הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רעב מאוד בזמן אימון

• פותח/ת השרשור Mike96
  • פורסם בתאריך

Mike96

משתמש קבוע
1,251
163
נק' מוניטין:
4,678
1,251
163
שלוחה של אס"א ת"א בבת ים
טוב אז ככה קצת רקע....
אני מתאמן הץבהרמת משקולות אולימפיות כבר 5 שנים ונכון לעכשיו אני ספורטאי בצבא, ובחודש חודשיים האחרונים אני מרגיש בזמן אימון בערך שעה וחצי מתחילת האימון רעב כבד שמפריע לי. יהיום נשברתי לא יכולתי להמשך להתאמן מרוב שהבטן כאבה מרעב וחשבתי לחפש קצת עזרה.
הארוחת צהריים שלי היא ב 12 אני אוכל ארוחה יפה יחסית שכוללת בערך 40 גרם חלבון 70-80 גרם פחמימה ו 10-20 גרם שומן וניסיתי כמה דברים... ניסיתי פרי כמה דקות לפני האימון לא עזר ואז ניסיתי חטיף חלבון שעה לפני האימון לא עזר ( שחכתי לציין שאעי מגיע לאימון בין שלוש וחצי לארבע). יש למישהו רעיונות מה לעשות כדי שמצד אחד אני לא ארגיש כבד מדי בזמן אימון ( שזה משהו שמאוד הפריע לי אז אני מנסה להימנע מזה) ולהישאר " מתודלק" עד 7 בערב.
אשמח לכל עזרה שתבוא

ה"הנמקה" כמו שאני זוכר אותה היא שעיכול השומן איטי ויגזול משאבים (בעיקר זרימת דם) מהשרירים אל הקיבה והמעי. עד כמה זה משמעותי? הניחוש שלי הוא שזה לא משמעותי בכלל כל עוד מדובר על איזה חטיף ולא על ארוחה שלמה. בכל אופן, לא ייגרם שום אסון מניסוי.
כשהייתי בילדר זה היה ההסבר בגדול.
רק יותר לכיוון של "אחי לפני פחמימה זה אימון ואוי ואבוי אם תאכל שומן אחרי כי זה פוגע בספיגה של חלבון מהיר).

לגבי הלפני זה פשוט היה "חייב פחמימה לפני,כי שומן מתפרק לאט ולא תפיק אנרגיה זמינה".

אם אתה אוכל ב12 ומתאמן ב7 אין לך מה לצפות להרגשה של שובע.
אתה רעב כי בשעה 12 אתה יוצר ספייק של אינסולין והוא כמובן גם מביא אחרי צניחה רצינית.
תחלק את הארוחות שלך על כל היום כשהמרווח לא עולה על 3 שעות, גג 4 במקרה הכי גרוע ועדיף להמנע מזה

לא, כמו שאתה אמרת "קראתי"
האימרה שלי לא שווה כלום ללא רפרנס שיגבה אותה, והיא גם לא חשובה לי מספיק כדי שאמצא מאמר שיגבה אותי.
לכן, אם אין לך משהו שמגבה את מה שאמרת אפשר להחשיב את זה כדעתך האישית בלבד. וזכותך לחשוב ככה.

• פותח/ת השרשור
אז הוספתי פחמימה מורכבת בסמוך יותר לאימון בערך שעה שעתיים ומיד שירדתי מהאוטובוס אכלתי בננה וזה השאיר אותי שבע עד תום האימון.
תודה רבה על העזרה והדיון המעניין שהיה פה 😁

ה"הנמקה" כמו שאני זוכר אותה היא שעיכול השומן איטי ויגזול משאבים (בעיקר זרימת דם) מהשרירים אל הקיבה והמעי. עד כמה זה משמעותי? הניחוש שלי הוא שזה לא משמעותי בכלל כל עוד מדובר על איזה חטיף ולא על ארוחה שלמה. בכל אופן, לא ייגרם שום אסון מניסוי.
נשמע כמו חרטא בפיתה עם זעתר שומני.

נשמע כמו חרטא בפיתה עם זעתר שומני.
בתיאבון.
בכל אופן, מי שאוכל משהו זריז לפני האימון במטרה לקבל אנרגיה זמינה באמת צריך לאכול משהו שמתעכל מהר ולא שומן. זה רלוונטי יותר לאימונים אירוביים, הייתי אפילו אומר ששני תמרים, למשל, הם pre workout מצויין לאימון אירובי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית