הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב גב בסקוואט

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז כפי שחלקכם אולי זוכרים, יש לי טריגר פוינט בגב, כנראה טרפז תחתון אבל לא בטוח.

בכל מקרה, בזמן האחרון הכאבים התגברו יחסית, והיום באימון, בסקוואט, היה לי כאב גב מעצבן כל הזמן שהוא היחידי שהקשה עליי, חוץ מזה המשקל היה לי יחסית קל.
בגלל הכאב פשוט סבלתי בכל חזרה.

אני מניח שהכאב נבע מההתמודדות של הגב עם כל המשקל שעליו אבל מה שמוזר הוא שלמרות שהכנסתי אוויר עמוק מאוד עדיין הכאב היה וכאילו הבטן לא עזרה ולא לקחה חלק מהכאב.

אז בקיצור, מה אפשר לעשות כדי גם להקל עליי בסקוואט וגם להקל עליי בחיי היומיום ?
תודה לעוזרים.

קודם כל, לא להתאמן על כאב.
אח"כ, לעבור עם מדריך מקצועי על הטכניקה. אם אין בעיה, כדאי להגיע לבדיקה בפיזיותרפיה ולראות מה מוצאים. יכול להיות שיש חוסר איזון שצריך לתקן או עומס מקומי שפשוט צריך לשחרר.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, לא להתאמן על כאב.
אח"כ, לעבור עם מדריך מקצועי על הטכניקה. אם אין בעיה, כדאי להגיע לבדיקה בפיזיותרפיה ולראות מה מוצאים. יכול להיות שיש חוסר איזון שצריך לתקן או עומס מקומי שפשוט צריך לשחרר.

הטכניקה זאת לא הבעייה, זה בטוח, המון מדריכים שהיו ועברו וראו אותי מסקביט אמרו שהטכניקה שלי טובה, מבחינת טכניקה אין בעיה.
לא להתאמן על כאב? אז מה אני אמור לעשות? לשבת בבית כמה זמן שאצטרך עד שזה יעבור? זה יכול לקחת גם כמה חודשים ואני לא מתכוון לשבת בבית בלי לעשות כלום כמה חודשים, הייתה תקופה של שבועיים שוויתרתי על אימונים בגלל הכאב ואכן זה קצת הקל, אבל עדיין הכאב היה חזק מאוד.
פיזיותרפיה זה בעייה, כשזה מגיע לקופת חולים זה לחכות כמה חודשים עד חצי שנה.
כשזה מגיע לפיזיותרפיסטים פרטיים זה מתחיל רק בסביבות ה 200 ש״ח לטיפול, ואת האמת, אין לי כסף לבזבז על טיפול שאני אפילו לא יודע אם הוא יעזור לי או לא.
האמת, כבר היה לי טיפול אצל מטפלת בשיאצו, כוסות רוח, דיקור וכו׳ ( היא עשתה לי שיאצו וכוסות רוח ) ואת האמת, זה כן הקל עליי, אבל לא על הנקודה עצמה שבה יש את הכאב.

כמה אנשים שמבינים ( ביניהם המטפלת ) הסתכלו לי על האזור, נגעו קצת, ניסו לבחון וגם הם אמרו שכנראה יש תפיסה חזקה ושהם אפילו מרגישים את זה, אבל עדיין שום דבר עד עכשיו לא עזר, לא הטיפול, לא פואם רולרים למיניהם, לא בנגיי ( שהתוועדתי שהוא לא עוזר ושאני צריך לקנו וולטרן ), לא כריות חימום, לא כל דבר שניסיתי, פשוט לא, אני לא בטוח אם האיזור נפוח או לא, נראה לי שלא או שאולי הוא ממש טיפה נפוח, מה שאני כן בטוח זה שהוא כואב ומאוד.

איפה קראת שרשמתי לשבת בבית ולא להתאמן?
אמרתי שלא כדאי להתאמן על כאב מכיוון שצריך לתת לרקמה הזדמנות להחלים וכדי שזה יקרה צריך להיות עליה כמה שפחות עומס.
כל דבר שלא גורם לכאב (בזמן האימון וגם יום למחרת), אפשר להמשיך רגיל.

לגביי טיפולים - לפיזיותרפיה של קופ"ח יש בד"כ זמן המתנה של מספר שבועות ולא כמה חודשים. קופות החולים מפנות גם למרפאות פרטיות שאצלן זמני ההמתנה קצרים יותר וכדאי לבדוק את זה.
טיפול פרטי אכן עולה משמעותית יותר והדבר בא לידי ביטוי בזמינות (והרבה פעמים גם באיכות) הטיפול.
אם אתה רוצה להוציא על זה כסף או לא זה עניין שלך.. כל אחד וסדרי העדיפויות שלו. אם הבעיה לא בוערת, חכה לתור בקופ"ח.

• פותח/ת השרשור
איפה קראת שרשמתי לשבת בבית ולא להתאמן?
אמרתי שלא כדאי להתאמן על כאב מכיוון שצריך לתת לרקמה הזדמנות להחלים וכדי שזה יקרה צריך להיות עליה כמה שפחות עומס.
כל דבר שלא גורם לכאב (בזמן האימון וגם יום למחרת), אפשר להמשיך רגיל.

לגביי טיפולים - לפיזיותרפיה של קופ"ח יש בד"כ זמן המתנה של מספר שבועות ולא כמה חודשים. קופות החולים מפנות גם למרפאות פרטיות שאצלן זמני ההמתנה קצרים יותר וכדאי לבדוק את זה.
טיפול פרטי אכן עולה משמעותית יותר והדבר בא לידי ביטוי בזמינות (והרבה פעמים גם באיכות) הטיפול.
אם אתה רוצה להוציא על זה כסף או לא זה עניין שלך.. כל אחד וסדרי העדיפויות שלו. אם הבעיה לא בוערת, חכה לתור בקופ"ח.
אוקיי, אזמין תור, אבל חייבים קודם תור לאוטופד נכון?
בכל מקרה, עד עכשיו לא כאב לי מהסקוואט וזאת הייתה פעם ראשונה שכואב לי ממנו בגב, יש מה לעשות כדי שלא יכאב בסקוואט ? כיוון שזה התרגיל היחידי שלי לרגליים.

• פותח/ת השרשור
היום התאמנתי שוב, עדיין כאב הגב, אבל שמתי לב שאפילו עם סקוואט משקל גוף יש את הכאב בתנאי שאני מבליט חזה החוצה.
הקטע המוזר הוא שהכאב קורה רק אם אני מביא את עצמי למצב כמו של חתירה ( לא בטוח אם פשיטה או כפיפה ) יש את הכאב, וכשאני מביא את עצמי למצב של החתירה עצמה יש את שיא הכאב ( כשאני כאילו מושך את המוט אליי ).

אז בקיצור, השילוב של הירידה לסקוואט ושל החזה בחוץ גורם לכאב.

נ.ב. הכנתי לעצמי בבית peanut ( אני מניח שאתה יודע, אך בכל זאת, שני כדורי טניס מודבקים ביחד באיזולירבנד ), ועד שיהיה לי תור לאורתופד ולאחר מכן לפיזיותרפיה, יקח זמן ואני רוצה לנצל את ה peanut בינתיים בשביל להקל עליי.
חוץ מלהתגלגל עליו ( כמו פואם רולר ) לאורך הזוקפים, יש עוד משהו שאני יכול לעשות איתו בשביל להקל עליי ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית