הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם מפתחי גוף\פאוורליפטרים מעשנים?

עישנתי שלוש שנים , מתוכן שנתיים קופסא ביום (כן כן אני ילד, השנתיים הללו הן גיליים 13 ו14).
הפסקתי ביום בהיר אחד, אחרי הרבה ימין בהירים שניסיתי ונכנעתי לבסוף. מה שעזר לי זה נטו פסיכולוגיה- להבין את כובד המשמעות של לעשן קופסא ביום מבחינה כלכלית בריאותית וכו׳ בטח ובטח כשזה מתחיל בכזה גיל. הבדל גדול גם באימונים וגם בחיי היום יום.

לא אשקר לך ואגיד שאין תהליך גמילה ועצבים אבל אומרים שאחרי שבועים שלוש זה עובר
זה באמת עובר אחרי איזה שבועיים, אבל בהמשך יש רגעים שבא לך ממש סיגריה, אחרי חודש-חודשיים ואז כל איזה כמה זמן יש דחף כזה, במיוחד אחרי אלכוהול. מקווה בשבילך שלא יהיה לך או שלא תתפתה 😃

מעשן ON/OFF, בשנה האחרונה קבוע בין 5-10 סיגריות ליום... אף פעם לא היתה לי בעיה להפסיק, היו מקרים שהרגשתי גועל אז לא נגעתי בסיגריות חודש בכלל. מבחינת השפעה זה משפיע לי על האנרגיות (הרבה יותר עייף כשאני מעשן), באירובי, שינה ותיאבון גרועים יותר.

עישנתי שלוש שנים , מתוכן שנתיים קופסא ביום (כן כן אני ילד, השנתיים הללו הן גיליים 13 ו14).
איך הגעת למצב הזה שעישנת בגיל כל כך צעיר ועוד קופסא ביום? רק אם תרצה לפרט כמובן
אבל כל הכבוד שהפסקת, עשית לעצמך רק טוב

מעשן רק פסיבי וגם זה בסבל רב, מחניק לי תריאות הלוואי שיעלו את המחיר של הסיגריות ל200 שקל קופסא ככה אני לא יצטרך לסבול את זה בכל פעם שאני הולך/רץ/ מחכה בתחנת אוטובוס/הולך לקניות או בקיצור בכל פעם שאני יוצא מהבית... צריך להוציא חוק שאסור לעשן בפומבי סעמק...

איך הגעת למצב הזה שעישנת בגיל כל כך צעיר ועוד קופסא ביום? רק אם תרצה לפרט כמובן
אבל כל הכבוד שהפסקת, עשית לעצמך רק טוב
אני לא יודע אם אתה צעיר או מבוגר, אבל בכול אופן אם לא ידעת עדיין המצב היום עצוב לגמרי.
ילדים בכיתות ו-ז מטיילים ברחוב עם סיגריות וכו׳ אני מסתכל עליהם מתקשה להאמין שגם אני היתי ונראתי כזה קטן כשעישנתי. אפילו כשהיתי עומד ליד פיצוציות ומבקש ממבוגרים שיקנו לי סיגריות (ורובם היו מסכימים בידיע שזה בשבילי) במידה ולא היו מסכימים היתי מתחיל לקלל אותם ולהבטיח לעצמי שכשהייה גדול יותר אני תמיד אקנה לכולם. היום אני מסתכל איזה פשושים הם, ובמבט לאחור גם אני היתי כזה ורק הרגשתי שאני לא נראה כזה קטן. היום ילד כזה שיבקש שאני אקנה לו (כשאתה מרים כמה שנים אתה כבר הופך לבן 18 טרם עת חח) פשוט יחטוף ממני סטירה. ממש עצוב לי לראות את זה. איך התחלתי? חבר בדרך שקר כלשהי הגיע למצב שהוא מנסה לעשן וקונה קופסא אחת ומעשן אותה במשך חודש, אני הולך יחד איתו למחבוא כדי שהוא יעשן ומסקרנות מבקש שאכטה, בפעם הבאה מבקש עוד אחת, ואז כבר חצי... מפה לשם ילד ביסודי עומד כול יום מחוץ לקיוסק ומחכה שיקנו לו ת׳נקסט לייט שלו. היום אגב אני מאמין שהמצב אפילו יותר קשה משלי. איך מימנתי קופסא ביום? מרעיב את עצמי- הכסף שהיתי מקבל מההורים שלי לאוכל לבית הספר הייה נאגר בזמן שאני מת מרעב. פה ושם היתי נשבר וקונה אוכל ואז לוקח סיגריה פה ושם מחברים. מאז שהפסקתי בסבל מטורף אבל עם נטו פסיכולוגיה בכיתה ט׳ עזרתי למספר אנשים להמנע מלהכנס לזה ולאלה שרק דרכו לא מזמן בפנים ובטוחים שהם יעשנו קופסא אחת בשבוע במשך כול חייהם חפרתי במשך המון זמן וגרמתי להם לשנוא אותי אבל בסופו של דבר הם בחוץ ומודים לי על זה.
עדיין יש בי תקווה שחלק מאלה שקנו לי סיגריות חשבו שאני קונה לאחד ההורים, בטח כשלפעמים היתי נופל על מבוגרים שיש להם ילדים בגילי פחות או יותר. אגב הפסקתי בול בזמן, כשעישנתי נקסט לייט הוא עלה 19 וכשעישנתי LM אדום הוא עלה 22. שבועיים אחרי שהםסקתי התחילה העלייה המפחידה במחירים 🤩. טוב סליחה על החפירה זה פשוט יוצא לבד כי זה נושא שאני לוקח ממש ברצינות.
נ.ב האמת שהתחלתי בכיתה ה אבל לא מחשיב את זה כי לא לקחתי לריאות וזה הייה 2-3׳סיגריות בשבוע.
ועכשיו כשאני קורא את זה חפרתי ממש וזה נשמע מוגזם כאילו אני מדבר על חווית אונס שעברתי 🤣

אני לא יודע אם אתה צעיר או מבוגר, אבל בכול אופן אם לא ידעת עדיין המצב היום עצוב לגמרי.
ילדים בכיתות ו-ז מטיילים ברחוב עם סיגריות וכו׳ אני מסתכל עליהם מתקשה להאמין שגם אני היתי ונראתי כזה קטן כשעישנתי. אפילו כשהיתי עומד ליד פיצוציות ומבקש ממבוגרים שיקנו לי סיגריות (ורובם היו מסכימים בידיע שזה בשבילי) במידה ולא היו מסכימים היתי מתחיל לקלל אותם ולהבטיח לעצמי שכשהייה גדול יותר אני תמיד אקנה לכולם. היום אני מסתכל איזה פשושים הם, ובמבט לאחור גם אני היתי כזה ורק הרגשתי שאני לא נראה כזה קטן. היום ילד כזה שיבקש שאני אקנה לו (כשאתה מרים כמה שנים אתה כבר הופך לבן 18 טרם עת חח) פשוט יחטוף ממני סטירה. ממש עצוב לי לראות את זה. איך התחלתי? חבר בדרך שקר כלשהי הגיע למצב שהוא מנסה לעשן וקונה קופסא אחת ומעשן אותה במשך חודש, אני הולך יחד איתו למחבוא כדי שהוא יעשן ומסקרנות מבקש שאכטה, בפעם הבאה מבקש עוד אחת, ואז כבר חצי... מפה לשם ילד ביסודי עומד כול יום מחוץ לקיוסק ומחכה שיקנו לו ת׳נקסט לייט שלו. היום אגב אני מאמין שהמצב אפילו יותר קשה משלי. איך מימנתי קופסא ביום? מרעיב את עצמי- הכסף שהיתי מקבל מההורים שלי לאוכל לבית הספר הייה נאגר בזמן שאני מת מרעב. פה ושם היתי נשבר וקונה אוכל ואז לוקח סיגריה פה ושם מחברים. מאז שהפסקתי בסבל מטורף אבל עם נטו פסיכולוגיה בכיתה ט׳ עזרתי למספר אנשים להמנע מלהכנס לזה ולאלה שרק דרכו לא מזמן בפנים ובטוחים שהם יעשנו קופסא אחת בשבוע במשך כול חייהם חפרתי במשך המון זמן וגרמתי להם לשנוא אותי אבל בסופו של דבר הם בחוץ ומודים לי על זה.
עדיין יש בי תקווה שחלק מאלה שקנו לי סיגריות חשבו שאני קונה לאחד ההורים, בטח כשלפעמים היתי נופל על מבוגרים שיש להם ילדים בגילי פחות או יותר. אגב הפסקתי בול בזמן, כשעישנתי נקסט לייט הוא עלה 19 וכשעישנתי LM אדום הוא עלה 22. שבועיים אחרי שהםסקתי התחילה העלייה המפחידה במחירים 🤩. טוב סליחה על החפירה זה פשוט יוצא לבד כי זה נושא שאני לוקח ממש ברצינות.
נ.ב האמת שהתחלתי בכיתה ה אבל לא מחשיב את זה כי לא לקחתי לריאות וזה הייה 2-3׳סיגריות בשבוע.
ועכשיו כשאני קורא את זה חפרתי ממש וזה נשמע מוגזם כאילו אני מדבר על חווית אונס שעברתי 🤣
אני בגילך, וברור לי שהיום זה מאוד נפוץ עישון בקרב הנוער, סתם התעניינתי איך הגעת למצב של קופסא ביום.
אני רואה המון את תופעת העישון ומכיר אישית לא מעט שמעשנים, ולא רק סיגריות....
טוב שהפסקת, אתה חוסך לעצמך המון כסף וחשוב מכל - בריאות!

אני עישנתי במשך 4 שנים בערך אבל לא הרבה. בערך 2-7 סגריות ביום ובסופשים לא יותר מ10. אפשר להגיד שהייתי מעשן "לייט"
יום אחד שעישנתי לי במרפסת בכייף פשוט קיבלתי סיבוב וזרקתי תסגריה ואני לא מעשן מאז
אם זה קשה? לי אישית זה לא מפריע. בהתחלה שראיתי את אחד החברים מוציא סגריה אחרי ארוחה טובה או סתם יושבים והוא מעשן עם איזה קולה בצד אז גם לי היה בא, ולקחתי כמה שכטות בודדות פה ושם ואתה יודע מה? זה היה מסריח ופשוט לא בא בטוב. גם עכשיו, אם אני יקח ממישהו סגריה זה בא "ברע" (אני מאמין שאם אני יעשן בכוח כמה סגריות זה יחזור להיות סבבה)
בכל מקרה אני מבסוט שהפסקתי, סתם זבל. להכניס בכוח רעל לגוף... צריך להיות טמבל. בהתחלה רציתי ככה לשבת בחוץ מדיי פעם עם איזה כוס קולה או אחרי שווארמה ככה להוציא סגריה בכייף.. אבל גם הצורך הזה עבר
תנסה בעצמך להפסיק לעשן לאיזה 3-4 שבועות ואז תקח שכטה.. תראה כמה מגעיל זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית