הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נזילת דם אחרי זריקה

avijacob

משתמש מתחיל
14
3
נק' מוניטין:
3
14
3
חברים צריך את עזרתכם. אז ככה אני בסייקל של טסט ובולדנון שבוע שלישי בזריקה היום שנעשתה לפי הכללים ירד לי המון דם בתום הזריקה. חשוב לציין שבשאיבה שעשיתי טרם הכנסתי את החומר לא היה דם בכלל. למה זה קורה הרי ברור לי שלא הכנסתי לווריד גם בגלל השאיבה וגם כי אם הייתי מזריק לווריד קרוב לוודאי שלא הייתי מסוגל לכתוב עכשיו.
מבקש את עזרתכם בנושא מה הסיבה שירד כמות גדולה של דם אם הזריקה הייתה לפי הכללים.

זה די נפוץ. לא לדאוג במיוחד....
לא יודע מה כמות החומר שאתה מכניס אבל באופן אישי לא עובר את ה 1 - 1.5 סיסי. זה יעזור לפיזור טוב, ימנע גושים ולחץ מקומי. הדם שיוצא החוצה ככל הנראה הלחץ שנוצר מכניסת החומר. נסה להזריק לאט ולא בכמויות גדולות.

* באופן אישי, למרות שיחלקו עלי פה אני לא מבצע שאיבה. בעבר כן. לא מוצא בזה הגיון... אורך המחט יעבור כל ווריד (נמצאים על פני העור) במידה ואתה מכניס אותה עד הסוף. למעשה גם אם תנסה להזריק לווריד לא נראה לי תצליח.

*מתפרץ לפוסט*
סימון היית ממליץ לחלק 3.5מל ל2 זריקות בישבן ו2 ברגל וככה כל איזור יקבל 2 דקירות בשבוע או 3.5 מל אבל הפסקה של שבועיים מכל איזור?

כמה שמחלקים יותר יותר טוב. אני מזריק כל יום. כל חומר בנפרד ולא עובר את האחד סיסי. משתמש בכל שריר שאני יודע להזריק אליו ... ישבנים רגליים רחב גבי ידיים כתפיים. לא משנה אם החומר קצר או ארוך עדיין מפזר. אבל זה תלוי במשתמש ובמיומנות ההזרקה. אז כן מסכים איתך בהחלט.
בנוסף - טרן רק ישבן. טסט ישבן רגליים. רחב גבי הכל חוץ מטרן. ידיים רק חומרים בסיס מים. כתפיים ברירה אחרונה וגם שם חומרים שמתפזרים מהר כמו בולד ופרימו.

לא יודע מה כמות החומר שאתה מכניס אבל באופן אישי לא עובר את ה 1 - 1.5 סיסי. זה יעזור לפיזור טוב, ימנע גושים ולחץ מקומי. הדם שיוצא החוצה ככל הנראה הלחץ שנוצר מכניסת החומר. נסה להזריק לאט ולא בכמויות גדולות.

* באופן אישי, למרות שיחלקו עלי פה אני לא מבצע שאיבה. בעבר כן. לא מוצא בזה הגיון... אורך המחט יעבור כל ווריד (נמצאים על פני העור) במידה ואתה מכניס אותה עד הסוף. למעשה גם אם תנסה להזריק לווריד לא נראה לי תצליח.
אני לא רואה היגיון בהימור כשפעולת השאיבה לוקחת פחות משניה
ואגב, שאבתי פעם דם

אתה טועה.
דווקא ככל ששאתה חודר עמוק יותר הסיכוי שלך להתקל בוריד או עורקיק גדלה.
העור מכיל קפילרות שקטנות מקוטר המחט, ולכן אין שום סכנה.
מתחת לעור יש את רקמת הסאב-קוטאן (שומן) שדי עניה בכלי דם.
תחת לשומן יש את רקמת השריר שמאוד עשירה בכלי דם עורקיקיים וורידיים, שקוטרם כן יכול להיות גדול מקוטר המחט, ולכן כן תוכל בטעות להזריק ישירות לוריד או לעורקיק.

הסכנה של תסחיף ריאתי במקרה של חדירה לכלי דם (בעיקר ורידים) לא שווה את הסיכון.

אתה טועה.
דווקא ככל ששאתה חודר עמוק יותר הסיכוי שלך להתקל בוריד או עורקיק גדלה.
העור מכיל קפילרות שקטנות מקוטר המחט, ולכן אין שום סכנה.
מתחת לעור יש את רקמת הסאב-קוטאן (שומן) שדי עניה בכלי דם.
תחת לשומן יש את רקמת השריר שמאוד עשירה בכלי דם עורקיקיים וורידיים, שקוטרם כן יכול להיות גדול מקוטר המחט, ולכן כן תוכל בטעות להזריק ישירות לוריד או לעורקיק.

הסכנה של תסחיף ריאתי במקרה של חדירה לכלי דם (בעיקר ורידים) לא שווה את הסיכון.
מכל מלמדי השכלתי.... תודה על התיקון המפורט.

חברים צריך את עזרתכם. אז ככה אני בסייקל של טסט ובולדנון שבוע שלישי בזריקה היום שנעשתה לפי הכללים ירד לי המון דם בתום הזריקה. חשוב לציין שבשאיבה שעשיתי טרם הכנסתי את החומר לא היה דם בכלל. למה זה קורה הרי ברור לי שלא הכנסתי לווריד גם בגלל השאיבה וגם כי אם הייתי מזריק לווריד קרוב לוודאי שלא הייתי מסוגל לכתוב עכשיו.
מבקש את עזרתכם בנושא מה הסיבה שירד כמות גדולה של דם אם הזריקה הייתה לפי הכללים.

הסיבה היא שעשית פארא.

המחט עברה דרך כלי דם וחצתה אותו, לכן ככשאבת את המזרק לא יצא דם,כי המחט היתה כבר אחרי כלי הדם שהיא פגעה בו, ולא בתוכו, ורק כשהוצאת את המחט החל דימום חזק.

הדימום יהיה גם פנימי, ככה שצפה שיופיע לך כתם סגול שיחליף צבעים מעל מקום ההזרקה בשבוע אח"כ...

ואין איך להמנע, סטטיסטית אם אתה מזריק באיזור הנכון 5%-10% מהזריקות זה יקרה.
ומתי שזה קורה, הדבר הנכון זה ללחוץ על הדימום חזק 3-4 דק' ברצף, וככה להקטין את כמות הדם שזורמת לתוך חלל השריר.
לא כי זה מסוכן או שתאבד דם, אלא כי פשוט ככל שיותר דם יצטבר בשריר, זה יכאב לך יותר אח"כ למשך יותר זמן ויותר חזק.
הלחץ נותן זמן לכלי הדם הפגוע להקרש, וככה תקטין את כמות הדם שתכלא בתוך השריר, ותקטין משמעותית את הכאב שיתלווה לזה אח"כ.
אני כרגע מזריק 3 וחצי סי סי אתה אומר שזה יותר מדי להזריק לישבן?

אתה יכול גם להזריק 4 מ"ל לישבן.
3 מ"ל לרגל.
1 מ"ל לכתף.
0.5 מ"ל לשומן בבטן.

http://www.sw.org/HealthLibrary?page=Intramuscular+Injections,+How+and+Where+to+Give

קבצים מצורפים

• Untitled.png
    Untitled.png
    KB 1.7 · צפיות: 166
נערך לאחרונה:
אני בסייקל הקודם הזרקתי 5 מיל לישבן והכל היה בסדר, החדרה מהירה של המחט, חימום השמן טרם ההזרקה והזרקה איטית ונכונה עבדה עבורי מצויין.

כמויות גדולות במקום הזרקה אחד ישפיעו על הפיזור והספיגה בסופו של דבר , לא ?
כשהפיזור גדול יותר, כך שטח הפנים גדל והחומר ישתחרר לדם מהר יותר

אבל בסופו של דבר, בשני המקרים החומר יספג. בעיני זה לא משמעותימא וד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית