס:
http://ajpendo.physiology.org/content/271/1/E31.short

סלח לי אם לא הבנתי נכון, אבל הציטוט שהבאת תומך בטענה שלי ולא רלוונטי להתאוששות לאחר האימון.

סלח לי אם לא הבנתי נכון, אבל הציטוט שהבאת תומך בטענה שלי ולא רלוונטי להתאוששות לאחר האימון.

נושא המחקר הוא השפעת הקריאטין הן על הביצועים וכנגזרת על התאוששות השרירים. לא כך?
Creatine ingestion favorably affects performance and muscle metabolism during maximal exercise in humans

אולי אני זה שטעה כאן.
בהחלט יכול להיות

נושא המחקר הוא השפעת הקריאטין הן על הביצועים וכנגזרת על התאוששות השרירים. לא כך?
Creatine ingestion favorably affects performance and muscle metabolism during maximal exercise in humans

אולי אני זה שטעה כאן.
בהחלט יכול להיות

לפי הבנתי מדובר על התאוששות בזמן האימון ובין סטים, ולא בהתאוששות לטווח הארוך מסיום האימון ועד לאימון הבא.

לפי הבנתי מדובר על התאוששות בזמן האימון ובין סטים, ולא בהתאוששות לטווח הארוך מסיום האימון ועד לאימון הבא.
ייתכן שזה יותר ריאלי ונכון מהתאוששות בין האימונים, ואולי הטעיתי בניפוח יעילות המוצר לטווח הארוך (בהקשר ההתאוששות)

@SweetBamba
אתה יכול לעזור כאן? 😃

ייתכן שזה יותר ריאלי ונכון מהתאוששות בין האימונים, ואולי הטעיתי בניפוח יעילות המוצר לטווח הארוך (בהקשר ההתאוששות)

@SweetBamba
אתה יכול לעזור כאן? 😃
כן,פותח הפוסט קיבל אזהרה כי זה לא FXP ו"קריאטין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" זו לא כותרת

כן,פותח הפוסט קיבל אזהרה כי זה לא FXP ו"קריאטין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" זו לא כותרת
אחלה. מה לגבי השאלה מדוע ישנה דעה רווחת שקריאטין(!!!!!!!!) מסייע בהתאוששות לאחר אימונים?

• פותח/ת השרשור
כן,פותח הפוסט קיבל אזהרה כי זה לא FXP ו"קריאטין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" זו לא כותרת- אשמח להבין מה כתבת כי אתה לגמרי לא מובן..

כן,פותח הפוסט קיבל אזהרה כי זה לא FXP ו"קריאטין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" זו לא כותרת- אשמח להבין מה כתבת כי אתה לגמרי לא מובן..
שריבוי סימני הקריאה בכותרת האשכול הייתה מיותרת ומעט אינפנטילית כיאה לרמה של פורום העונה לשם FXP.
אל תיקח את זה אישית, רק תירגמתי לך את הכוונות 😃

יש הרבה אנשים שאומרים דברים מגוונים שלעיתים סותרים אחד את השני. הרבה אנשים יגידו לך שזה שטות ושהגוף לא מפתח בזה תלות בכלל אבל אני אגיד לך מהניסיון שלי: הייתה תקופה ארוכה שלקחתי קריאטין מונוהידראט ללא הפקה ולאחר שהפסקתי לאחר כמה זמן הייתה לי חולשה מטורפת בגוף למשך איזה שבועיים (פחות תוצאות מלפני לקיחת הקיראטין) ולאחר מכן זה הסתדר. אני מניח שמה שקרה זה שבשבועיים האלה היה חסר לגוף שלי קריאטין והוא לא ייצר בעצמו כי הוא היה רגיל לקבל את זה מהאבקה... אחרי השבועיים האלה המצב חזר לקדמותו (אך כמובן עם פחות מסה שהייתה תלויה באופן ישיר בקריאטין יש האומרים שזה נוזלים בעיקר).

נערך לאחרונה:
יש הרבה אנשים שאומרים דברים מגוונים שלעיתים סותרים אחד את השני. הרבה אנשים יגידו לך שזה שתות ושהגוף לא מפתח בזה תלות בכלל אבל אני אגיד לך מהניסיון שלי: הייתה תקופה ארוכה שלקחתי קריאטין מונוהידראט ללא הפקה ולאחר שהפסקתי לאחר כמה זמן הייתה לי חולשה מטורפת בגוף למשך איזה שבועיים (פחות תוצאות מלפני לקיחת הקיראטין) ולאחר מכן זה הסתדר. אני מניח שמה שקרה זה שבשבועיים האלה היה חסר לגוף שלי קריאטין והוא לא ייצר בעצמו כי הוא היה רגיל לקבל את זה מהאבקה... אחרי השבועיים האלה המצב חזר לקדמותו (אך כמובן עם פחות מסה שהייתה תלויה באופן ישיר בקריאטין יש האומרים שזה נוזלים בעיקר).
טענה הגיונית.
קרה לי גם בעבר הרחוק יותר.
לגביי הירידה במסה, כפי שאמרת מדובר בנוזלים.
לפעמים זה גם נמדד בס"מ שלם בבייספס (השריר שרובנו מודדים באופן יותר עקבי) 🤣

הייתה תקופה ארוכה שלקחתי קריאטין מונוהידראט ללא הפקה ולאחר שהפסקתי לאחר כמה זמן הייתה לי חולשה מטורפת בגוף למשך איזה שבועיים (פחות תוצאות מלפני לקיחת הקיראטין) ולאחר מכן זה הסתדר. אני מניח שמה שקרה זה שבשבועיים האלה היה חסר לגוף שלי קריאטין והוא לא ייצר בעצמו כי הוא היה רגיל לקבל את זה מהאבקה...
או שפשוט בגלל שהיה לגוף שלך פחות קריאטין, כי הגוף מייצר מן הסתם פחות ממה שאתה מקבל מהאבקה (אחרת בשביל מה לתסף) אז הרגשת את זה כי לא היית רגיל

טענה הגיונית.
קרה לי גם בעבר הרחוק יותר.
לגביי הירידה במסה, כפי שאמרת מדובר בנוזלים.
לפעמים זה גם נמדד בס"מ שלם בבייספס (השריר שרובנו מודדים באופן יותר עקבי) 🤣

הירידה הישירה מתסכלתת חח אתה פתאום נהיה קטן יותר משמעותית (לפחות בעין) וכמו שאמרת גם במדידות 🙁
או שפשוט בגלל שהיה לגוף שלך פחות קריאטין, כי הגוף מייצר מן הסתם פחות ממה שאתה מקבל מהאבקה (אחרת בשביל מה לתסף) אז הרגשת את זה כי לא היית רגיל
לא הבנת.. הגוף היה יותר חלש מהמצב שהיה לפני התחלת הצריכה של הקריאטין. באופן אובייקטיבי- בדקתי את היכולת של הגוף ובכל דבר שעשיתי הרגשתי חולשה מטורפת והשוואתי למצב שלי לפני שהתחלתי לקחת קריאטין. לעומת התקופה שלקחתי את הקריאטין אין בכלל מה להשוות, הבדל שמיים וארץ.

לא הבנת.. הגוף היה יותר חלש מהמצב שהיה לפני התחלת הצריכה של הקריאטין. באופן אובייקטיבי- בדקתי את היכולת של הגוף ובכל דבר שעשיתי הרגשתי חולשה מטורפת והשוואתי למצב שלי לפני שהתחלתי לקחת קריאטין. לעומת התקופה שלקחתי את הקריאטין אין בכלל מה להשוות, הבדל שמיים וארץ.
אלא אם כן לא התחזקת בכלל בתקופה שבה כן לקחת קריאטין, זה לא נשמע הגיוני.

לא הבנת.. הגוף היה יותר חלש מהמצב שהיה לפני התחלת הצריכה של הקריאטין.
אוקיי אז באמת לא הבנתי את הכוונה.. טוב יכול להיות שיש משהו בזה, קשה להתווכח עם ניסיון אישי. אבל בסוף כן חזר לך הכוח, כלומר גם אם ייצור הקריאטין נפסק לך לכמה שבועות, זה לא משהו תמידי וחזר לעצמו

לפני 4 שנים אני זוכר שהייתה לי שריטה בראש שכשאני לוקח קריאטין אני מצליח ללחוץ 70 ק"ג ל 6 חזרות.
ותמיד אחרי שסיימתי לקחת קריאטין ו-"ניקיתי" את הגוף, ירדתי ל 60-65 בלחץ. משום מה זה באמת הגביל אותי.

לך תדע אם פסיכולוגי או לא.

ובלי קשר שהייתי ליצן שלא ידע להתאמן.

• אהבתי
Reactions: LDK
Back
למעלה תחתית