הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קריאטין

בסד
כמה דברים ששמעתי כבר כמה פעמים וקצת קשה לי איתם: אם תשתמש בקריאטין מעבר 8-10 שבועות הגוף מתחיל לפתח תלות ואז מקטין את הייצור של הגוף האומנם?? שילוב של קריאטין עם קופאין פוגע אחד בשני- אתזה במקרה קראתי.ישנם הרבה פורמולות שמשלבות בניהם אז איך זה אפשרי??
ואחרון חביב שילוב קריאטין בחיטוב לא מועיל גם נגרר בסייקל מתקופת המסה??

1. תיסוף קריאטין לא יגרום לגוף להפסיק לייצר קריאטין בעצמו. 2 אנשים בפוסט הגיבו שחוו חולשה לאחר הפסקת הצריכה אך זה התאזן לאחר תקופה קצרה. אישיץ הפסקתי לקחת בתקופות שונות ולא חוויתי השפעה ניכרת.
2. שילוב של קריאטין וקפאין לא פוגע אחד בשני, אין לכך שום בסיס מלבד השערה שהחומציות בקפה פוגעת בקריאטין, אבל זה לא נכון.
3. קריאטין גורם לספיחת נוזלים ועלול להטעות בזמן חיטוב ולגרום לתחושה של אחוזי שומן גבוהים ממה שהן בפועל. מעבר לכך אין בעיה לקחת קריאטין, להיפך, הוא יעזור בשימור משקלי עבודה וכיוצא מכך גם על מסת שריר.
4. אתה מבין שאתה ספאמר כשהיית חייב לבדוק מה שאל פותח השרשור אחרי שהגבת בו כמה עמודים ברצף.

• פותח/ת השרשור
4. אתה מבין שאתה ספאמר כשהיית חייב לבדוק מה שאל פותח השרשור אחרי שהגבת בו כמה עמודים ברצף
למרות שאהבו את מה שרשמת אשמח גם אני להבין כנראה שאני לא דובר את השפה!

• פותח/ת השרשור
אז כנראה שלא פניתי אלייך.לא חוזר בי יש את אותם חברה שמדברים בלי בלי ביסוס ומוציאים הרבה שטויות חושב שזה הוכח באשכול..

טענה הגיונית.
קרה לי גם בעבר הרחוק יותר.
לגביי הירידה במסה, כפי שאמרת מדובר בנוזלים.
לפעמים זה גם נמדד בס"מ שלם בבייספס (השריר שרובנו מודדים באופן יותר עקבי) 🤣

אז אם יורד כל האוויר שמפסיקים לקחת, וצריך להפסיק לקחת כדי לא לפגוע בגוף בטווח הארוך, אז מה שווה התוסף הזה תכלס?

אז אם יורד כל האוויר שמפסיקים לקחת, וצריך להפסיק לקחת כדי לא לפגוע בגוף בטווח הארוך, אז מה שווה התוסף הזה תכלס?

כי ההתקדמות שצברת בזמן שהיה לך אוויר נשמרת. וחוץ מזה, לא מפסיקים לקחת:lol:

התוסף עוזר לך להיות חזק יותר, וגם אם לאחר "התנזרות" נחלשת קצת.. אתה עדיין יותר חזק ממה שיכלת להיות ללא התיסוף בקריאטין.

@Moshe נשמח להארה או "פתיחת עיניים" בנושא

מפסיקים כדי שהגוף לא יצור בזה תלות ויפסיק לייצר בעצמו
פעם באמת חשבו כך, אבל כבר לפני כמה שנים הגיעו למסקנה שאין צורך לעשות הפוגות. הגוף אמנם מקטין את הייצור כל עוד יש אספקה עודפת ממקורות חיצוניים, אבל כשמפסיקים לתסף והרמות בגוף יורדות הוא מתחיל לייצר מחדש בלי תלות בשאלה כמה זמן היה פס הייצור הזה מושבת. עדיין יש מי שממליץ לעשות הפסקות מדי פעם, אבל זה מתוך חשש כללי כלשהו לגבי אפשרות של איזשהו נזק לא מוגדר שעלול להגרם מהצריכ, מאחר ומדובר בכמות גבוהה של תוסף.

לצערי אין לי קישור שמראה את זה, אתה יכול לסמוך על הזכרון הלא-מי-יודע-כמה שלי או לחפש בעצמך. אגב, כאן יש מאמר די מקיף על קריאטין (בעיקר עבור אתלטים), בעברית..

עריכה: מה שכן, אל תשכחו לשתות הרבה! יכול להיות שחלק מהשמועות על נזק כלייתי קשורות לפגיעה במאזן הנוזלים בגוף עקב הספיחה המוגברת של מים לשריר (זה ניחוש שלי, לא מבוסס על כלום).

נערך לאחרונה:
התוסף עוזר לך להיות חזק יותר, וגם אם לאחר "התנזרות" נחלשת קצת.. אתה עדיין יותר חזק ממה שיכלת להיות ללא התיסוף בקריאטין.

אגב מדברים על חזק יותר..יש במכון כאלה שבשייקר חלבון שותים מין נוזל כזה ורוד..מה זה?

אגב מדברים על חזק יותר..יש במכון כאלה שבשייקר חלבון שותים מין נוזל כזה ורוד..מה זה?
אולי סוכר ענבים או משקה עם BCAA שאמור למנוע מהשרירים שלהם מלחדול להתקיים באמצע האימון.
😵

ואולי סתם משהו מתוק.

הרבה אבקות. נראה לי כבר יותר קל להשתיל ריבועי סיליקון אצל המנתח :aloof-and-bored002:

Back
למעלה תחתית