הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בחוליות התחתונות בגב

TheHulk

משתמש פעיל
806
49
נק' מוניטין:
849
806
49
שלום.
בזמן האחרון יש לי כאבים מוזרים בחוליות בגב התחתון. הכאבים מגיעים בעיקר בשכיבה בסוף יום ובזמן הרמת משקלים כבדים. אני חייל ובמהלך השירות שלי אני מתעסק עם ציוד כבד, לכן אני פוחד שפגעתי לעצמי בגוף. בחודשיים האחרונים הפסקתי עם האימונים המערבים גב תחתון ומייצבים וניסיתי להפחית עם העומס, אך הכאב עדיין קיים.
בזמן שכיבה, התחושה היא מעניין הרגשה שהחוליות "מתפרקות" אחת מהשנייה, כאב נסבל, אבל בהחלט מציק.

בעקבות הכאבים פניתי לרופאת היחידה שהפנתה אותי לרופא מומחה גב. בבדיקה פיזית של הרופא הוא אישר שאין פגיעה בעמוד השידרה. אך מכיוון שזו רפואה צבאית אני בכל זאת חושש.

בנוסף, הרבה זמן אני מרגיש שיש לי היפר לורדוזה. מכיוון שכבר כמה שנים מעירים לי על העמידה שלי. מעניין הבלטה של התחת אחורה והבטן קדימה, עם חזה מנופח. בתנוחה כזאת שהגב התחתון כל הזמן מכופף. אז חשבתי שאולי יש קשר, אך לפי הרופא עמוד השידרה שלי תקין.

בכל מקרה, כרגע עדיין יש כאבים, קיבלתי רק משכח כאבים וביקורת עוד חודשיים למקרה שהכאב ימשך, אך מכיוון שאני לא רוצה לחכות- אשמח לדעה של המומחים פה.

מה זה? ממה זה נגרם? ומה לעשות?

תודה רבה לכולם

שלום.
בזמן האחרון יש לי כאבים מוזרים בחוליות בגב התחתון. הכאבים מגיעים בעיקר בשכיבה בסוף יום ובזמן הרמת משקלים כבדים. אני חייל ובמהלך השירות שלי אני מתעסק עם ציוד כבד, לכן אני פוחד שפגעתי לעצמי בגוף. בחודשיים האחרונים הפסקתי עם האימונים המערבים גב תחתון ומייצבים וניסיתי להפחית עם העומס, אך הכאב עדיין קיים.
בזמן שכיבה, התחושה היא מעניין הרגשה שהחוליות "מתפרקות" אחת מהשנייה, כאב נסבל, אבל בהחלט מציק.

בעקבות הכאבים פניתי לרופאת היחידה שהפנתה אותי לרופא מומחה גב. בבדיקה פיזית של הרופא הוא אישר שאין פגיעה בעמוד השידרה. אך מכיוון שזו רפואה צבאית אני בכל זאת חושש.

בנוסף, הרבה זמן אני מרגיש שיש לי היפר לורדוזה. מכיוון שכבר כמה שנים מעירים לי על העמידה שלי. מעניין הבלטה של התחת אחורה והבטן קדימה, עם חזה מנופח. בתנוחה כזאת שהגב התחתון כל הזמן מכופף. אז חשבתי שאולי יש קשר, אך לפי הרופא עמוד השידרה שלי תקין.

בכל מקרה, כרגע עדיין יש כאבים, קיבלתי רק משכח כאבים וביקורת עוד חודשיים למקרה שהכאב ימשך, אך מכיוון שאני לא רוצה לחכות- אשמח לדעה של המומחים פה.

תודה רבה לכולם

היי ,
תשובות קצרות לשאלות מורכבות:
מה זה? כאבי גב תחתון. הרבה אנשים סובלים מזה. ברוב המוחלט של המקרים זה עובר ספונטנית.
ממה זה נגרם? ברוב המקרים לא ממש יודעים. במקרה שלך , ניתן לשער שזה קשור לעיסוק בהרמת משקולות ובעבודה שלך עם ציוד כבד.
מה לעשות? לנוח קצת , לקחת את הכדורים שהרופא רשם , לגשת לפיזיותרפיסט שיוכל לבדוק אותך ואת שגרת החיים שלך ( כולל האימונים ) ולתת לך טיפול והנחיות לפעילות.

שלום.

תודה רבה לכולם
כל מה שתיארת פה מאוד מזכיר לי את עצמי עד לפני שנתיים-שלוש.
הרבה מנוחה, לא לעשות מה שכואב. אני זוכר שהייתי מורח הרבה משחות שמקלות על הכאב ..
רק בשביל קצת לעודד אותך, אין לי היום שום כאבי גב, שנה וחצי לאחר השחרור.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה. מקווה שיעבור מהר. אני נמנע כרגע מדברים שכואבים. האמת שעכשיו גם את העבודה עם הציוד הכבד הפסקתי.

יש מצב שזה דלקת באזור?

תודה רבה על העזרה. מקווה שיעבור מהר. אני נמנע כרגע מדברים שכואבים. האמת שעכשיו גם את העבודה עם הציוד הכבד הפסקתי.

יש מצב שזה דלקת באזור?

"דלקת" זה מושג ספציפי שמתייחס לתהליך טבעי של הגוף בתגובה לגירוי/נזק רקמתי.
הרבה פעמים אונסים את המושג הזה בכל מה שקשור לכאב.
ברוב המקרים אין ממש דרך לדעת מה בדיוק התהליך שמתרחש ברקמה . יתכן שיש מרכיב דלקתי כזה או אחר בכאב , ויתכן שלא.
בכל אופן , זה לא ממש משנה.
תרופות אנטי-דלקתיות עוזרות לפעמים לכאב ללא קשר לפעילות האנטי-דלקתית שלהן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית