הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריב עם חבר. מי צודק?

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
אשמח אם תוכלו להתייחס לאשכול ברצינות בבקשה, אני זקוק לייעוץ
אז ככה, החבר הכי טוב שלי חגג אתמול יום הולדת באיזה פארק עצום, והוא באמת חבר כמו אח. עכשיו הבעיה הייתה שהוא הזמין ילדים שהם בכלל בכלל לא הטיפוס שלי(הוא דווקא טיפוס שמתחבר לכולם) ובתכלס הכרתי שם רק 3 אנשים. אבל 2 מה 3 בתכלס בכלל לא נחשבים חברים שלי, כי אני מכיר אותם רק "שלום שלום" ועם השלישי אני קצת מדבר יותר, הייתי אצלו כמה פעמים אבל זה היה רק בגלל חבר שלי(זה שחגג את היום הולדת) וגם אין לי יותר מידי נושאי שיחה איתו..זה לא שהייתי נפגש רק איתו לבד או אפילו מרים אליו/הוא אליי טלפון לדבר. בקיצור, קצת יותר מ"שלום שלום".
התכנון שלהם היה לעשות על האש, לעשן בלי סוף נרגילות וסיגריות ואז לשתות כמו חמורים. עכשיו הבעיה היא שאני לא כזה, אני לא שותה ומעשן בכלל, וחבר שלי יודע את זה מצוין מהמון מקרים בעבר. זה גם היה לי ברור שאם אני יבוא כולם שם ישכנעו אותי לשתות ולי זה לא מתאים. אני לא גורר את עצמי לשתייה בגלל אחרים.
אז בקיצור לא באתי, דיברתי איתו על זה כמה פעמים שאני לא יודע אם אבוא בגלל הסיבות הנ"ל שציינתי, אפילו הצעתי לו שיום אחרי נחגוג במסעדה עם עוד חברים שככה גם לי יהיה מה לעשות שם ובעצם כולם יהנו, אבל לא ממש הבאתי את התשובה "אני לא בא".
אז אתמול בערב, בערך שעתיים לפני שהתחיל הוא שלח לי הודעה "אל תבוא לא צריך" "ומילה שתזכור שלא באת" אז רשמתי לו שאני מצטער ושנחגוג מחר אז הוא אמר תחגוג בלעדיי ושאני לא מכבד...
היום דיברנו שוב(שאלתי אם הוא רוצה שנלך בכל זאת למסעדה) והוא אמר שהוא לא רוצה ללכת איתי, שאני לא מכבד, שאי אפשר לקרוא לי חבר ושהוא עצבני עליי אחושרמוטה וכו' וכו'..
עכשיו בתכלס אני יודע שיצאתי לא בסדר, אבל לעזאזל לא באלי להגיע למקום שאני יודע שאני בכלל לא אהנה ורק ישכנעו אותי לשתות, והוא יודע שסיגריות ואלכוהול זה הדבר האחרון שאני ארצה. ואני גם הצעתי לו שנלך לחגוג לו יום אחרי, אבל הוא לא רוצה לדבר איתי כרגע(הוא לא אמר שהוא מנתק את הקשר).
מצד אחד אני מבין את הכעסים שלו, אבל הוא לא קצת מגזים? הרי זה לא שהחלטתי לא לבוא סתם ככה, היו לי סיבות מספיק מוצדקות והוא הבן אדם שהכי מודע אליהם.
אז בתכלס, מי צודק? או עזבו צודק, עד כמה יצאתי לא בסדר? הכעס שלו מוגזם?
זה ארוך, אבל ממש חשוב לי אם תוכלו לעזור ואשמח שתייחסו לזה ברצינות כי אני לא רוצה לאבד חבר. תודה..

אני אספר לך קצת חוכמה מהנסיון חיים שלי שתעזור לך. לא משנה מי יהיו החברים שלך, אתה תהיה כמוהם. זה אומר שאם תבחר אנשים ששותים ומעשנים להיות חברים שלך, בסופו של דבר אתה תשתה ותעשן, ואם תבחר אנשים רציניים שחושבים על העתיד שלהם, לומדים או סתם אנשים אינטליגנטיים יותר שמוצאים איך להעביר את הזמן בצורה אחרת אתה תהיה כמוהם. תבחר את החברים שלך בחוכמה, אתה לא צריך חברים שרק מחפשים לצאת לשתות ולעשן במיוחד אם אתה לא כזה, אני שרפתי קשרים עם כמה "חברים" כאלה כי בסופו של דבר רציתי שאנשים שקרובים אליי יהיו אנשים שאני מחזיק מהם ורוצה להיות כמוהם. ממליץ לך לקחת את העצה שלי, לנתק עם הבחור הזה קשר ולחפש חברים חדשים.

• פותח/ת השרשור
אני אספר לך קצת חוכמה מהנסיון חיים שלי שתעזור לך. לא משנה מי יהיו החברים שלך, אתה תהיה כמוהם. זה אומר שאם תבחר אנשים ששותים ומעשנים להיות חברים שלך, בסופו של דבר אתה תשתה ותעשן, ואם תבחר אנשים רציניים שחושבים על העתיד שלהם, לומדים או סתם אנשים אינטליגנטיים יותר שמוצאים איך להעביר את הזמן בצורה אחרת אתה תהיה כמוהם. תבחר את החברים שלך בחוכמה, אתה לא צריך חברים שרק מחפשים לצאת לשתות ולעשן במיוחד אם אתה לא כזה, אני שרפתי קשרים עם כמה "חברים" כאלה כי בסופו של דבר רציתי שאנשים שקרובים אליי יהיו אנשים שאני מחזיק מהם ורוצה להיות כמוהם. ממליץ לך לקחת את העצה שלי, לנתק עם הבחור הזה קשר ולחפש חברים חדשים.
קודם כל תודה לך על העצות, הבעיה שהוא החבר הכי טוב שלי והוא עזר לי המון בעבר ואני לא רוצה לנתק איתו קשר. הבעיה שאין לי גם הרבה חברים(לצערי הייתה לי חבורה של 5-6 חברים טובים אבל "שרפו" אותי כי אני לא שותה..היגיון של נוער כזה מטומטם...) שמחכים לי בצד, ככה שאני בכלל לא רוצה לשרוף עוד קשר.
אין לי עוד חברים שמעשנים ושותים, למען האמת הוא לא שותה הרבה בכלל. רק באירועים. אבל סיגיריות הוא כן מעשן(זה לא מפריע לי, אלכוהול כן).
זה לא שכל יציאה הוא הולך ומעשן, למעשה לא יצאתי איתו בחיים למקומות שהיו בהם אלכוהול ככה שרק הפעם האלכוהול נכנס בנינו.
ולגבי זה שרשמת שאני לא צריך חברים שרק מחפשים לצאת לשתות ולעשן, אז אתה כמובן צודק, רק ששאר האנשים במסיבה בכלל לא חברים שלי(זו הייתה גם אחת הסיבות שלא הלכתי). פשוט לחבר שלי יש מגוון גדול יותר של חברים(אלא ששותים, שהם כמעט הרוב ואותי ועוד חבר).
ובתכלס, מה דעתך בנושא? מי כאן "הצודק" או שהכעס שלו מוצדק? אני מתזכר שהוא מודע היטב לסיבות שלא באתי ואני גם הצעתי לחגוג לו יום אחרי..

קודם כל תודה לך על העצות, הבעיה שהוא החבר הכי טוב שלי והוא עזר לי המון בעבר ואני לא רוצה לנתק איתו קשר. הבעיה שאין לי גם הרבה חברים(לצערי הייתה לי חבורה של 5-6 חברים טובים אבל "שרפו" אותי כי אני לא שותה..היגיון של נוער כזה מטומטם...) שמחכים לי בצד, ככה שאני בכלל לא רוצה לשרוף עוד קשר.
אין לי עוד חברים שמעשנים ושותים, למען האמת הוא לא שותה הרבה בכלל. רק באירועים. אבל סיגיריות הוא כן מעשן(זה לא מפריע לי, אלכוהול כן).
זה לא שכל יציאה הוא הולך ומעשן, למעשה לא יצאתי איתו בחיים למקומות שהיו בהם אלכוהול ככה שרק הפעם האלכוהול נכנס בנינו.
ולגבי זה שרשמת שאני לא צריך חברים שרק מחפשים לצאת לשתות ולעשן, אז אתה כמובן צודק, רק ששאר האנשים במסיבה בכלל לא חברים שלי(זו הייתה גם אחת הסיבות שלא הלכתי). פשוט לחבר שלי יש מגוון גדול יותר של חברים(אלא ששותים, שהם כמעט הרוב ואותי ועוד חבר).
ובתכלס, מה דעתך בנושא? מי כאן "הצודק" או שהכעס שלו מוצדק? אני מתזכר שהוא מודע היטב לסיבות שלא באתי ואני גם הצעתי לחגוג לו יום אחרי..
חברים זה משהו זמני. אני בטוח שבגיל 40 אתה כבר לא תהיה החבר הכי טוב שלו, אז למה לא להקדים את זה קצת? למה אתה צריך מישהו כזה בחיים שלך שזורק אותך בשביל להיות עם אנשים ששותים ומעשנים כשאתה לא אוהב את זה? לזה אתה קורא חבר הכי טוב? תחשוב על זה קצת, זה לא קל לקחת חבר ו"לשרוף" אותו אבל בסופו של דבר זה מה שעושים כדי להתקדם בחיים.

• פותח/ת השרשור
תביא לו העתק של הזין שלך מגבס, זה ידוע כפותר בעיות זוגיות.

האם החברים שלך הם כלוב או מעלית ?
דיי כבר עם הספאמים האלה, זה לא מצחיק....
חברים זה משהו זמני. אני בטוח שבגיל 40 אתה כבר לא תהיה החבר הכי טוב שלו, אז למה לא להקדים את זה קצת? למה אתה צריך מישהו כזה בחיים שלך שזורק אותך בשביל להיות עם אנשים ששותים ומעשנים כשאתה לא אוהב את זה? לזה אתה קורא חבר הכי טוב? תחשוב על זה קצת, זה לא קל לקחת חבר ו"לשרוף" אותו אבל בסופו של דבר זה מה שעושים כדי להתקדם בחיים.
אז זהו, שרמת הקרבה בינינו מאוד גבוהה..
הוא לא זרק אותי בשביל שתייה כי הרי אני לא החבר היחידי שלו, ומצד אחד אני באמת לא שותה ומעשן, אבל מצד שני יש לו עוד חברים והוא לא יכול לחתוך את עצמו לחצי או להתחשב רק בי כי בתכלס אני לא היחיד שחוגג איתו..
ואני לא רוצה לשרוף אותו רק בגלל זה, עברנו הרבה יחד ובתכלס אם אני אשרוף אותו המעגל החברתי שלו עוד יותר יצטמצם והוא גם ככה מצומצם. ולי אישית קשה לאבד/להיפרד מדברים בחיים(וגם על הדברים הכי קטנים..אפילו את הפלאפון הראשון שלי אני שומר כי לא באלי לזרוק אותו חח...)
חחחחח אל תבוא לא צריך,מה הוא חברה שלך ? איזה כוסית מה הוא נעלב אתה צודק פה
הוא דיי רגיש, ואני יודע שיצאתי קצת לא מכבד כי בכל זאת הוא החבר הכי טוב שלי ולא באתי ליום הולדת שלו, אבל לי מפריע התגובה שלו(ואמרתי לו) ככה שסתם מסקרן אותי לשמוע עוד חוות דעת מאנשים כאן.

דיי כבר עם הספאמים האלה, זה לא מצחיק....

אז זהו, שרמת הקרבה בינינו מאוד גבוהה..
הוא לא זרק אותי בשביל שתייה כי הרי אני לא החבר היחידי שלו, ומצד אחד אני באמת לא שותה ומעשן, אבל מצד שני יש לו עוד חברים והוא לא יכול לחתוך את עצמו לחצי או להתחשב רק בי כי בתכלס אני לא היחיד שחוגג איתו..
ואני לא רוצה לשרוף אותו רק בגלל זה, עברנו הרבה יחד ובתכלס אם אני אשרוף אותו המעגל החברתי שלו עוד יותר יצטמצם והוא גם ככה מצומצם. ולי אישית קשה לאבד/להיפרד מדברים בחיים(וגם על הדברים הכי קטנים..אפילו את הפלאפון הראשון שלי אני שומר כי לא באלי לזרוק אותו חח...)
החלטה שלך, גם אני הייתי כמוך בגיל 15, עברו 7 שנים מאז ואני בנאדם אחר לגמרי. אתה גם תשתנה ותחליף את הדעות שלך לגמרי עוד כמה שנים ותבין שחברים זה משהו זמני.

אני יכול לתת לך דוגמא אצלי, אני מסתובב בערך ב 2 חבורות, יש חבורה של חברים עוד מהחטיבה שהם באמת חברים שאפשר להגיד עליהם ׳לכל החיים׳, החבורה השנייה היא כמה חברים מהכיתה שאולי על אחד מהפ אני יכול להגיד לכל החיים.
החבורה שמהחטיבה הם לא ילדים אידיוטים, הם שותים מצד אחד אבל לא כמו חמורים כדי להיות שיכורים ולהימרח על כביש כלשהו, אני אישית לא שותה, המקסימום באלכוהול ששתיתי זה בירה וגם היא הגעילה אותי ( תלוי אם לא מחשיבים יין ).
בכל מקרה, מהעבר אני זוכר גם שיצאו להם כמה פעמים לעשן ( נרגילה ) והם ניסו, אני לא ניסיתי.
ברור שהם יכולים להשפיע עליי לרעה, אבל לפני שאתה שותה ושאתה מפסיק לחשוב, אתה יכול לחשוב ויכול להחליט אם אתה צריך לשתות או לא.
ותאמין לי שאפשר לבלות גם בלי לשתות ועדיין להנות כמו שבחיים לא נהנת.
דוג׳: לא מזמן עשינו על האש ( החבורה שמהחטיבה ) על גג של חבר.
בכל מקרה, לקחנו כוסות ( לא שתינו בכוסות פלסטיק ) וחלקנו השתנו לתוכן ופשוט העמדנו אותם ברחבי המרפסת שלו, על המעקה, על הכיסא תינוק שיש לו במרפסת ( יש שם גם מחסן ) וכו׳.
בכל מקרה, הוא חזר והמשכנו כרגיל תוך כדי שאנחנו נקרעים מצחוק.
עכשיו לדוגמא קצת פחות מצחיקה ( שכנראה רוב הפורום יתעצבן עליי בגללה אבל בכל זאת ), כשהם הלכו, חיכינו להם מהגג במטרה לשפוך עליהם שתייה, לזרוק עליהם בשר מגעיל שנשאר וכו׳.
הם ישר הוציאו רגל וחזרו כי הם ידעו שנזרוק עליהם.
בכל מקרה, הם ברחו מצד אחד והאבא שהסיע אותם היה בצד שני ככה שהם היו צריכים לתת ספרינט עד לאוטו תוך כדי שאנחנו זורקים עליהם דברים.
אחר כך הם נכנסו לאוטו, וחבר ( די אידיוט ) לקח שיפוד וזרק להם על האוטו ( תוך כדי שהם נוסעים ).
אנחנו כמובן נקרענו מצחוק מצד אחד אבל מצד שני ברור לנו שזה מעשה אידיוטי.
זה היה הלילה הכי מצחיק שהיה לנו מזה שנתיים בערך.

עכשיו לחבורה השנייה, הם ילדים סבבה ולעיתים החבורה מתרחבת לילדים גם מהשכבה.
מצחיק איתם והכל סבבה, אבל בתכלס, ברור לי שאתם רובם אם לא כולם אני כבר אשכח אחרי הצבא, למה? כי ככה זה החיים.

בכל מקרה, נגיע לפואנטה, תסתובב עם ילדים נורמלים, תאמין לי שבתוך כל חבורה של שיכורים יש מספר ילדים לא מוגבל ששותה בגלל לחץ חברתי ושבתכלס הוא אפילו לא רוצה להתקרב לזה, חפש את החברים שלך ותסתובב איתם.
ותשכח מהחבר עם ההתנהגות זין שלו, אם הוא מתנהג בכה, הוא לא חבר.

הם ברחו מצד אחד והאבא שהסיע אותם היה בצד שני ככה שהם היו צריכים לתת ספרינט עד לאוטו תוך כדי שאנחנו זורקים עליהם דברים.
אחר כך הם נכנסו לאוטו, וחבר ( די אידיוט ) לקח שיפוד וזרק להם על האוטו ( תוך כדי שהם נוסעים ).

איך האבא הגיב? אני לא זוכר שהיו דברים כאלו כשאני הייתי נער.

אני חושב שאתה היית בסדר ושחבר שלך צריך להבין שזה ״לא הראש שלך״ הדברים האלה. אני הייתי עושה את אותו הדבר כמו שעשית..
ד.א חבר שלך גם שותה ומעשן?

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאתה היית בסדר ושחבר שלך צריך להבין שזה ״לא הראש שלך״ הדברים האלה. אני הייתי עושה את אותו הדבר כמו שעשית..
ד.א חבר שלך גם שותה ומעשן?
והוא יודע טוב מאוד שזה לא הראש שלי! הוא פשוט עומד על שלו ומתעקש שלא כיבדתי אותו..
הוא מעשן סיגריות(הוא ניסה להפסיק, גם אני ניסיתי לעזור לו להפסיק אבל הוא לא מצליח) ושותה ממש מידי פעם. רק באירועים או ימי הולדת וכו'..הוא לא ייצא עם חברים נטו בשביל לשתות..

למה אתה לא עושה כלום עם הם התגובות האלה? רק מוריד מהרמה והמוניטין של הפורום וחבל שכך..

tank וgoldeagle תודה לכם על העצות, מעריך מאוד את עזרתכם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
והוא יודע טוב מאוד שזה לא הראש שלי! הוא פשוט עומד על שלו ומתעקש שלא כיבדתי אותו..
הוא מעשן סיגריות(הוא ניסה להפסיק, גם אני ניסיתי לעזור לו להפסיק אבל הוא לא מצליח) ושותה ממש מידי פעם. רק באירועים או ימי הולדת וכו'..הוא לא ייצא עם חברים נטו בשביל לשתות..
לדעתי, אם החבר הזה חשוב לך ואתם באמת כל כך קרובים, תעשה איתו שיחה, תגיד לו את מה שכתבת פה ותשלימו. אם אתם באמת חברים טובים אז הוא לא ירצה לאבד אותך

• פותח/ת השרשור
לדעתי, אם החבר הזה חשוב לך ואתם באמת כל כך קרובים, תעשה איתו שיחה, תגיד לו את מה שכתבת מה ותשלימו. אם אתם באמת חברים טובים אז הוא לא ירצה לאבד אותך
כן, בדיוק מה שחשבתי. הוא יודע טוב מאוד שזאת טעות גדולה בשבילו לאבד אותי, כי אני בתכלס החבר ה"נאמן" שלו והוא לי(זה סיפור ארוך).
ובלי קשר הוא לא ירצה לאבד אותי בגלל זה, אני מאמין שהוא זקוק כמה ימים להירגע ויעבור לו..
תודה רבה חבר על העזרה.

כן, בדיוק מה שחשבתי. הוא יודע טוב מאוד שזאת טעות גדולה בשבילו לאבד אותי, כי אני בתכלס החבר ה"נאמן" שלו והוא לי(זה סיפור ארוך).
ובלי קשר הוא לא ירצה לאבד אותי בגלל זה, אני מאמין שהוא זקוק כמה ימים להירגע ויעבור לו..
תודה רבה חבר על העזרה.
שמחתי לעזור 😃

@Y0na
סליחה בחור, כנראה לא הבנתי עד כמה היחסים שלך עם החבר שלך הם מיוחדים ועמוקים 😃

איך האבא הגיב? אני לא זוכר שהיו דברים כאלו כשאני הייתי נער.
אני אישית לא הייתי מעז לזרוק, אבל זה חבר קצת אידיוט שזרק.
בכל מקרה, הילד אמר שזה מים, ואבא שלו רצה לעלות לבית של החבר ובמילים שלו: לז**ן אותנו ( לא שיש לו סיכוי מול 4 ילדים בכיתה י״א אבל בסדר ), בתכלס, ילד אידיוט זה שזרק וגם החבר של הילד שאבא שלו הסיע אמר להו כמה הוא התעצבן, אבל בתכלס יום אחרי זה צחקנו על זה עם הילד ( זה שהאבא שהסיע שלו ).

כמו שאמרתי, אני לא הייתי מעז לעשות את זה, אבל חייב להודות שזה היה מצחיק בטירוף.

למה אתה לא עושה כלום עם הם התגובות האלה? רק מוריד מהרמה והמוניטין של הפורום וחבל שכך..

מי אמר שאנחנו לא עושים? יש כפתור "דיווח" בתחתית כל הודעה, אם יש הודעה פוגענית או בעלת תוכן לא ראוי אפשר ללחוץ עליו.

• פותח/ת השרשור
מי אמר שאנחנו לא עושים? יש כפתור "דיווח" בתחתית כל הודעה, אם יש הודעה פוגענית או בעלת תוכן לא ראוי אפשר ללחוץ עליו.
אף אחד לא אמר את זה, שאלתי למה אתה לא עשית עם זה כלום? כי יכולת למחוק את אותן הודעות מיותרות כי אתה כבר היית פה מבלי שאני אשלח עוד דיווח שיגיע לכל ההנהלה(וכבר דיווחתי על אחת)..
אבל לא משנה כבר..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית