הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ AB בתכנית שבועית לא עקבית

שובל דודיק

משתמש מתחיל
10
4
נק' מוניטין:
39
10
4
היי, אני בתכנית AB בסיסית הנראית ככה: ABXABXX
מעצבן אותי הקטע של הXX (שני ימי המנוחה), מה שבעצם גורם לי לנוח בין אימון A לA במשך 3 ימים (כנ"ל מB לB)
באופן כללי מתסכל אותי הקטע הזה של הלנוח כל הסופ"ש באימון, והיה ואני ישנה את זה לתכנית שבועית לא עקבית,
דוגמה:
שבוע 1 - ABXABXA
שבוע 2 - BXABXAB
וכך הלאה, כלומר שהאימונים לא מסודרים על פי היום הנוכחי בשבוע וכך יש לי פחות יום מנוחה שנשמע קצת מיותר,

השאלה אם זה יפגע לי בעצימות האימונים, או שהיום מנוחה הזה לא נחוץ ואולי להפך - זה יתן פוש?
אישית אני ממש רוצה לנסות, שווה לנסות או שזה ידוע כפחות טוב?

תודה מראש 😃

זה יפגע בהתאוששות שלך, אם כל כך קשה לך אם הימי מנוחה הייתי ממליץ לך לעשות ABC שש פעמים בשבוע ולבצע את אותה כמות סטים לשריר כמו בAB ככה תבוא לאימונים קצרים ותהיה בחדר כושר כל יום

• פותח/ת השרשור
זה יפגע בהתאוששות שלך, אם כל כך קשה לך אם הימי מנוחה הייתי ממליץ לך לעשות ABC שש פעמים בשבוע ולבצע את אותה כמות סטים לשריר כמו בAB ככה תבוא לאימונים קצרים ותהיה בחדר כושר כל יום
נשמע טוב, איך זה אמור להיראות אבל בערך? (ממש אשמח לדוגמה)

שכחת ששריר נבנה במנוחה ולא באימון... יותר מ4 אימונים בשבוע זה לא משהו שיועיל למתאמן טבעי.
אתה נותן המלצה לבנאדם טבעי להתאמן 6 פעמים בשבוע בABC???

אני אתייחס רגע ברצינות להמלצה שלך למרות שבאופן אוטומטי אני נגד תוכניות כאלה למתאמנים טבעיים,
מצד אחד מדובר על עבודה של פעמיים בשבוע על כל קבוצת שריר שזה בסדר, מצד שני - אין התאוששות ב-כ-ל-ל.

איך אתה יכול להמליץ על ABCABCX ?
באמת שואל ברצינות.

שכחת ששריר נבנה במנוחה ולא באימון... יותר מ4 אימונים בשבוע זה לא משהו שיועיל למתאמן טבעי.

אני אתייחס רגע ברצינות להמלצה שלך למרות שבאופן אוטומטי אני נגד תוכניות כאלה למתאמנים טבעיים,
מצד אחד מדובר על עבודה של פעמיים בשבוע על כל קבוצת שריר שזה בסדר, מצד שני - אין התאוששות ב-כ-ל-ל.

באמת שואל ברצינות.

אם לא הבנתם את הבדיחה שלי אז אני יסביר, אמרתי אותה כמות סטים לכל קבוצת שרירים כמו בab יענו מה זה משנה כמה פיצולים תעשו בסוף זה אותו עומס באימון, זה סתם לבוא יותר ימים בשבוע לבזבז את הזמן בחדר כושר.

נשמע טוב, איך זה אמור להיראות אבל בערך? (ממש אשמח לדוגמה)
הפתעת אותי בתגובה שלך, אתה אשכרה רוצה לבוא שש פעמים בשבוע לקבל את אותם תוצאות כמו בארבע פעמים בשבוע?

אם לא הבנתם את הבדיחה שלי אז אני יסביר, אמרתי אותה כמות סטים לכל קבוצת שרירים כמו בab יענו מה זה משנה כמה פיצולים תעשו בסוף זה אותו עומס באימון, זה סתם לבוא יותר ימים בשבוע לבזבז את הזמן בחדר כושר.

הפתעת אותי בתגובה שלך, אתה אשכרה רוצה לבוא שש פעמים בשבוע לקבל את אותם תוצאות כמו בארבע פעמים בשבוע?
כשאתה רושם בדיחה בסוף הבדיחה שים איזה סמיילי אחרת לא יבינו אותך.

• פותח/ת השרשור

באמת שואל ברצינות.

בעיקר כי האימונים יהיו קצרים ואפקטיביים, גם אוכל להוסיף עוד אימון בטן...
החדר כושר מתחת לבית שלי, עניין הטרחה לא משחק חזק בנושא

בעיקר כי האימונים יהיו קצרים ואפקטיביים, גם אוכל להוסיף עוד אימון בטן...
החדר כושר מתחת לבית שלי, עניין הטרחה לא משחק חזק בנושא
יש לך 2 אופציות, או שאתה מקשיב לנו כי אנחנו יודעים מה עובד ומה לא עובד (אתה מוזמן גם לקרוא מאמרים בפורטל) או שאתה יכול להמציא את הגלגל מחדש, כי זה מה שנראה שאתה עושה כשאתה מתחיל להמציא פה הגדרות כמו "אימונים קצרים ואפקטיביים". ממליץ לך לקרוא מאמרים בפורטל כמו שאמרתי.

• פותח/ת השרשור
יש לך 2 אופציות, או שאתה מקשיב לנו כי אנחנו יודעים מה עובד ומה לא עובד (אתה מוזמן גם לקרוא מאמרים בפורטל) או שאתה יכול להמציא את הגלגל מחדש, כי זה מה שנראה שאתה עושה כשאתה מתחיל להמציא פה הגדרות כמו "אימונים קצרים ואפקטיביים". ממליץ לך לקרוא מאמרים בפורטל כמו שאמרתי.
לא מתכוון להמציא את הגלגל מחדש, את התשובה קיבלתי ממכם כבר, בכל אופן רציתי לדעת מה יש ללוטם לומר
כי זה היה נשמע מעניין - הבנתי שבכל אופן זה חסר טעם...
בכל אופן תודה רבה

חח יצאתי צ'יפס..

אישית אני ממש רוצה לנסות, שווה לנסות או שזה ידוע כפחות טוב?
מאחר ורוב גדול של האנשים מוגבל לפעילות בימים קבועים בשבוע (השמועה אומרת שיש עוד דברים בחיים) יש מעט מאד נסיון עם מה שאתה מציע. בכל אופן, אין סיבה טובה לחשוב שלמספר 7 יש חשיבות פיזיולוגית מיוחדת. אמנם עפ"י מקורות מסויימים (שלא פורסמו במגזין עם ביקורת עמיתים) ההוא מלמעלה התעייף אחרי שישה ימים, אבל הוא עבד קשה שישה ימים ברציפות לפני כן, כך שקשה להסיק מזה הרבה לגבינו.

מצד שני, יש סיבה טובה לחשוב שתוכניות האימונים שתוכננו ונבדקו (נניח) למחזור של שבעה ימים אינן אידיאליות למחזור של שישה, כלומר יתכן שכדאי לך להפחית מעט את העומס בכמה מהאימונים כדי לפצות על הגדלת הנפח - אתה מגדיל אותו בשישית (15% בערך).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית