הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לינארית בלי סקוואט

• פותח/ת השרשור kosta
  • פורסם בתאריך

kosta

מושעה
3,955
2,114
נק' מוניטין:
3,874
3,955
2,114
אקטיב "ACT" ,חיפה
טוב לפני שהורגים אותי פה על הכותרת אני לא עושה סקוואט כי אין לי איך לעשות בחדר כושר יש רק סמית משין וזה לא כל כך אופציה
אז אני בחיטוב והמליצו לי הרבה על הלינארית איך אני יכול לבצע את התוכנית בלי סקוואט ?

טוב לפני שהורגים אותי פה על הכותרת אני לא עושה סקוואט כי אין לי איך לעשות בחדר כושר יש רק סמית משין וזה לא כל כך אופציה
אז אני בחיטוב והמליצו לי הרבה על הלינארית איך אני יכול לבצע את התוכנית בלי סקוואט ?
לא חושב שאפשר, כי יש לך סקווט בכל אימון.

זה יהיה כזה נורא להשתמש בסמית' לתקופה קצרה אם באמת אין ברירה?
סקווט בסמית' זה לא סקווט, תרגילים עדיפים יהיו לג פרס או מכרעים.

@kosta אתה יכול לנסות את 5-3-1 או סתם תוכנית מהפורטל.

למה, 531 לא דורשת סקוואט?

@kosta, תעשה לג פרס או בלית ברירה סמית'. אם זה מה יש אז זה מה יש.

@GoldEagle, ניסית פעם להוציא מאה+ קילו מהבנץ'? או לאזן אותם על המקבילים? אל תציעו הצעות הארדקור שיש להן 30% סיכוי להגמר בפציעה, טוב?

סקווט בסמית' זה לא סקווט, תרגילים עדיפים יהיו לג פרס או מכרעים.

@kosta אתה יכול לנסות את 5-3-1 או סתם תוכנית מהפורטל.

ברור שאין אפשרות להשוות בין התרגילים, אבל להגיד שזה לא סקוואט, וכי אין אפשרות לעקוב אחרי תכנית מסוימת רק כי הסקוואט יבוצע בסמית׳, נשמע לי מוגזם.

@Ori.S אין הרבה דמיון בין התנועה בסמית' לסקווט עם מוט.
מבחינת תחליפים לסקווט, לג פרס ומכרעים עדיפים על הסמית'

@stitch ב 5-3-1, הסקווט הוא יום אחד מתוך ארבעה אז יותר קל למצוא תחליף

למה, 531 לא דורשת סקוואט?

@kosta, תעשה לג פרס או בלית ברירה סמית'. אם זה מה יש אז זה מה יש.

@GoldEagle, ניסית פעם להוציא מאה+ קילו מהבנץ'? או לאזן אותם על המקבילים? אל תציעו הצעות הארדקור שיש להן 30% סיכוי להגמר בפציעה, טוב?
זה אולי לא פרקטי אבל עדיף מכלום.

@Ori.S אין הרבה דמיון בין התנועה בסמית' לסקווט עם מוט.
מבחינת תחליפים לסקווט, לג פרס ומכרעים עדיפים על הסמית'

@stitch ב 5-3-1, הסקווט הוא יום אחד מתוך ארבעה אז יותר קל למצוא תחליף

כי קיימת נטיה לבצע סקוואט בסמית׳ עם גו מאונך ורגליים מקדימה. אני לא יודע למה זה קיים, אבל אפשר לבצע את הסקוואט בצורה מאוד דומה לתנועה המקורית, למעט החיסרון בחוסר עבודה על הזוקפים והמייצבים השונים.

@hanan - סקאווט בסמית הוא לא מרחק שמיים וארץ מסקוואט רגיל! זאת תנועה דומה, והוא יותר דומה לסקוואט מאשר לג פרס. מבחינתי שניהם תחליפים סבירים לסקוואט אם אין אפשרות לבצע אותו.

@Ori.S - לא יודע כמה עשית בסמית, אבל גם במצב המאונך עם רגליים קדימה יש עבודה לא קטנה על הזוקפים ועל המייצבים. לא כמו סקוואט, אבל יש, והרבה.

ו- @GoldEagle - אתה תבוא כשהוא יפיל את המוט מהמקבילים הצרים, או מהכתפיים בבנץ'? אתה תסביר למנהל המכון ותקח אחריות כשאיזו בלטה תישבר, או כתף של בנאדם? די כבר עם השטויות. זה מסוכן בטירוף, ולא מעניין אותי כמה אנשים עושים את זה מדי יום.

וד"א, בעניין הלג פרס.
יכול לשמש כתרגיל עזר מצויין במשקלים נמוכים יותר אבל אני לא בעד התרגיל הזה כתרגיל ראשי לרגליים.
העומסים שיכולים להיווצר על הגב התחתון מזווית לא נכונה של מנח הגוף, ונורא קל לטעות שם, יכולים לגרום לפציעות מיותרות באיזור.

@Ori.S - לא יודע כמה עשית בסמית, אבל גם במצב המאונך עם רגליים קדימה יש עבודה לא קטנה על הזוקפים ועל המייצבים. לא כמו סקוואט, אבל יש, והרבה.
בשנה הראשונה לאימונים שלי הגעתי ל160 ק"ג בסמית' בתנועה דומה לHB קלאסי. לאחר מכן נמאס לי והחלטתי לספח לעצמי את המקבילים כראק, ועבדתי עם 80 ק"ג. הירידה הייתה משמעותית כי היו המון דגשים על טכניקה שלא היו מורגשים בסמית׳. אני מאמין שמתאמן עם טכניקה מבוססת יכול לנצל את המכשיר ברמה גבוהה במידה ואין דרך לבצע סקוואט אמיתי.

בשנה הראשונה לאימונים שלי הגעתי ל160 ק"ג בסמית' בתנועה דומה לHB קלאסי. לאחר מכן נמאס לי והחלטתי לספח לעצמי את המקבילים כראק, ועבדתי עם 80 ק"ג. הירידה הייתה משמעותית כי היו המון דגשים על טכניקה שלא היו מורגשים בסמית׳. אני מאמין שמתאמן עם טכניקה מבוססת יכול לנצל את המכשיר ברמה גבוהה במידה ואין דרך לבצע סקוואט אמיתי.
המכשיר מגביל נורא את טווח התנועה, זה באמת שווה את העומס שיכול להיווצר על הברכיים?
הירידה שלך היא אנכית, והעובדה שעמידת המוצא היא לא ישרה מכיוון שהרגליים אמורות להיות כביכול קדימה (על מנת ליצור מנח גוף נורמלי בבור),
זה לא נראה לי טבעי.

מה גם שמדובר כך או כך ב HB לא רק מבחינת האחיזה, ויש פחות שרירים שמעורבים בתרגיל.
עד כמה הפוסטרייר צ'יין בכלל מעורב כשעובדים בסמית' ?

המכשיר מגביל נורא את טווח התנועה, זה באמת שווה את העומס שיכול להיווצר על הברכיים?
הירידה שלך היא אנכית, והעובדה שעמידת המוצא היא לא ישרה מכיוון שהרגליים אמורות להיות כביכול קדימה (על מנת ליצור מנח גוף נורמלי בבור),
זה לא נראה לי טבעי.

מה גם שמדובר כך או כך ב HB לא רק מבחינת האחיזה, ויש פחות שרירים שמעורבים בתרגיל.
עד כמה הפוסטרייר צ'יין בכלל מעורב כשעובדים בסמית' ?

הייתי מבצע את הסקוואט בצורה דומה בדיוק לסקוואט האמיתי, לא עם גו מאונך ורגליים קדימה. הכל עובד אבל בצורה פחותה, כי המוט לעולם נשאר מעל מרכז כף הרגל ואין לו יכולת להתנדנד לשום כיוון.

הייתי מבצע את הסקוואט בצורה דומה בדיוק לסקוואט האמיתי, לא עם גו מאונך ורגליים קדימה. הכל עובד אבל בצורה פחותה, כי המוט לעולם נשאר מעל מרכז כף הרגל ואין לו יכולת להתנדנד לשום כיוון.
זה לא רק עניין הנידנוד,
העובדה שאתה לא צריך לדאוג ליציבות מוסיפה לך לפחות עוד 5% של כח. (לפי מחקר שנעשה ה RM1 של מס' מתאמנים עלה ב 5%)
אני יכול לחפש לך גם מחקר שקראתי פעם שמצא ששימוש בסמית' מביא דווקא להפחתה עצומה בכוח בגלל העומס המוגבר בזמן השלב הקונצנטרי והירידה במהירות בשלב האקסצנטרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית