הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרווירון בפרוטוקול TRT?

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
הוצאתי עכשיו פרווירון מבית מרקחת. פעם ראשונה שאני משתמש בו אז מתוך סקרנות קראתי את העלון לצרכן.
כתוב שהפעילות הרפואית היא "טיפול בחסר אנדרוגני או באי פוריות בגברים הקשורים בהיפוגונדיזם ראשוני או שניוני".
אני מניח שזה המצב הרפואי שאני נמצא בו, נוכח העובדה שאני תחת TRT. רציתי לדעת אם נהוג לשלב פרווירון בפרוטוקול TRT, לבד או יחד עם טסט?

מתחת ל1.5 גרם טסט בחודש לא יודע מה תרוויח מהפרווירון, למעט אולי שיפור קל בחשק המיני.
במינונים יותר רצינים, כבר תהנה מהאפיניות שלו ל-5 אלפא רדוקטאז, שימיר טסט ל-DHT על חשבון אסטרוגן.

תרופה די נחמדה, לא רעילה מידי, ויש לה כמה בונוסים קטנטנים בכל מיני סיקלים.

אגב, בנושא זה,
קראתי בפורום שגברים שמטופלים בTRT לא זקוקים לPCT
אני יוצא מנקודת הנחה שלא מעט מהגברים האלה כן מייצרים טסט באופן עצמאי, רק בכמות קטנה שמצריכה תוסף חיצוני.
הגברים האלה לא צריכים שם תרופה במקביל לשימור יכולות הייצור הקיימת שלהם? לשימור פוריות?
גבר שמטופל בTRT מקבל רק מרשם לטסט וזהו?

• פותח/ת השרשור
מתחת ל1.5 גרם טסט בחודש לא יודע מה תרוויח מהפרווירון, למעט אולי שיפור קל בחשק המיני
לא עיניין של מה בכך. אני כרגע משלב סיאליס במירשם מאורולוג, לא זול. אם פרווירון יכול להביא לשיפור מהאספקט הזה זה מצויין.
תרופה די נחמדה, לא רעילה מידי, ויש לה כמה בונוסים קטנטנים בכל מיני סיקלים
רכשתי אותה על מנת לשלבה כאנטי אסטרוגן בסייקל של טסט ודקה.

לא עיניין של מה בכך. אני כרגע משלב סיאליס במירשם מאורולוג, לא זול. אם פרווירון יכול להביא לשיפור מהאספקט הזה זה מצויין.

סיאליס עובד במנגנון שונה לחלוטין.

כל גבר יתפקד טוב יותר על סיאליס/ויאגרה/לויטרה, ולכן התרופה נהפכה מתרופה לטיפול בבעיות זקפה, לתרופה לשיפור ביצועים די לגיטימית, ו-95% מרופאי המשפחה ירשמו לך סיאליס לפי בקשתך בלבד, בלי שתצטרך להסביר למה אתה רוצה.

התפקוד המיני על פרווירון יהיה הרבה יותר נתון לשינוי, הן על מי שזה בכלל ישפיע על החשק, במיוחד בצורה שבה זה יתבטא (הזקפה תהיה אמנם תדירה יותר/חזקה יותר, אך אין מה להשוות לזקפה "עמידה" שנגרמת מכל פיפס כמו סיאליס).

כתוספת זה תמיד נחמד, רק קח בחשבון כשגם כשזה משפיע, החוויה תהיה עליה בחשק המיני (מה שאין בסיאליס), וחיזוק של תדירות ומשך הזקפה (חלש משמעותית ממה שתשיג בסיאליס).

פרווירון הוא תוספת אנדרוגנית משמעותית מאוד. מעין תוספת dht ללא צורך בהמרה כפי שמתרחשת עבור הטסט.
קח בחשבון שמרבית הסיכונים ב-trt קשורים באותה המרה ל-dht כגון BPH, קידום תהליכים סרטניים מסויימים (בעיקר זה הקשור בבלוטת הערמונית), התקרחות ועוד תופעות אנדרוגניות.
ההיבט האנטי-אסטרוגני הוא זה הקשור בכל נגזרות ה-DHT כמעט מסופרדרול ועד פרימו הוא אינו עוצמתי במיוחד.

אגב, בנושא זה,
קראתי בפורום שגברים שמטופלים בTRT לא זקוקים לPCT
אני יוצא מנקודת הנחה שלא מעט מהגברים האלה כן מייצרים טסט באופן עצמאי, רק בכמות קטנה שמצריכה תוסף חיצוני.
הגברים האלה לא צריכים שם תרופה במקביל לשימור יכולות הייצור הקיימת שלהם? לשימור פוריות?
גבר שמטופל בTRT מקבל רק מרשם לטסט וזהו?

TRT רפואי נועד להביא אותך לרמות נורמליות ולא סופראפיזיולוגיות של טסט בדם.
לכן תחת 100-200 מ"ג אננטט בשבועים, אתה לא תשבית ציר, או לפחות אם תחלק נכון את תדירות הזריקות.
ולכן גם לא תצטרך PCT.

אבל כל זה קורה על הנייר, בפועל קל מאוד במיוחד בהתחלה או עם התקדמות הגיל, שמינון הזריקה "חזק" מידי עבור הרמות הרגילות, ואז כן מתקבלת השבת ציר.

לכן תופעות הלוואי של מתן טסטוסטרון אקסוגני טיפולי הן:
אטרופיה של האשכים, ירידה בפורויות עקב העדר ייצור נאות של FSH וירידה ברמות הטסט התוך אשכיות בגלל ירידה ברמות ה-LH הטבעיות.

TRT במונחי פיתוח גוף מדבר על רמות ספוראפיזיולוגיות של 250 מ"ג בשבוע, שזה מינון משבית ציר שמחייב PCT.
כן יש ספרות שמראה שלא צריך PCT מלא עם כלומיד ונולבה, אלא יתכן ורק פרגניל מדורג לחודש יהיה מספיק טוב עד שרמות האסטרוגן ישככו, והציר יחזור לבד.

אבל עדין ההמלצה היא לא לקחת סיכון, וכל השבתת ציר, קלה ככל שתהיה, כן לבצע פרוטוקול PCT של פרגניל+נולבה וכלומיד.

• פותח/ת השרשור
ההיבט האנטי-אסטרוגני הוא זה הקשור בכל נגזרות ה-DHT כמעט מסופרדרול ועד פרימו הוא אינו עוצמתי במיוחד
התייעצתי פה לפני שלקחתי פרווירון. תחילה רציתי לשלב נולבה במינון 10 מג, אך נאמר לי שבמינון הטסט שאני כרגע לוקח (625 מג) זה מיותר (כאמור בעבר בכל סייקל הייתי משלב 10 מג נולבה, אך מינוני הטסט היו משולשים). אם המטרה הבלעדית שלי בשילוב הפרווירון (75 מג) היא כאנטי אסטרוגן, האם להמשיך לקחת או להפסיק ולעבור לנולבה?

התייעצתי פה לפני שלקחתי פרווירון. תחילה רציתי לשלב נולבה במינון 10 מג, אך נאמר לי שבמינון הטסט שאני כרגע לוקח (625 מג) זה מיותר (כאמור בעבר בכל סייקל הייתי משלב 10 מג נולבה, אך מינוני הטסט היו משולשים). אם המטרה הבלעדית שלי בשילוב הפרווירון (75 מג) היא כאנטי אסטרוגן, האם להמשיך לקחת או להפסיק ולעבור לנולבה?
עדיף להמשיך בפרווירון במינון זה, הוא יעיל, וגם נותן משהו שאין בנולבה, וזה שחרור טסט מ-SHGB.

למה אתה צריך מרשם מאורולוג לסיאליס?
רופא משפחה גם יכול לרשום...

עדיף להמשיך בפרווירון במינון זה, הוא יעיל, וגם נותן משהו שאין בנולבה, וזה שחרור טסט מ-SHGB.
מסכים. הייתי בכל זאת בוחן אם הטסט לא מעניק מספיק מהאפקט האנדרוגני הרצוי ובכל אופן, לא תמיד יש לחשוש מפעילות אסטרוגנית, אבל בסה"כ @mars באמת התיש בשאלות בנושא 😉 ולכן אין טעם להחליף/לשנות.

• פותח/ת השרשור
@mars באמת התיש בשאלות בנושא 😉 ולכן אין טעם להחליף/לשנות
my-bad.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית