הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה סקוואט

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
היי אני מעלה שוב סרטון טכניקה של סקוואט כי העלתי משקל ואני מפחד שהטכניקה שלי נפגמת

העומק קצת נפגע כי זה השיא של המשקל שאי פעם עשיתי אבל אני די בטוח ששברתי מקביל בכל החזרות

אם יש משהו שאפשר לתקן אשמח לשמוע
תודה מראש

2 דברים ששמתי לב אליהם-

אתה לא שובר מקביל, ואתה צריך לפתוח יותר את הברכיים לצדדים כדי לרדת יותר עמוק לבור.
האחיזה שלך לא טובה, אתה יוצר עומס רב על המפרק והמרפק בצורה הזאת.
אתה צריך להוציא את הבוהן מחוץ למוט, וליישר את האמה עם המפרק.

נדמה לי שגם שהברכיים שלך גולשות קדימה.

אני לא מכיר אותך אבל זה נראה לי כאילו תנועה של לואו באר תהיה יותר טבעית לך. ממה ששמתי לב אצל מתאמנים היי באר מתאים יותר לאנשים עם גמישות טובה יותר ברגליים כי בהיי באר צריך לרדת עמוק יותר מהאשר בלואו באר ואתה ספציפית מאבד שיווי משקל ובגלל זה הברכיים שלך גולשות כמו שמורן אמר.
אני לא סופר מקצוען בסקוואט אז אל תיקח את המילים שלי כמובן מאליו אבל אני ממליץ לך לתת נסיון לטכניקת לואו באר כי לדעתי אתה תסתדר איתה יותר טוב ותעלה יותר משקלים.

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר אותך אבל זה נראה לי כאילו תנועה של לואו באר תהיה יותר טבעית לך. ממה ששמתי לב אצל מתאמנים היי באר מתאים יותר לאנשים עם גמישות טובה יותר ברגליים כי בהיי באר צריך לרדת עמוק יותר מהאשר בלואו באר ואתה ספציפית מאבד שיווי משקל ובגלל זה הברכיים שלך גולשות כמו שמורן אמר.
אני לא סופר מקצוען בסקוואט אז אל תיקח את המילים שלי כמובן מאליו אבל אני ממליץ לך לתת נסיון לטכניקת לואו באר כי לדעתי אתה תסתדר איתה יותר טוב ותעלה יותר משקלים.

אני לא רוצה לעשות לואו בר מפני שהעומס על הגב תחתון שם יותר גדול ואני מפחד מאוד מפציעה שעלולה להזיק לי בהתקבלות ליחידה מובחרת בצבא

אני לא רוצה לעשות לואו בר מפני שהעומס על הגב תחתון שם יותר גדול ואני מפחד מאוד מפציעה שעלולה להזיק לי בהתקבלות ליחידה מובחרת בצבא
למה אתה חושב שהעומס ב LB על הגב התחתון גדול יותר?

ובהיי באר העומס על הברכיים גדול יותר.
זה לא כזה משמעותי. תעבוד נכון ולא תיפצע.
התנועה שלך מובלת יותר מדי מהברך. אתה צריך לרדת יותר אחורה ולמטה, לא רק למטה. אתה כמעט עולה על קצות האצבעות.

זה ממש לא נכון. בביצוע נכון של LOW BAR לא יהיה לחץ על הגב התחתון. אם כבר להפך לדעתי בהיי באר יש יותר פוטנציאל לעקם את הגב בחלק התחתון של התנועה כי אתה אמור לרדת יותר עמוק

• פותח/ת השרשור
2 דברים ששמתי לב אליהם-

אתה לא שובר מקביל, ואתה צריך לפתוח יותר את הברכיים לצדדים כדי לרדת יותר עמוק לבור.
האחיזה שלך לא טובה, אתה יוצר עומס רב על המפרק והמרפק בצורה הזאת.
אתה צריך להוציא את הבוהן מחוץ למוט, וליישר את האמה עם המפרק.

נדמה לי שגם שהברכיים שלך גולשות קדימה.

ובהיי באר העומס על הברכיים גדול יותר.
זה לא כזה משמעותי. תעבוד נכון ולא תיפצע.
התנועה שלך מובלת יותר מדי מהברך. אתה צריך לרדת יותר אחורה ולמטה, לא רק למטה. אתה כמעט עולה על קצות האצבעות.

ניסיתי לתקן כל מה שאמרתם חוץ מהשינוי לlb שהחלטתי לפחות כרגע להישאר עם הhb

אשמח לחוות דעת

אתה עדיין לא שובר מקביל, ואתה אמור לרדת יותר עמוק מזה ב HB.
כמו כן, הברכיים שלך גולשות קדימה.
בעניין האחיזה שלך - לא שינית אותה. אתה עדיין יוצר לחץ רק על המפרקים והאמות.

שים לב-

hqdefault.jpg

Squat1.jpg

• פותח/ת השרשור
אתה עדיין לא שובר מקביל, ואתה אמור לרדת יותר עמוק מזה ב HB.
כמו כן, הברכיים שלך גולשות קדימה.
בעניין האחיזה שלך - לא שינית אותה. אתה עדיין יוצר לחץ רק על המפרקים והאמות.

שים לב-

hqdefault.jpg

Squat1.jpg

אה חשבתי שאמרת שהאגודל צריך להיות איפה שאני שם את כל שאר האצבעות

ובקשר לשבירת מקביל אני ראיתי את הסרטון בערך 4 פעמים וכל פעם עצרתי אותו בבור ובכל הירידות (אולי למעט האחרונה) עברתי את המקביל

אה חשבתי שאמרת שהאגודל צריך להיות איפה שאני שם את כל שאר האצבעות

ובקשר לשבירת מקביל אני ראיתי את הסרטון בערך 4 פעמים וכל פעם עצרתי אותו בבור ובכל הירידות (אולי למעט האחרונה) עברתי את המקביל
המפרק שלך צריך להיות בקו ישר עם האמה, שלא יהיה לחץ מיותר על הידיים.

בקשר לשבירת מקביל זה נכון, טעות שלי.
הסתכלתי שוב ואתה עובר אותו בחלק מהחזרות, אבל ב HB או לפחות כשעובדים ב HB אז יש ירידה עמוקה יותר ודגש גדול יותר על הקוואדס.

לרוב ב LB מספיק לשבור מקביל במס' ס"מ וזהו.

• פותח/ת השרשור
המפרק שלך צריך להיות בקו ישר עם האמה, שלא יהיה לחץ מיותר על הידיים.

בקשר לשבירת מקביל זה נכון, טעות שלי.
הסתכלתי שוב ואתה עובר אותו בחלק מהחזרות, אבל ב HB או לפחות כשעובדים ב HB אז יש ירידה עמוקה יותר ודגש גדול יותר על הקוואדס.

לרוב ב LB מספיק לשבור מקביל במס' ס"מ וזהו.

סבבה אני אנסה בפעם הבאה לרדת יותר
בקשר לגלישת ברכיים שאמרת על הסרטון הקודם האם שיפרתי את זה?

סבבה אני אנסה בפעם הבאה לרדת יותר
בקשר לגלישת ברכיים שאמרת על הסרטון הקודם האם שיפרתי את זה?
לא.

תראה בתמונה הבאה היכן הברכיים שלו נמצאות בזמן שהוא נמצא ב full squat והיכן שלך.

xbzejn.jpg
34o59ax.jpg

• פותח/ת השרשור
לא.

תראה בתמונה הבאה היכן הברכיים שלו נמצאות בזמן שהוא נמצא ב full squat והיכן שלך.

xbzejn.jpg
34o59ax.jpg

אתה בטוח שלא אמורים לעבור את האצבעות? כי קראתי שבכל סוג של סקוואט בין אם זה פרונט לואו או היי עוברים את האצבעות

אתה בטוח שלא אמורים לעבור את האצבעות? כי קראתי שבכל סוג של סקוואט בין אם זה פרונט לואו או היי עוברים את האצבעות
@Beast and cheat
מה דעתך בנושא?

אני זוכר שקראתי איפשהו שאם הברכיים עוברות את האצבעות אז יש עומס גדול מידיי על ה anteriors מה שגורם לברכיים לגלוש קדימה (נוצר בסקוואט לא מלא בד"כ, נכון?)

בכל אופן, אני לא בטוח בזה.

אשמח אם תראה את הסרטון שאני ממליץ לכולם על מנת ללמוד טכניקה של סקוואט.

הוא מסביר בחלק הזה איך לבצע HIGH BAR SQUAT (מתחיל ב4:40), מתחיל מהאחיזה וממשיך לעמידה ולירידה ומסביר מאוד יפה ומפורט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית