הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המשפחה של הבחור שנפטר מצריכת יתר של קפאין תובעת את אמאזון ב-$25,000

בקפה רגיל יש כ-100 מ״ג קפאין לכפית שזה 5 גרם קפה. אתה צריך לשתות 175 גרם קפה במכה כדי לקבל 3.5 גרם קפאין - יש סיכוי טוב יותר שתחנק מהקפה עצמו לפני שתמות מהרעלת קפאין.
יש לך מושג כמה מהקפאין משתחרר לנוזל וכמה מתרכז למטה ב"בוץ"? (קפה שחור כמובן)

• פותח/ת השרשור
סימוכין? המון זמן חיפשתי ולא הצלחתי למצוא. ובאיזה קפה בדיוק מדובר?
בכל קפה שנמצא בקופסה אטומה בישראל מכיל כ 100 מ״ג קפאין לכפית. תשלח אימייל לחברה או שתתקשר ותקבל את אותה התשובה. גם בפרסומת של נס קפה או קפה שחור בטלויזיה זה נכתב באותיות קטנות (הפרסומת שקפה משפר ביצועים ספורטיביים. לא בטוח אם זה עדיין משודר).

• פותח/ת השרשור
יש לך מושג כמה מהקפאין משתחרר לנוזל וכמה מתרכז למטה ב"בוץ"? (קפה שחור כמובן)
שם רוב הקפאין נשאר למטה ונדבק לכוס לכן תצטרך מנ כפולה כדי לקבל 100 מ״ג קפאין (משמע כ-2 כפיות שיביא לך כנראה קצת יותר מ 100 מ״ג וקשה לשלוט על כך).

אז אתם אומרים לי בעצם שכוס קפה (נס) עם שתיים קפה זה קרוב ל200mg קפאין? קצת קשה לקלוט את זה, חשבתי שהערכים נמוכים בהרבה אחרת למה אנשים קונים טבליות קפאין? (אלה ששותים ממילא קפה כמובן)

אז אתם אומרים לי בעצם שכוס קפה (נס) עם שתיים קפה זה קרוב ל200mg קפאין? קצת קשה לקלוט את זה, חשבתי שהערכים נמוכים בהרבה אחרת למה אנשים קונים טבליות קפאין? (אלה ששותים ממילא קפה כמובן)
ספציפית עלי אני יכול להגיד שכדורי קפאין לא משפיעים מי יודע מה..
מעדיף קפה שחור חזק

דרך אגב, זה ציטוט מהאתר של קפה "עילית":
"מנת קפה טורקי ויותר במשקל נקי של כ-6 גרם מכילה בממוצע 130 מ"ג קפאין, בדומה למנת קפה טורקי עלית באותו המשקל."

• פותח/ת השרשור
ספציפית עלי אני יכול להגיד שכדורי קפאין לא משפיעים מי יודע מה..
מעדיף קפה שחור חזק

דרך אגב, זה ציטוט מהאתר של קפה "עילית":
"מנת קפה טורקי ויותר במשקל נקי של כ-6 גרם מכילה בממוצע 130 מ"ג קפאין, בדומה למנת קפה טורקי עלית באותו המשקל."
השאלה האם זה כולל שתייה/אכילה של מה שנשאר למטה או לא.

כן אבל בקפה יש עוד מרכיבים חוץ מקפאין וקשה יותר לשמור על המינון ככה שאף פעם לא באמת תדע אם אתה משווה 200 מ״ג קפאין מקפה ל 200 מ״ג כדור קפאין. סה״כ הם דומים, אם כי יש את אלו שיטענו קפאין מרוכז בטבליות משפיע עליהם טוב יותר - מניח שזה עניין של רגישות לקפאין (מבחינת רצפטורים) ו/או מטבוליזם כללי של שאר המרכיבים בקפה יחד עם קפאין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית